vähän alle 4-kymppinen heppu Aiya Napassa yksin

AiyaNapaan

Olen lähdössä heinäkuun viimeisellä viikolla Aiya Napaan. Onko kokemuksia ja vihjeitä miten saisi ajan hienosti kulumaan tuolla? Olisi mukava käydä katselemassa hieman paikkoja ja aika rauhallisissa merkeissä hieman yöelämää (tai oikeastaan vain iltaelämää), sillä mikään klubittaja en enää ole vaikka hyvää menoa onkin kiva käydä seuraamassa.

Kokeilemallahan nuo selviävät, mutta kommentit ja hyvät viheet, much appreciated :)

4

75

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HavaNagilaa

      Agia Napa itsessään on aika pieni paikka jonka ihmettelyyn ei kulu järin paljoa aikaa, katukuva pääkadulla on lähinnä turistikrääsäkauppa, ravintola, autovuokraamo, ravintola, ravintola,kauppa..jne ja linnun laulun peittää alleen tasainen jumpjumpjump, ja kun poikkeaa pääkadulta sisämaahan päin, on katukuva jo huomattavasti yksitoikkoisempaa, ravintola,ravintola,ravintola..jne.
      Kun sen paripäivää on nurkat tulleet tutuiksi, kannattaa hypätä vaikka bussiin ja mennä joko 30min länteen Larnakaan, mikä on jo aidompaa miljöötä ja mistä löytyy sitten paikallisia kauppoja ja paikallisille suunnattuja asioita kuten myös uimarantaa ja bulevardia. Agia napahan on rakennettu vain turisteja varten. Tai sitten bussilla 20min pohjoiseen rantaviivaa pitkin Protaraksen vastaavaan kohteeseen ja uimarannoille jotka ovat mielestäni parempia kuin Agia Napan rannat. Protaraksesta vartin verran eteenpäin on taas kiva pikku kaupunki Paralmini, jossa on edullisempaa kuin muualla väittävät. Se mikä pitää muistaa kyproksella kun yksin liikut, itänaapurin nuoret neidot sitten tuputtavat seuraa, eikä se ole vilpitöntä vaan se rakkaus maksaa, ihan tuntitaksalla.

    • AiyaNapaan

      Kiitos. Hyvät kommentit, joita ei suoraan turisteille suunnatuista materiaaleista löydä ovat kullan arvoisia. Turistirysähän tuo koko paikka on ja tarkoitettu rauhalliseen ranta- tai bilelomailuun, mutta kivahan se on muutakin tehdä kuin loikoilla rannalla ja bilettää. Varmaan tulee siis koluttua lähikyliäkin ja jotain katsomisen arvoisia maisemia/paikkoja hyvin rauhalliseen tahtiin.

    • vinkkejä

      Me olimme kahden lapsen kanssa liikkeellä ja siten yöelämä jäi väliin. Mutta tykättiin paikasta kovasti ja meitä ainakaan tuo "nuorison biletys" ei haitannut yhtään. Hotelli oli noin 15min kävelymatkan päässä keskustasta ja siellä oli öiseen aikaan todella rauhallista. Toki lähes kaikki on rakennettu enimmäkseen turisteja varten mutta me kyllä löydettiin kivoja luonnonkauniita paikkojakin.

      Rannan tuntumassa kulkee "polku" (osittain esim. betonista valettu ja siis todella hyväkulkuinen) ja sitä pitkin kannattaa kävellä ja ihailla rantamaisemaa. Esim. AgiaNapan satamasta Gape Grekon suuntaan kun lähtee kävelemään niin siinä on ensin pitkä hiekkaranta jonka jälkeen polku vielä jatkuu ja kulkee rannan tuntumassa "rantakallion päällä". Täällä on hyvä ihailla merimaisemaan ja kallioita. Myös monet veneet pysähtyvät näillämain sillä kallioissa on pieniä luolia joihin voi uida/snorklata (likimain atlantica sungarden hotellin kohdilla). Satamasta NissiBeachin suuntaan ei itse kävelty rannassa mutta kävimme bussilla tsekkaamssa ko. rannan (ei päässyt meidän suosikkirantoihin).

      Tuolla Gape Grekolla monet käyvät maisemia ihailemassa ja jos sellainen kiinnostaa niin sinne pääsee suht helposti bussilla.

      KonnosBay:n ranta on myös ihan kiva eli jos haluaa vähän erilaisia rantoja katsastaa niin sinne kannattaa mennä (pääsee bussilla helposti ihan viereen, tosin bussipysäkki on ns. rinteen päällä ja sieltä tulee kävellen laskeutua poukamassa olevalle rannalle). Rannalta löytyy jonkin verran aktiviteetteja (mutta aika rajoitetusti) ja aurinkotuolejakin vuokrataan mutta niitäkin vähän. Ravintola löytyy.

      Protaraksesta menimme vain ohi mutta sielläkin varmasti saa päivän kulumaan käyskennellen ja rannalla.

      Paralimnissa kävimme yhtenä päivänä ja siellä tosiaan oli hieman enemmän kauppoja kuin vaikka AgiaNapassa (jossa siis lähinnä "turistikrääsä" liikkeitä). Me lähinnä kiertelimme ja katselimme ja jossain pikkuliikkeissä poikkesimme. Kuumuus meinasi olla niin kova, että lapset eivät oikein tahtoneet kaupungissa jaksaa olla.

      Trodonvuoristossa kävimme kokopäivä retket (Finnmatkojen) ja tykkäsimme. Bussissa istumista toki oli aika paljon mutta etenkin vuoriston pikkukylät olivat kokemisenarvoiset. Jos siis olet esim. autoa vuokraamassa niin johonkin vuoriston kylään olisi varmaan ihan ajella. Tuntui kuin aika olisi pysähtynyt siinäkin kylässä jossa söimme aamupalaa.

      Jos merellä olosta tykkää niin jonkin veneretken ottaminen voi olla varteenotettava vaihtoehto. Me kävimme puolen päivän katamaraaniristeilyllä koko perhe ja lisäksi mies ja vanhin tyttö kävivät snortklausretkellä.

    • puuvillatupsut

      Hei
      Tuossa tulikin jo melko hyvin sinulle tietoa mitä lähietäisyydellä löytyy. Nikosia on myös tutustumisen arvoinen paikka, pääkaupunki, jonne pääsee bussilla joko yksin tai matkatoimiston ohjaamissa matkoissa, itse olin sellaisella, tulomatkalla pysähdys käsityöpajassa ja hyvin oli aikaa käydä Nikosian kaupungissa Turkin puolella, ihan mielenkiintoista kävellä vain toiselle puolelle. Passi pitää olla mukana koska rajalla pitää se näyttää. Hyvin jäi vielä aikaa kierrellä kaupungissakin. Turkin puolella voit tehdä edullisia ostoksia myös.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 140
      4001
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      110
      3619
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      20
      2555
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1861
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1727
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1609
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1585
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1513
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1491
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      89
      1483
    Aihe