Oletko jo nahkhiirtä nähnyt tänä kesänä?

Perjantai-ilta sellainen lenteli ravinnonetsimispuuhissa. Eli lepakoista kysymys. Kai niiden pitää jotain syödä viileilläkin ilmoilla.
Vasta kaksi kertaa olen siilin nähnyt lyllertävän. Yliajettuja myöskin pari. Talvihan on melko lauha talvehtijoille ja paikkalintujen elää.

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lo-rena

      Lepakot ovat tosi epämiellyttävän näköisiä olioita. Ihme ja kumma ne luokitellaan selkärankaisiin siis eläinkuntaan kuuluviksi. Karmea näky, hammasrivistö kun suoraan mainoksesta tasainen hammasrivi ilman torahampaita. Lapakon purema on tosi vaarallinen ja vaatii lääkehoitoa.

      Syksyisin ne lähtevätsuihkien lentoon iltahämärissä, jonakin taikaoliona niitä pidetään ja noitien pahan ilmentyminä. Autio talojen vintit ovat niiden suosikki olinpaikkoja.

      • elukkaoppihoi

        Eläinkuntaan kuuluu jopa madot, ei kukaan lepakkoa kasvina sentää pidä. Ai sielläkö teillä päin niitä pidetään noitien ilmentymänä, ompas taantumuksellinen paikka.


      • Lo-rena
        elukkaoppihoi kirjoitti:

        Eläinkuntaan kuuluu jopa madot, ei kukaan lepakkoa kasvina sentää pidä. Ai sielläkö teillä päin niitä pidetään noitien ilmentymänä, ompas taantumuksellinen paikka.

        Kertaus on kaiken opin alku. Tässä linkki lepakkoihin, tämän kautta lepakoiden elämään tutustuin. En voi mitään, inhoan niitä yli kaiken. Kerran elukan silmästä silmään tavattua en halua nähdä uusintaa.
        Sitäpaitsi se tapahtui silloisen sulhon iänikuisesen kotitalossa, johtuiko siitä sinne jäitin lepakot ja sai jatkaa yksin matkaansa, kunnes löysi uuden ja paljon lihavamman, onnea heille toivotin ja lepakoiden taloon menestystä.
        Sinne vaaroille en todella kaipaa, niin sitä sanotaan lepakkojen asuttamassa talossa ei onni lainkaan pesiydy!

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Lepakot



        https://fi.wikipedia.org/wiki/Lepakot


      • Lo-rena
        hampaat-on kirjoitti:

        Tämäkö tasainen hammasrivi ?
        https://www.google.fi/search?q=lepakon hampaat&sa=X&biw=1228&bih=650&tbm=isch&imgil=8M5-1JhUvsuphM:;BIqdbh7ilB4SGM;http://www.lepakko.fi/index.php?option%3Dcom_content%26view%3Darticle%26id%3D9%26Itemid%3D8&source=iu&pf=m&fir=8M5-1JhUvsuphM:,BIqdbh7ilB4SGM,_&usg=__8Urm_ONnhXX0ZH4kzMfEFfLYHRQ=&ved=0CDIQyjc&ei=nsObVZeWL4uosAGEhqe4DQ#imgrc=8M5-1JhUvsuphM:&usg=__8Urm_ONnhXX0ZH4kzMfEFfLYHRQ=

        Miksi laitoit lepakkojen kuvaston näkyville. Voin aivan pahoin kun avasin uteliaisuuttani linkin. Hyi olkoon, lepakkoja pidetään itse pääPIRUN aikaansaannoksena.
        Samassa Wikipedian linkissä mainitaan lepakosta onpa joku tutkija saanut Raivotaudin, joten mikään vaaraton se pirulainen ei ole. Moi!


      • Lo-rena kirjoitti:

        Miksi laitoit lepakkojen kuvaston näkyville. Voin aivan pahoin kun avasin uteliaisuuttani linkin. Hyi olkoon, lepakkoja pidetään itse pääPIRUN aikaansaannoksena.
        Samassa Wikipedian linkissä mainitaan lepakosta onpa joku tutkija saanut Raivotaudin, joten mikään vaaraton se pirulainen ei ole. Moi!

        Pää kuten sivupirutkin ovat uskomusobjekteja. Lepakot sen sijaan evoluution tuottamia.
        Sinänsä viattomia luontokappaleita vaikka kieltämättä pikkuisen rumia.


    • capt-cöpenick-

      Suomen lepakkotutkijat tiennevät, kantavatko nahkasiivet vaarallisia tautien tekijöitä kuten esim. apinat.
      Ainakin HIV;ä ja Ebolaa pidetään apinaeläimistä lähteneiksi.
      Pienikin otus kuten malariaa levittävä sääski tai punkki voi olla maailman vaarallisimpia olioita.

    • pidätkölepakoista

      Lainaus Wikipediasta:

      "Lepakko myyttinä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
      Lepakko yhdistetään usein pahaan, mutta historian aikana on myös ollut muita uskomuksia. "Lentävä rotta" on yhdistetty laajalti Euroopassa mm. paholaiseen, demoniin ja vampyyriin. Euroopassa on aikaisemmin käytetty lepakkoa noitien ja henkien karkotukseen.

      Espanjassa lepakko on hyvänonnen symboli. Myös Karibialla lepakko yhdistetään hyvään ja sen tappaminen katsotaan erittäin pahaksi. Amerikassa lepakkoihin suhtaudutaan ristiriitaisesti. Jotkin Amerikan intiaanit pitivät lepakkoa sateen merkkinä. Afrikassa lepakon pyydystämistä pidetään parantamisen symbolina.

      Lepakkoa on pidetty Suomessa Pirun aikaansaannoksena. Tarinan mukaan Piru katseli Jumalan luomistöitä, ihastui pääskyseen ja koetti itsekin tehdä samanlaisen. Tuloksena oli kuitenkin lepakko. Kiukuspäissään Piru määräsi sen lentämään öisin, ettei epäonnistuminen osuisi jokaisen silmiin. Joissakin tarinoissa lepakko kerrotaan tehdyn lintujen ja muiden pienten elukoiden tähteistä. Tai sitten sitä pidetään Jumalan leppälinnulle langettamana rangaistuksena siitä, että tämä varasti toisten lintujen munia ja hautoi ne omiksi poikasikseen, joista syntyikin kirouksen myötä vaivaisia lintuja, lepakoita."

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      204
      8284
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4678
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      28
      2250
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2148
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1955
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1835
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1746
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      23
      1746
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1653
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1458
    Aihe