Onko WLAN-adaptereista tulossa turhia?

KelloxHiJack

Meinaan vain kun sain kannettavan jossa ei koko adapteria ollut tai sitten se on vaurioitunut en sen kummemmin jäänyt asiaa pähkäilemään vaan silloin kun Wlania tarvitsen tökkään Android-puhelimen usb-asemaan kiinni ja käytän yli 25 Mbits nopeudella nettiä.

Ajattelin jo tilata USB-WLanin mutta viitsikö sitä enää maksaa pariakymppiä kun noista vempaimista ei ole edes takuuta toimiiko ne ja millainen ajurinmetsästys olisi taas edessä.

11

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • v....v....v....v....v

      Itseasiassa parempi. Älypuhelin mahdollistaa sen että voidaan kannettavaa käyttää wlan-ympäristössä mutta myös 3G/4G-ympäristössä matkoilla. Ei tarvitse sen takia mitään nettitikkua.

    • v....v....v....v....v

      Puhutaan mitä tahansa mutta melkein käyttöjärjestelmästä riippumatta wlan-adapterit ovat epävarmoja. Sen sijaan älypuhelimet löytävät wlan-verkot ja 3G/4G-verkot varmasti. Käytin jonkin aikaa rinnan älypuhelinta ja pc-koneen mobiililaajakaistaa ja havaitsin älypuhelinten ylivertaisuuden. Ne toimii. Sen sijaan nettitikuissa ja wlan-adaptereissa on sellainen sekalainen valikoima että niistä hyvin harvat ovat out-of-box salettivarmoja toimimaan järjestelmäalusta riippumatta. Wlan-adaptereiden osalta tilanne on ajoittain suorastaan kaoottinen.

    • ihmettelyä09281

      Mistäköhän aloittaja on löytänyt kannettavan ilman Wlania ?

      Älypuhelin jakaa Wlan verkossa.
      Wlan mokkula jakaa samoin.
      Myös reitittimet, Adsl-modeemit sun muut modeemit tekevät sitä.

      Pöytäkone usein tarvitsee Wlan sovittimen.

      Tietysti jos on vaan yksi laite siihen ehkä voi tunkea singnaali langallisesti äp:stä.

    • KelloxHiJack

      Kyllä tässä Wlan on mutta se on syystä tai toisesta epäkunnossa. Se ei edes näy laiteluettelossa (järjestelmän mukaan). Tosisasissa ei vain toimi.

    • Tempest_TS

      Minä en ainakaan lähtisi enää ostamaan erillistä Wlania. Käyttäisin mieluummin älypuhelinta jos wlan-verkon hyödyntäminen on satunnaista. Itselläni läppäri joka on lähes aina ethernet-piuhan päässä. Kolmessa huoneessa on tuo mahdollisuus jos on pakko läppäriä siirtää. Nopeus on kuitenkin 3 kertaa suurempi verkossa.

      • kaapelikela

        Jahka tuo "kesä" tulee on ihan kiva istuskella puutarhassa ilman "letkuja".


    • WiFi:lle on läppäreissä yleensä joku kytkin tms. jolla sen saa päälle ja pois. Tämä voi olla esimerkiksi koneen etureunassa. Se voi olla myös funktionäppäimissä tai sille voi olla oma näppäin lähellä näyttöä.

    • Stankovic

      100/10 kuituyhteys ja Wlanilla jäädään yleensä alle 25 megabitin kun ethernetillä päästää 98-100:aan. Ts. Wlan on nopeudellaan alle neljäsosa verrattuna siihen että kone kaapelilla kiinni reitittimessä.

      Kannattaa mieluummin ostaa 10-20 metrin kaapeleita useita ja asentaa ne siististi ja koteloituina eri huoneisiin (varsinkin jos ei ole kiviseiniä välissä). Wlan-yhteys on vain sitä varten kun muuta mahdollisuutta ei ole. Läpiviennit 22-25 mm sähköputkien läpi ja liittimet kannattaa teipata viennin ajaksi. Ne kotelolistat joilla kaapeli piiloitetaan esim. ikkunapielien päällä ovat myös melko halpoja.

    • errsdfdfgd

      Vähän samaa mieltä. Jos wlan-adapteri ongelmia niin älypuhelimet yleensä saavat luvan hoitaa sen homman. Itse käytän hyvin harvoin wlania koska langan päässä yhteys on huomattavasti nopeampi. En uhraisi 20-30 euroa adapteriin joka ei välttämättä toimi - ainakaan kunnolla ja jatkuvasti.

    • 0ssix

      Kerro lisää siitä USB-asemasta.

      Mikä se on?

      • Aloittaja tarkoittanee sitä, että hänen älypuhelimensa toimii 3G/4G -modeemina läppärille yhdistämällä laitteet USB-kaapelilla. Läppäri näkee laitteen usb_net, ainakin Linuxeissa.

        Olen käyttänyt. Toimii paremmin kuin mokkula, ilmeisesti älypuhelimen komponentit ja etenkin antenni ovat laadukkaammat.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      73
      5196
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2376
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1897
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1588
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1561
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1358
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1277
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1216
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1197
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1173
    Aihe