Onko pikavippikin tuloa?

eläinlääkäriin

Moikka!

Jos otan 200 euron pikavipin/pienlainan, miten sosiaalitoimisto mahtaa siihen myöhemmin omissa laskelmissaan suhtautua?
Onko pikavippikin "ylimääräistä" tuloa joka pienentää automaattisesti myöhemmin toimeentulotukea?

18

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • äläota

      Tietysti se on ylimääräistä tuloa. Sossu ei halua elättää pikavippifirmoja sinun lisäksesi.

      Tarvitsisitko vipin eläinlääkäriin? Elukkasi on sairas? Pyydä joltain ystävältä tai sukulaiselta käteisenä se mitä eläinlääkärissä käynti maksaa.


      Semmoinen parin sadan pikavippi on muuten kallis. Siihen sinulla ei ole varaa. Takaisin joudut maksamaan ainakin 300. Yritä keksiä jokin muu keino.

      • ettärepikääsiitä

        Kaikilla ei ole ystäviä tai sukulaisia. Tai jos on, niin ne eivät lainaa/anna rahaa.

        Pikavippi on tuloa sossun mielestä, varsinkin jos et kykene maksamaan sitä takaisin.

        Itse olen aikoinani ottanut pikavippiä. En siksi, että haluaisin tehdä ulkomaanmatkoja tai haluaisin ökyilyä, vaan siksi, että halusin ostaa ruokaa ja maksaa vuokran ajallani, koska työtulot pienenivät työsyrjinnän takia. Että repikää siitä. Ja juu, molemmat vanhempani ovat työssäkäyviä, tosin eivät kuitenkaan auta minua rahallisesti silloin kun olisi tarvis.


      • älämaksatakaisin

        Minä otin pikavippejä,pitääkseni hauskaa.matkustelin,ostin kalliita konjakkeja ja pelasin.
        takaisinmaksuista ei tietoakaan.
        Paskapuljut jäivät nuolemaan näppejään.
        Muutaman vuoden päästä 15 vuotta tulee täyteen ja nuo pikavipit on muisto vain.


      • holtitonta

        Eikö velkojat voi laittaa velat uudelleen perintään vaikka tuo 15v tulee täyteen.


    • aksdugeyfgrfy

      En tiedä kun en ota pikavippejä, enkä ole ollut kys. kuvaamassasi tilanteessa. Oletukseni mukaan kaikki raha mitä toimeentulotukea hakevan tilillä on, on tuloa joka alentaa toimeentulotukea, lainoista en tiedä, ne yleensä eivät taida olla tuloa. Vaikka sitten raha olisi mummon synttärilahjaraha tai mitä tahansa, yleensä toimeentulotuen hakijan tuloksi katsotaan ei - yhteiskunnaltakin tulevat rahat toineentulotuen perusosaa alentavaksi. Toimeentulotukea hakevan pitää elää sillä toimeentulotuen perusosan suuruisella summalla, siten ne ihmiset on karsinoitu jotka toimeentulotukea joutuu hakemaan tai jotka luulossa että se ei ole leimaava tukimuoto luulevat, että siellä halutaan mieluusti maksaa lakisääteisiä tukia. Sosiaalivirkailijat voivat toki harkinnanvaraisesti jättää ottamatta huomioon vähäisiä tuloja, mutta Suomen sosiaalihuolto ei esimerkiksi halua, että toimeentulotukea saavat pystyisivät elämään inhimillistä tavallista elämää, inhimillisellä tarkoitaen normaalia elämää eikä mitään ökyilyä, missä jossa syödään muutakin kuin puuroa ja kädet ristissä anoen sosiaalitukiroposia. Sanon ihan vakavasti, että jos olet joku pikavippien ottaja, lopeta sellainen. Itse aikoinaan vuosia sitten pari kertaa hätätilanteessa otin jonkun pienen pikavipin ja maksoin ne toki ajallaan pois ja joutumatta mihinkään velkakierteeseen - mulle suku piti niin suuren saarnan siitä, että ikinä sen jälkeen en ole pikavikkejä ottanut ja luojan kiitos ei sellaisia ole sittemmin tarvinnut ottaakaan. Jos tarvii lainaa, kandee hakea mieluummin vaikka pankista ihan oman lärvivärkin kanssa esittäytymään mennen, eikä elättää koronkiskuripikavippipuljuja yhdenkään.

      Itseäni oikeastaan kaduttaa, että aikoinaan edes hain toimeentulotukea. Ei mun olis varmaan edes tarvinnut, periaatteessa, koska kuitenkin oma lähisuku haluaa mulle hyvää, mutta ajattelin silloin vain, että vittu kai yhteiskunnaltakin jotakin tukea pitäis saada ihmisen, joka yhdeksän vuotta sitä ennen oli elänyt hakematta ja saamatta yhteiskunnalta mitään edes minimisosiaaliturvaa. Ajattelin, että joku vitun 480 euroa kuukaudessa olis vähintä, mitä ne korvaukseksi yhteiskunnan kuormittamattomuudestani ja nälkärajalla rehtinä ja raha-asiani hyvin hoitaneena vois antaa, mutta sain todeta, että v*ttu edes sitä summaa ei saa Suomessa toimeentulotukea rehellinen.


      Ällöttää kaiken maailman pikavippipellet. Ne varmaan on joitakin hyypiöitä, jotka ostelee tyylin älypuhelimia ja huonekaluja ja kaikkea turhaa joillakin pikavipeillä, eivätkä ole työssä käyneiden vanhempoien perheistä, tai ulkomaan matkustelevat tai mitä lie... Rehellisiä köyhiä koskevat asenteet ovat niin väärän negatiivisia Suomessa kai siksi,että jossakin on joitakin, joille ei mikään elintaso riittäisi ja sitten jos ja kun niille jokatapauksessa on sossutomistoje sitä täyttä toimeentulotuen perusosaa myönnettävä, niin vielä ne valittaa netissä, että kuinka sossu muka on paska, vaikka oikeesti sossu ei ole "paska" pätöksissään kuin rehellisiä taviksia keskiluokan kunnollisia kakaroita kohtaan.

    • klmmkllmk

      Ei ole pikavippituloa, vain yksityiset lainat joiden takaisinmaksusta ei ole mitään tietoa/tositteita voidaan joskus huomioida tulona, varsinkin vanhemmilta saadut sellaiset

    • 2222ää

      pikavippi on tietysti tulvoa, onhan se käytettävissä olevaa rahaa ,utta takaisin maksu on itse aiheutettu , omaksi tapioksi tuleva pakollinen menoerä....näin se menee , onneksi.

    • Nöyp

      Ei ole pikavippi tuloa. Toki siinä tapauksessa voi sossu ottaa sen tuloksi jos niitä vippejä ja lainoja ottaa useita tuhansia joka kuukausi eikä edes aio maksaa niitä takaisin, mutta en usko että tuo päätös pitää jos asiakasta valittaa sosiaalilautakuntaan ja sen jälkeen vielä käräjaoikeuteenkin.

      Vanhemmilta otetut lainat joita ei makseta kohtuullisessa ajassa takaisin voidaan huomioida tulona, siitä taisi ihan jokin oikeuden päätöskin olla tältä tai viime vuodelta jos oikein muistan.

    • tosion9874

      Kyllä se on tuloa ja näkyy tiliotteella joka käsittääkseni toimitetaan sossuun tukia hakiessa.

    • ymmärtääkseni

      Jos se katsotaan tuloksi, takaisinmaksu tulee silloin katsoa myös menoksi.

    • Etuogfuopigg

      Vain vanhemmilta/sukulaisilta otetut lainat voidaan huomioida tulona ja nekin vain siinä tapauksessa ettei niitä ole tiliotteen mukaan maksettu kohtuu ajassa takaisin.

      • kylläkatsotaan

        Kyllä pikavipit ovat tuloa, varsinkin jos niitä ei ole maksettu takaisin. Yhden ainoan kerran voivat tapauskohtaisesti armahtaa ja eivät katso tuloksi, mutta tämäkin tosiaan hyvin tapauskohtaista ja riippuu pitkälti käsittelijästä. Sen jälkeen niitä katsotaan satavarmasti tuloina. Näin ainakin itselläni.


    • njääh

      eipä ole ikinä otettu lainoja tulona huomioon vaikka sossussa olenkin asioinut jo vuodesta 2001 saakka

    • Wrtuirertyu

      Ei ole!

    • Maalla_asuva

      En ole ikinä kuullut että lainoja ja pikavippejä olisi otettu tuloksi, enkä myöskään sitä että lainojen maksua olisi katsottu menoksi. Vain sellaisia tapauksia olen kuullut että jos on mennyt ekaa kertaa sossuun ja saanut paljon rahaa vaikka lopputulin 15.5 ja käyttänyt nyt velkojen ja vuokrarästien maksuun niin on voinut silti saada tukea kesäkuulle kun sosiaalityöntekijä on "armahtanut" sosiaalisin perustein, mutta noissakin tapauksissa on pitänyt mennä ihan hattu kädessä juttelemaan paikan päälle että on onnistunut

    • OMAKOKEMUS

      Omakohtainen kokemus on, ettei otettu tuloksi (Jyväskylä ja eräs toinen pienempi paikkakunta). Otin useinkin (alkoholiriippuvuus) silloin kun vielä sain otettua. Lopulta ne menivät perintään ja näin. Jos on löysä, niin on löysä.

    • VandaVanda

      Ainakin Vantaalla pari vuotta sitten pikavippejä, kulutusluottoja tai luottokortilta siirtämisiä ei otettu tulona huomioon, mutta isältäni saamat tilisiirrot (n. 200-300e/kk) otettiin aina tulona ja sain ne korjattua vasta sitten kun vein kuitin tai tiliotteen siitä että olen ne summat maksanut isälleni takaisin.

    • löpö-niilo

      Tälle palstalle kirjoittelevat ovat syynä Suomen rappioon. Menkää jumalauta töihin saatanan laiskamadot! Ihan turha mussuttaa ettei töitä ole!

      Pikavippi-kansalaisilta pitäisi ottaa äänestysoikeus pois, vaikkei ne äänestä kuitenkaan.
      Ainiin, on varmaan masennusta ja muuta lorvikatarria. Lopettakaa valehtelu!

      Kun ei jaksa ja on niin kiire! Vitun vetelykset! Lopettakaa pummaus ja hankkikaa itsellenne toimeentulo!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      423
      2954
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      100
      2276
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      348
      1976
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1893
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1747
    6. 158
      1212
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1207
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      95
      1140
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1052
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      927
    Aihe