Aihe

bediläisten syömisiä?

kertokaa-syömisiänne

Eli mulla ei oo menny todellakaa nii huonosti ku yleensä, mut silti ihan käsittämättömii määrii ruokia..
-purkki tonnarii (400)
-kahvi maidol (30)
-mehujää (70)
-saarioisten pitsa (500)
-10 nakkii (1000)
-jätski (250)
-3 palaa leipää juusto, lördis, oivariini (600)
-3dl juissi (120)
-5dl limu (300?)
-kreikkalaist jugurtti (200)
Eli tyylii 3500 kcal, ja siis tää ei oo pahimmast päästä todellakaan!! Saattaa iha kepeesti mennä yli 8000 kcal päiväs jopa.. Oon kakaran varmaa 3-7 lk sairastanu salee bedii, ja nyt taas vaihteeks koht vuoden, välis oli bulimiaa/ednos ... Tarviin apuu :/

19

544

 • Syömishäiriössä (syömishäiriön muodosta riippumatta) ei koskaan ole kyse siitä, kuinka paljon ja mitä on syönyt, vaan siitä minkälaiset ajatukset ohjaavat ja hallitsevat syömistä. Omat ruokamäärät ja niiden luetteleminen täällä ei ensinnäkään auta ketään eikä kerro siitä, kuinka sairas on tai ei ole.

  BED on syömishäiriön muoto, jossa oireilu on ennen kaikkea syömistä. Logiikka sairauden taustalla on hyvin samanlainen kuin muissakin syömishäiriön muodoissa (esim. anoreksia). Syömisellä aiheutetaan itselle fyysistä pahaa oloa, joka on tuttu, turvallinen tunne, toisin kuin psyykkinen paha olo tai muut mielen solmut. Syöminen on BED:ssä ahdistuksenhallintakeino, samalla tavalla kuin syömättömyys anoreksiassa (näin hyvin karkeasti ilmaistuna).

  Muistakaa, että BEDiin saa ja voi hakea apua. Kyseessä on yhtä lailla elämään, arkeen, psyykkiseen ja fyysiseen terveyteen vaikuttava sairaus kuin muutkin syömishäiriön muodot. Apua hakiessanne kertokaa avoimesti omista ajatuksistanne liittyen syömiseen ja omaan kehoon. Meiltä Syömishäiriöliitosta saa aina kysyä jeesiä, jos tuntuu, ettei tiedä, miten omaa tilannettaan sanottaisi!

  Lisätietoja meidän toiminnasta ja tukipalveluista: www.syomishairioliitto.fi, fb:stä ja ig:stä meidät löytää myös! 🧡

  T. Katri/Syömishäiriöliitto

Vastaukset

 • Onko noi suluissa olevat kaloreita? Jos, niin oot kyllä lukenut pakkauksia vähän. Ei kymmenessä nakissa voi mitenkään olla tuhatta kaloria. :D Ei tuo sinun ruokalistasi ole mitenkään runsas, minä syön paljon enemmän ja olen hoikahko nainen..

  • Yhessä nakissa on noin 90-100 kcal :)


  • Kyllävoi kirjoitti:

   Yhessä nakissa on noin 90-100 kcal :)

   Totta


 • En syö valtavia määriä, mutta ehkä liikaa

  - 2 banaania
  - 2 dl maitoa
  - leipä oivariinilla ja edam-viipaleella
  - 6 itsetehtyä lihapullaa tomaattikastikkeessa, syvä lautasellinen täysjyväspagettia
  - iso salaatti
  - 200 g irtokarkkeja

  En edes uskalla laskea kaloreita, mut 2700 paikkeilla lienee..

  • eheh... taidat olla väärässä keskustelussa -.-


  • toi_on_normisyömistä kirjoitti:

   eheh... taidat olla väärässä keskustelussa -.-

   Samaa mieltä.


 • Iso annos ranskalaisia
  5 lihapullaa
  10 näkkileipää
  4 palaa mustikkapiirakkaa
  Ruisleipä..
  Ja varmaa joku puol litraa maitoa. :(

 • Eilen:
  Aamulla 2 palaa itsetehtyä teeleipää voin kanssa
  Maxi-tupla
  4 voisilmäpullaa
  vajaa 300g sipsipussi 1dl dippiä kermaviiliin sekoitettuna
  annos lihakeittoa
  ehkä 4dl maitoa
  Tänään:
  annos lihakeittoa
  lasi maitoa
  näkkileipä voi juusto tuorekurkkuviipaleita
  300g irtokarkkeja
  4 palaa teeleipää paljon voita
  2 porkkanaa

  Siinäpä ne taisi olla.. Tällä hetkellä ei nyt ihan kamalan suuria määriä ole mutta herkut, huhhuh en osaa vastustaa. Ei varmaan pitäis käydä kaupassa ollenkaan niin selviäisin oikeella ruokavaliolla.
  Ärsyttää..

 • Moikka kaikille! Halusin kertoa vähän itsekkin omasta ongelmastani syömiseen. Jos katsoo n. 4 kk taaksepäin. Näen aika huonovointisen, sairaan ja jopa ongelmallisen ihmisen. Tuntui että en saanut syömisiäni koskaan hallintaan. Aina söin liikaa. Tuntui että jos söin yhden porkkanankin niin ajattelin että voi ei taas repsahdin syömään. Yritin aina laihduttaa mutta lihoin loppujen lopuksi. Oli helppo jättää välipalat välistä kun en uskaltanut syödä vähästäkään kun tuntui että otteeni lipesi heti. Että siitä alkoi aina ahmiminen. Pelkäsin kuollakseni kontrollin menettämistä mutta silti niin kävi. Joka päivä. Vaan kun siinä vaiheessa elämään aloin miettimään että miksi minä tarvitsen tyydytystä joka päiväisestä ähkystä? Miksi haluan antaa itseeni niin paljon. Lähdin selvittelemään asiaa. Aikuis iällä lihoin nopeasti 30 kiloa ja se oli aika paha paikka. Kun huomasin eräs päivä että noin 80% vaate kaappini sisällöstä ei enää mahdukkaan päälle aloin itkettämään. Olin vihainen ja ajattelin että ei enää dieettiä tai laihdutusta. Koska jatkuvat dieettaamiset ovat minut tähän tuoneet. Veren painekkin alkoi olla niin korkea että ajattelin vain sitä et joo reilu parikymppisenä verenpaine lääkkeet joo ei kiitos! Että aloin miettimään omaa terveyttäni. Pitäisi kaikkien miettiä terveyttä. Ei vain ulkonäköä. Joku voisi sanoa että kyllä sitä ukko näköäkin miettii ja kyllä minäkin mietin. Terveys on nyt ykkösenä tällä hetkellä.

  Aloin miettimään ruokavaliotani että mikä helvetti siinä aina mättää. Noh.. Söin aivan hirveän vähä ravinteikasta ruokaa. Olisi ollu sama jos olisin syönyt vaikka pahvia yhtä nälkäinen olisin ollut. Nyt olen löytänyt täydellisen elämän tapa muutoksen joka toi minussa esiin aivan uusia vahvoja puolia. Haluan jakaa tämän ruokalistani teidän kanssa jos joku haluaa koittaa. Lääkärissä en siis ole käynyt vaan tein itse muutoksen kerta heitolla. Ja oli hyvä päätös.

  Juon aina päivässä n. 3 isoa lasia 0,4 dl smoothieta. Teen smoothien aina blenderissä. Siihen laitan yhden banaanin, omenan, n. 2,5 dl mustikoita, vähän tuore inkivääriä ja varsiselleriä. Nesteenä käytän joko vettä tai sitten kaurajuomaa. Kaura on hyvä vatsalle. Tehostamaan ravinto arvoja laitan myös koko kannulliseen 6 tl hamppuproteiinia. Ei kovin vaikea satsi. Hamppuproteiinia ostan itse terveyskaupasta irtona koska kilo hinta sille on joku 15€/kg kun taas isossa valmis pussissa olisi joku 38€/kg. Ja smoothieen on hyvä lisä vielä chia-siemenet. Niissä on paljon kalsiumia pellavansiemeniäkin kannattaa käyttää!

  Lämpiminä ruokina ovat toimineen oma tekemä kasvissosekeitto kaurakermalla ja tomaatti murskalla. Sekä munakas kasviksilla. Ja pitää muistaa käyttää paistamisessa kunnon voita! Ja mausteena esim ruusu suola on ihan sairaan hyvä. Välipaloiksi voi keksi vaikka mitä. Ihan vaikka kasvisten napostelua. Syödähän päivässä pitäisi 5-6 kertaa ja nämä luettelemani ruuat olen jaotellut siihen 5-6 kertaan päivässä.

  Teen juominen on myös erittäin suotavaa. Mate vihreä tee on tosi hyvä. Siinä on paljon kofeiinia ja vitamiineja. Se nopeuttaa aineen vaihduntaa ja tehostaa kehon toimintaa. Juon matea aina päivällä ettei yöllä valvota. Mutta illalla juon sitten mustaa inkivääri teetä ja se auttaa minua nukkumaankin paremmin. Mutta pitää sitten juoda vettä runsaasti kun juo teetä koska nestettä poistuu niin ei pääse keho kuivumaan liikaa.

  Olen myös ottanut liikunnan osaksi elämääni ja se on tuntunut hyvältä. Olen tällä ruokavaliolla laihtunut 3 viikossa 8 kiloa ilman nälkää ja kärsimystä koska jätin pois gluteenin ja maitotuotteet. Ja luullakseni gluteenista sain jatkuvasti ihottumaa. Nyt pystyin olemaan ilman allergia lääkettä jo 4 päivää ilman pistelevää ja polttelevaa ihottumaa. Vielä on pudotettavaa 22 kiloa niin saan takaisin itseni tavoite painoon. On vielä pitkä matka edessä ja se tulee olemaan myös haastavaa ja kivakin kokemus. En halua enää ahmia koska se ei tee terveydelle hyvää. Olen myös lopettanut alkoholin käytön koska se masentaa minua. Pitää rakastaa itseään ja suoda omalle keholleen kaikista parasta koska me tulemme olemaan siinä omassa vartalossa kuolemaamme saakka. Pitää oppi hyväksymään tilanne nyt sellaisena kuin olen ja siitä on sitten hyvä alkaa tekemään muutoksia. Kirjoitan mielelläni tänne lisää jos joku haluaa lisä kysymksiä kysyä aiheeseen liittyen. En aio olla tällä ruokavaliolla lopun elämää vaan alan sitten lisäämään pikkuhiljaa vähän liha ruokia ja sellaisia en ole vielä niitä suunnitellut mutta tässä pysyn nyt jonkun aikaa että puhsitusn ja että suolistonikin paranee. Kaloreita en sitten ole laskenut koska stressaan niistä liikaa enkä oikein osaakkaan laskea mutta noh tulokset puhuvat puolestaan! Hyvää syksyä kaikille!

 • - Kaks mukia maitokahvia, paksu viipale tuoreesta pullapitkosta
  - Saarioisten (tms.) Härkäruukku
  - iso vihersalaatti
  - koko paketti (100 g) Ballerina Mums suklaakeksejä

  Vituttaa. Mikä vittu siinä on, että jos avaan keksipaketin, minun on syötävä se kokonaan? En pysty lopettamaan keksien tms syömistä, koska saan hyvän olon maukkaista kekseistä ja niiden puremisesta ja nielemisestä.

  • Hei, jos toi on sun päivän ruuat, et oo bediä nähnykkään.. ja se on hyvä! Kato noita muiden kommentteja niin toi sun on normaalia. 👍kyl mä ymmärrän että vituttaa varmasti, mut älä huoli en tietty tiiä mitä joka päivä syöt mutta ei toi oo paha.
   T. Bulimikko jolla menee toi määrä n. 10xpäivittäin.

   Oikeasti, jos tän luet niin toivon sulle ettet aattele sitä helvettiä edes. Peace 🥰 sori vähän offtopic ja vanha mutta pakko oli tää kirjottaa.
   🦋


  • Anonyymi kirjoitti:

   Hei, jos toi on sun päivän ruuat, et oo bediä nähnykkään.. ja se on hyvä! Kato noita muiden kommentteja niin toi sun on normaalia. 👍kyl mä ymmärrän että vituttaa varmasti, mut älä huoli en tietty tiiä mitä joka päivä syöt mutta ei toi oo paha.
   T. Bulimikko jolla menee toi määrä n. 10xpäivittäin.

   Oikeasti, jos tän luet niin toivon sulle ettet aattele sitä helvettiä edes. Peace 🥰 sori vähän offtopic ja vanha mutta pakko oli tää kirjottaa.
   🦋

   Tarvitset psykiatrista apua.


 • 5 vadelmamunkkia
  3 dl kevytmaitoa
  2 Hesen kerroshampurilaista
  annos Hesen ranskalaisia
  pussi Hesen paprikdippiä
  mukillinen cokista
  1 vadelmamunkki
  3 dl kevytmaitoa
  200 g levy fazerin suklaata
  McDonaldsin juustohampurilainen
  muki cokista
  2 juustosämpylää n. 3 rkl oivariinia
  2 mukia kaakaota kevytmaitoon tehtynä
  2 lihapiirakkaa kurkkusalaatilla, sinappi, ketsuppi
  3 dl kevytmaitoa
  150 g irtokarkkeja
  1 lihapiirakka kurkkusalaatti, sinappi, ketsuppi
  Puolet Fazerin mustikkapiirakasta (niitä pitkiä, foliovuo'assa)
  3 dl kevytmaitoa

  Kalorit? En jaksa laskea :D

 • Tänään tuli saatua semmonen BED-kohtaus että huhhuh :-( välillä tuli oikein kaksin käsin ahmittua ja itkin samaan aikaan.. olen 18v tyttö ja lukion kolmannen luokan opiskelija ja olen siis sairastanut BEDiä jo monta vuotta.....myös muita mielen terveysongelmia.. Niin ja mitat 161cm 150kg joka aamu saa melkee oksentaa ku kattoo peilii;(

  Aamupala:
  - neljä isoa kinkkujuusto croissanttia
  - kolme suklaa donitsia
  - lihapiirakka
  - 5 suklaa keksejä
  - 1,5L pullo cocka-kolaa

  Heräsin siis kouluaamuna kaksi tuntia aikaisemmin vain siksi että pääsen syömään......oikeesti tää on niin sairasta ku tää vaikuttaa jo nukkumiseenki:(

  Koulussa kävin ruokatunnilla pizzeriassa ja sen jälkeen kaupassa:
  - iso jätti kepap pizza majoneesilla(vähä kalorinen majoneesi)
  - kepap rulla
  - 1,5L pullo ananas jaffaa (LIGHT ONNEKS)
  - 2 pientä milka oreo suklaa levyä
  - red Bull energia juoma
  Napostelin tunneilla vielä karkkiaki mut ne oli dietorellejä nii ei ollu nii paha kuitenkaa:)

  Koulun jälkeen:
  - daim jäätelö tuutti
  - piirakkapala ja pullaa
  - croissantteja (kinkku juusto )
  -kolmio leipä
  - 2x 0,5 ed enerky drink
  - paljon salaattia

  Tässä vaiheessa rupes jo olemaan vähä "täys" olo mut vielä mahtu varsinki ku sai röyhtästyä kaikki juomien hapot ja ilmat pois mahasta.!

  Illalla :
  - Ben & jerrys jäätelöä koko purkki
  - melkeen kokonaan sipsi pussi iso taffelin
  - kaks suklaapatukkaa
  - battery jungled enerky drink tölkki
  - ruis leipää 8palaa valkosipuli levitteellä
  - 2 isoa pulloa pepsiä

  Yöllä:
  - 200 g fatser suklaa levy
  - loput sipsi pussista
  - suklaapisara pussi josta söin aamulla
  - 400 g irto karkkia
  - 2 litraa coksista

  oikeesti oon niin SAIRAS paska :(( paukkuu 10 000kalorin raja varmaan jo.. Auttakaa mua oikeesti mitä teen. PAHIN KOHTAUKSENI!! EN pysty hallitsee itseäni.?! Onko kohtalontovereita jolla näin pahoja kohtauksia?? ( sori en jaksa kirjoittaa enempää)

  • SIIS MITÄ VITTUA? Oot kyllä todellakin sairas paska, mutta ei hätää sillä oon itekki ; (( sain itekki tänään maailman pahimman bed kohtauksen. Menin illalla käymään grillillä hain isot makkara potut aurajuustolla ja siihen puolen toista litran cockista. Sen jälkeen menin käymään kaverin kanssa pizzalla ((valehtelin että en oo syöny mitään koko päivänä !!)) Sitte sen jälkeen oli jo maha täynnä mutta oli pakko jatkaa ja söin litran triio jäätelöpaketin ja voipoppareita kacks pussukkaa, juustopalloja puol pussii ja marabuu suklaa levyn. OIKIASTI MITÄ MULLE TAPAHTUU? ei siinä vielä kaikki vaan menin kotia ja äitin leipomia mokkapaloja söin puoli pellillistä jotka huuhtelin cocksulla alas (( MUT ONNEKS SE OLI LIGHT )) ei oo niin huono omatunto.. mut on se silti paha. Illalla äito vielä paisto räiskäleitä niin söin kuusi kermavaahton kera ja puoli purkkia mansikka hilloa :(( justiin kävin yösyönnillä salaa ja söinniitä räiskäleitä vielä kolme lisää ja suklaamuroja ison kulhollosen ja suklaapatukoita en ees muista montako söin ku menin ihan sekasin.. EN KESTÄ TÄTÄSIIS MITÄ VITTUA? Oot kyllä todellakin sairas paska, mutta ei hätää sillä oon itekki ; (( sain itekki tänään maailman pahimman bed kohtauksen. Menin illalla käymään grillillä hain isot makkara potut aurajuustolla ja siihen puolen toista litran cockista. Sen jälkeen menin käymään kaverin kanssa pizzalla ((valehtelin että en oo syöny mitään koko päivänä !!)) Sitte sen jälkeen oli jo maha täynnä mutta oli pakko jatkaa ja söin litran triio jäätelöpaketin ja voipoppareita kacks pussukkaa, juustopalloja puol pussii ja marabuu suklaa levyn. OIKIASTI MITÄ MULLE TAPAHTUU? ei siinä vielä kaikki vaan menin kotia ja äitin leipomia mokkapaloja söin puoli pellillistä jotka huuhtelin cocksulla alas (( MUT ONNEKS SE OLI LIGHT )) ei oo niin huono omatunto.. mut on se silti paha. Illalla äito vielä paisto räiskäleitä niin söin kuusi kermavaahton kera ja puoli purkkia mansikka hilloa :(( justiin kävin yösyönnillä salaa ja söinniitä räiskäleitä vielä kolme lisää ja suklaamuroja ison kulhollosen ja suklaapatukoita en ees muista montako söin ku menin ihan sekasin.. EN KESTÄ TÄTÄ


 • - 3 lihapiirakkaa, sinappi, ketsuppi
  - 3 dl maitoa
  - keababrulla
  - perhepizza (kinkku ananas aurajuusto)
  - 300 g irtokarkkeja
  - makkaraperunat grilliltä
  - 2 McDonaldsin juustohampurilaista
  - suklaa-sundae McDonaldsin
  - iso muki coca colaa
  - 4 dallaspullaa
  - 4 karjalanpiirakkaa munavoilla
  - paketti kuorettomia nakkeja
  - iso vihersalaatti
  - 1 rasia Mudcake-kermajäätelöä
  - 1 l coca colaa
  - iso mukillinen maitokaakaota
  - 2 siivua pullapitkosta
  - 2 isoa juustosämpylää ja voita
  - 3 dl kevytmaitoa
  - kebab-annos keskikokoinen
  - 1,5 litraa coca colaa
  - 1 Fazerin sininen 200 g
  - perunalastuja iso pussi, kermaviilidippiä 2 dl
  - 3 hillomunkkia
  - 2 Saarioisten pizzaa (jauheliha)
  - annos kotiruokaa jauhelihakastike perunamuussi
  - 3 dl maitoa
  - 1 pussi suolapähkinöitä
  - 10 teeleipää, voita
  - tynnyrillinen riisivanukasta
  - 2 tynnyrillistä nakkeja
  - 10 tynnyrillistä herkkupuuroa
  - 20 tynnyrillistä marmelaatia

 • Mä en kestä tätä enää kun sabotoin elämääni jatkuvasti näillä syömisillä. Olen tässä jo pitämän aikaa voinut paremmin, mitä nyt satunnaisesti on tullut vedettyä päivä pipariksi. Nyt olen viikon syönyt ihan järjettömiä määriä. Joka päivä päätän et nyt loppuu, mut sitten olo on nii hirvee kaikesta mässäämisestä ja morkkis..kroppa näyttää hirveältä ja öaihdutetut kilot saatu takaisin varmaan..masentaa.Näin käy helposti jos olen vain yksin koko viikonlopun ilman suunnitelmia/seuraa, tai jokin ahdistaa tai stressaa. Myös tylsyyteen alan helposti ahmimaan.tässä eilisen stömiset:

  -250g irtokarkkeja
  -100g nachoja
  -2 Keskikokoista erittäin juustoisa a pitsaa (yksi mozzarella juusto ja 200g juustoraastetta)
  -Light cokista 0.4 l
  - 200g suklaata
  - omena
  - 500g kermavanukasta
  - rieskaa voilla muutamia paloja
  - ananasta purkista vähän

 • -banaani
  -eines hamppari
  -100g suklaalevy
  -4 leipää margariinilla ja tomaatilla
  -200g sipsejä ja melkein 2 dippiä
  -jugurtti
  -2 vohvelia sokerilla

  Taas syöty kaapit tyhjäksi.

 • Syömishäiriössä (syömishäiriön muodosta riippumatta) ei koskaan ole kyse siitä, kuinka paljon ja mitä on syönyt, vaan siitä minkälaiset ajatukset ohjaavat ja hallitsevat syömistä. Omat ruokamäärät ja niiden luetteleminen täällä ei ensinnäkään auta ketään eikä kerro siitä, kuinka sairas on tai ei ole.

  BED on syömishäiriön muoto, jossa oireilu on ennen kaikkea syömistä. Logiikka sairauden taustalla on hyvin samanlainen kuin muissakin syömishäiriön muodoissa (esim. anoreksia). Syömisellä aiheutetaan itselle fyysistä pahaa oloa, joka on tuttu, turvallinen tunne, toisin kuin psyykkinen paha olo tai muut mielen solmut. Syöminen on BED:ssä ahdistuksenhallintakeino, samalla tavalla kuin syömättömyys anoreksiassa (näin hyvin karkeasti ilmaistuna).

  Muistakaa, että BEDiin saa ja voi hakea apua. Kyseessä on yhtä lailla elämään, arkeen, psyykkiseen ja fyysiseen terveyteen vaikuttava sairaus kuin muutkin syömishäiriön muodot. Apua hakiessanne kertokaa avoimesti omista ajatuksistanne liittyen syömiseen ja omaan kehoon. Meiltä Syömishäiriöliitosta saa aina kysyä jeesiä, jos tuntuu, ettei tiedä, miten omaa tilannettaan sanottaisi!

  Lisätietoja meidän toiminnasta ja tukipalveluista: www.syomishairioliitto.fi, fb:stä ja ig:stä meidät löytää myös! 🧡

  T. Katri/Syömishäiriöliitto

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

  On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
  Kotimaiset julkkisjuorut
  120
  10328
 2. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

  Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
  Kotimaiset julkkisjuorut
  285
  5276
 3. Jättiselvitys: He saivat 100 000 euroa Business Finland tukea

  Jättiselvitys Business Finlandin koronatuista: he saivat 100 000 euroa, yli tuhat peruutti hakemuksensa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007660
  Maailman menoa
  71
  3328
 4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

  Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
  Maailman menoa
  94
  3236
 5. Onkobmaisasta rikostutkinta päällä?

  Vauva palstalla oli lähipiirin viestit julkaistu mitä siellä täydellisessä pikku perheessä todellisuudessa tapahtuu... Aivan järkyttävää tekstiä jos p
  Kotimaiset julkkisjuorut
  155
  1561