Sosiaalialan opinnot ja lastensuojeluilmoitus

onnentonkija

Hei.
Meistä tehtiin aiheeton ilmoitus lastensuojeluun (teidän pitää vain uskoa sanaani aiheettomasta ;) ) sosiaalitoimistoon, ja olen nyt miettinyt seuraavaa; minulle on aina ollut selvä että lähtisin opiskelemaan sosiaalialaa, mutta aiheuttiko ilmoitus merkintää tms, joka estäisi/haittaisi mahdollisia opintoja? (Kyseessä oli siis kertaluonteinen käynti toimistolla ja kotitarkastus, jonka jälkeen ilmoitus että tämä oli tässä.. )
En hakenut keväällä, tapaus oli kuitenkin sen verran järkyttävä ja nöyryytys - jos kuitenkin saa ryhdin takaisin, voisi uskaltautua syksyn haussa kokeilla. Ellei tosiaan ole turhaa em. ilmoituksen vuoksi.

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hoit_su

      Tuskin ne nyt lähtee tarkistelemaan kaikkien opiskelijoiden mahdollisia lastensuojeluilmoituksia, sen kuin haet vaan. Ja jos ilmoitus kerran oli aiheeton, niin ei kun hakemaan.

    • aiheettomia.paljon

      Et ole "ainoa", josta on tehty aiheeton lastensuojeluilmoitus. Olen hoitoalalla työskentelevä nainen ja jouduin vastaavanlaiseen tilanteeseen mielenterveydeltään sairaan henkilön häiriköimäksi.

      Lastensuojeluilmoituksen, aiheettoman, voi tehdä mielestäni liian helposti. Jos vertaa poliisille tehtävään ilmoitukseen jostakin asiasta, niin poliisi kirjaa asioita huomattavasti tarkemmin. Lastensuojeluviranomaisille riittää, kun joku ilmoittaa jonkun lapsen tilanteesta. Puhukoon ilmoittaja minkälaisia satuja tahansa, niin kaikki otetaan vastaan ja mielestäni kaikkein pahinta asiassa on se, että ilmoittajan tietoja ei kirjata.
      Voihan sitä toki kertoa nimekseen vaikka Aku Ankan, mutta odottaisin viranomaiselta jonkunlaista ammatillisuutta näissä asioissa. Kukaan ei ajattele sitä, miltä tuntuu aiheettoman ilmoituksen kohteesta. Minulle, kuten sinullekin jäi ikävä muisto koko asiasta.

      Rikosilmoituksen tekeminen aiheettomasta ilmoituksesta oli todella lähellä minun kohdallani. Ei tarvinnut paljon asioita ajatella ja päätellä, kun tiesin ilmoittajan. Valitettavasti sama häiriköijä häiriköi edelleen, mutta hieman eri tavoin.

      Samalla, kun lastensuojeluviranomaiset kamppailevat valtavan työmäärän kanssa, niin aiheettomat ilmoitukset lisäävät heidän työtaakkaansa. Ne lapset, jotka oikeasti tarvitsisivat lastensuojelun toimenpiteitä, he saattavat jäädä vaille apua "väärien" ilmoitusten takia. Aiheettomia ilmoituksia voitaisiin vähentää, kun ilmoittajan tiedot kirjattaisiin ja mielestäni ilmoittajankin tiedot pitäisi tarkistaa. Tulkoon ilmoittajakin viranomaisten kanssa keskustelemaan. Puskista on niin helppo huudella!

      Minun mielestäni voit hakeutua sosiaalialalle. Miksi aiheeton lastensuojeluilmoitus, olisi este? Sinulla olisi kokemusta asioiden tältäkin puolelta ja työskennellessäsi pystyisit olemaan empaattinen - ihminen ihmiselle. Älä anna kokemuksen nujertaa sinua, ikävä se tosiaan on ja nöyryyttävä. Itse opin sen asian, että kynnykseni tehdä lastensuojeluilmoitus nousi "taivaisiin", en pysty enää pitämään heitä "virkasisarina". Lapsella täytyy olla hengenlähtö lähellä ennen ilmoituksen tekoa, oli se sellainen kolmannen asteen kuulustelu, jossa tunsin olevani vailla oikeusturvaa.

      Aiheeton ilmoitus ei ole ainakaan minun työhönii vaikuttanut mitään. Onhan heilläkin vaitiolovelvollisuus ja ilmoitus todettiin aiheettomaksi.

    • suositus

      Kenenkään ei pitäisi mennä yksin lastenvalvojien (yleensä kaksi) haastetaltavaksi. Jos mahdollista, niin joku lakipykälistä perillä oleva henkilö mukaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      141
      10255
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      53
      2944
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      205
      2784
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2107
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1858
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1679
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1577
    8. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1576
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1533
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1358
    Aihe