Auttakaa ammattilaiset vähän

Mulla on aikeissa ostaa autoon tuulilasikamera. Olen lehdenjakaja ja liikun yöaikaan taajamien ulkopuolella. Rakastan luontoa ja etenkin aamuyön tunnit ovat jotain aivan uskomatonta.

Tänään mä hassasin hiton hienon tilanteen. Ilves oli eräällä sivutiellä. Se näytti mulle hampaita, sähäytti ja hävisi salaman nopeasti pöpelikköön. Ei siinä ehtiny kännykkää kaivaa. Se oli jo toinen kerta, kun ilves osui näkökenttään.

Samoin muutama vuosi sitten talvella auton valokeilassa juoksi metsäjänis lumivalkoisella tiellä. Auton takaa suhahti yht´äkkiä huuhkaja ja oikeesti se nappasi sen jussin siinä silmieni edessä. Se vetäs jussikan tiensivuun ja hoiti homman loppuun asti. Olisi ollut upeaa tallentaa se huuhkajan syöksy kuviksi, mutta ei siinä ehdi edes tajuta varjoa, joka tulee auton takaa.

Samoin metsäkauriita, valkohäntäpeuroja, supeja, fasaanikukkoja ja hirviä (etenkin ylivuotiset hirven vasat ovat ihanan hömelöitä), siilejä, kettuja poikasineen näkyy lähes joka yö. Isojen lintujen muuttokin on upeaa katseltavaa, kun ne kokoontuvat syksyisille pelloille.

Kamera voisi maksaa noin 200 €uroa. Sen pitäisi kestää tärinää, koska ajelen paljon hiekkateillä. Samoin, kun ajan öisin, niin jonkinlainen pimeässä kuvaaminen on välttämättömyys (tosin auton valothan valaisee eteenpäin). Eli millaista kameraa te suosittelette tuulilasiin? Lueskelin niistä netistä, mutta sitä tietoa on niin hiton paljon ja osittain niin sekavaa, että oikeanlaista vekotinta on vaikea etsiä, joten please ammattilaiset.

Ja todellakaan mua ei kiinnosta mitä jotkut törttöilee liikenteessä (ei edes yöllä paljon maaseudulla ole liikkujia), vaan haluan tallentaa luontoa.

7

85

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • L-nisti

      Miten olisi navigaattorin ja kameran yhdistelmä? Pienellä budjetin elvytyksellä saisit monipuolisen laitteen esim Garmin NüviCam
      Navigaattori, liikennekamera, nopeustiedot ja paikkatiedot, kaistavahti ja törmäysvaroitin, ilmoittaa liikenneruuhkista, onnettomuuksista ja liukkaista tienpinnoista.
      Voidaan ohjata äänikomennoilla, voidaan kytkeä kännykkään bluetooth-yhteyden avulla, 6-tuumainen kosketusnäyttö, elinikäiset karttapäivitykset.

    • toteaja-

      en tiedä, mutta pahoin pelkään, ettet tuollaisista tilanteista saa kummoista kuvaa tuulilasikameralla............hyvä tietenkin olisi, että olen väärässä tässä asiassa.

    • SJ4000

      Minulla on ollut autossa SJ4000. En ole täysin pimeässä auton valojen varassa kokeillut, mutta vielä normaalissa katuvalaistuksessa tekee riittävän hyvää jälkeä. Kamerassa on myös autoasetus, eli kirjoittaa muistikortilla vanhan yli, kun kortti tulee täyteen. Tuulilasikiinnitys pitää ostaa erikseen,

    • Kiitti vinkeistä. En oikeesti tiedä valokuvaamisesta ja noista kameroista yhtään mitään. Eli joudun opettelemaan kaiken alkutekijöistä. Kiehtoo ihan mielettömän paljon toi luonto ja se saa "vanhankin" opettelemaan uusia asioita. Alussa varmasti on vaikeeta ja harmaita hiuksia tulee ainakin päätä raapiessa, mutta kyllä se siitä joskus...

      Olen nyt kattellu noita kameroita ja olen taipuvainen tuollaisen vempaimeen hankintaan, kuin; Kenwood KCA-DR300 FullHD. Onko tuollainen hölmö hankinta aloittelijalle? Hinta siinä paketissa ei ole paha (alta 200 €uroa). Mitä kaikkea muuta siihen kannattaisi ostaa, ettei joutuisi jatkuvasti täältä korvesta lähtemään ihmisten ilmoille jotain johdon pätkää, muistikorttia yms. yms. metsästämään?

      PS. Onko kellään kokemusta tuollaisesta kamerasta, jos sen kiinnittää vaikka päähän? Sillä kysyn, koska olen lähdössä patikoimaan erämaisemiin ja olisihan sieltä hienoa saada vaikkapa kuukkeli kuviin nuotiolla.

      • SJ4000

        Kenwood on autokamerana ihan hyvä, koska siinä on esim. GPS ja näyttö, mutta akku on niin pieni, että ei sillä juuri ole käyttöä auton ulkopuolelle.
        Päähän kannattaa kiinnittää esim. GoPro tai SJ4000, mutta ne ovat niin laajakulmaisia, ettei kaukana olevasta eläimestä näy kuin piste.


    • Näköala

      Vähän sivusta tämä:

      Alkaako tuulilasikamera kuvata pakkasessa heti, kun saa virtaa? Jos näin niin voisi soveltua rakennuksen valvontaan liiketunnistimen kytkiessä sen virran?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      70
      1362
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1227
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1165
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1090
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      69
      957
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      772
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      712
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      711
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      369
      703
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      666
    Aihe