Miksi MicroSDHC Class 10 + SD-sovitin on halvempi?

korttia_miettivä

Ovatko ne silti yhtä hyviä ja nopeita SD-sovittimen kanssa kuin valmiiksi SD-kortin kokoiset kalliimmat Class 10 SDHC-kortit? Tehdäänköhän parhaimmat kortit microSDHC-kokoisina ja laitetaan mukaan sovitin, jotta ne käyvät samalla myös tabletteihin ja älykännyköihin?
Pitäisi ostaa uusi SDHC-kortti uuteen järkkäriin...

6

<50

  Vastaukset

  • Määrät ratkaisee. MicroSD:tä tehdään valtavasti SD:hen verrattuna. Micro-SD:ssä on yksi vikaantumiskohta lisää. Minä kyllästyin niihin, kun tuli korttivirheitä ja piti putsata kontakteja.

   • Näin on.
    Flash-muistikorttien käyttöjännite on sen verran pieni, että jokainen kontaktipinta merkitsee riskiä. Ja näissä SD-sovittimissa on kaksi kontaktipintaa, joissa kummassakin on kahdeksan kontaktia. On siinä tilaa vikaantumiselle!
    Kontaktipintojen toimintahäiriöitä syntyy helposti esimerkiksi ilmansaasteiden tai likaantumisen vaikutuksesta. Tällaisia häiriöitä voi muodostua jopa silloin, kun korttia on vain säilytetty pitkään tavanomaisessa pakkauksessaan.


  • MicroSD:n etuna on käyttökelpoisuus monissa muissakin laitteissa ehkä jo nyt ja myöhemmin. USB-liitäntään menevä MicroSD-kortinlukija on todella pieni, mistä voi olla hyötyä. RAW-kuvaajalle ei tosin ole niin hyödyllistä kopioida kuvia suoraan kännykkään tai kaverin tietokoneelle.

   MicroSD:n käyttäminen SD:nä adapterilla lisää monimutkaisuutta ja virheiden mahdollisuutta. Voi tulla kontaktivikaa adapteriin, sinne koloon voi mennä likaa, pieni MicroSD hukkuu herkemmin ja vaatii aina jonkinlaisen kotelon, jos ei ole adapterissa tai laitteessa. Kiireessä voi tulla mukaan pelkkä adapteri, kun itse muistikortti olikin jossain muualla.

   En tiedä, olisiko MicroSD kuitenkin kestävämpi ollessaan adapterin sisällä? Eli jos adapterin kuori tai kontaktit rikkoutuu, niin MicroSD voi olla ehjä. Vastaavassa tilanteessa varsinaisella SD-kortilla voisi olla pahemmin kusessa.

   Itse ostaisin varmaan MicroSD-kortin adapterilla, koska SD-kortteja on jo kertynyt eikä täyskokoista tarvitse valita enää nopeudenkaan takia.

  • Korttien nopeuksissa on isojakin eroja.

   Class10 ei enää nykypäivänä kauheasti tarkoita mitään, koska lähes kaikki on tuota tasoa. Katso ennemmin ihan sitä Mbit/s ilmoitetttua nopeutta.

   nopeampi kortti on kalliimpi.

  • Kameran kortti on CompactFlash.
   Muut on aika leluja.

   • CompactFlashin kehitys on ollut yllättävän poukkoilevaa. Esimerkiksi muuan SanDiskin CF-standardin mukainen kortinlukija ei kyennyt edes lukemaan Sandiskin omia CF-kortteja. Ja muutamat tunnettujen valmistajien tarjoamat CF-kortit eivät aiemmin edes toimineet luotettavasti tietyissä ammattilaisille markkinoiduissa digitaalikameroissa. Niinpä näiden kameroiden käyttöohjeista löytyi luettelo niistä CF-korteista, joiden oli todettu toimivan kyseisessä kameramallissa. Lisäksi IBM:n Microdrive sekoitti pahan kerran CF-kuvioita.
    Siksi CompactFlash on heikoimmillaan ollut melkoinen riesa.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vastaamon omistajat miljonäärejä

   https://www.iltalehti.fi/talous/a/3c760edc-f921-4bd9-8d2c-622719ab8e2e Yksityinen firma, josta myytiin iso siivu pääomasijoittajille. Ahneusko ajoi
   Maailman menoa
   262
   8052
  2. Stefulla miljoonavelat

   Seiska kertoo Stefun lainanneen hurjan summan pokerimiljonääri jens kyllöseltä. Stefulla saattaa mennä kuulemma kymmeniä tuhansia strippibaareihin. Ku
   108
   5416
  3. Korona ei tartu julkkiksiin?

   Selittäkää mulle, miksi nimenomaan nää julkut ryntäävät nyt ulkomaille. Tuttavistani en tiedä ketään, joka nyt lähtisi matkoille. Ei edes työmatkalle
   Kotimaiset julkkisjuorut
   93
   4745
  4. Vastaamon potkut saanut toimitusjohtaja tiesi turva-aukosta 1,5 vuotta

   Tietoturvaskandaalissa rypevän Vastaamon toimitusjohtajalle potkut – yhtiön hallituksen mukaan pimitti tietomurtoa 1,5 vuotta: https://yle.fi/uutiset/
   Maailman menoa
   103
   2713