Missä säilötte valokuvatiedostot?

Margggg33

Uuden kameran oston jälkeen, myös resoluutio kasvoi ja kuvakoot samalla.
Esim. yhden viikonlopun reissukuvat 6gigaa tähän vielä RAW tiedostot päälle.
(kuvaan maisemia ym usein jpg raw).

Missä siis säilytätte kuvianne? jokin pilvipalvelu? Ulkoinen kiintolevy? vai mikä?....

Vinkkejä!

8

<50

  Vastaukset

  • Polttava blu-ray, 32-64 GB usb tikku, ulkoinen kiintolevy (usb pocket hd).

  • Kuvat päätyy lopulta 2 erilliselle kiintolevylle. Koko ajan kuvat ovat tallessa vähintään 2 eri paikassa.

  • Koneen kiintolevy on tähän asti riittänyt. Se on kasvanut koneen vaihtojen yhteydessä aina vähän nopeammin kuin tarve. Sen lisäksi kuvat ovat erillisellä backuplevyllä, joka on kiinni WLAN-purkissa. Mac'n Timecapsule ajaa jatkuvasti varmuuskopioita sinne. Erikseen otan varmuuskopion pari kertaa vuodessa kovalevylle, jota säilytän muualla.

  • "yhden viikonlopun reissukuvat 6gigaa tähän vielä RAW tiedostot päälle"

   Pyri karsimaan kuvista epäonnistuneet, useampi samanlainen ja muuten vaan turhat pois. Se voi olla työlästä, mutta niin säästyy tehokkaimmin kovalevytilaa. Tai oikeastaan vielä fiksumpaa on käyttää aktiivisesti poistonäppäintä heti kuvaamisen yhteydessä. Muuten kovalevyihin kuluu tarpeettomasti ylimääräistä rahaa ja niiden määrän kasvaessa hallinta monimutkaistuu.

   Kuvat säilötään ensisijaisesti tietokoneen sisäiselle kovalevylle. Jos/kun tila ei riitä, niin jatketaan toiselle. Se voi pyötäkoneessa on sisäinen. Kaikki kovalevyt pitää sisällyttää varmuuskopiointiin. Jos kuvien ei tarvitse olla tietokoneella aina käytettävissä, niin silti kahteen ei paikkaan, mielellään myös fyysisesti. Pilvipalvelu ei saa koskaan olla ensisijainen säilö, vaikka onkin hyvä paikka kakkossijainnille. Kuvat voi jakaa tärkeyden mukaan eri luokkiin. Osan voi merkitä tilan loppuessa poistettaviksi ja jättää varmuuskopioinnin ulkopuolelle.

   Optisia levyjä (CD, DVD tai Blu-ray) ei noin isoilla datamäärillä oikein kannata käyttää. Korkeintaan niin, että poltat niille vain jpegit ja viet levyt jonnekin toiseen osoitteeseen jemmaan. Katastrofin sattuessa olisi sitten edes alkuperäiset jpegit olemassa. Blu-raylle mahtuu parhaimmillaan 50 Gt, johon mahtuisi RAW-kuviakin paljon, mutta ne ovat melko kalliita ja käyttäminen monta vuotta myöhemmin voi muodostua ongelmaksi, koska Blu-ray ei ehtinyt syrjäyttää DVD:tä. Tällä hetkellä tietokoneisiin myydään vielä paljon DVD-asemia 20-30 eurolla, mutta Blu-ray-asemat maksavat 2-4 kertaa enemmän eikä myynnin kasvusta tai hintojen laskusta ole merkkejä.

   Jos tilanne on se, että tietokoneesi on kannettava ja sen kovalevylle ei enää kuvia mahdu, niin osta esim. http://www.verkkokauppa.com/fi/product/39440/dqgcc/WD-My-Passport-Ultra-2-TB-ulkoinen-kovalevy Saatat tarvita varmuuskopiointiin toisenkin.

  • 6 gigaa? Taidat räpsiä jatkuvasti ympäriinsä, vaikka mitään kuvattavaa ei olisikaan? Minun viikon Turkin reissulta tuli 120 kuvaa kun samankaltaiset ja turhat oli poistettu. Ei kannata säilyttää kuvia joita ei jaksa edes yhtä kertaa katsoa.

   • Olen vähän eri mieltä ercq3rn kanssa. Tallennustila on melko halpaa nykyään. Itse poistan vain teknisesti epäonnistuneet otokset.

    Siinä mielessä olen kuitenkin samaa mieltä, että teen myös itse noin sadan kuvan esityksen lomista. Sellaisella voi vielä kiusata vieraita.

    Parhaat otokset taas löytävät tiensä A4 tai A3 tulosteina seinälle.


  • Ensin deletoit tietenkin jokaikisen epäonnistuneen ta muuten vain heikon tai tyhjänpäiväisen kuvan. Noin 90% otetuista kuvistahan lukeutuu tähän ryhmään.
   Jäljelle jääneet tallennat sitten kahdelle eri pendrivelle.

  • DNG-muodossa LR:sta ulkoiselle kiintolevylle ja joitakin aiheita CD:lle. Käsittelemättömien välivarastona on SSD

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vastaamoon tehty ehkä kaksi tietomurtoa - kertoo Yle.

   https://yle.fi/uutiset/3-11612331 Tietoa tihkutetaan tipoittain. Uutta katastrofia pukkaa Vastaamon osalta. Eiliseen asti kyse oli vain yhdestä hakker
   Maailman menoa
   335
   4392
  2. Laittoko Stefan instan yksityiseksi

   Stefanin insta yksityinen
   Kotimaiset julkkisjuorut
   107
   2644
  3. Autoilun päästöt

   Hallituksen tavoitteena on puolittaa liikenteen päästöt vuoteen 2030 mennessä https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006698934.html Liikenteen päästöt ei
   Maailman menoa
   331
   1236