Erittäin kuumaa tällä hetkellä Alanyassa

sauna

Juuri sieltä palanneena. Suosittelen matkan siirtoa syksyyn. Varjossa 40 astetta ja ensi viikoksi luvattu 45 astetta. Mutta tämä ei liene yllätys monelle.

34

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eläkeläisenä matkustan Alanyassa ja Kreetalla vain huhti/touko ja syys/lokakuussa, koska silloin on säät sopivat ja saa rahoilleen vastinetta ja kesä on pidempi.

      • liikaonliikaa

        Aivan, en lähde työssäkäyvänäkään keskellä kesää paahtumaan hirmu helteisiin. Kerran olin elo-syyskuun vaihteessa Alanyassa ja oli viimeinen kerta siihen aikaan. Auringon laskun jälkeen tuuli tyyntyi kokonaan ja moskiitot hyökkäsivät aterialle. Huh!


    • dothemath

      Kerran vuodessa (heinäkuussa) kun suomessa on hyvät kelit niin pakkaudutaan näihin välimeren turistirysiin.. Ja loka-joulukuussa kun täällä on karmeaa ja etelässä ihanteellista niin sitten pysytään Suomessa. No, ehkä minun ei tarvitse ymmärtää..

      • tottakaikesällä

        "Kun suomessa on hyvät kelit" joo kyllähän se taas nähtiin miten hyvät kesäkelit suomessa oli, hymyssä suin 30 helteessä katselin suomen säätä, eihän nyt kesällä kannata matkustaa, eihän... ja kesäloma nyt vaan ihmeellistä kyllä sattuu olemaan kesällä eikä loka-joulukuussa


      • Kesällätietty

        Koita mennä Turkkiin esim. joulukuussa ja kerro sitten kuinka ihanat kelit oli.


      • ainavalmisturkkiin

        Oltu on ja lämpötila voi olla noin 20C tai sitten mitä tahansa sen alapuolella. Yleensä ollut kuitenkin lähellä kahtakymppiä joulumatkoilla ja onhan siellä sentään valoa toisin kuin täällä.


      • menäänkunlapsillalomaa

        Lasten koulunkäynti vähän joitakin rajoittaa...


      • ataturkki
        ainavalmisturkkiin kirjoitti:

        Oltu on ja lämpötila voi olla noin 20C tai sitten mitä tahansa sen alapuolella. Yleensä ollut kuitenkin lähellä kahtakymppiä joulumatkoilla ja onhan siellä sentään valoa toisin kuin täällä.

        Eipä oo mitenkään lämmintä:http://weather-finder.com/Turkey/Alanya/December/


    • reiska299

      Oikeenko 40 ja ensviikolla 45c, hienoa tuulipuku valehtelee sen minkä kerkeää.

      Ihmeellistä foreca näyttää 32-33 kokoviikolle ja weatherunderground max 34 tälle viikolle pääsääntöisesti 32-33 c .

      Että se siitä 40c tai 45 C .

      • samakkoproffa

        Ihan sullekin läppätasku Jorma tiaroks et Voreka ym sääpalvelut ilimoottaa keskilämpötiloja.


      • aino299

        Voi Reiska, jos juhannusviikolla oli yölämpötila 29 ja heinäkuun alussa aamulämpö varjossa 30, niin mitäpä luulet sen todellisen lämpötilan olevan nyt?


      • reiska299
        aino299 kirjoitti:

        Voi Reiska, jos juhannusviikolla oli yölämpötila 29 ja heinäkuun alussa aamulämpö varjossa 30, niin mitäpä luulet sen todellisen lämpötilan olevan nyt?

        Oletko oikeasti hieman yksinkertainen, kuvitteletko että jos aamulla lämpötila esim klo9 on 30c niin päiväll se olisi 40-45 C, kyllä taas voi suominauta olla yksinkertainen, turkissa kun tuo yö/päivä lämpötila vaihtelu ei todellakaan ole niin suurta kuin Suomessa, ja sinulle joka "fiksuna" puhuit lämoötila keskiarvoista, jäitkö kenties luokalle vai etkö osaa lukea forecan sivuja /weatherunderground, siellä on ihan tuntikohtaiset lämpöennusteet, niin onko ne silloin KESKILÄMPÖTILOJA :D ???

        Tuolla perusteella hurghadassa olisi nyt 50c kun kerran siellä näyttää olevan 42c, voi vittu suomilehmä voi olla tyhmä !


      • mika50__
        samakkoproffa kirjoitti:

        Ihan sullekin läppätasku Jorma tiaroks et Voreka ym sääpalvelut ilimoottaa keskilämpötiloja.

        Täytyy sanoa että harvinaisen idiootti pitää olla jos kuvittelee niiden olevan "keskilämpötiloja" jos kerran ihan selvästi on tuntikohtainen ennuste, kun olet niin välkky niin selitä tämä.


        Esim Suomeen luvataan Maanantai YÖKSI-20c päivällä 20c Kerrotaanko ennnusteessa suomeen Maanantaiksi silloin lämpötilaksi 0 ??
        Näinhän tämä menisi sinun logiikalla, mieti nyt vähän, voiko kaveri olla hieman tyhmä !


      • rajaojanäijä

        Menkää tutustumaan Forecan tai Ilmatieteen laitoksen sivuille mitä tarkoitetaan keskilämpötila ennustuksilla.
        Ennenkin ketään rupeatte lehmäksi haukkumaan.
        Kun noin hyvin Juha Fööriä leikitte.


      • mikkoras
        rajaojanäijä kirjoitti:

        Menkää tutustumaan Forecan tai Ilmatieteen laitoksen sivuille mitä tarkoitetaan keskilämpötila ennustuksilla.
        Ennenkin ketään rupeatte lehmäksi haukkumaan.
        Kun noin hyvin Juha Fööriä leikitte.

        Sokea homo vois kans tajuta että siellä on tuntikohtaiset ennusteet !


      • rajaojanäijä

        Mielummin sokea homo kuin tollanen vantuuseen tumputtava känsäkäsi ja äitin pikku mäihäposki.
        Niinkuin kerrot ne on ennusteita,niinkuin Jehovien maailmanlopun ennustekin.
        Ja mistähän ne ennusteet mahtaa tulla????.


    • Syksylläehkä

      Toukokuun lopussa oli päivällä 25 - 28 astetta, joka on juuri sopiva. Pärjää vielä ilman ilmastointia. Ennen olen täällä vähän viileässä kesässä kun lähden reippaasti yli 30 asteen lämpötiloihin. Turkkilaisten hygienialle ovat nuo lämpötilat liian korkeita ja ripuli on todennäköinen. Muutoinkin on todella paha olla noin kuumassa.

      • sicaklik

        Se ripuli syntyy missä maassa vain kuumissa oloissa. Meilläkin. Tiettyjä riskiruokia välttämällä ja maitohappobakteereilla pärjää hyvin tällainen heikkovatsainenkin. Muutoin samaa mieltä: parasta aika kevät ja syksy. Mutta makuasia, toisen tykkää kuumasta. Lomiinkaan ei aina voi vaikuttaa.

        Ja kyllä: Turkissa voi olla hirveitä hellepiikkejä, olen itsekin ollut sellaisessa. Sanokoon 'ennusteet' etukäteen mitä hyvänsä. Mulla on aina digimittari matkassa. Se antaa faktaa reaaliajassa.


    • Alanyansäät

      Niin, Alanyassa tuppaa keskikesällä olemaan todella kuumaa. Sama koskee muitakin Välimeren kohteita, joissa juuri kesä- elokuun aika on sitä tukalinta. Siksi esimerkiksi Alanyaan ei kannata matkata tuolloin, paitsi jos kestää kuumuutta loistavasti. Yöaikaankin nimittäin on erittäin lämmintä, joten edes silloin ulkona liikuskelu ei ole kaikille helppoa. Muutenkin parasta loma-aikaa Välimerellä on mielestäni joko loppukevät tai sitten syksy, jolloin hinnatkin ovat edullisemmat eikä muita turisteja ole liikaa ympärillä.

      Alanyasta voitte lukea lisää tietorikkaalta sivulta:

      http://turkki.matkalippu.info/alanya

    • reiska299

      Lukekaa niin tajuatte

      Miten lasketaan havaintopisteen vuorokauden keskilämpötila? Entä kuukausikeskiarvo?

      Ilmatieteen laitos laskee vuorokauden keskilämpötilan kullakin havaintoasemalla tasan 3 tunnin välein tehdyistä lämpötilamittauksista. Lämpötila luetaan lämpömittarista normaalikellonaikana klo 2, 5, 8, 11, 14, 17, 20 ja 23, kesäaikana tuntia myöhemmin.

      Vuorokauden keskilämpötila on suoraan kahdeksan havaintoarvon aritmeettinen keskiarvo. Kuukauden keskilämpötila lasketaan kyseisten vuorokausikeskilämpötilojen keskiarvona.

      Käytäntöä noudatetaan edelleen suurimmassa osassa havaintoasemiamme, myös automatisoiduilla havaintoasemilla. Lisäksi on jäljellä jonkin verran ns. vanhoja ilmastoasemia, joilla mittaukset tehdään 3 kertaa vuorokaudessa. Lisäksi erikoismittauksin saadaan yön alin ja päivän ylin lämpötila. Näillä asemilla vuorokauden keskilämpötilan laskennassa käytetään kuukausikohtaisia, ns. empiirisiä kaavoja, joiden avulla lopputulos saadaan mahdollisimman lähelle edellä kuvattua aritmeettista keskiarvoa. Täten kaikkien havaintoasemien kuukausikeskilämpötilat ovat keskenään vertailukelpoisia.

    • Mika50__

      No niin urpot eli selvennyksenä, kun tuntuu olevan niin typerää porukkaa joka ei tiedä edes mikä on keskilämpötila.
      Esim
      klo 2, 5, 8, 11, 14, 17, 20 ja 23

      Klo 2. 10c
      Klo 5. 10c
      Klo 8. 15c
      Klo 11. 15c
      Klo 14. 20c
      Klo 17. 20c
      Klo 20. 15c
      Klo 23. 15c

      Tuulipuku urpoille keskilämpötila on tällöine 15 C, ja tuo Klo tarkoittaa KELLONAIKAA! :D

    • säätiedotus

      Ei siellä oo 40 astetta. Kotimittarit voi heittää roskiin. Viralliset mittaukset kertoo ihan muuta. Paskapuhetta

    • VaikkaViroon

      Hei jos aloittajan mielestä Alanyassa on nyt liian kuuma, mitä en ihmettele lainkaan, niin varmaan siellä sitten on tukalaa suomalaiselle. Kertoi keskilämpötilat sitten mitä tahansa. Itse viihdyn Suomessa kesäisin, kun ei ole pakko matkustaa Välimerelle pakahtumaan kuumuuteen.

      • ded

        Keskipäivälläkö siinä keskilämpötilassa voi kelliskellä vai miten se menee?


      • VaikkaViroon

        Voimakkaan ultraviolettisäteilyn aikaan, eli noin keskipäivällä auringonottoa tulisi välttää, ettei altistu ihosyövälle. Erityisesti lapset ovat vaarassa voimakkaassa auringonpaisteessa.


      • vilukissa55

        No jos tykkää olla vesisateessa ja 15 asteen lämmössä niin siittä vaan, itse tykkään 30-40 asteen lämmöstä.


      • siperiaan

        -40 ei oo kyllä lämpöä


      • mikko403
        siperiaan kirjoitti:

        -40 ei oo kyllä lämpöä

        Olisko se apukoulu mitää vai jäitkö luokalle, se on väliviiva ei miinus merkki


    • hyvältä_kuullostaa

      mitä kuumempi, sen parempi kun pääsee pois täältä ikijäästä

    • Suvisalaatti
    • Celsius

      Olen ollut täällä nyt vajaa pari viikkoa. Tuo helleaalto alkoi vajaa vko sitten ja on nyt hellittämässä. Olen hengissä ja tottunut hyvin näihin lämpöihin. Vähän toista kuin siellä Suomen vesisateessa.

      • Fahrenheit

        Täällä on hyvät kelit kylläkin. 20-24 plussaa on loistavaa! En olis siellä mistään hinnasta tähän aikaan. Tai elvistelisi sieltä käsin muille. Mutta meitähän on joka junaan.....


      • Uskottavaa
        Fahrenheit kirjoitti:

        Täällä on hyvät kelit kylläkin. 20-24 plussaa on loistavaa! En olis siellä mistään hinnasta tähän aikaan. Tai elvistelisi sieltä käsin muille. Mutta meitähän on joka junaan.....

        Mutta silti roikut tällä palstalla...???


    • Fahrenheit

      Siksi, kun olen syyskuussa menossa ja seuraan yhtä kyssäriä. Mutta en sitten paikan päältä lähettele viestejä enkä kommentteja. Mitäpä itselläsi oli asiaa? Ei mitään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      248
      2188
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      82
      1856
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      75
      1545
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      110
      1270
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      64
      1160
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1125
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1056
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1054
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      980
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      891
    Aihe