Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

yksi kirje-veromaksu

Summer7015

Pyhtään kunta huolehtii kiinteistöveroa maksavista mökkiasukkaistaan todella huonosti, kuten Kymen sanomissa yksi haastateltu pariskunta kertoikin. Meillekin tuli Pyhtään kunnalta aiemmin kaksi kirjettä joka vuosi.Toinen oli jätemaksu ja toinen kiinteistövero. Nyt tänä vuonna tuli vain kiinteistövero.Jätemaksu on nyt ulkoistettu. Jos verot kelpaa, voisiko kunta todellakin tiedottaa ja hoitaa mm. venepaikat, tiet ja laiturit kuntoon. Tai muuten mökkitie vaihtuu toiseen suuntaan. Törkeää rahastusta.Arvostakaa myös meitä.Ihmisiä mekin ollaan ja tuodaan kuukaudessa/kaksi aika paljon rahaa kunnan alueen yrittäjille (kaupat apteekki, polttoaineet, vene-ja rakennusyrittäjät).

19

65

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • JohanSe

      Pyhtäätä kiinnostaa mökkiläisissä (samoin kuin matkailijoissa) vain näiltä saatava raha. Vastineeksi ei saa käytännössä mitään. Kunta =hyvä veli-järjestelmä pitää huolen vain kunnan omista asukkaista (kunnan virkamiesten kaverit). Parasta Pyhtäällä on uusi ohitustie, jolla pääsee nopeasti länteen.

    • PeterB

      Ei Pyhtää ja pyhtääläiset oikeasti halua kesäasukkaita. Heidän rahat kelpaa, mutta muuten saisivat pysyä pois. Samanlainen tunnelma kuin USAssa sisäsiittoisilla suoalueila. Kannattaa katsoa mökkiä jostain sellaisesta kunnasta jossa mökkiläiset on tervetulleita.

      • ainamaalainen

        No nyt on "syvä joki" katsottu moneen kertaan. Mistähän moinen katkeruus nyt johtuu? Moinen ruikutus kuulostaa kyllä niin lapselliselta ja erikoiselta näin maalaisen korviin. Jos nyt on kysymys jostain palvelutasosta kunnassa niin eihän se ole vaki asukkaillekkaan täydellisen hyvää, silti en muuttaisi kaupunkiin.


    • kulpakkokoko

      Eikös se ole WIN WIN molemmille? HÄ! Rauhaa kesäasukkaille ja tuloja kuntaan. Vai miksi joku kunta ehdottomasti HALUAA ulkokuntalaisia??? Siksi vai, että ne on niin nättejä? Vai että siellä olisi pari MILFFIÄ aikamiespojille ja koltiaisille??? VAi siksi että olisi jonoja kassoilla???? Eiköhän asukkaita kaivata juuri siksi, että tulee infraa ja verotuloja..

      • PeterB

        Tuo on juuri pyhtääläinen asenne: tulot kuntaan, viis kesäasukkaiden viihtyvyydestä. Mitä niitä palvelemaan. Jotkut kunnan ihan aidosti haluaa kesäasukkaita kuntaan käyttämään palveluita, viihtymään ja kuluttamaan rahaa paikallisissa yrityksissä. Vaati oman asenteensa ja tätä ei Pyhtäällä ole. Viihtyvästä kesäaukkaasta voisi saada kuntaan uuden asukkaankin (ei tarvitsi hakea bussilla Helsingistä). Nykymenolla ei kiinnosta ollenkaan. Kuntaliitoksen jälkeen Pyhtää jää Kotkan kuihtuvaksi syrjäkyläksi.


    • RNBz

      "Jotkut kunnan ihan aidosti haluaa kesäasukkaita kuntaan käyttämään palveluita, viihtymään ja kuluttamaan rahaa paikallisissa yrityksissä. Vaati oman asenteensa ja tätä ei Pyhtäällä ole. Viihtyvästä kesäaukkaasta voisi saada kuntaan uuden asukkaankin " NO eikö tämä ole juurikin sitä rahan keräämistä?? Pyyhtää on tsempannut paljon. Matka jatkuu.

      • PeterB

        Niinpä juuri, Pyhtää keskittyy vain rahan keräämiseen. Viihtyvyydestä viis. Kylmää kyytiä. Matka jatkuu - pois Pyhtäältä.


      • Tyytyväinentäällä
        PeterB kirjoitti:

        Niinpä juuri, Pyhtää keskittyy vain rahan keräämiseen. Viihtyvyydestä viis. Kylmää kyytiä. Matka jatkuu - pois Pyhtäältä.

        Tervemenoa vaan. Voisitko ottaa mukaasi muutaman muunkin vinkujan, esim. Tuulikikkeli Äxelsin.


      • qwerasdfzxc

        No kukas se sitte on? Joku Helsingin herrako?


    • meeriasoy

      Pyhtäällä on rahasta pulaa.Helpoin tapa säästää on vähentää/ulkoistaa palvelut ja korottaa kiinteistöveroja. Arvatkaa millä kunnalla on suurin kiinteistöverotus Suomessa? Kyllä kunnan päättäjien kannattaisi paneutua tähän asiaan ihan tosissaan.Itse olen tästä palautetta päättäjille antanutkin.aika näyttää tuleeko koskaan tähän parannuksia. Jokainen tyytyväinen veronmaksaja=asiakas on kunnalla kuin kunnalle tärkeää. Turha pyhtääläisten väittää toista.
      Korkea verotus karsii myös mm. yrityskiinteistö- ja omakotitalojen rakennus-ja sijoitustoimintaa.
      Tuttavaperheen kanssa ostimme tontit Kotkasta,Ruonalasta mm.edullisemman verotuksen takia. Kymmenen vuoden sisällä kesämökkiä etsimme Savon suunnasta, jollei Pyhtään paranna palvelu-ja verotustoimintaa.

      • Totuus1234

      • Omakotiwww
        Totuus1234 kirjoitti:

        Valehtelet niin että korvat heiluvat. Siinä tilastoa helmikuulta. http://www.kymensanomat.fi/Online/2015/02/04/Kotkassa on Etelä-Kymenlaakson suurin kiinteistöveroprosentti/2015318587106/4

        Vertailussa listattiin myös maakuntakeskuksissa maksetut kunnallisverot, kirkollisverot ja yleiset kiinteistöverot. Etelä-Kymenlaaksosta mukaan tilastoihin pääsi Kotka.

        Suomen Omakotiliiton kahdeksannessa valtakunnallisessa omakotikiinteistön verovertailussa ilmenee, että Kymen kovin verottaja on Pyhtää. Siellä esimerkkikiinteistöstä joutuu maksamaan vuodessa veroa 614,50 €, kun Kotkassa maksetaan 567,70 € ja Kouvolassa 536 €. Maakunnan alhaisin omakotitalon vero on Luumäellä, 304,40 € vuodessa.


      • jojojojojojojo
        Omakotiwww kirjoitti:

        Vertailussa listattiin myös maakuntakeskuksissa maksetut kunnallisverot, kirkollisverot ja yleiset kiinteistöverot. Etelä-Kymenlaaksosta mukaan tilastoihin pääsi Kotka.

        Suomen Omakotiliiton kahdeksannessa valtakunnallisessa omakotikiinteistön verovertailussa ilmenee, että Kymen kovin verottaja on Pyhtää. Siellä esimerkkikiinteistöstä joutuu maksamaan vuodessa veroa 614,50 €, kun Kotkassa maksetaan 567,70 € ja Kouvolassa 536 €. Maakunnan alhaisin omakotitalon vero on Luumäellä, 304,40 € vuodessa.

        Vilkaisepas https://www.vero.fi/fi-FI/Henkiloasiakkaat/Kiinteistovero/Kiinteistoveroprosentit(9216)
        Verohallinnon virallinen taulukko.
        En viitsi sitten enempää todistella tuollaiselle trollille.


      • jepjepjeee

      • heiheiheiheippa
        jepjepjeee kirjoitti:

        joopajoo. Mutta tässä onkin oleellista miten kunnassa määritellään verotusarvo.

        joopajoo. Ja Kotkan tonteista peritään lisäksi vuokraa. Tervemenoa vaan kuvitelmien ihmekaupunkiin.


      • Kukkiva.tölli
        heiheiheiheippa kirjoitti:

        joopajoo. Ja Kotkan tonteista peritään lisäksi vuokraa. Tervemenoa vaan kuvitelmien ihmekaupunkiin.

        Olenko ymmärtänyt oikein. Korjatkaa jos olen väärässä. Pyhtäällä siis kunta antaa rakentajalle tontin ilmaiseksi ja kompensoi sitä määrittelemällä kiinteistön verotusarvon 8% Kotkaa korkeammalle. Kotkassa maksetaan tontista vuokraa ja Pyhtäällä sen saa maksutta. Loistava kunta! Nyt kämppä myyntiin ja Sammalmetsään tölli kukkimaan.


      • PeterB

        Jossain kunnissa kesäasukkaat saa korkeallekin kiinteistöverolle jotain vastinettakin, eikä pelkkää tylyä suhtautumista kunnan virkamiesten ja osan vakiasukkaiden suunnalta. Kunnan asenne voisi olla positiivinen, vaikka virkamiehet ei olisikaan tukin terävämpiä veitsiä - pikkukunta ei varmaan houkuta parempaa ainesta. Ystävällinen ja palveleva asenne ei paljon vaadi. Voisi Pyhtääkin edes kokeilla.


      • qwedsazxcdsa

        Mikä on "parempaa" ainesta?


      • PeterB

        Osaavaa, motivoitunutta ja palveluhenkistä. Sellaiset saa paikkoja isommissa ja kehittyvissä kunnissa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      71
      2328
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2113
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1728
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      42
      1537
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1536
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1467
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1429
    8. 52
      1298
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      73
      1254
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe