Aihe

kyllä ulisee ave -09

xuo

vaihteisto alotti ulinan 60000 kohilla ja jatkuu edelleen 110000km .ei kukaan halunnut korjata.ensimmäinen ja viimeinen tojo kai mulla.

19

<50

  Vastaukset

  • Omistajanhan se autot yleensä tuleekin korjata takuuajan jälkeen.

  • Kylläpä ulisevat provopojat palstoilla !
   Taitaa olla isin tsidsgmoottori jne paskana.

  • eikös Toyotan manuaalilaatikoissa ollut tyyppivika että sieltä menee joku laakeri. Älä ainakaan merkkihuoltoon sitä vie, vaihtavat koko auton ja se on kallista.

   • Tämä todellakin pitää paikkansa!

    -mutta esim. minulla se tapahtui yli 12vuotiaaseen ja mittarissakin oli yli 500tkm...


  • Tälle aloittaja pellelle ei kannata vastata. Monta kertaa taas vaihdellu nimimerkkiä tässäkin ja vastailee itselleen. Näkee ihan selvästi kirjoitusasusta.

   Aloitelee uusia keskusteluja negatiivisessä mielessä. Älkää vastatko niihinkään.

   Vaihteistoviat on kaikki sitä sorttia, ei huollettu, väärää öljyä tai todella osaamaton ratissa jolle ei pidä mitään autoa antaa.

  • ave -99, autom, 390 tkm, ei ulise.. ja kulkee nii tanan nätisti..

  • Mulla on Ave 00 ja 132 mittarissa, ei ulise eikä jupise. Toukokuus katsastusmiäs sano jo pihalla et vois melkein lyödä leiman katsomatta. Sit ku olin linjalla, edessä meni joku uudenkarhee golfi ja sen katsastusmies huikkasi et satatonnia ajettu ja jo toinen vaihtolaatikko menossa !

   • Meillä on kakkosautona Ave -02 ajettu 319000km, ja ei mitää bropleemia. Hyvä käyttöauto.


  • Mulla oli muutama vuosi sitten uutena ostettu Auris ja alle vuoden jälkeen alkoi välillä kuulua ulinaa ja vikinää vaihteistosta. Merkkihuollossa ei vikaa löytynyt mutta heti kun takuu loppui niin vika löytyi: vaihdelaatikko paskana. No auto meni sellaisenaan kirtoon ja nyt ajelen toisella merkillä

  • Kyllä tämä ulina ihan totta joissain tapauksissa. Itselleni korjattiin moinen vika titaanitakuuna. vm2010 avensikseen. Auto n. 95 000 ajettu.

   Kyseessä on lootan päätylaakerit ympärysosineen (työsylinteri & haarukka) joko laakereiden epätasalaatuisuuden tai liian isolla vaihteella "taloudellisuutta" hakien ja jurnuttaen.

   Osiin on tehty parannuksia 04/2012 -> malleista eteenpäin. Koskee 2009-2012 auriksia ja avensiksia.

   Mutta n. 3000€ remontista on kyse alkuperäisosilla. Yleensä laatikon kaikki laakerit kannattaa vaihdattaa kun loota kerran on auki, samaan konkurssiin.

   Kyllä se korjataan, mutta maksaa. Isosti.

   En ole entisenä ykkösavensiksen omistajana (500tkm) täysin vakuuttunut kolmosen laadusta näillä näytöin. Saa nähdä miten käy tulevina vuosina.

   Joo ja ei tämä mikään avensis only -vika ole. Enemminkin näitä on uudehkoissa opeleissa nähty. Ja skodamiesten kannattaa erityisen tarkasti pitää suunsa kiinni :)

   • Samaa päätylaakeriongelmaa oli jo 14 vuotta sitten. Näköjään perinteinen vika.


   • Ave-I kirjoitti:

    Samaa päätylaakeriongelmaa oli jo 14 vuotta sitten. Näköjään perinteinen vika.

    Juu, kyllä. Ja lootan kuin lootan saa rikki, jos vetää kärryä kutosella, tai muutenkin taajamissa ajelee loiviin ylämäkiin "taloudellisesti" kutosella.


  • Tuli se haikea huominen.

  • Avensis vm. 2009, n. 100000 ajettu ja ulisee. Huollossa mainittu, mutta eivät "huomanneet" mitään erikoista. Toivottavasti ei ihan heti hajoa.

   • Mummot jurnuttaneet vitosella lootat paskaksi! Öljynkierto toimii vain roiskimalla laatikoissa!


  • Tämänkin ketjun aloittaja on tuskin ajanut millään muulla kuin vasta neljänneksen verran maksetulla mopoautollaan ja kun se on paskana kaivetaan Jopo liiteristä esille !

   Taitaa pojulla nuppi ulista !

   • Kestotestissä Avensiksen laatikko hajosi kaksi kertaa!


  • Joo, minulla on Avensis-09 ajettu 85000 km ja ääntää laatikko.Toyotan liikkeessä sanottiin että jos haluat se avataan, mutta ei ole varmaa että tuleeko se laakerista vai mistä. Ja hinnan sanoivat olevan, että maahantuoja maksaa 800 liike maksaa 800 ja auton omistaja 800 euroa.

  • Ostin 80-luvulla parivuotiaan käytetyn VW Jetan, jolla oli ostohetkellä ajettu 38000km. Koeajolla havaitsin vaihteistosta kuuluvan vaimean ulinan suurimmalla vaihteella n. 60km/h nopeudessa, suuremmassa se hävisi kuulumattomiin tai peittyi muuhun meluun. Auto oli muuten täysin uudenveroisessa kunnossa.
   Kaupan ehdoksi asetin, että "vaihteistovika" korjataan. Myyjäliikkeen huolto ei löytänyt vaihteistosta mitään vikaa, joten pyysin autoon jonkinlaisen takuun kun varsinainen takuu oli mennyt umpeen. Sain auton voimalinjalle 1 vuoden tai 30000km:n täystakuun.
   Kului vuosi ja kilometrejäkin kertyi vuodessa yli 30000. Ääni säilyi edellä kuvatussa tilanteessa, eikä muuttunut ainakaan kovemmaksi, joten takuusen ei ollut tarpeen turvautua.
   Koska auto osoittautui kaikin puolin toimivaksi, jatkoin ajoa vielä seuraavat 15 vuotta. Autosta luovuin 470000km ajettuna ja vain sen takia kun halusin nykyaikaisemman ajopelin. Vaihteisto ei osoittanut koko aikana mitään luopumisen merkkejä. Vaihteistolle ei ollut määrätty öljynvaihtoväliä, mutta ihan mielenkiinnosta vaihdettiin n. 250000km:n kohdalla. Alkuperäinen öljy oli edelleen ihan kelvollisen näköistä.
   Tässä tapauksessa voi sanoa sivuäänen olleen ominaisuus, ei vika.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   Kotimaiset julkkisjuorut
   118
   10063
  2. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   Kotimaiset julkkisjuorut
   285
   5201
  3. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   94
   3214
  4. Jättiselvitys: He saivat 100 000 euroa Business Finland tukea

   Jättiselvitys Business Finlandin koronatuista: he saivat 100 000 euroa, yli tuhat peruutti hakemuksensa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007660
   Maailman menoa
   67
   3149
  5. Onkobmaisasta rikostutkinta päällä?

   Vauva palstalla oli lähipiirin viestit julkaistu mitä siellä täydellisessä pikku perheessä todellisuudessa tapahtuu... Aivan järkyttävää tekstiä jos p
   Kotimaiset julkkisjuorut
   154
   1486