Aihe

Amiksesta kauppikseen, kuinka todennäköistä?

amispaska

Ensimmäinen vuosi ohi liiketalouden perustutkintoa, todella helppoa ja hyvä todistus. Vituttaa aivan suunnattomasti kun ylä-asteella ei jaksanut panostaa ja tässä ollaan nyt, ei voi muuta tehdä kun nokka kohti ulappaa ja uusia kokemuksia.

Mutta asiaan, kaupan ala kiinnostaa paljon ja mietin, että jos vaan jaksaa päntätä matikkaa ja taloustiedettä sun muita tarpeeksi, niin pääsiskö sisään? Kuulin että lyhyen matikan tasolla pärjäis, vaiko? Englannin kielitaito loistava, ruotsissa hiottavaa. Motivaatiota löytyy pirusti, onhan niitä amiksia ennenkin yliopistoihin päästetty.

21

294

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • gewwe

   Kauppakorkeaan ja oikikseen on ihan mahdollista päästä amiksesta, lääkikseen se ei ole mahdollista. Tarvit kuitenkin aika kovan motivaation.

  • nlkknlnkj

   Mahdollista on, mutta meno ihan erilaista kun amiksessa, pelkkä pääsykokeisiin luku on jo aivan uutta sinulle. Lukiossa sentään yo-kirjoituksissa oppilaat "harjoittelevat" suurien kokonaisuuksien muistamista ja osaamista, kun yo-kokeissa saattaa olla useita kirjoja päntättävänä kokeeseen. Pääsykoe on vähän sama juttu, mutta toteutus paljon helpompi. Ei mitään esseitä vaan monivalintaa ruutuun. Silti tulee osata n. 1000 sivua yhteensä erittäin hyvin, sillä pääsykokeessa muunnellaan yleensä jopa pelkästään yhtä sanaa ja kysytään onko oikein vain väärin.

   • dffefe

    Ja matikan kanssa tulet olemaan eniten hankaluuksissa, eli jos mahdollista niin hopi hopi matikkaa päähän!!


  • Kakdksld

   Itsehän pääsin kauppikseen nimenomaan amiksesta, erona tietysti se että olin kaksoistutkintolainen. Jos sulla vaan vielä mahollista alottaa kaksoistutkintoo nii suosittelen, jos ei nii pyydä edes mahollisuutta päästä niille lukiomatskun tunneille, auttavat nimittäin yllättävän paljon. Ja sitten jos kerta nyt vasta vuosi takana niin suosittelen lämpimästi että jo nyt alaisit sitä matikkaa ja kansista opiskella, ne kun yleensä on pysynyt melko samana. Ja mitä muuten tuohon amikseen tulee niin aika våhän sieltä hyödyllisiä kursseja löytyy, markkinointi ja kansainväliset jutut ehkä.... nekin kyllä ihan vain pienenpientä pinta raapaisua. Mutta anyway se siis täysin mahdollista eikä edes ylitse pääsemättömän rankkaa. Meitsin entiseltä amis luokaltahan pääs jopa toinenki kaveri nyt tänä vuonna kauppikseen:D eli ihan hyhin saavutettavissa. Vielä sellainen vinkki että valmennuskurssia suosisin

  • onhaniit

   Keskiverto amislainenhan ei kauppakorkeaan edes haaveile eikä pääsisikään. Joku harva huipputyyppi haaveilee, tai oikeastaan ei vain haaveile vaan myös tekee sen, että pääsee kauppakorkeaan. Ei siihen mahdottomia vaadita. Matematiikan merkitystä liioitellaan, lukion lyhyen matikan taso riittää hyvin.

   • Amis-kylteri

    Nimenomaan, uskallan väittää, että ne jotka asiaa miettii tulee pääsemään halutessaan. Itse pääsin tänä keväänä ammattikoulusta kauppikseen ensimmäisellä hakukerralla ja pisteitä sain koekiintiössä 40,5p. Matematiikka ei ole mitään muuta kuin systemaattista harjoittelua ja siihen ei todellakaan kannata kaataa tavoitteitaan, oli taso mikä tahansa nyt, voit aina kehittää sitä.


  • abbbbcccc

   Mene iltakouluun lyhyttä matikkaa opiskelemaan. Pääsykokeeseen tulee 3 kirjaa, ei oo rakettitiedettä. Luet muutamaan kertaan ja kertaat tärkeät asiat.

  • Amis

   Ite pääsin nyt ekalla yrittämällä Lappeenrantaan (pisteet 37) ja oon käyny kauppaopiston keskinkertaisilla arvosanoilla. Jos oikeasti sinne haluaa, niin kaikki on mahdollista. Suosittelen käymään jonkun valmennuskurssin, missä kerrataan kattavasti matikka läpi, koska osa asioista oli kokonaan uutta. Lopuissa matskuissa amiksesta voi olla jopa hyötyä verrattuna ylioppilaisiin. Esim laskiksessa ja jomassa osa oli jo entuudestaan tuttua. Kova draivi päälle lukemisessa niin paikka on sinun!

  • rereto

   Miten amiksessa kielet enkku, ruotsi ja joku muukin kieli ois hyvä kuten saksa, ranska, venäjä???

  • Maimai12345

   Onnistuu jos panostaa kunnolla. Oleellista on osata lukea pääsykoekirjat ja opetella asiat. "Hauki on kala" -lukemisella ja 10 kertaa pääsykoekirjojen läpi käymisellä ei tule kesää.

   Jos haluaa lukea tarinaa kaverista, joka on amis-tutkinnolla päässyt yliopistoon (kemialle) niin tässä on yksi blogi: http://amiksestayliopistoon.blogspot.fi/

   Yksi vaihtoehto on toki avoimen yliopiston kurssit preppauksena. Mutta niihin ei kannata luottaa liikaa, sillä oleellisinta on osata ne asiat niistä pääsykoekirjoista.

  • kevlarvest

   täällä aina heitetään että matikka on valintakokeissa se akilleen kantapää merkonomeille. Eikö kauppaoppilaitoksessa saa mitään matikan opetusta???

  • jaahasjaahas123

   Se matikka, mitä pääsykokeessa kysytään vaan tuskin on mitään sellaista mitä kauppaoppilaitoksessa opetetaan. Muutenkin matikka on siitä aika ikävä osio pääsykokeessa, että niillä kenellä on sitä matikkapäätä saavat helpot 7 pistettä, vaikka eivät olisi juuri siihen pääsykokeeseen siltä osin valmistautunut. Nythän on ollut talousmatikkaa pääsykokeissa ja en kyllä itse edes tiedä, mitä matikkaa siellä kauppaoppilaitoksessa on, mutta tuskinpa nyt ainakin ihan kauhean tarkkaan näitä asioita käydään. Sitten on tietenkin aina mahdollista, että se matikka muutetaan taas siihen oikeasti soveltavaan kvantitatiiviseen analyysiin, jota ei ole mitään toivoa yksinään opetella, vaan siihen tarvitaan joku opettamaan.

   • kvantsukehiin

    "Sitten on tietenkin aina mahdollista, että se matikka muutetaan taas siihen oikeasti soveltavaan kvantitatiiviseen analyysiin, jota ei ole mitään toivoa yksinään opetella, vaan siihen tarvitaan joku opettamaan."

    Tämän vuoden koe oli niin helppo että pisterajat nousivat kohtuuttomasti, sinänsä se on sama asia kaikille, mutta liian helpossa kokeessa tämä n.s vihehuolimattomuusmarginaali korostuu liikaa, siksi saattaa käydä niin että mennään takaisin kvantsuun mitä matikkaan tulee, tällä tavalla varsinkin Aaltolaiset saadaa siistiin järjestykseen osaamiseen perusteella - ei onnen tai riskinottokyvyn perusteella (= tuliko vastattua melkein varmoihin ja kuinka hyvin natsasi kne)


  • täysin.mahdollista

   Jos tarkastellaan amikseen meneviä joukkona, niin hyvin harva siitä joukosta koskaan kolkuttelee yliopiston ovia saati pääsee sisälle. Kaikki eivät valmistu siitä amiksestakaan koskaan.

   Isoon joukkoon mahtuu kuitenkin niitäkin, joiden kyvyt ja lukuhalut heräävät. Näin ilmeisesti on käynyt aloittajalle. Kauppikseen periaatteessa on mahdollista päästä amiksesta. Merkonomin tutkinto erittäin hyvin arvosanoin, lahjakkuutta jonkin verran ja ahkeruutta sekä intoa runsaasti niin kauppiksen ovet aukeavat varmasti.

   Merkonomin tutkinto ei ole ollenkaan huono lähtökohta kauppikseen.

  • ainakannttaa

   Kannattaa tutkailla pääsykoemateriaaleja jo ennakkoon eri vuosilta ja mietiskelet, että olisiko se niin mahdoton homma? Myös yliopiston avoimet kurssit on oiva keino kokeilla millaista yliopisto-opiskelu on. Itseltäni se luonnistui pelkällä peruskoulupohjalta. Sillä on ehkäpä eniten väliä, että löytyykö motivaatiota ja kiinnostusta niihin opeteltaviin asioihin. Jos ala on sinua ja ne kiinnostaa, niin todennäköisesti sinulla on ihan hyvät mahdollisuudet päästä. Opetus.tv sivustolla on opetusvideoita lukion matikankursseista, jos niitä haluat koettaa opiskella.

   • åppiyre

    Onko siis tosiaan mahdollista hakea kauppakorkeakouluun pelkällä peruskoulupohjalla? Kyllä jotain on tarvittu lisäksi, ehkä avoimen yliopiston opintoja riittävästi?

    Avoimessa yliopistossa saa opiskella jokainen taustaan katsomatta. Sitä kautta voi päästä yliopistoon, vaikka koulunkäynti ja opiskelu muuten rajoittuu peruskouluun.


   • Eipääsepk

    No ei ilman väylää ole. Itse kävin avoimen kautta vain yhden kurssin, laskentatoimen ja se oli helppo, koska asiat kiinnostivat itseäni ja olin jo ennen kurssia tehnyt kirjanpitoa ymv. :D


   • Kaikkionitsestäkiinni
    åppiyre kirjoitti:

    Onko siis tosiaan mahdollista hakea kauppakorkeakouluun pelkällä peruskoulupohjalla? Kyllä jotain on tarvittu lisäksi, ehkä avoimen yliopiston opintoja riittävästi?

    Avoimessa yliopistossa saa opiskella jokainen taustaan katsomatta. Sitä kautta voi päästä yliopistoon, vaikka koulunkäynti ja opiskelu muuten rajoittuu peruskouluun.

    On mahdollista hakea ilman pohjakoulutusta erityishakemuksella. Nimimerkillä peruskoulupohjalta kauppakorkeakouluun tosin kävin kyllä avoimessa lukemassa kursseja.


  • KYlläOluelle

   Itse tunnen Aallon kauppakorkeakoulusta parikin amispohjalta ensimmäisellä yrityksellä sisään päässyttä. Toisella merkonomipohja ja toisella vaateartesaanin tutkinto. Vaatii erittäin kovaa motivaatiota, mutta sama se on lukiopohjalta hakiessa. Ei lukiokaan mitään rakettitiedettä ole, motivaatio loppupeleissä ratkaisee eniten - oli opiskelupohja mikä vaan. Kannattaa ehdottomasti tavoitella omia unelmiaan ja panostaa sen eteen!

  • pääset

   Pääset. Ja helposti. Ne ketkä sanoo että amispohjalta ei pääse/kannata edes hakea, voi hypätä vaikka kaivoon. Haters gonna hate. Kannattaa miettiä myös avoimen yliopiston erillisvalinnan kautta hakua, niin ei jää yhdestä pääsykokeesta kiinni.

  • hakija88

   Itse olen amiksen käynyt ja vieläpä ihan eri alalta, eli tekniikan puolelta:) Pääsin Turun kauppakorkeakouluun sisään tänä vuonna ja aloitan opiskelut nyt syksyllä. Eli mahdollista se on, mutta pääsykokeisiin kannattaa lukea ja paljon. Tein ite töitä kokoaikaisesti joten lukeminen jäi vähän vähälle mutta olin jo aikaisemmin aiheisiin tutustunut. Amiksen papereilla ei sinänsä ole mtn merkitystä koska niistä ei saa aloituspisteitä, mutta hyvä taito tietysti voi muuten auttaa opinnoissa. Eli jos intoa riittää niin eiku yrittämään :)

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   247
   18890
  2. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

   Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
   Maailman menoa
   368
   6953
  3. Uusin Seiska herttainen Torppa

   Uskomatonta luettavaa herttaisesta Torpasta. Olisi nyt kiva saada valkopesuri-jankkaajan ja palstalaisia oikeusjutuilla uhkailleen ja uhonneen kir
   Kotimaiset julkkisjuorut
   128
   2103