Vihaan tätä zyprexamahaa

Oupidou

Sain olantsapiinin aamuyön unta parantamaan jotain neljä vuotta sitten. Sen jälkeen olen lihonut 36 kiloa. Ei. Syön normaalisti. Nestettä kerää. Elokuussa on lääkäri. Kysyn nesteenpoistolääkkeestä.

Mulla on yleistynyt ahdistuneisuushäiriö ja toistuva masesennus. Joka nyt täyttää kaksisuuntaisen kriteerit. Kesäkuussa siivosin kolme viikkoa. Yötäpäivää. Yhtenä yönä sit nukuin vain kolme tuntia, kahdesta viiteen. Ja lähdin soittaa apuu.

Lääkärin luvalla ja valvonnassa keväällä aloin lopettaa olantsapiinia. Sepram vaihdettiin venlafaksiiniin. Pitkään olin ollut masentunut. Mieliala nousi, nousi ja nousi. Ja sit liikaa.

Kysymys on, miten saan painoa alas? Kun en mielialavaihteluiden takia voikaan lopettaa olantsapiinia kokonaan. Nyt menee 2,5 - 7,5 mg tilanteen mukaan. Aamuyön unta parantamaan. Nousen ylös neljältä. Et se siitä.

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • miksi_teit_niin

      Miksi ylipäänsä jatkat pääsi sekoittamista noilla aineilla? Mitä luulet niillä saavuttavasi? Ja olantsapiini on erityisen tunnettu siitä, että läskiä ja diabetesta rupee pukkaa, kun sitä vetää. Kaikki neuroleptit lihottavat, koska sotkevat monen muun asian lisäksi myös tuon puolen metabolian.

      Sinunkin tapauksessasi todennäköisesti kestäisi toista vuotta ellei enemmän ennen kuin nähtäisiin miten tulet toimeen ilman aineita. Sen jälkeen voitaisiin arvioida jäljellä mahdollisesti jäävien aivovaurioiden vaikutus toimitakykyysi ja elämänlaatuusi ja lähteä rakentamaan elämää eteenpäin. Pitkä tie. Toinen vaihtoehto on jatkaa aineiden käyttöä ja lisäillä ja poistaa sitä mukaan, kun toleranssi kasvaa tai aivot 'sulavat aineen tiellä', mutta se johtaa usein vaan syvemmälle ongelmiin ja elämänlaadun jatkuvaan laskuun.

    • Kai niitä muitakin psyykelääkkeitä on?

    • litomies

      Moi

      Tsemppiä tuon ongelman kanssa elikysele ja lue, Itse roikun jenkkiläisellä vertaistukilistalla. Siellä ei ole näitä ääliöitä kommentoimassa. Zyprexa on paha. Itse syön väliin seroquel lääkettä, lihottaa sekin. Väsymys lisää ruokahalua. Söin mirtsapiiniä uneen, ruokahalua lisäs. Jossain joku tietää, vaadi saada kokeilla muuta.

      • jojohyppy

        Osaatko suositella englanninkielisiä hyviä bipokeskustelupalstoja? Suomalaiset ovat aika hiljaisia ja trolleja riittää, some en viitsi tähän käyttää.


    • Toinentapaus

      Joo. Englanninkielisillä sivustoilta puuttuu ulkomaalaiset dorkat, joilla tuntuu olla aikaa tuoda tietämättömyytään esiin.

      Niitä on muitakin psyykelääkkeitä. Olantsapiini on vihoviimeinen lääke, jonka suostun ottamaan. Tuli taas keskustelua aiheesta. Minkä ihmeen takia sitä määrätään ensimmäiseksi?

      Ai niin näille lääkevastaisille tiedoksi, niin oma henkinen tasoni on parantunut lääkityksen myötä. Ei niitä lääkkeitä huvikseen määrätä.

      • jojohyppy

        Mulle Zyprexa oli eka lääke Liton ohella ja palasin älyllisesti vaativiin töihin 20 mg Zyprexaa käyttäen. Ton takia en pärjännyt enää töissä ja sen jälkeen ei ole töitä tullut tehtyäkään. Jotkut lääkärit määräävät noita valtavia määriä käsittämättä mitä siitä seuraa: valtavan pitkät yöunet, pitkään jatkuva "aamu"tokkuraisuus, apatia, pohjaton nälkä jne. Mikään normaalielämä ei enää suju, mutta ongelmat pistetään sairauden ja elämänhallinnan piikkiin: masennusta pukkaa ja rytmit eivät ole säännöllisiä. Tuota se on pahimmillaan.

        Mä jouduin itse vähentämään omin luvin kieltojen saattelemana lääkkeitä ja palasin elävien kirjoihin. Nappeja menee toki edelleen, mutta vähän eri määriä. Tässä vaiheessa ei ole enää juuri mitään luottamusta julkisen puolen pikaisesti potilaan asioihin perehtyvän psykiatrin lääkemääräyksiin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1498
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1032
    3. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      39
      773
    4. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      771
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      707
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      700
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      669
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      37
      666
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      71
      634
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      304
      609
    Aihe