Missä rajat?

clcmsmkldsmlmlsmvklmv

Minkälaisiin tuloksiin normaali keskiverto mies voi päästä jos treenaa täysin naturaalina? Ja ei myöskään käytä mitään laillisia lisäravinteita ja ei panosta mitenkään erityisesti ravinto puoleenkaan? Eli jos treenaa vain tavallisen kotiruoan voimin niin minkälaisiin tuloksiin voisi mielestänne päästä pitkällä tähtäimellä?
Mielipiteitä? Penkki? Mave? Kyykky?

49

820

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jotainosviittaa

      Säännöllisesti 3krt viikossa treenaava, noin tunnin salilla viihtyvä 20-30 vuotias mies, pitäisi päästä melko helposti vuodessa ainakin 120 kilon penkkiin, 200 kilon maastavetoon ja 150 kilon syväkyykkyyn. Nuo ovat sellaisia "keskivertotuloksia" jotka jokainen saavuttaa melko nopeasti, mutta sen jälkeen joutuu panostamaan niin treeniin kuin ruokavalioon enemmän, jos meinaa kehittyä.

      • sjr5t

        > melko helposti...jokainen saavuttaa melko nopeasti

        Huoh, ei taas tätä. Siis miten mittaat vaikeuden, jos olet jo lyönyt lukkoon treenimäärän? Siis ensin se on keskiverto (=suhteessa kahteen mieheen) ja sitten se onkin jo jokainen? Täällä on varmaan kymmeniä tällaisiä aloituksia, kvg! Ja missään ei minun tietääkseni ole päästy minkäänlaiseen järkevään keskusteluun kun kaikki esittää vain mielipiteitä käyttäen laimennussanoja kuten melko, aika, helppo, normaali.


      • naturaalina

        "Minkälaisiin tuloksiin normaali keskiverto mies voi päästä jos treenaa täysin naturaalina? Ja ei myöskään käytä mitään laillisia lisäravinteita ja ei panosta mitenkään erityisesti ravinto puoleenkaan? Eli jos treenaa vain tavallisen kotiruoan voimin niin minkälaisiin tuloksiin voisi mielestänne päästä pitkällä tähtäimellä?

        Mielipiteitä? Penkki? Mave? Kyykky?"

        - Penkissä ahkeralla puurtamisella ainakin 200kg menee rikki, ja muut sen mukaan.


    • valmentaja74

      Enemmän riippuu siitä, missä vaiheessa (iässä) ja millaisessa valmennuksessa aloittaa. Jos nuori aloittaa osaavan valmentajan kanssa hyvissä ajoin, sanotaan ennen murrosikää tekniikoiden opettelulla ja siitä sitten jatketaan kun kroppa tottuu treenaamiseen ja kypsyys alkaa, niin pitkäjänteisellä työllä odottaisin voimanostossa sellaisia hyviä kansallisen tai EM-tason tuloksia 25-30 -vuotiaana; kyykky 280 , penkki 180 , veto 300 . Tässä tapauksessa kehityspotentiaali ja herkkyyskaudet olisi osattu hyödyntää lajiin.

      Jos aloittaa 30-v jälkeen, parhaat herkkyyskaudet on jo menetetty ja tulokset riippuvat paljon siitä mitä ennen tätä ikäkautta on tehty eli millainen ihminen on. Voima-/teholajeja (esim ex-kuulamies tai pikajuoksija) nuoruudessaan harrastanut on etulyöntiasemassa, koska hänellä on pohja olemassa. Jos lähtötaso olisi luokkaa 120/100/150, siitä vielä viisikymppiseksi kerkiäisi fiksulla treenaamisella ja hyvillä geeneillä esim. 180/150/250 -tasoon näin villinä arvauksena. Tämä siis todellakin tyypistä riippuen, mitään eksakteja lukuja nämä eivät ole eikä sellaisia voi esittää.

      Jos taas lähtee lajiin nelikymppisenä lähtötasosta 60/40/100 (esim hento tyyppi, ei voimaillut aiemmin), ei kovin kummoisia tuloksia ole enää odotettavissa; joitakin kymmeniä kiloja kuitenkin sekä tekniikan että lihasvoiman kasvun myötä, mutta kyllä se parhain aika on jo valitettavasti mennyt.

      Mitään yksiselitteistä tulosta vastaajan kysymykseen ei siis voi esittää. Kaikki riippuu urheilijan iästä, valmennuksen tasosta, aiemmasta harjoittelutaustasta. Jos jotain osviittaa laittaa, niin kehonpainoon suhteutettuna pidän itse hyvänä kuntoilijan tuloksina kyykyssä 2x kehonpaino, penkki 1,5x ja veto 2,5x. Tämä siis 90 kg perusjannulla antaa 180/135/225. Mitalilavoille noilla nyt ei juuri mennä mutta kuntoilijalle pidän jo kunnioitettavina tuloksina, varsinkin jos ikää on jo kertynyt.

      Voimanostoliiton kilpailutuloksista voi seurailla tarkemmin, millaisia rautoja missäkin iässä ja tasolla nousee. Siitä vaan omaa tavoitetta rukkaamaan. :)

      • Aloitus juuri ennen 60v päivää rapakuntoisena, lupaavana alkoholistin alkuna ja polvi-invalidina. 176cm / 93,5kg.
        Lähtötasoa en tiedä koska en edes ajatellut kokeilla. Varovasti vatsaa, pienillä painoilla smithissä maastavetoja suhteellisen ylhäältä lähtien, potkukonetta, pystypunnerrusta, rinnallevetoja.
        Puolen vuoden jälkeen syväkyykkyjä edestä, mavea, leuanvetoja, erilaisia pystysuuntaisia nostoja, ylätaljaa.
        Penkin treenaamisessa en nähnyt mitään järkeä.

        63v mave 180kg remmeillä ja vyöllä. Etukyykky syvään 120kg.
        Vauhtipunnerrus 80kg.
        Jouduin lopettamaan vyön käytön. Pukamat pullahtivat.
        64v olkapään leikkaus. 6kk hukkaan. Mave palautui 180kg:oon vuodessa ilman vyötä.

        Treenien muuttaminen hieman voimakestävyyden suuntaan mutta mave säilyi ennallaan.

        67v kaksi suolistosyöpäleikkausta. 9kk:n tauko. Kahdessa vuodessa mave palautui ennalleen 180kg:oon.
        70v kolmas vatsan repiminen. 6 viikkoa taukoa. Mave ennalleen 4kk:ssa.
        71v mave edelleen 180kg mutta 2015 helmikuussa nilkan murtuma jonka jälkimaininkien kanssa kipristelen edelleen. Nilkka leviää ja esimerkiksi mavea olen tehnyt 90kg:lla 10:n sarjoja.
        Muuten ovat "nuorison lutkutukset" lisääntyneet koska en pysty syväkyykkäämään, en vetämään rinnalle enkä edes punnertamaan maksimin tuntumaan.
        Liikkuvuus on heikentynyt ja räjähtävyys on vain kaukainen muisto.
        Viimeisen punttikisani nostin syksyllä 1967 johon loppui harrastukseni.

        Taljat ja putkivempeleet ovat tulleet tutuiksi invalidille. Tekemisen filosofia on muuttunut.

        Nyt olen syövän jälkitutkimuksessa koska syöpäindeksi nousi vuodessa 55 kertaiseksi. 3 verikokeet, keuhkokuvaus, tietokonetomografia on tehty. Yhdet labrat ja tähystys ensi keskiviikkona. Ehkä silloin saan tietää jotain.
        Olossa ei tunnu mitään. Kokeet häiritsevät kuten tänäänkin kun salikeikka jäi väliin.


      • yntny

        > Voimanostoliiton kilpailutuloksista voi seurailla tarkemmin, millaisia rautoja missäkin iässä ja tasolla nousee.

        Siis kisoissahan ovat parhaimmat eivät keskinkertaiset eikä kisatuloksista näe koko hajontaa, koska varmaankaan kaikki voimanostajat eivät kisaa, mutta ovathan ne jossain määrin "rajat" joita kysyjä kysyy.


      • SDFv

        "Jos taas lähtee lajiin nelikymppisenä lähtötasosta 60/40/100 (esim hento tyyppi, ei voimaillut aiemmin), ei kovin kummoisia tuloksia ole enää odotettavissa; joitakin kymmeniä kiloja kuitenkin sekä tekniikan että lihasvoiman kasvun myötä, mutta kyllä se parhain aika on jo valitettavasti mennyt."

        Koskee vain naturaalia. Ei väliä aloittaako 40-, vai 50-vuotiaana jos käyttää horkkaa, koska kehittyy silti nopeammin kuin 18-vuotias.


    • eikovinoleellistapohtia

      Ensinnäkin: Mikä on "tavallinen" mies? Minkä ikäinen hän on ja kokoinen? Ja niin taas keskustelu kiertää kehää... Ei tuota voi määritellä mitenkään järkevästi. Riippuu niin paljon ihmisestä ja panostuksesta. Moni voimanostaja treenaa pelkästään kotiruualla, mutta tottakai lajin pariin yleensä hakeutuu niitä joilla on siihen muutenkin lahjoja. Voithan sä ottaa vaikka tästä tilastosta rankingin keskiarvon ikäisistäsi / kokoisistasi ja päätellä siitä jotakin.

      http://www.suomenvoimanostoliitto.fi/ranking-klassinen

      Esim. 83kg avoimen ikäluokan voimailuharrastajan tuloslista voisi näyttää jotakuinkin tältä: Kyykky 185kg, Penkki 130kg ja Maastanosto: 250kg.

      Huipuilla 50-80kg lisää joka lajiin.


      Miksi näitä kannattaisi jotenkin puntaroida? Jos omat rajat kiinnostaa, niin ota niistä selvää ja treenaa kovaa järkevästi tsekaten samalla mihin se riittää.

    • mitäväliälisäravinteilla

      Mitä merkitystä sillä on, että onko käyttänyt lisäravinteita vai ei? Kaupallisilla lisäravinteillä on oikeasti aika marginaalinen vaikutus tuloksiin. Kreatiin on ainoa josta olen huomannut konkreettisen hyödyn nostettuihin kiloihin. Se on luokkaa yksi toisto lisää vitosmaksimiin tai noin 2,5kg-5kg maksimiin. Eli ei juuri mitään sekään.

    • veistoksellisuutemme

      Kilotuloksilla ei ole mitään väliä. Sillä on väliä miltä haluaa näyttää.

      • kaikkiaeikiinnosta

        Sitä on vaan aika vaikea mitata, miltä haluaa näyttää.


    • Bodausta25v

      Aina nauranut näille parissa vuodessa 200kg maasta ja 150kg penkistä jne.
      Juu ei.
      Jos lahjakas ni onhan näitä mutta harvassa. Mites moni muuten tuntee näitä tai edes salilla nähnyt näitä kehityksiä?
      Hormoneilla kyllä.
      Vastaus alkuperäiseen kysymykseen niin riippuu monista asioista. Välitykset, lahjakkuus jne jne

      • eikovinoleellistapohtia

        Mikä niissä niin huvittaa? Juurihan totesit itsekkin, että jos on lahjoja niin onnistuu. Ja joillain on lahjoja. Aina... Ja yleensä niiden tuloksista kuulee, joilla on jotain "kerrottavaa" eli ihan luonnollista, että voimailuharrastajana törmää myös lahjakkaisiin natuihin.

        Itselläni ei mennyt kuin 1,5 vuotta varmaan lajitreeniä siihen kun 200kg nostin maasta. 150kg penkkiin menikin pitempään (ehkä noin 6v?), mutta se johtui pääosin siitä, että olen pieni ukko ja massaa rupesin keräämään vasta armeijan jälkeen. 100kg penkkasin parin vuoden treenillä, ja omaa painoa oli silloin varmaan noin 60kg jos sitäkään.

        Noissa mainitsemissasi tuloksissa ei ole mainittu kehonpainoa, ikää, eikä taustaa ollenkaan. Esim. vaikka Juniorina kuulaa työntänyt 20v / 120kg heppu saattaa hyvinkin nopeasti tuommoisia rautoja liikutella, jos punttitouhuista tosissaan innostuu.


      • 5jkm6ys
        eikovinoleellistapohtia kirjoitti:

        Mikä niissä niin huvittaa? Juurihan totesit itsekkin, että jos on lahjoja niin onnistuu. Ja joillain on lahjoja. Aina... Ja yleensä niiden tuloksista kuulee, joilla on jotain "kerrottavaa" eli ihan luonnollista, että voimailuharrastajana törmää myös lahjakkaisiin natuihin.

        Itselläni ei mennyt kuin 1,5 vuotta varmaan lajitreeniä siihen kun 200kg nostin maasta. 150kg penkkiin menikin pitempään (ehkä noin 6v?), mutta se johtui pääosin siitä, että olen pieni ukko ja massaa rupesin keräämään vasta armeijan jälkeen. 100kg penkkasin parin vuoden treenillä, ja omaa painoa oli silloin varmaan noin 60kg jos sitäkään.

        Noissa mainitsemissasi tuloksissa ei ole mainittu kehonpainoa, ikää, eikä taustaa ollenkaan. Esim. vaikka Juniorina kuulaa työntänyt 20v / 120kg heppu saattaa hyvinkin nopeasti tuommoisia rautoja liikutella, jos punttitouhuista tosissaan innostuu.

        > Ja yleensä niiden tuloksista kuulee, joilla on jotain "kerrottavaa"

        = julkaisuharha


      • eikovinoleellistapohtia
        5jkm6ys kirjoitti:

        > Ja yleensä niiden tuloksista kuulee, joilla on jotain "kerrottavaa"

        = julkaisuharha

        " julkaisuharha" ? No ehkä tavallaan. Tuossahan on käsittääkseni kyse, että esim tutkimustuloksissa julkaistaan helpommin sellaiset joissa on jotain positiivista.

        Se, että netissä muutama kymmen kaveria kirjoittaa nopeista tuloksista, ei tosiaan tarkoita sitä että JOKA PAIKASSA joku väittää kehittyvänsä samaa tahtia kuin lahjakkaimmat. Netissä on kuitenkin kymmeniätuhansia kirjoittelijoita näidenkin aiheiden piirissä. Tää vaan jostain syystä ei hahmotu kaikille. Ja jos esim. kuulut voimailuseuraan, niin oletettavasti tunnet myös keskivertoa huomattavasti vahvempia ihmisiä.

        Eli muistakaa tsekata se kokonaisuus aina. Nettikään ei ole TÄYNÄ 200kg maastanostavia junnuja ja 150kg penkkaavia.


      • 200maveon120pena
        eikovinoleellistapohtia kirjoitti:

        " julkaisuharha" ? No ehkä tavallaan. Tuossahan on käsittääkseni kyse, että esim tutkimustuloksissa julkaistaan helpommin sellaiset joissa on jotain positiivista.

        Se, että netissä muutama kymmen kaveria kirjoittaa nopeista tuloksista, ei tosiaan tarkoita sitä että JOKA PAIKASSA joku väittää kehittyvänsä samaa tahtia kuin lahjakkaimmat. Netissä on kuitenkin kymmeniätuhansia kirjoittelijoita näidenkin aiheiden piirissä. Tää vaan jostain syystä ei hahmotu kaikille. Ja jos esim. kuulut voimailuseuraan, niin oletettavasti tunnet myös keskivertoa huomattavasti vahvempia ihmisiä.

        Eli muistakaa tsekata se kokonaisuus aina. Nettikään ei ole TÄYNÄ 200kg maastanostavia junnuja ja 150kg penkkaavia.

        150 penkkiä vastaa kylläkin 250 kilon mave. 200 kiloa maasta saa kuka tahansa kun jaksaa vähän treenata.


      • valmentaja74
        200maveon120pena kirjoitti:

        150 penkkiä vastaa kylläkin 250 kilon mave. 200 kiloa maasta saa kuka tahansa kun jaksaa vähän treenata.

        Riippuu mitä treenissä on painotettu. Jos treenaa enimmäkseen penkkiä niin noinhan siinä käy. Toisenlaisia tuloksia on myös muiden lajien harrastajilla, esim uimarit ovat perinteisesti ylävartalosta erittäin vahvoja ja alavartalon voimatasot suhteessa vaatimattomammat. Painonnostajilla taas suhteet on toisinpäin koska siinä lajissa vaaditaan erittäin vahvat jalat ja penkki on nostajille apuliike.


    • jaakkimahre

      Salikokemusta on n. 10 vuotta ja tulokset ovat yleensä kaurapuuromiehillä seuraavat: penkki 110 kg (hyvin monilla on tähän maagiseen lukuun pysähtynyt kehitys), kyykky 120-150 kg ja maastaveto 150-200 kg.

      • asiavastausolisiinä

        Kerrankin realistinen vastaus. Taviskävijä harvemmin edes kyykkää ja mavekin tehdään selkä bumerangina. Itsekin olen käynyt salilla yli 10 vuotta ja penkki on 115kg, kyykky 160kg ja maastaveto tasan kaksi hunttia (tosin viimekertaisesta maksimiyrityksestä on yli vuosi mutta en usko sen olevan tätä korkeampi koska olen keskittynyt nykyään kyykkäilyyn, joka ei kasvata maastavetoa).


      • kaksi-tapaa

        "Salikokemusta on n. 10 vuotta ja tulokset ovat yleensä kaurapuuromiehillä seuraavat: penkki 110 kg (hyvin monilla on tähän maagiseen lukuun pysähtynyt kehitys), kyykky 120-150 kg ja maastaveto 150-200 kg".

        Joo, keskiverto salikävijällä varmaan, kuten keskivertofutaajalla tai keskivertojääkiekkoilijalla. Salilla käynti ja vakava bodausharrastus on kaksi täysin eri asiaa. Kumpikin saattaa käydä 4-5 kertaa salilla ja tehdä sen 50 minuutin treenin, mutta toinen vetää keskilöysästi ja toinen intensiivisesti ajatuksella joka kerta. Kumpikohan kehittyy? Ruokapuoli vielä päälle, on nämä tavisjampat jotka syö tarpeeksi ja melko terveellisesti ja ne jotka syö bodaajan ruokavaliolla.
        Kun on seurannut näiden keskivertosalikävijöiden treenin tuloksettomuutta, voi kuvitella ettei lihasta saa kasvamaan ainakaan ilman mömmöjä.


    • KippariKalleeeez

      "Säännöllisesti 3krt viikossa treenaava, noin tunnin salilla viihtyvä 20-30 vuotias mies, pitäisi päästä melko helposti vuodessa ainakin 120 kilon penkkiin, 200 kilon maastavetoon ja 150 kilon syväkyykkyyn. Nuo ovat sellaisia "keskivertotuloksia" jotka jokainen saavuttaa melko nopeasti, mutta sen jälkeen joutuu panostamaan niin treeniin kuin ruokavalioon enemmän, jos meinaa kehittyä."

      juuu..nää on hauskoja :)

      Saattaa joku harva saahakki ehkä näin? mutta mutta...Itellä salia nyt 3vuotta ja risat penkki 135 mave 215 kyykky 180. Salin alotin aika myöhään.. Pikkusen vajaa 30 vuotiaana..Tuttavien tuloksia tässä muutama..neljä ja puol vuotta reeniä ni 120 penkki ja toinen neljä vuotta reeniä ni 125 penkki..

      Tietenni ihmiset on erillaisia mutta minusta aika kovia tuloksia nuo että vuojessa nuin ja nuin paljo.

      • jaakkimahre

        Ehkä meidän kaverit on jotenkin valikoitunut kun tulokset ovat noinkin eriluokkaa ja kovia. Kävin ihan miettimään omaa kaveri/tuttava porukkaa.

        Äkkiseltään tuli mieleen n. 20 tyyppiä, siis ne jotka kuntoilevat tavalla tai toisella, pelaavat futista tai jääkiekkoa, käyvät salilla, pari salifriikkiäkin joista ehkä "kovimmalla" on tulokset penkki n. 120 kg, mave n. 160 kg ja kyykky max. n. 150 kg. Itseasissa en ole ykkösiä nähnyt repivän koskaan, kunhan tässä heitän arviota sarjapainojen suhteen.


      • jaakkimahre

        Hmm, ehkä maven arvioin alakanttiin kun kyykkää kumminki suht hyvin. Ja kun maveakin tehdään enemmänkin pitkää sarjaa hakien ei vedetä loppuun asti, niin uusi veikkaus mavelle 180-200 kg. Toisaalta jos ei ole tottunut treenaamaan ykköstä, niin ykönen voi ollakin sarjapainoihin nähden yllättävän huono.


      • KippariKalleeeez

        Monta vuotta on reeniä herroilla ?


      • KippariKalleeeez

        eiku joo 10 vuotta?


      • mutu_man
        jaakkimahre kirjoitti:

        Ehkä meidän kaverit on jotenkin valikoitunut kun tulokset ovat noinkin eriluokkaa ja kovia. Kävin ihan miettimään omaa kaveri/tuttava porukkaa.

        Äkkiseltään tuli mieleen n. 20 tyyppiä, siis ne jotka kuntoilevat tavalla tai toisella, pelaavat futista tai jääkiekkoa, käyvät salilla, pari salifriikkiäkin joista ehkä "kovimmalla" on tulokset penkki n. 120 kg, mave n. 160 kg ja kyykky max. n. 150 kg. Itseasissa en ole ykkösiä nähnyt repivän koskaan, kunhan tässä heitän arviota sarjapainojen suhteen.

        "Ehkä meidän kaverit on jotenkin valikoitunut kun tulokset ovat noinkin eriluokkaa ja kovia. Kävin ihan miettimään omaa kaveri/tuttava porukkaa.

        Äkkiseltään tuli mieleen n. 20 tyyppiä, siis ne jotka kuntoilevat tavalla tai toisella, pelaavat futista tai jääkiekkoa, käyvät salilla, pari salifriikkiäkin joista ehkä "kovimmalla" on tulokset penkki n. 120 kg, mave n. 160 kg ja kyykky max. n. 150 kg. Itseasissa en ole ykkösiä nähnyt repivän koskaan, kunhan tässä heitän arviota sarjapainojen suhteen.."

        --

        Voi juma, "kuntoilevat tavalla tai toisella, pelaavat futista tai jääkiekkoa, käyvät salilla". Joo tuolla tavalla ei naturaalibodaajan voimia ja lihaksia edes saa, futaajat ja jääkiekkoilijat ihan erikseen sekä lihasten että voimien puolesta. "pari salifriikkiäkin" tarkoittaa varmaan sun kaverien tapauksessa niitä jannuja jotka käy salilla useamman kerran viikossa, mutta ohjelmat ja niiden tekemiset on persiistä, ruokaan ym. ei juurikaan panosteta, ainakin "kovempien" tulosten perusteella. No ulkomuotokaan tuskin on bodaajan edes alimman tason määritelmän mukaan, jossa ulkopuolinen huomaa heti: "wau! toi on treenannut, sillä on olkapäätä, rintalihasta, hartiaa, käsivartta".


      • valmentaja74
        mutu_man kirjoitti:

        "Ehkä meidän kaverit on jotenkin valikoitunut kun tulokset ovat noinkin eriluokkaa ja kovia. Kävin ihan miettimään omaa kaveri/tuttava porukkaa.

        Äkkiseltään tuli mieleen n. 20 tyyppiä, siis ne jotka kuntoilevat tavalla tai toisella, pelaavat futista tai jääkiekkoa, käyvät salilla, pari salifriikkiäkin joista ehkä "kovimmalla" on tulokset penkki n. 120 kg, mave n. 160 kg ja kyykky max. n. 150 kg. Itseasissa en ole ykkösiä nähnyt repivän koskaan, kunhan tässä heitän arviota sarjapainojen suhteen.."

        --

        Voi juma, "kuntoilevat tavalla tai toisella, pelaavat futista tai jääkiekkoa, käyvät salilla". Joo tuolla tavalla ei naturaalibodaajan voimia ja lihaksia edes saa, futaajat ja jääkiekkoilijat ihan erikseen sekä lihasten että voimien puolesta. "pari salifriikkiäkin" tarkoittaa varmaan sun kaverien tapauksessa niitä jannuja jotka käy salilla useamman kerran viikossa, mutta ohjelmat ja niiden tekemiset on persiistä, ruokaan ym. ei juurikaan panosteta, ainakin "kovempien" tulosten perusteella. No ulkomuotokaan tuskin on bodaajan edes alimman tason määritelmän mukaan, jossa ulkopuolinen huomaa heti: "wau! toi on treenannut, sillä on olkapäätä, rintalihasta, hartiaa, käsivartta".

        Treeniä on erilaista, riippuu lajista ja tavoitteista. "Salilla käynti" on eri urheilijoille hyvinkin poikkeavaa: esim. lentopalloilijan, uimarin, painonnostajan, bodaajan, juoksijan, telinevoimistelijan treenit eroavat paljonkin toisistaan. Helposti ihmiset tuntuvat ajattelevan että "salilla käynti" = bodausta, joka on enimmäkseen hypertrofista perusvoimaharjoittelua 60-85% kuormilla. Tämä kehittää lihasmassaa (poikkipinta-alaa) ja siten antaa vaikutelman että on "treenattu". Ihan esimerkkinä muista lajeista, "voimaa" on niin monenlaista: 15-vuotias uimarityttö pumppaa penkissä 70 kg:lla helposti kolmosia (ei onnistu keskivertotoimistojannulta), 16-17-vuotias yleisurheilijatyttö nappaa polven päältä raakoja rinnallevetokolmosia 70-80 kg:lla (ei onnistu keskivertosalikävijältä vaikka on muhkeat olkapäät), 19-v kuulamies ottaa penkistä jo 150 ja kyykkää parisataa puhtaasti ja hyppii 120 cm aitoja kevyesti, vaikka ei näytä "bodanneelta" tai edes urheilijalta vaan ehkä jopa hieman vatsakkaalta plösöltä nuoren miehen alulta... Naturaalibodaajan "voimat" saavuttaa suht helposti, mutta vastaavaa lihasmassaa muissa lajeissa ei välttämättä edes haluta (juoksussa kuluttaa energiaa, uinnissa samoin lisää vastusta...)

        Mitä tällä tarkoitan? Älköön heti tuomittako muita, koska ei tiedetä tavoitteita eikä treenin tarkoitusta. Bodaus on ulkonäkölaji, jossa muhkeat olkapäät ovat "se juttu" ja salilla käynti on päälajin harjoite. Muissa lajeissa "salilla käynti" on useimmiten oheisharjoite ja tulokset siellä sivuseikka. "Voimaakin" on monenlaista ja tarve määrää sen mitä ominaisuutta kukin eniten treenaa.


      • jaakkimahre
        valmentaja74 kirjoitti:

        Treeniä on erilaista, riippuu lajista ja tavoitteista. "Salilla käynti" on eri urheilijoille hyvinkin poikkeavaa: esim. lentopalloilijan, uimarin, painonnostajan, bodaajan, juoksijan, telinevoimistelijan treenit eroavat paljonkin toisistaan. Helposti ihmiset tuntuvat ajattelevan että "salilla käynti" = bodausta, joka on enimmäkseen hypertrofista perusvoimaharjoittelua 60-85% kuormilla. Tämä kehittää lihasmassaa (poikkipinta-alaa) ja siten antaa vaikutelman että on "treenattu". Ihan esimerkkinä muista lajeista, "voimaa" on niin monenlaista: 15-vuotias uimarityttö pumppaa penkissä 70 kg:lla helposti kolmosia (ei onnistu keskivertotoimistojannulta), 16-17-vuotias yleisurheilijatyttö nappaa polven päältä raakoja rinnallevetokolmosia 70-80 kg:lla (ei onnistu keskivertosalikävijältä vaikka on muhkeat olkapäät), 19-v kuulamies ottaa penkistä jo 150 ja kyykkää parisataa puhtaasti ja hyppii 120 cm aitoja kevyesti, vaikka ei näytä "bodanneelta" tai edes urheilijalta vaan ehkä jopa hieman vatsakkaalta plösöltä nuoren miehen alulta... Naturaalibodaajan "voimat" saavuttaa suht helposti, mutta vastaavaa lihasmassaa muissa lajeissa ei välttämättä edes haluta (juoksussa kuluttaa energiaa, uinnissa samoin lisää vastusta...)

        Mitä tällä tarkoitan? Älköön heti tuomittako muita, koska ei tiedetä tavoitteita eikä treenin tarkoitusta. Bodaus on ulkonäkölaji, jossa muhkeat olkapäät ovat "se juttu" ja salilla käynti on päälajin harjoite. Muissa lajeissa "salilla käynti" on useimmiten oheisharjoite ja tulokset siellä sivuseikka. "Voimaakin" on monenlaista ja tarve määrää sen mitä ominaisuutta kukin eniten treenaa.

        Kiitos hyvästä kommentista! Se on totta, että salikävijöiden tavoitteet ovat tedellakin erilaiset. Olisi aika aika yksinkertaista ajatella, että kaikki haluavat salin kovimmat ja näyttävimmät lihakset.

        Toisekseen tämän keskustelun aloittaja haki voimanostotuloksia, eikä sitä kenellä on isoimmat lihakset. Yleensä nämä puurot ja vellit menevät sekaisin, niin minullakin.

        Kolmannekseen niinkuin Stubbilla, sanoisin että kaverini ovat tavallisia pulliaisia eikä huippu-urheilijoita. Se näkyy tuloksissa ja tekemisessä.


      • VoiOllaEhkä
        jaakkimahre kirjoitti:

        Kiitos hyvästä kommentista! Se on totta, että salikävijöiden tavoitteet ovat tedellakin erilaiset. Olisi aika aika yksinkertaista ajatella, että kaikki haluavat salin kovimmat ja näyttävimmät lihakset.

        Toisekseen tämän keskustelun aloittaja haki voimanostotuloksia, eikä sitä kenellä on isoimmat lihakset. Yleensä nämä puurot ja vellit menevät sekaisin, niin minullakin.

        Kolmannekseen niinkuin Stubbilla, sanoisin että kaverini ovat tavallisia pulliaisia eikä huippu-urheilijoita. Se näkyy tuloksissa ja tekemisessä.

        Muuten ihan hyvän kommentin valmentaja74 antoi mutta yhdestä asiasta olen täysin eri mieltä.

        Urheilu voidaan jakaa moneen eri osa-alueeseen. On kestävyysurheilua, kestävyys ja voimaurheilua yhdistettynä ja sitten on nämä lyhytkestoista maksimivoima tarvitsevat lajit.

        "Muissa lajeissa "salilla käynti" on useimmiten oheisharjoite ja tulokset siellä sivuseikka"

        Ei se ole sivuseikka.
        Voisi ajatella sen olevan sivuseikka vain kestävyyslajeissa mutta muissa lajeissa tuloksilla on aika ratkaiseva rooli.

        Itse olen treenannut omaksi iloksi jo parikymmentä vuotta.
        Tuona aikana olen nähnyt satoja kuntoilijoita joilla on hyvinkin erilaiset päämäärät.

        Olen tullut päätelmän missä harjoitteiden intensiivisyys on se tärkein asia kehittymisessä. Toinen asia on treenien vaihtelevuus, tulisi tehdä eri harjoitteita jotka vahvistavat tukilihaksistoa eri tavoin.

        Maksimivoimaa harjoitetaan yleensä kuuden sekunnin säännöllä, sarjan kesto on siis maksimissaan 6 toistoa eli ei siihen montaa suoritetta tehdä.
        Intensiivisyys nousee tärkeimpään rooliin.

        Aloittaja kysyi minkälaisiin tuloksiin voi kestiverto mies päästä.
        Itse olen ajatellut ettei maksimi tuloksia tulisi pitää itseisarvona koska maksimitulosten tekemiskunto on hetkellistä.
        Pysyvä lihasvoima on sitten eri juttu, taso jonka voit tehdä jokaisella treenikerralla.

        Urheilijoilla maksimivoimien taso on ajallisesti muutaman viikon mittainen. Paras kunto johon tähdätään tehdään ohjelman mukaan ajatellen sitä tärkeintä kisatapahtumaa.
        Uskon painonnostossa tulevan hyvin suuria muutoksia jos otettaisiin kuukausi ennen kisoja oleva tuloskunto, kisa-aikainen tuloskunto ja kuukausi kisojen jälkeen oleva tuloskunto.

        Loppujen lopuksi voimaa saa parhaiten jos jakaa treenit eri jaksoihin jotka tukevat tavoitetta.
        Bodauksessa on massakausi jolloin syödään ihan hulluna ja haetaan parempaa maksimivoimatasoa. Tuo ajanjakso voi olla 4 kuukautta. Tuon jakson jälkeen aloitetaan pumppauskausi. Tehdään pidempiä sarjoja suuremmilla painoilla mitä ennen massakautta(maksimivoimat kasvaneet). Jos pumppaat suuremmilla painoilla kasvaa lihas paremmin.
        Pumppausjakson aikana syödään vähemmän ja aloitetaan lopuksi laihduttaminen. Laihdutetaan kolmessa kuukaudessa jopa 15-30kg.

        Normaalisti siis bodaajilla on kohtalaisen paljon voimaa koska heillä on tuo massakausi jolloin haetaan maksimivoimaa.
        Tuo maksimivoima hupenee pumppauskaudella jolloin myös kehon paino pienenee. Tavoite on saada kunnon pumppi, ei paras maksimivoima.

        Jos joku haluaa parantaa tuloksia tulisi keskittyä ravintoon ja maksimivoimaa tuottaviin harjoitteisiin.
        Räjähtävä voima on ainut asia johon kannattaa erityisesti panostaa, tuottaa parhaat salitulokset.

        Luulen että keskiverto mies pääsisi kohtalaisiin tuloksiin jos olisi tarpeeksi aikaa ja tavoitteellisuutta, itsekontrollia.
        Kovat harjoitteet ovat iso osa elämäntapaa. Harva jaksaa treenata vuosia siten mitä kehittyminen vaatii.

        Kannattaa myös miettiä yhtä asiaa, suuriin lihaksiin saadaan harjoitettua suuremmat voimat. En ole nähnyt satasen juoksijaa joilla olisi ruipelokintut. Tuossa lajissa kysymys on hyvin paljon maksimivoimasta johon yhdistetään räjähtävä nopeus ja kimmoisuus.

        Tuosta syystä uskon bodarin saavan suuret voimat helpommin mitä kukkakeppien. Varaston koko olisi jo valmiina odottamassa täyttämistään:)


    • huipulle_asti

      Penkki 280 kg kuten Bull Mentulakin.

    • Keskiverrokki

      Kun puhutaan ihan keskiverto kuntoilija-treenaajasta:
      -penkki 100
      -kyykky 140-150
      -mave 170

      Pientä hajontaa tuloksissa yksilöittäin.

      Nämä siis keskiverron kuntosalikävijän normaalit tulokset, eli joka käy kuntosalilla 'vain treenaamassa', eli ei käytännössä panosta lajiin, vaan pitää kuntosalia yhtenä kuntoilumuotona lenkkeilyn tai uinnin ohella. Tähän kategoriaan kuuluu suurin osa salilla kävijöistä.

      Sitten keskiverto treenaaja:
      Penkki 125
      Kyykky 160-180
      Mave 190

      Edelleen hajontaa on tuloksissa. Tämä siis ryhmä joka pitää kuntosalia 'ykkösharrastuksena' muiden kuntoilumuotojen ohella. Ei mitenkään erityisesti satsaa treenaamiseen, mutta syö hieman proteiinipainotteisemmin mm. ottamalla raejuustoo normaalin ruoka-annoksen lisäksi.

      Panostavat treenaajat:
      Penkki 120-140
      Kyykky 190
      Mave 220

      Ryhmä, joka satsaa jo treenaamiseen ja priorisoi salin muiden harrastuksen yläpuolelle mm. miettimällä palautuksia salin kannalta. Ravinto alkaa olemaan bodypainotteista ja treenitietous parempaa. Tuloshajonta ryhmässä alkaa olemaan suurempaa, koska yksilölliset erot alkaa näkymään enemmän.

      Sitten on ne huippusatsaajat, jotka elävät suunnilleen salille. Keski-ikäisiä harvemmin enää näkee tässä ryhmässä. Ryhmän nuoren keski-iän ja yksilöllisten erojen vuoksi tuloshajonta on suurta, penkissä 100-160, kyykyssä 150-220 ja mavessa 170-240.

      Sanoisin, että keskivertoakin keskiverrompi treenaaja nostaa:
      P 120
      K 140
      Mave 170

      Nämä lähes 30 vuoden treenitaustalla ja useita kaupunkeja ja saleja kiertäneenä.

      • huomioita

        Kommenteissa kyykkytulokset ovat aika kovia.

        Milloin näitte viimeksi normaalin treenaajan joka kyykkää puhtaasti 200.
        Itse olen nähnyt paljon treenaajia jotka penkkaavat yli 150 mutta harvemmin niitä jotka jalkatreeneissä kyykkäävät 200.


      • Blueteam

        minä kyykkään liikennekartion päälle ilman housuja


      • Keskiverrokki
        huomioita kirjoitti:

        Kommenteissa kyykkytulokset ovat aika kovia.

        Milloin näitte viimeksi normaalin treenaajan joka kyykkää puhtaasti 200.
        Itse olen nähnyt paljon treenaajia jotka penkkaavat yli 150 mutta harvemmin niitä jotka jalkatreeneissä kyykkäävät 200.

        Jos katsot tarkemmin kyykkytuloksia, niin laittamani tulokset pyörivät 150 molemmin puolin, ja keskivertotreenaajalle 140. Ainoa ryhmä, jolle sanoin yli 200 kyykyn oli täysillä panostavat treenaajat.

        Nämä ei ole mitenkään ultimate-tuloksia. Kyllä yleinen sarjapaino kyykyssä on siellä 110- 120 tuntumassa. Kyllä sillä 140 ylös kerran pukkaa. Hiemankin edistyneemmillä tai enemmän satsaavalla treenaajilla sarjapainot on 130-150 tuntumassa.

        Kyykky on yksi niitä liikkeitä, joissa voimien ulosmittaaminen on hankalaa useimmilla. Pienikin panostus kyykkyyn ja tekniikkaan tuo kyllä lisäkiloja maksimiin. Ja siinä on myös samasta syystä suurin tuloshajonta. 200 kyykky natulle on kova ja harvinainen, mutta ei mitenkään mahdoton, mikäli kyykky 'istuu' hyvin tekijälle. Toinen ääripää on sitten ne, jotka ei kovasta panostuksesta huolimatta nosta koskaan yli 150. Yhtä harvinaista, mutta näitäkin on. Jos se kyykky ei vain istu omiin välityksiin, niin koskaan ei tule kovaa kyykkääjää, vaikka hackissa ja prässissä liikkuisi miten isot romut.


      • raw

        250-300kg on kova ja harvinainen. 200kg kyykkääjiä näkee aika usein...


      • Keskiverrokki
        raw kirjoitti:

        250-300kg on kova ja harvinainen. 200kg kyykkääjiä näkee aika usein...

        Puhuttiin natuista. Ei kyllä näe mitenkään -usein- 200 kyykkymiestä natuna. Roinapuolella kyllä.


    • jkf43890

      Riippuu täysin lahjakkuudesta ja taidosta harjoitella oikein. Kyllä monella jo 100 kg penkki on usean vuoden työn takana. Toisilla kädet ja yläkroppa kehittyy paremmin kuin jalat, jolloin kyykky voi olla heikko jne..

      On absurdia väittää, että 150 kg syväkyykky olisi monellekaan miehelle järkevä tavoite. Tietysti tanakka ruumiinrakenne ja vannoutunut asenne auttaa paljon.

      En kuitenkaan ymmärrä ns. luovuttajia, jotka penkkaa viitosia satasen painoilla ja kyykkyyn laitetaan hädintuskin 70 kg :)

    • HEI LAPSET!(jos tääl on sellasii) se sixpack on vaa vatsalihakset. Toki sillasen voi hakee kaupasta. Vaik se on hot. Se saadaa treenillä hyvällä ruokavaliolla (nyt ei kuitenkaa sillast syömis häiriö juttuu) lapsilla on kaksinkertane kulutus ku ne kasvaa kuten taas ei sitä kasveta jos nyt salille mennää 10v. Ite mul on pyykkilauta vatsa. Ja mä oon 10v

    • Höpönpöpön

      Tää on vähän hassu kysymys aina.

      Kun ei ole edes mitenkään määritelty nostajan ikää, kokoa ja taustaa. Kysytään "rajoja" ja sitten porukka heittelee tänne, "ettei toi naapurin penakaan penkkaa ku 100kg, joten siinä se raja menee. "

      Uskokaa nyt. Ihan turhaa arvailla rajoja. Kokeilkaa itse ja panostakaa se 100% sitten tiedätte ne omalla kohdallanne. Aikas yksinkertaista eikö?

      • ddmccodscoidciod

        Jos viitsit niin voisitko kertoa mitä tarkalleen ottaen tarkoittaa 100% panostaminen, että mitä pitää tehdä tai miten pitää elää että voi sanoa panostavansa täysillä? :)


      • Höpönpöpön

        "Jos viitsit niin voisitko kertoa mitä tarkalleen ottaen tarkoittaa 100% panostaminen, että mitä pitää tehdä tai miten pitää elää että voi sanoa panostavansa täysillä? :)"

        Niin... Sepä se... Eli aina vaan lisää muuttujia aloittajan kysymykseen. Se mikä kullekkin on 100% on kuitenkin täysin määrittelemätön asia myöskin.

        Esimerkiksi Jos raja vedetetään siihen, että joku paikka menee treenatessa rikki, niin silloinhan ei ole osattu panostaa 100% kehonhuoltoon ja oman kropan kuunteluun? eikö? Vaikka kun huipulle mennään, niin sanonta "urheilija ei tervettä päivää nää" pitää silti osittain paikkansa. Eli tämä koko aloitus on aika lailla turha.

        Jokainen siis kokeilkoot itse omat rajansa. Apuja on nykyään saatavilla runsaasti, niin ravinto kuin treenipuoleenkin. Eli siitä vaan selvittämään. Netissä kyselemällä et saa selville ihan oikeasti juuri mitään.


    • VanhaTotuus

      Kyllähän oikein treenaava ja laadukasta ravintoa/ravinteita käyttävä naturaali nostaa aina enemmän kuin keskiverto roinaaja. Eivät ne hormonit ole mikään tae huipputuloksista jos muuten tehdään asiat väärin.

    • ParhaatTulokset

      clcmsmkldsmlmlsmvklmv kirjoitti:
      Missä rajat?
      "Minkälaisiin tuloksiin normaali keskiverto mies voi päästä jos treenaa täysin naturaalina? Ja ei myöskään käytä mitään laillisia lisäravinteita ja ei panosta mitenkään erityisesti ravinto puoleenkaan? Eli jos treenaa vain tavallisen kotiruoan voimin niin minkälaisiin tuloksiin voisi mielestänne päästä pitkällä tähtäimellä?

      Mielipiteitä? Penkki? Mave? Kyykky?"

      Classic BodyBuilding SM tai MM, kilomäärät on bodauksessa yhdentekeviä, joskin voimia tuolla lihaskoolla jo löytyy ihan tarpeeksi.

    • ip52

      Minun mielestäni aivan omaksi huvikseen salilla kävijöiden kannattaisi kilpailla ihan vaan itsensä kanssa.Olen käynyt salilla yli parikymmentä vuotta ja ainakin mulle on ihan sama millaisia tuloksia muut saavat aikaiseksi.Mutta tällä palstalla on ihan perisuomalaista kateutta muiden tuloksista.Muistan sen kun sain mavessa sen 200kg niin muut sanoivat että kova tulos.Vastasin vain että salilla on kaikki niin suhteellista,ikä,paino,ym.Tällä hetkellä olen ihan tyytyväinen omiin tuloksiini vaikka ikää on jo 63v,paino 90kg.Salilla käynti on myös ylläpitää sosiaalisia suhteita ja siellä tyhjentyy myös päänuppi.

      • styjxm

        > Vastasin vain että salilla on kaikki niin suhteellista

        Niin, minulle eräs puhelias treenaaja kertoi mavettaneensa 410 kilogrammaa. Sanoin sitä kovaksi tulokseksi.

        > Salilla käynti on myös ylläpitää sosiaalisia suhteita

        En minä sinne kylläkään puhumaan mene.

        > siellä tyhjentyy myös päänuppi

        Siellä ajattelukyky heikentyy, jolloin myös joutavien ajatusten määrä vähenee, koska aivo joutuu keskittymään kovasti jo pelkästään kävelemiseen. Treeni myös väsyttää aivot, ja väsyneenähän ei ajatteleminen onnistu.


      • ip52

        Nuija,en sanonutkaan että milloin tää kakssataa tuli 1 vuosi,5 vuotta tai 10 vuotta sitten.Tämänhetkinen tulos on yli 250kg.Ja siinä aion sen myös pitää.Sulla taitaa olla jo valmiiksi tyhjä pää niin ei ole mistä tyhjentää.Meiän salilla käy just tollasia jotka ei voi edes morjenstaa.Ja jutuista päätellen et taida ihan natuna käydä salilla ja älyykkyysosamäärä suunnilleen miinus4.


      • nsty
        ip52 kirjoitti:

        Nuija,en sanonutkaan että milloin tää kakssataa tuli 1 vuosi,5 vuotta tai 10 vuotta sitten.Tämänhetkinen tulos on yli 250kg.Ja siinä aion sen myös pitää.Sulla taitaa olla jo valmiiksi tyhjä pää niin ei ole mistä tyhjentää.Meiän salilla käy just tollasia jotka ei voi edes morjenstaa.Ja jutuista päätellen et taida ihan natuna käydä salilla ja älyykkyysosamäärä suunnilleen miinus4.

        > Nuija,en sanonutkaan että milloin tää kakssataa tuli

        Ei sanonut tuo puhelias treenaajakaan, milloin hän mavetti yli 400, en tosin tiedä miksi sillä olisi merkitystä.

        > Sulla taitaa olla jo valmiiksi tyhjä pää niin ei ole mistä tyhjentää.

        Se voi hyvinkin olla tyhjä, mutta edelleen seison esittämäni tyhmentymisväitteen takana.

        > Meiän salilla käy just tollasia jotka ei voi edes morjenstaa.

        En minä "morjensta" ketään itselleni tuntemattomia henkilöitä kaupassa, kadulla tai muillakaan julkisilla paikoilla. Miksi morjenstelisin salilla?

        > Ja jutuista päätellen et taida ihan natuna käydä salilla

        Tuo päätelmä vaatii jo mielikuvitusta. Kerroin tyhmentyväni salilla ja päätteletkö siitä että roinaan.

        > älyykkyysosamäärä suunnilleen miinus4

        En tiedä mitä merkitystä älykkyydelläkään tässä on. Minulla on psykologin lausunto, jonka mukaan älykkyyteni on keskinkertainen.

        > tällä palstalla on ihan perisuomalaista kateutta muiden tuloksista

        Minäkin olen kateellinen, mutta entä sitten. Minulla on oikeus omiin tunteisiini.

        > Salilla käynti on myös ylläpitää sosiaalisia suhteita
        > tollasia jotka ei voi edes morjenstaa

        Siis onko sosiaalisten suhteiden ylläpito sinulle morjenstamista? Minulla ei ole salilla voimia puhua, koska jos on voimia puhua, on voimia tehdä. Minulle sosiaalisten suhteiden ylläpito on keskustelua, joka onnistuu huonosti salilla. Keskusteluna en pidä tervehtimistä. Jos joku ihmettelee, miten minulla sitten oli voimia puhua puheliaan treenaajan kanssa, mainittakoon, että tuo keskustelu käytiin pukuhuoneessa treenini jälkeen ja silloin olin treenannut vain olkapäitä.


    • bodytietäjä99

      Natujen rajat menee aikalailla

      Penkki 90-100 kg
      Kyykky 110-130
      Mave 120-150

      noitten jälkeen tarvitaan oikeesti roinaa, jos joku sanoo olevansa natu jo nostaa paljo enemmä kun noi kilot niin se käyttää varmaan salaa roinaa

    • suhteellistakaikki

      Itse mitä olen nähnyt punttitreeneihin panostavien ukkojen tuloksia, niin sanoisin, että hyvät tulokset ovat jotain luokkaa kyykky 2x omapaino, penkki 1,5 x omapaino ja veto 2,5x omapaino. Riippuen nostajan lahjoista ja mittasuhteista siitä mihin on panostettu. Naisilla vähän pienemmät suhteet yleensä, ellei puhuta todella panostavista mimmeistä, ja penkissä jo oma paino rupeaa olemaan kova rauta naisilla.

      Lahjakkaat menee noista reilusti yli, ja monesti he myös kisaavat noissa lajeissa, koska panostavatkin niihin merkittävästi keskivertopunttaajaa enemmän. Tämä todettuna vajaan 20v punttihötkyilyn ja voimailuharrastuksen näkökulmasta. Kaiken kaikkiaan noita on aika turha pohtia, koska suoraa vastausta ei ole olemassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2880
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      115
      2145
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      1013
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      795
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe