Aihe

Päivän "opintomatkalla" enakkoon Turussa

kyl_se_nii_vääri_on

Harmitti niukka tippuminen Aallosta sen verta paljon, että lähdin Helsingistä junalla aikaisin aamulla Turkuun tutumismatkalle ja tulin juuri takaisin. Osasyy matkalle oli myös tällä palstalla ilmennyt (jonkunlainen) turkuhypetys mitä tulee Turkuun opiskelijakaupunkina, halusin katsoa onko hypetykselle katetta. Lyhyt vastaus on, että kyllä näyttää pääsääntöisesti olevan katetta mitä nyt päivässä voi edes mielipidettä muodostaa...

Toistan samaa mitä täällä on sanottu, mutta onhan itse opiskelijaympäristö kyllä Turussa ihan jotain muuta kuin mihin esimerkiksi uudet Aaltomursut joutuvat ensi syksystä alkaen, eli siirto Töölööstä Espooseen Otaniemeen, puhun nyt siis opiskelijaympäristöstä kokonaisuudessaan.

Aallossa on toki edelleen ne vanhat tutut edut kuten verkostoituminen pk-seudulla, laajempi kurssivalikoima, status, resurssit jne mutta väitän että opintopaikkana Turku vie kyllä voiton aivan kirkkaasti.

Ollaan sentään Turun keskustassa koko ajan, sekä asumisen, palvelujen että opiskelujen suhteen ja ihan liki on Turun Yliopisto, Åbo Akademi (ja sen osana myös hanken, joka tosin on nyt heinäkuussa kiinni, en päässyt katsomaan tiloja). Hieno puisto löytyy aivan keskellä opiskelijaravintoloineen ja kahviloineen. Et periaattessa tarvitse edes linja-autoa liikkumiseen koska kaikki mitä tarvitset on kävely- tai korkeintaan polkupyöräetäisyydellä. Opiskelijalle tulee välittömästi hyvä fiilis tällä alueella. Aurajoen molemmin puolin on kevät/kesäaikaan hienoja laivaravintoloita, kävin itsekin syömässä pippuripihvin ranskalaisilla oluen kera, kyllä maistui ;)

Ainoa *pieni* negatiivinen asia minkä yhden päivän perusteella voi sanoa (varmasti tulee lisää jatkossa) on, että itse kauppisrakennuksessa on aika "ahtaat tilat" joka on mielestäni osittain itseaiheutettua. En ymmärrä miksi kauppiksen keskelle on varattu iso alue ruokailua/kahvittelua varten kun sen olisi voinut helposti ulkoistaa yhteen ja samaan tilaan esimerkiksi yliopiston tai akademin kanssa, mutta ehkä kauppis sitten halusi oman "ruokakahvittelujutustelupaikan" tila-ahtauden kustannuksella - mene ja tiedä.

Vaikea kuvitella, että kukaan Turkuun menijä pettyisi itse opiskelijaympäristöön, sen verran hyvät puitteet on tarjolla, jopa loistavat. Jonkin verran askaruttaa itseäni tällä hetkellä se, että Turussa ei voi lukea rahoitusta pääaineena vielä kandivaiheessa niin syvällisesti kun toivoin.

6

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • 33331

   Unohdit nyt vaan sen että Aallon kyltereillä on 10min bussimatka stadin elävästä keskustasta sinne Otaniemeen. Tapahtumia edelleen legendaarisella KY-talolla aivan stadin ytimessä oppilaiden asuntojen vieressä. Tai voihan siellä Otaniemessä bilettämällä halutessa 100e/kk vuokralla säästellä Töölöä varten ;)

   • TeekkaristaKylteriksi

    Otaniemessä pari vuotta asuneena voin valitettavasti sanoa ettei ihan satasella kämppää saa kuitenkaan :D Halvimmat solut 300euron luokkaa. Ja uskon että suurin osa kauppislaisista tulee yllättymään iloisesti, miten kiva paikka Otaniemi on opiskelijalle. Tosiaan matka Helsinkiin on erittäin lyhyt ja niemessä vallitsee lisäksi todella kiva ilmapiiri ja yhteisöllisyys :)


  • Kentser2

   Siis paikkakuntana Turku on aivan mahtava. Busseja ei paljon tarvitse, ellei satu saamaan opiskelijakämppää esim. Räntämäestä (tosin sieltäkin fillaroi 20 minuutissa torille hyvillä keleillä). Aurajoen rannalla on kiva pussikaljoitella tai käydä jokilaivalla ottamassa huurteinen. Eihän Turkua voi Helsinkiin verrata palveluiden monipuolisuudessa, mutta kaiken läheisyys kompensoi puutteita mainiosti.

   • TurussaOnLinna

    Kyllä voi hyvin verrata palvelujen monipuolisuudessa. Ei ne Helsingin palvelut nyt nimittäin niin monipuoliset ole. Ei tule montaakaan asiaa mieleen, mitä Helsingissä olisi ja Turussa ei. Ooppera, Kansalliskirjasto ja Kansallisarksito - niitä perusopiskelija yleensä tarvii aika harvoin kuitenkin.


   • stadilaineHIFKfani

    Yksi iso "palvelu" puuttuu Turussa, nimittäin HIFKin kotimatsit =)


  • opiskeliaiaia

   Kauppiksessa on oma opiskelijaravintola ja kahvila ihan siksi, koska vielä pari vuotta sitten Turun kauppakorkeakoulu ja Turun yliopisto olivat kaksi eri korkeakoulua. Mutta onhan se rakennuksena kiva ja moderni. Varaudu viettämään siellä suurimman osan ajastasi, sillä kyltereitä harvemmin näkee muualla.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   255
   19703
  2. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

   Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
   Maailman menoa
   379
   7352
  3. Uusin Seiska herttainen Torppa

   Uskomatonta luettavaa herttaisesta Torpasta. Olisi nyt kiva saada valkopesuri-jankkaajan ja palstalaisia oikeusjutuilla uhkailleen ja uhonneen kir
   Kotimaiset julkkisjuorut
   131
   2473