Kuonopanta

panta

Käytättekö koiralla joka vetää kuonopantaa?
Onko siitä ollut apua?
Onko kuonopanta teidän mielestä hyvä/turvallinen lisävaruste?

13

53

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • iisipiisi

      Kyllä käytän, siitä on apua ja suosittelen. On koiria, jotka ei lopeta vetämistä millään koulutuksella. Myös isot vahvat koirat, joilla on tilanteissa äkkinäisiä reaktioita, ovat turvallisesti hallittavissa kuonopannan avulla.

      • panta

        Olen samaa mieltä. Itselläni oli aikoinaan vahva itäsiperianlaika uros, jolle oli
        kaikki keinot käytössä, mutta lopulta paras apu oli kuonopanta. Veto loppui siihen ja sen uskalsi antaa jopa lapsen talutettavaksi. Valvotusti tietenkin.


    • 1plus18

      Kuonopantaa ei pysyvään käyttöön. Ikäviä seurauksia niskalle. Opeta koira kulkemaan ja sen jälkeen palaa normaaliin pantaan tai valjaisiin.

    • htyjtyjdtytdtyjdtyj

      Jos koiraa ei kouluta samalla kokoajan (ja lopulta saa vetämistä pois), niin kuonopanta tekee ikävää lopulta niskalle. Eli koulutuksen tueksi, ei koulutuksen välttämiseksi.

      Meillä käytössä, koska toinen ulkoiluttajista ei ole tarpeeksi vahva pitelemään jos koira päättää ampaista (koira osaa kyllä kulkea kauniisti kokoajan, mutta pelästymiset jne arvaamattomien tilanteiden varalta).

      • iisipiisi

        Kuonopannassa koira ei vedä vaan kulkee sievästi. Vaan heti kun yrität jättää sen pois, alkaa se armoton jyrääminen. Ottakaas huomioon myös taluttajan terveys - paljon ovat ihmiset loukanneet itseään kaatuessaan koiran riuhtaistessa.
        Meillä seitsemänvuotias koira talutetaan pysyvästi kuonopannassa, koska siinä kulkee vetämättä. Jos kuonis unohtuu ja mennään tavallisella pannalla, jyrääminen ja riuhtominen on aivan hirveää. Niin kumpikohan se vaarantaa koiran ja taluttajan terveyden? Kysymyksessä kova metsästysvietti kookkaalla koiralla.


    • kokemusääni

      kuonopanta on ihan hyvä. Jos koira ei vedä, niin silloinhan koiran pää on suorassa eikä niskaan tule sen suurempaa rasitusta kuin tavallisellakaan pannalla, ja jos nykäiseen yllätystilanteissa tai aikoo räyhätä vastaantulijalla, kuonopanta antaa talutytajalle voimaa pitää tilanteen hallinnassa. Yleensä, jos koiranna on vähönkää järkeä päässään, se tajuaa , ettei kuonopannan kanssa kannatas kiskoa ja kulkee viikon parin tai kuukauden kuluttua viimeistään ihan sievästi hihna löysällä. Eli kuonopannalla on paljon helpompi opettaa jästipäätäkin, kuin tavallisella pannalla. Niin, ne yllätystilanteet, kuonopanta antaa mahdollisuuden hallita isokin koira, vaikka taluttajalla olisi kipeät ranteet tai kipeä seölk eikä taluttaja kestä äkillisä riuhtaisuja ja vahvan koiran riehumista

      • panta

        Kyllä se näin tahtoo olla. Meillä ei oikein tahtonut ne muoviset pikalukot kuonopannoissa kestää ja lopulta ostin varsariimun ja pienensin siitä sopivan.
        Tulihan tuota teetätettyäkin yksi kuonopanta jossa oli säädettävä reiällinen hihna niskassa.


    • kentänreunalt

      Papu kaija pula-aho kertoo siulle tottuuvven, koha bannins loppuu.

    • abragabra

      Pakkohan meidän oli kuonopantaa aikoinaan isolla koirallamme käyttää, koska veti niin, että meidän jalat ei pysyneet perässä. Oikein käytettynä, kuten sen oikeastaan vai voikin käyttää, on ihan yhtä hyvä ja turvallinen kuin hevoselle laitetta kuolain. Hevosella se menee suun sisään ja tämä kuonopanta vain kuonon päälle. Koira tottui siihen ja ei siinä sen kummempaa, kuin että matka sujui paremmin ja pään saa käännettyä taluttajan suuntaan, jos vastaan tulee jotain epämieluisaa tai veto on liian kovaa.

      • alkihiokata

        Niin, eli et aloittanut koirasi koulutusta ajoissa.Kumpi syynä kädettömyys vai laiskuus?


    • uloskävelemään

      En käytä kuonopantaa, enkä kuristavaa ketjuakaan. Omani koirat ovat oppineet, että matkanteko taluttimessa edistyy vain, kun ei vedetä. Kovapäisimmän koirani kanssa on seisty tienvarressa kymmeniä tunteja treenatessa sievää kävelyä, mutta tulosta tuli.

      En käytä herkkuja. Kun koira kulkee hyvin, pikkuisen kehaisen.

    • jakiolakakai

      En käytä, minä koulutan koirani.

    • pennie

      Koko ketju täynnä kädettömiä laiskoja koiranomistajia.Hyi helvetti mitä paskaa ihmiset jauhaa, kun yrittävät peittää osaamattomuutensa tai laiskuutensa.Älkää hommatko koiria, jos ette osaa edes seuraamista koirillenne opettaa!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3467
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      156
      2099
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      204
      1791
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      135
      1699
    5. 80
      1165
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1104
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      273
      1045
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      130
      999
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      929
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      72
      895
    Aihe