Valokuitu tulee taloon, mutta ei asuntoihin.

Tyrmistynyt

Ostin asunnon jossa taloon on vedettu valokuitu ja asunnossa on valmiina ethernet pistokkeet. Yritin ostaa valokuitu liittymän, mutta ilmoitettiin, ettei asuntoon saakaan kuin vain kaapeliyhteyden.

Asiakaspalvelusta ilmoitettiin, että mahdollisesti syksyllä voi olla mahdollista ostaa valokuitu liittymä. En ymmärrä miten tämä on mahdollista, jos kerran taloon tulee valokuitu ja piuhat on vedetty asuntoihin, että miksi sitä ei saa?

3

1502

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • qwertghb

   Yhteyksien rakentaminen ja itse palvelun tarjoaminen ovat vähän eri asioita. Talon rakentaja on tehnyt taloon ethernet-verkon valmiiksi tulevaisuuden varalle, ei laajakaistaoperaattoreilla ole asian kanssa mitään tekemistä. On tavallista, että valokaapelikin voidaan laittaa maahan muiden kaivuutöiden ohessa tulevaisuuden varalle, kun sen vetäminen on moninkerroin halvempaa kuin myöhemmin. Eihän sitä ole oikein järkeä silti vielä kytkeä talon verkkoon, jos asukkaat eivät valokuituyhteyttä kaipaa. Ei kytkentä kuitenkaan ilmaista ole. Itselleni ainakin riittää kaapelimodeemiyhteys mainiosti, enkä maksaisi VDSL:n kautta tulevasta valokuidusta senttiäkään ekstraa.

  • 454354654

   Kiitos kommentista, näinhän se tuntuu olevan. Itse pelaan paljon ja nopein netti olisi hakusessa, mutta mennään nyt kaapelilla toistaiseksi.

  • kokoukseen

   "Ostin asunnon jossa taloon on vedettu valokuitu ja asunnossa on valmiina ethernet pistokkeet. Yritin ostaa valokuitu liittymän, mutta ilmoitettiin, ettei asuntoon saakaan kuin vain kaapeliyhteyden."

   Tästä itse ymmärrän, että esim. kerrostalo on kyseessä ja kerrostalon kellariin tulee valokuitu. Ja itse asunnossa (yksiö, kaksio...) on ethernet pistokkeet ja pistokkeista kaapelointi luultavasti menee taloyhtiön tiloihin kellariin.

   Ethernet ja valokuitu ovat eri asia, Ethernet on kuparia maksimi noin gigan nopeus ja kuitu on lasia ja sille ei taida maksiminopeutta vielä olla olemassa (ilmeisesti kuitua ei tule asuntoon asti vain kuparia).

   Eli valokuituliittymän on tainut jo taloyhtiö ostaa muttei ottanut itse nettiliittymää.
   Ota asia taloyhtiön kokouksessa esille ja kyselkää tarjoukset eri operaattoreilta ja pohtikaa myös yhteisen yritysliittymän ottoa (se olisi luultavimmin paras ja edullisin ratkaisu). Jos yhteiseen yritysliittymään päätyy silloin vain kytkin/reititin taloyhtiön tiloihin ja siihen huoneistojen johdot ja ylläpito asukkaiden kesken tai paikallisen atk-firman kautta. Ainut miinuspuoli on, että kaista on jaettu kaikkien kesken tai sitten sovitte jonkin rajoituksen jokaiselle. plussapuolia onkin paljon enemmän verrattuna perus kuluttaja liittymiin (kiinteä ip, vähemmän katkoja, priorisointi...).

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jetin syöksy saanut lisää vauhtia

   Huh huh - uusimmat uutiset viittaa siihen aika vahvasti, että nyt mennään lujaa kyytiä kohti pohjaa! Mutta eipä sitä koskaan tiedä, jospa sieltä viel
   Kotimaiset julkkisjuorut
   77
   3129
  2. Nainen tuutko mun vaimoksi

   Ostin jo sormukset ja rakastan sinua ♥️♥️♥️♥️
   Ikävä
   80
   1529
  3. Mulla on ikävä sinua

   Kun oli edes joku yhteys. Nyt ei ole enää mitään, ja tuskin tulee koskaan olemaan. Katsoin kuvaasi ja tulin niin iloiseksi, mutta samalla haikeaksi.
   Ikävä
   32
   966
  4. Uusi viihdesarja-tietovisa Hengaillaan sai murskakritiikkiä somessa. Mitä itse tykkäsit?

   Ylen uusi Hengaillaan starttasi lauantaina. Jenni Poikelus juonsi ja Riku Rantala tuomaroi. Ohjelma sai murskakritiikkiä somessa. Mitä itse tykkäsit
   Tv-sarjat
   48
   917
  5. Suomi kuihtuu ilman maahanmuuttoa

   Aika pahan laittoi Iltalehti persuille :-D https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/87de288c-7c6f-4ed3-b81c-72bea585649a
   Maailman menoa
   412
   891
  6. Hyvää iltaa

   Onko tullut edistymistä kaivattunsa kanssa? Tämä kysymys erityisesti yhdelle miehelle täällä. :)
   Ikävä
   88
   889
  7. Törmäsin lauseeseen

   "Kun ihmiset tietävät tehneensä sinulle väärin, he välttelevät sinua". Taitaa olla totuuden siemen.
   Ikävä
   73
   758
  8. Ikuisuusaihe yön pimeiden tuntien mausteeksi

   Kuka nyt sitten on koijannut, ketä ja miten, se on aina hyvä debatin paikka. Ei ne miehetkään puhtaita pulmusia tuolla saralla ole, siksi kummeksuttaa
   Sinkut
   166
   726
  9. Suomalaisen koulun alamäki alkoi ministeri Vikkusen aikana

   konsulentit hyppäsivät pöydällä ja meno jatkui Graham-Laasosen aikana, kun kokoomus halpuutti suomalaista koulutusjärjestelmää parhaansa mukaan. Nyt t
   Perussuomalaiset
   62
   688
  Aihe