Valokuitu tulee taloon, mutta ei asuntoihin.

Tyrmistynyt

Ostin asunnon jossa taloon on vedettu valokuitu ja asunnossa on valmiina ethernet pistokkeet. Yritin ostaa valokuitu liittymän, mutta ilmoitettiin, ettei asuntoon saakaan kuin vain kaapeliyhteyden.

Asiakaspalvelusta ilmoitettiin, että mahdollisesti syksyllä voi olla mahdollista ostaa valokuitu liittymä. En ymmärrä miten tämä on mahdollista, jos kerran taloon tulee valokuitu ja piuhat on vedetty asuntoihin, että miksi sitä ei saa?

3

2094

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • qwertghb

   Yhteyksien rakentaminen ja itse palvelun tarjoaminen ovat vähän eri asioita. Talon rakentaja on tehnyt taloon ethernet-verkon valmiiksi tulevaisuuden varalle, ei laajakaistaoperaattoreilla ole asian kanssa mitään tekemistä. On tavallista, että valokaapelikin voidaan laittaa maahan muiden kaivuutöiden ohessa tulevaisuuden varalle, kun sen vetäminen on moninkerroin halvempaa kuin myöhemmin. Eihän sitä ole oikein järkeä silti vielä kytkeä talon verkkoon, jos asukkaat eivät valokuituyhteyttä kaipaa. Ei kytkentä kuitenkaan ilmaista ole. Itselleni ainakin riittää kaapelimodeemiyhteys mainiosti, enkä maksaisi VDSL:n kautta tulevasta valokuidusta senttiäkään ekstraa.

  • 454354654

   Kiitos kommentista, näinhän se tuntuu olevan. Itse pelaan paljon ja nopein netti olisi hakusessa, mutta mennään nyt kaapelilla toistaiseksi.

  • kokoukseen

   "Ostin asunnon jossa taloon on vedettu valokuitu ja asunnossa on valmiina ethernet pistokkeet. Yritin ostaa valokuitu liittymän, mutta ilmoitettiin, ettei asuntoon saakaan kuin vain kaapeliyhteyden."

   Tästä itse ymmärrän, että esim. kerrostalo on kyseessä ja kerrostalon kellariin tulee valokuitu. Ja itse asunnossa (yksiö, kaksio...) on ethernet pistokkeet ja pistokkeista kaapelointi luultavasti menee taloyhtiön tiloihin kellariin.

   Ethernet ja valokuitu ovat eri asia, Ethernet on kuparia maksimi noin gigan nopeus ja kuitu on lasia ja sille ei taida maksiminopeutta vielä olla olemassa (ilmeisesti kuitua ei tule asuntoon asti vain kuparia).

   Eli valokuituliittymän on tainut jo taloyhtiö ostaa muttei ottanut itse nettiliittymää.
   Ota asia taloyhtiön kokouksessa esille ja kyselkää tarjoukset eri operaattoreilta ja pohtikaa myös yhteisen yritysliittymän ottoa (se olisi luultavimmin paras ja edullisin ratkaisu). Jos yhteiseen yritysliittymään päätyy silloin vain kytkin/reititin taloyhtiön tiloihin ja siihen huoneistojen johdot ja ylläpito asukkaiden kesken tai paikallisen atk-firman kautta. Ainut miinuspuoli on, että kaista on jaettu kaikkien kesken tai sitten sovitte jonkin rajoituksen jokaiselle. plussapuolia onkin paljon enemmän verrattuna perus kuluttaja liittymiin (kiinteä ip, vähemmän katkoja, priorisointi...).

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. R.I.P. taas nuori urheilija - menehtyi 37-vuotiaana.

   Petri Koivisto vartioi Oulun Kärppien ja Espoon Bluesin maalia. https://www.is.fi/sm-liiga/art-2000010252054.html
   Maailman menoa
   79
   2467
  2. Luovuttaisit jo

   Tekee pahaa katsoa näitä keskusteluja, joissa kaipaat minua niin paljon. En ole susta kiinnostunut, joten voisitko lopet
   Ikävä
   183
   1936
  3. Aamun ajatuksia

   Meillä oli vahva yhteys. Sitä ei voi selittää, sen vain tunsi. Olen ikävöinyt sinua siitä asti, kun tiemme tavallaan erk
   Ikävä
   111
   1632
  4. Nainen, tässä on jotain todella kummaa

   Meidän tapauksessa lähes kaikki on niin hullua, äärimmäisen mahdotonta ja outoa. Ei mitään edellytyksiä lähteä käyntiin,
   Ikävä
   58
   856
  5. Pahoinpitely

   Kukas tämä rohkea urho on, joka uskalsi käydä avuttoman naisen kimppuun.Jätti lattialle, kahdeksi päiväksi, hakattuaan j
   Jämsä
   29
   823
  6. Etädiagnoosi kaivatulleni

   Minkä etädiagnoosin antaisitte kaivatulleni, joka paljasti itsestään minulle erittäin henkilökohtiaisia asioita, mikä hä
   Ikävä
   59
   812
  7. Mitä muuttaisit kaivatussasi?

   Rehellisiä vastauksia kiitos.
   Ikävä
   57
   721
  8. Lottovoitto???

   Kuka täällä voitti 9 milliä?
   Sysmä
   18
   704
  9. Naiselle mielessäni hyvää yötä...

   sinne missä aina nähdään. Olet arkeni piristys ja voima, enkä uskalla muusta kuin haaveilla. Uskon, että en ole sinulle
   Tunteet
   33
   700
  10. Huomenta mussukat

   Hyvää maanantaita ja viikonalkua. Mitä on sydämellä? ☕🐺
   Ikävä
   147
   634
  Aihe