Amiksesta kauppikseen, kuinka todennäköistä?

amispaska

Ensimmäinen vuosi ohi liiketalouden perustutkintoa, todella helppoa ja hyvä todistus. Vituttaa aivan suunnattomasti kun ylä-asteella ei jaksanut panostaa ja tässä ollaan nyt, ei voi muuta tehdä kun nokka kohti ulappaa ja uusia kokemuksia.

Mutta asiaan, kaupan ala kiinnostaa paljon ja mietin, että jos vaan jaksaa päntätä matikkaa ja taloustiedettä sun muita tarpeeksi, niin pääsiskö sisään? Kuulin että lyhyen matikan tasolla pärjäis, vaiko? Englannin kielitaito loistava, ruotsissa hiottavaa. Motivaatiota löytyy pirusti, onhan niitä amiksia ennenkin yliopistoihin päästetty.

21

3791

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • gewwe

      Kauppakorkeaan ja oikikseen on ihan mahdollista päästä amiksesta, lääkikseen se ei ole mahdollista. Tarvit kuitenkin aika kovan motivaation.

    • nlkknlnkj

      Mahdollista on, mutta meno ihan erilaista kun amiksessa, pelkkä pääsykokeisiin luku on jo aivan uutta sinulle. Lukiossa sentään yo-kirjoituksissa oppilaat "harjoittelevat" suurien kokonaisuuksien muistamista ja osaamista, kun yo-kokeissa saattaa olla useita kirjoja päntättävänä kokeeseen. Pääsykoe on vähän sama juttu, mutta toteutus paljon helpompi. Ei mitään esseitä vaan monivalintaa ruutuun. Silti tulee osata n. 1000 sivua yhteensä erittäin hyvin, sillä pääsykokeessa muunnellaan yleensä jopa pelkästään yhtä sanaa ja kysytään onko oikein vain väärin.

      • dffefe

        Ja matikan kanssa tulet olemaan eniten hankaluuksissa, eli jos mahdollista niin hopi hopi matikkaa päähän!!


    • Kakdksld

      Itsehän pääsin kauppikseen nimenomaan amiksesta, erona tietysti se että olin kaksoistutkintolainen. Jos sulla vaan vielä mahollista alottaa kaksoistutkintoo nii suosittelen, jos ei nii pyydä edes mahollisuutta päästä niille lukiomatskun tunneille, auttavat nimittäin yllättävän paljon. Ja sitten jos kerta nyt vasta vuosi takana niin suosittelen lämpimästi että jo nyt alaisit sitä matikkaa ja kansista opiskella, ne kun yleensä on pysynyt melko samana. Ja mitä muuten tuohon amikseen tulee niin aika våhän sieltä hyödyllisiä kursseja löytyy, markkinointi ja kansainväliset jutut ehkä.... nekin kyllä ihan vain pienenpientä pinta raapaisua. Mutta anyway se siis täysin mahdollista eikä edes ylitse pääsemättömän rankkaa. Meitsin entiseltä amis luokaltahan pääs jopa toinenki kaveri nyt tänä vuonna kauppikseen:D eli ihan hyhin saavutettavissa. Vielä sellainen vinkki että valmennuskurssia suosisin

    • onhaniit

      Keskiverto amislainenhan ei kauppakorkeaan edes haaveile eikä pääsisikään. Joku harva huipputyyppi haaveilee, tai oikeastaan ei vain haaveile vaan myös tekee sen, että pääsee kauppakorkeaan. Ei siihen mahdottomia vaadita. Matematiikan merkitystä liioitellaan, lukion lyhyen matikan taso riittää hyvin.

      • Amis-kylteri

        Nimenomaan, uskallan väittää, että ne jotka asiaa miettii tulee pääsemään halutessaan. Itse pääsin tänä keväänä ammattikoulusta kauppikseen ensimmäisellä hakukerralla ja pisteitä sain koekiintiössä 40,5p. Matematiikka ei ole mitään muuta kuin systemaattista harjoittelua ja siihen ei todellakaan kannata kaataa tavoitteitaan, oli taso mikä tahansa nyt, voit aina kehittää sitä.


    • abbbbcccc

      Mene iltakouluun lyhyttä matikkaa opiskelemaan. Pääsykokeeseen tulee 3 kirjaa, ei oo rakettitiedettä. Luet muutamaan kertaan ja kertaat tärkeät asiat.

    • Amis

      Ite pääsin nyt ekalla yrittämällä Lappeenrantaan (pisteet 37) ja oon käyny kauppaopiston keskinkertaisilla arvosanoilla. Jos oikeasti sinne haluaa, niin kaikki on mahdollista. Suosittelen käymään jonkun valmennuskurssin, missä kerrataan kattavasti matikka läpi, koska osa asioista oli kokonaan uutta. Lopuissa matskuissa amiksesta voi olla jopa hyötyä verrattuna ylioppilaisiin. Esim laskiksessa ja jomassa osa oli jo entuudestaan tuttua. Kova draivi päälle lukemisessa niin paikka on sinun!

    • rereto

      Miten amiksessa kielet enkku, ruotsi ja joku muukin kieli ois hyvä kuten saksa, ranska, venäjä???

    • Maimai12345

      Onnistuu jos panostaa kunnolla. Oleellista on osata lukea pääsykoekirjat ja opetella asiat. "Hauki on kala" -lukemisella ja 10 kertaa pääsykoekirjojen läpi käymisellä ei tule kesää.

      Jos haluaa lukea tarinaa kaverista, joka on amis-tutkinnolla päässyt yliopistoon (kemialle) niin tässä on yksi blogi: http://amiksestayliopistoon.blogspot.fi/

      Yksi vaihtoehto on toki avoimen yliopiston kurssit preppauksena. Mutta niihin ei kannata luottaa liikaa, sillä oleellisinta on osata ne asiat niistä pääsykoekirjoista.

    • kevlarvest

      täällä aina heitetään että matikka on valintakokeissa se akilleen kantapää merkonomeille. Eikö kauppaoppilaitoksessa saa mitään matikan opetusta???

    • jaahasjaahas123

      Se matikka, mitä pääsykokeessa kysytään vaan tuskin on mitään sellaista mitä kauppaoppilaitoksessa opetetaan. Muutenkin matikka on siitä aika ikävä osio pääsykokeessa, että niillä kenellä on sitä matikkapäätä saavat helpot 7 pistettä, vaikka eivät olisi juuri siihen pääsykokeeseen siltä osin valmistautunut. Nythän on ollut talousmatikkaa pääsykokeissa ja en kyllä itse edes tiedä, mitä matikkaa siellä kauppaoppilaitoksessa on, mutta tuskinpa nyt ainakin ihan kauhean tarkkaan näitä asioita käydään. Sitten on tietenkin aina mahdollista, että se matikka muutetaan taas siihen oikeasti soveltavaan kvantitatiiviseen analyysiin, jota ei ole mitään toivoa yksinään opetella, vaan siihen tarvitaan joku opettamaan.

      • kvantsukehiin

        "Sitten on tietenkin aina mahdollista, että se matikka muutetaan taas siihen oikeasti soveltavaan kvantitatiiviseen analyysiin, jota ei ole mitään toivoa yksinään opetella, vaan siihen tarvitaan joku opettamaan."

        Tämän vuoden koe oli niin helppo että pisterajat nousivat kohtuuttomasti, sinänsä se on sama asia kaikille, mutta liian helpossa kokeessa tämä n.s vihehuolimattomuusmarginaali korostuu liikaa, siksi saattaa käydä niin että mennään takaisin kvantsuun mitä matikkaan tulee, tällä tavalla varsinkin Aaltolaiset saadaa siistiin järjestykseen osaamiseen perusteella - ei onnen tai riskinottokyvyn perusteella (= tuliko vastattua melkein varmoihin ja kuinka hyvin natsasi kne)


    • täysin.mahdollista

      Jos tarkastellaan amikseen meneviä joukkona, niin hyvin harva siitä joukosta koskaan kolkuttelee yliopiston ovia saati pääsee sisälle. Kaikki eivät valmistu siitä amiksestakaan koskaan.

      Isoon joukkoon mahtuu kuitenkin niitäkin, joiden kyvyt ja lukuhalut heräävät. Näin ilmeisesti on käynyt aloittajalle. Kauppikseen periaatteessa on mahdollista päästä amiksesta. Merkonomin tutkinto erittäin hyvin arvosanoin, lahjakkuutta jonkin verran ja ahkeruutta sekä intoa runsaasti niin kauppiksen ovet aukeavat varmasti.

      Merkonomin tutkinto ei ole ollenkaan huono lähtökohta kauppikseen.

    • ainakannttaa

      Kannattaa tutkailla pääsykoemateriaaleja jo ennakkoon eri vuosilta ja mietiskelet, että olisiko se niin mahdoton homma? Myös yliopiston avoimet kurssit on oiva keino kokeilla millaista yliopisto-opiskelu on. Itseltäni se luonnistui pelkällä peruskoulupohjalta. Sillä on ehkäpä eniten väliä, että löytyykö motivaatiota ja kiinnostusta niihin opeteltaviin asioihin. Jos ala on sinua ja ne kiinnostaa, niin todennäköisesti sinulla on ihan hyvät mahdollisuudet päästä. Opetus.tv sivustolla on opetusvideoita lukion matikankursseista, jos niitä haluat koettaa opiskella.

      • åppiyre

        Onko siis tosiaan mahdollista hakea kauppakorkeakouluun pelkällä peruskoulupohjalla? Kyllä jotain on tarvittu lisäksi, ehkä avoimen yliopiston opintoja riittävästi?

        Avoimessa yliopistossa saa opiskella jokainen taustaan katsomatta. Sitä kautta voi päästä yliopistoon, vaikka koulunkäynti ja opiskelu muuten rajoittuu peruskouluun.


      • Eipääsepk

        No ei ilman väylää ole. Itse kävin avoimen kautta vain yhden kurssin, laskentatoimen ja se oli helppo, koska asiat kiinnostivat itseäni ja olin jo ennen kurssia tehnyt kirjanpitoa ymv. :D


      • Kaikkionitsestäkiinni
        åppiyre kirjoitti:

        Onko siis tosiaan mahdollista hakea kauppakorkeakouluun pelkällä peruskoulupohjalla? Kyllä jotain on tarvittu lisäksi, ehkä avoimen yliopiston opintoja riittävästi?

        Avoimessa yliopistossa saa opiskella jokainen taustaan katsomatta. Sitä kautta voi päästä yliopistoon, vaikka koulunkäynti ja opiskelu muuten rajoittuu peruskouluun.

        On mahdollista hakea ilman pohjakoulutusta erityishakemuksella. Nimimerkillä peruskoulupohjalta kauppakorkeakouluun tosin kävin kyllä avoimessa lukemassa kursseja.


    • KYlläOluelle

      Itse tunnen Aallon kauppakorkeakoulusta parikin amispohjalta ensimmäisellä yrityksellä sisään päässyttä. Toisella merkonomipohja ja toisella vaateartesaanin tutkinto. Vaatii erittäin kovaa motivaatiota, mutta sama se on lukiopohjalta hakiessa. Ei lukiokaan mitään rakettitiedettä ole, motivaatio loppupeleissä ratkaisee eniten - oli opiskelupohja mikä vaan. Kannattaa ehdottomasti tavoitella omia unelmiaan ja panostaa sen eteen!

    • pääset

      Pääset. Ja helposti. Ne ketkä sanoo että amispohjalta ei pääse/kannata edes hakea, voi hypätä vaikka kaivoon. Haters gonna hate. Kannattaa miettiä myös avoimen yliopiston erillisvalinnan kautta hakua, niin ei jää yhdestä pääsykokeesta kiinni.

    • hakija88

      Itse olen amiksen käynyt ja vieläpä ihan eri alalta, eli tekniikan puolelta:) Pääsin Turun kauppakorkeakouluun sisään tänä vuonna ja aloitan opiskelut nyt syksyllä. Eli mahdollista se on, mutta pääsykokeisiin kannattaa lukea ja paljon. Tein ite töitä kokoaikaisesti joten lukeminen jäi vähän vähälle mutta olin jo aikaisemmin aiheisiin tutustunut. Amiksen papereilla ei sinänsä ole mtn merkitystä koska niistä ei saa aloituspisteitä, mutta hyvä taito tietysti voi muuten auttaa opinnoissa. Eli jos intoa riittää niin eiku yrittämään :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      3970
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3782
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      605
      3758
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      15
      2419
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      72
      2342
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      328
      1995
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      123
      1980
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      188
      1819
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1509
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1382
    Aihe