Testosteroni miehellä!

testosteronia

Testosteroni on hormoni joka ylläpitää terveyttä ja antaa motivaatiota. Testosteroni myös kohentaa muistia ja oppimiskykyä. Se on myös tekijä lihasmassan ylläpidossa ja hiusten kasvussa. Se vaikuttaa luiden tiheyteen ja punasolutuotantoon. Raskaita painoja nostamalla saa konttorirotan testosteronitasot nostettua normaalitasolle. Jos elimistö ei muodosta testosteronia niin se toinen vaihtoehto on että muodostuu stressihormoni kortisolia ja ylimääräistä estrogeenia. Varsinkaan miehille (ja myös naisille) tämä toinen reitti ei ole hyväksi. Tuloksena on lihasheikkous, nivelrikot, lihavuus, laihuus yms. sairauksia joita sitten lääkitään erivärisillä pillereillä ja sairaslomilla.
http://www.terve.fi/testosteroni


Ylipaino voi haitata nuorten miesten seksuaalista kehitystä ja vaikuttaa heidän lisääntymiskykyynsä. Tuoreessa amerikkalaistutkimuksessa ylipainoisten nuorten testosteronitasot olivat puolet alhaisemmat kuin normaalipainoisilla nuorilla. Rasvakudos nimittäin voi laskea testosteronin tasoa. Rasvakudos kun muuttaa testosteronia estrogeeniksi, naishormoniksi.

Jos testosteronitasot säilyvät näin alhaisina läpi koko teini-iän, tutkijoiden mukaan on olemassa todellinen vaara, että heistä kehittyy impotentteja ja lisääntymiskyvyttömiä aikuisia.

Löydön teki sama Buffalon yliopiston ryhmä, joka havaitsi, että aikuisilla ylipainoisilla ja tyypin 2 diabeetikoilla testosteronitasot ovat huomattavasti alentuneet.

Liika sisäelinrasva nostaa estrogeenitasoja ja alentaa testosteronitasoja.

Painon pudottamisen paremman ravinnon ja liikunnan avulla uskotaan palauttavan testosteronitasot normaaliksi.
http://www.hs.fi/elama/Tutkimus Ylipainoisilla pojilla hälyttävän alhaiset testosteronitasot/a1305608818080

Tuoreen itävaltaistutkimuksen mukaan veren D-vitamiinipitoisuus kulkee käsi kädessä testosteronipitoisuuden kanssa.
http://manninen-nutraceuticals.blogspot.fi/2010/01/d-vitamiini-ja-testosteroni.html

Riittävä D-vitamiinin saanti lisää miesten testosteronia
http://terveyshymy.fi/tohtori-tolonen/d-vitamiini-lisaa-miesten-testosteronia

Testosteronipitoisuudet alenevat usein miehillä ikääntymiseen liittyen, ja se voi esimerkiksi vähentää jaksamista ja lisätä väsymystä. Korkeammista testosteronipitoisuuksista on apua esimerkiksi lihasmassan ja luuntiheyden säilyttämisessä. Uuden kontrolloidun itävaltalaistutkimuksen mukaan riittävä D-vitamiinilisä kohottaa testosteronipitoisuuksia miehillä.

Tutkimusryhmään kuuluneet käyttivät 83 mikrogramman suuruista päivittäistä D-vitamiinilisää vuoden ajan. Kontrolliryhmään kuuluneet saivat lumevalmistetta. D-vitamiinilisä kohotti kokonaistestosteronin, bioaktiivisen testosteronin ja vapaan testosteronin määrää. Kontrolliryhmässä ei muutoksia havaittu.
http://ruohikolla.blogspot.fi/2010/12/d-vitamiinilisa-kohottaa-testosteronia.html
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/21154195/

Euroopan Unionin elintarviketurvallisuuselin EFSA nosti D-vitamiinin turvallisena päiväannoksena pidetyn nuorten (11–17 v) ja aikuisten rajan 50 mikrogrammasta (µg) 100 µg:aan. EFSA päätyi tähän tulokseen käytyään läpi uudet D-vitamiinitutkimukset. Vauvojen rajana on nyt 25 ja 1–10-vuotiaiden rajana 50 µg päivässä.
http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=247

22

1578

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • döslkd

      Nämä D-vitamiinisaarnaajien liibalaabat alkaa mennä jo surkuhupaisiksi... Tynnyrillisellä D-vitamiinia paranee vaikka syövästä tai aidsista..... Eikö pillerikauppa käy? Luuleeko nää oikeasti, että täällä jankkaamalla se kauppa käy paremmin? D-vitamiinia saa näin kesäaikaan ihan kuule auringosta.

      • mnmnx

        Tynnyri?

        Yksi öljykapseli riittää

        ja kunnon ruokaa.


    • mnmnx

      Juurikin näin, sekä toinen myytti sinkin nostavasta tehosta testojen osalta. Hienoltahan se paperilla näyttää, kun jollain testovajetta kärsivällä on sinkki nostanut testoja 15%. Tuo 15% menee vielä vrk heilahtelun piikkiin...ja toisekseen vajeesta kärsivä tarvitsee 100-200% testonousun jotta pääsee viitearvojen keskialueelle.

      • DR.horse

        Sustanon piikki takapuoleen niin johan toimii....


    • heppiheikki

      Hormonilääkkeet nostavat veriarvot vaarallisen korkeiksi, hemokglobiini saattaa nousta lähelle 200 jolloin veritulpan riski on merkittävä.
      Kannattaa todella miettiä ennekuin ryhtyy hormonikorvaushoitoon, siinä on riskinsä.

      • wadefrsdgthyju

        Ehkäpä siis jollain hormonilaastarilla meikänki Hb nousis viimein yli alarajan...


      • vm43

        Olen käyttänyt testogeeliä 7-vuotta. Reseptin sain urheilulääkäriltä tk-lääkärin väitettyä testotasoni riittäväksi. Viikottaiset 5 - 6 rankkaa punttitreeniä kuluttivat 60-kymppisen ukon omia hormooneja siten, että touhu alkoi pehenemään kotona ja salilla.
        S-Testo nousi 12 > 40:een. Alueet 8/10 > 28/30. Ilmeisesti iästä riippuen.
        Viimeinen mittaus oli 71-vuotisena, 40.
        En ole havainnut mitään haittoja. Hb tasoni nousi tavanomaisesta 150-154:stä päälle 160:n siten, että maksimi on ollut 169. Kuukauden huili ja päivittäinen tissuttelu ovat laskeneet tason jopa hieman alle 160:n.

        Useimmilla piikkipojilla Hb pyrkii nosemaan niin paljon, että kaverit joutuvat aloittamaan verenpainelääkityksen.
        Omat paineeni ovat pysyneet optimin tuntumassa, -70 / -120.
        Laatikossani olevat testot riittävät toukokuun loppuun. Resepti on voimassa.


      • menomasa

        Lopetin nebidon käytön viime syksynä kun veriarvot olivat korkeat, hb 198 ja verenpaineet 155/236.
        Käyttöä oli noin 8v, hyötyä oli aluksi mm vireystila parani ja seksikin sujui kuin nuorella miehellä (nyt 55v).
        Viime aikoina hyöty oli minimaalista ja haitat merkittäviä jopa vaarallisia.
        Käytön aloittamista kannattaa miettiä hyvin tarkkaan.Itse en aloittaisi tällä järjellä


    • kipulikepuli

      Steronia ei oikeastaan töissä tarvita, mikäli lääkäri määrää.

    • ehtovapaalla

      Työterveysklinikassa olikin jotain mätää.

    • luonnollisesti11

      DAA ZMA toimii

    • eikukaanjoopajoo

      Toki elämäntapa ja ruokavalio muutokset kannattaa ensin kokeilla, kaikilla ne ei vaan auta.
      Tuo väite, että painoharjoittelulla nostetaan tasoja on täyttä paskaa. Muutamia tunteja treenin jälkeen tarkasteltuna näin voi olla. Sensijaan rääkin seuraksena parina seuraavana päivänä tasot laskevat entistä alemmaksi. Eli kokonaisuutena keskiarvo tasot laskevat.

      Yleinen hypogonadismin syy onkin nuorilla miehillä liika harjoittelu yhdistettynä kalorien, varsinkin hiilihydraattien rajoittamiseen. Toki toinenkaan äärilaita läskimaha ja liikkumattomuus ei ole hyvästä.

      • vm43

        En löytänyt yllä olevista väitettä punttitreenin testoja nostavasta vaikutuksesta.
        Omassa hengentuotteessani totesin päinvastaisen vaikutuksen.
        Kaskaat kyykky- ja mavepäivät söivät testot alas. Tuo mainintasi seuraavan päivän lamasta pitää paikkansa. Vaikusta täydensi vielä puutteellinen palautuminen jota tosin helpotti eläkeläisen mahdollisuus lepoon milloin tahansa.

        Olen kuvitellut, että käsitys maksimivoimatreenin testoja nostavasta vaikutuksesta perustuu pirunmoisen keskittymisen ja maksimaalisen ponnistuksen adrenaliinia nostavaan vaikutukseen.
        Kun vetää maasta oikean maksimiykkösen tai tangolla hackin niin heti sen jälkeen on tunne, ettei mikään pidättele. nUkko tursuaa energiaa. Hetken


    • testosteronia

      Uudet tutkimustulokset osoittavat, että testosteronihoitoa saavat miehet kuolevat muita todennäköisemmin sydäninfarktiin tai aivohalvaukseen.

      Testosteronia annetaan usein miehille, joiden testosteronitasot ovat niin alhaiset, että se aiheuttaa esimerkiksi erektiohäiriötä ja väsymystä. Testosteronihoitojen on kuitenkin havaittu kasvattavan riskiä kuolla sydäninfarktiin tai aivohalvaukseen.

      Tutkimukseen osallistui 8709 testosteronivajeesta kärsivää yli 60-vuotiasta miestä. Joka seitsemäs miehistä osallistui testosteronihoitoon ja sai kehon luontaista testosteronia pistoksina tai geelinä. Kaikkien miesten verisuonten kunto oli kartoitettu ennen tutkimuksen aloittamista.

      Havaittiin, että 20 prosenttia niistä, jotka eivät käyttäneet testosteronia, kuolivat tutkimusjakson aikana. Vastaavan jakson aikana kuoli jopa 26 prosenttia niistä, jotka eivät käyttäneet testosteronia. Juuri verisuonten tukoksiin testosteronin käyttäjät kuolivat 29 prosenttia todennäköisemmin kuin testosteronia käyttämättömät.

      Erot eivät selittyneet verenpaineen tai sydänlääkityksen vaikutuksella. Testosteronin käytön aloittaneet olivat ennen käyttöä paremmassa kunnossa kuin ne, jotka eivät aloittaneet käyttöä.

      Suurimmalla osalla tutkimukseen osallistuneista miehistä oli jo ennen tutkimuksen aloittamista ollut sepelvaltimotaudin oireita, korkea verenpaine, diabetes tai muita terveysongelmia. Ei siis ole varmaa, päteekö tutkimustulos nuorempiin ja terveempiin testosteronihoitoa saaviin miehiin.

      Testosteronin pitkän aikavälin riskit tunnetaan yleisesti huonosti. Jotkut tutkimustuloksen viittaavat siihen, että testosteronihoito voisi myös pahentaa uniapneaa tai kasvattaa kivessyöpäriskiä.
      Lähde: Reuters




      Testosteronihoidon turvallisuus

      Testosteronihoito näyttää suurentavan kuoleman, sydäninfarktin tai aivohalvauksen riskiä lähes 30 %. Yhdysvaltalaisessa tutkimuksessa seurattiin 8 709 miestä, joiden testosteronipitoisuus oli alle 10 nmol/l. Heistä 1 223 aloitti sittemmin testosteronihoidon joko geeli-, laastari- tai injektiomuodossa. Kolmen vuoden seurannassa valtimotautitapahtumia esiintyi hormonihoitoa saaneilla merkitsevästi enemmän, vaikka he olivat hieman nuorempia (keski-ikä 61 vuotta) ja terveempiä kuin testosteronihoitoa käyttämättömät miehet (keski-ikä 64 vuotta).

      Vaikkakin tutkimusasetelma oli havainnoiva, on nyt ensi kertaa saatu näyttöä testosteronihoidon pitkäaikaiskäyttöön liittyvästä valtimotautiriskistä.

      Satunnaistettua ja kontrolloitua kliinistä tutkimusta kaivataan tulosten varmistamiseksi. (Vigen R ym. JAMA 2013;310:1829)

      Duodecim 2014;130:203





      Yhdysvaltojen FDA:n neuvonantajapaneeli puntaroi miehillä käytetyn testosteronihoidon hyötyjä ja haittoja viimeisten tutkimusten valossa. Niissä on tullut esille sydänhaittojen vaara.

      Ikään liittyvän îidiopaattisenî hypogonadismin oireiden hoito on lisääntynyt nopeasti 40ñ60-vuotiailla miehillä. Asiantuntijat pitivät tätä epätoivottuna ajatellen sydänsairauksien riskejä, etenkin kun käyttäjät ovat lisääntyneet suoran, kuluttajiin kohdistuvan mainonnan vuoksi.

      Testosteronit tulisi rajata vain aivolisäkkeen tai kivesten sairauksissa asianmukaisesti todetun hypogonadismin hoitoon, kun se on tutkimuksin vahvistettu. Lisäksi esitettiin laajojen tutkimusten käynnistämistä sydänsairauksien riskien selvittämiseksi.

      Lähde;
      www.medpagestoday.com (18.9.2014)

      • vm43

        Vain oma kokemus. Aloittaessani korvaustestot 65-vuotisena oli S-Testoni lukemassa 12 ja tk lekuri väitti sitä ikäiselleni riittäväksi. 69:n viitearvo 8.
        Terveyteni vuoksi ylläpidin intensiivistä, voimapainotteista kuntoilua ja urheilulekuri ymmärsi sen ja kirjoitti reseptin.

        Olen nyt 72-vuotinen ja nautin elämäni jokaisesta päivästä. Jos joku paikka pimahtaa niin pimahtakoon! Ei tämän laatuisia vuosia voi olla kovin paljoa jäljellä.
        Laatu ennen määrää!

        Suolistosyöpäleikkausten jälkimainingeissa minut on tutkittu viime vuoden jälkipuoliskolla perusteellisesti. 10 toimenpidettä. Joukossa kaksi tietokonetomografiaa, keskivartalon ultraus, keuhkokuvaus, suolen tähystys ja lukuisa määrä verikokeita. Revohka johtuu yhden verikokeen tuloksen sekaantumisesta toisen henkilön tulokseen.
        Ainoa huomautuksen arvoinen asia on maininta lievästi suurentuneesta eturauhasesta. Jos tämän ikäisellä ukolla olisi edes sitä niin tutkimusmenetelmissä olisi vikaa.

        kuten alussa sanoin, tunnen asian vain omalta kohdaltani. Teston käytön aloitus ei ollut vakava asia. Ei ollut erektio-ongelmia paitsi rankempien treenipäivien jälkeen ja treenien tasokin oli alkanut kärsimään lähinnä pidentyneiden palautusten muodossa.


      • vm43
        vm43 kirjoitti:

        Vain oma kokemus. Aloittaessani korvaustestot 65-vuotisena oli S-Testoni lukemassa 12 ja tk lekuri väitti sitä ikäiselleni riittäväksi. 69:n viitearvo 8.
        Terveyteni vuoksi ylläpidin intensiivistä, voimapainotteista kuntoilua ja urheilulekuri ymmärsi sen ja kirjoitti reseptin.

        Olen nyt 72-vuotinen ja nautin elämäni jokaisesta päivästä. Jos joku paikka pimahtaa niin pimahtakoon! Ei tämän laatuisia vuosia voi olla kovin paljoa jäljellä.
        Laatu ennen määrää!

        Suolistosyöpäleikkausten jälkimainingeissa minut on tutkittu viime vuoden jälkipuoliskolla perusteellisesti. 10 toimenpidettä. Joukossa kaksi tietokonetomografiaa, keskivartalon ultraus, keuhkokuvaus, suolen tähystys ja lukuisa määrä verikokeita. Revohka johtuu yhden verikokeen tuloksen sekaantumisesta toisen henkilön tulokseen.
        Ainoa huomautuksen arvoinen asia on maininta lievästi suurentuneesta eturauhasesta. Jos tämän ikäisellä ukolla olisi edes sitä niin tutkimusmenetelmissä olisi vikaa.

        kuten alussa sanoin, tunnen asian vain omalta kohdaltani. Teston käytön aloitus ei ollut vakava asia. Ei ollut erektio-ongelmia paitsi rankempien treenipäivien jälkeen ja treenien tasokin oli alkanut kärsimään lähinnä pidentyneiden palautusten muodossa.

        Tarkistus 10.03. San tänään tuloksen. S-Testoni on pysynyt vuoden takaisessa 40:ssä.


    • IsonjormanOmaava

      Käykääpä Pakkotoiston sivuilta lukemassa kuinka "ämmät" vahtaavat labra-arvojaan viikottain ....milloin estrot ja milloin testot heittelevät jonkun nanomoolin ja ....ja kuinka "aamuheijarit" on kadoksissa tai pikku finninäppy nousee iholle....
      Melkoista ämmämäistä touhua !

      • wearstdyfguh

        Missä ne niitä oikein seuraa? Ainakaan julkisessa terveydenhuollossa niitä ei liiemmin tutkita, ei vaikka aihettakin olis...


      • eikukaanjoopajoo
        wearstdyfguh kirjoitti:

        Missä ne niitä oikein seuraa? Ainakaan julkisessa terveydenhuollossa niitä ei liiemmin tutkita, ei vaikka aihettakin olis...

        Esim cityterveydessä saa labroja ilman lähetettä.


    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      205
      8317
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4708
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      28
      2270
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2158
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1955
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1845
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1756
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      23
      1756
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1653
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1458
    Aihe