PALJON mielipiteitä!;)

Marsufani133

Tänne tuli keskusteluun juttua prisman ruoista...kertokaa mielipiteitänne niistä esim.pelleteistä,että ovatko ne kuin herkkupaloja marsuille??:') Tiedoksi vaan niille jotka ei tienneet että marsu voi saada myös syövän väriaineita käytetystä ruuasta...,että kyllä siellä eläin kaupassa jotakin huonoja puolia..ja tiedän tälläisen yhden tapauksen,kun marsu on saanut syövän värikkäistä ruoista...Jaehti eliää vain 3kk... :( että en menisi myöskään neuvomaan sellaisia ruokia..toki uskon että prisman "herkkusekoitukset" ovat "herkkuja",mutta puhuin pelleteistä enkä siitä että valitaan pussi silmät kiinni..:'D itselläni on ollut 6 vuotta marsuja ja olen 13 että kai tiedän mitä marsuilleni syötän...:'D

8

76

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ootkoihanvarma
    • lisää.opiskelemaan

      Juttu on kyllä aivan taatusti niin, ettei marsu 3kk:ssa väriaineista mitään syöpää ehdi saamaan. Sinne siis vesittyi se teoria "tietämästäsi tapauksesta". Väriaineet eivät todellakaan ole ainoa syy siihen, miksi monet markettiruoat ovat täyttä kuraa marsuille. Myös väärä kuidun ja rasvan määrä ovat tärkeitä seikkoja enkä muista nähneeni sellaista markettiruokaa, joissa nuokaan optimaalisia olisivat. Perehdy siis paremmin marsujen ruokintaan, niin tiedät ihan oikeasti, millaisen ruoan puolesta kannattaa liputtaa. Kyllähän marsut hengissä pysyvät huonommallakin sapuskalla siinä missä ihminen mäkkäriruoalla, muttei se siitä suositusten mukaista ruokaa silti tee.

    • Sedä

      Minkä merkkisestä "prisman ruuasta" mahtaa olla kyse? Aika vaikea sanoa onko Se hyvää ruokaa, kun ei tiedä yhtään mistä on kyse :P

    • einoin

      Prismoissa ei myydä marsuille hyviä ruokia IKINÄ! Merkit on aina jotain oskua tai jotain siihen suuntaan. Jos prisman pellettejä syötät niin marsujesi ruokinta on aivan perseellään, et tiedä mistä puhut ja todellakin säälin marsujasi. Kaikissa markettien ruuissa ravintoarvot on aivan perseellään ja tuottaa jatkossa takuulla ongelmia esim. useissa on liian vähän kuituja tai c-vitamiinia. Toisin kuin markettien ruuissa esim. Altromin, Genesis ja Oxbow on erittäin laadukkaita ja ravintoarvot jokseenkin kohdillaan. SINÄ et tiedä mistä puhut jos todella kuvittelet markettipelleteiden olevan hyvää ruokaa. Nimim. 9v marsukokemusta omaava 14v nuori ja kokemusta on 8:sta eri marsusta.

      • höpöhöpöjuttuja

        Minun taasen käy melkein enemmän sääliksi se, miten aggressiiviseen ja alentuvaan sävyyn sinä tuntemattomille ihmisille vastaat. Toisekseen en ole ihan varma, onko siihen aihetta, ja tässä perusteet:

        Prismoissa myydään myös mm. Freddy-merkkistä sekoitusta, ja vertailtuani sen tuoteselostetta ja ilmoitettua ravintosisältöä mainostamaasi Altrominiin, niin usko tai älä, mutta ne ovat itseasiassa ravintosisällöltään hyvin vastaavia. Kuituja Altrominissa tosin on vähän enemmän, mutta muuten vastaavat toisiaan hyvin. Pääasiallinen marsujen ravinto ja kuitujen lähde on heinä, joten pelletin/jyväseoksen hieman vähäisempi kuitumäärä tuskin yksistään "tuottaa jatkossa takuulla ongelmia". Jospa siis tarkistaisit ensikerralla faktasi, jotta voit perustella väittämäsi?

        C-vitamiini tuhoutuu lämpimässä ja valoisassa. Siksi ruokien sisältämä c-vitamiini ei ole millään tavalla olennaista marsujen ruokinnassa, sillä heti, kun pussi avataan, niin c-vitamiinimäärä tippuu koko ajan roimasti, oli se ruoan merkki mikä hyvänsä. Siksi sitä c-vitamiinia lisätään itse marsujen ruokintaan eikä mietitä sitä, miten paljon sitä ruoassa on valmiiksi lisättynä.

        En väitä, että markettiruoat ovat pääasiallisesti yhtä laadukkaita kuin jotkin kalliimmat rehut, mutta peräänkuulutan tuossa järjen käyttöä. Kaikki markettiruoat eivät välttämättä ole sen huonompia kuin huonoimmasta päästä olevat kalliimmat rehut, joten ainoastaan niitä ravintoarvoja ja tuoteselostetta tutkimalla selviää, onko ruoka sopivaa marsuille vai ei. Pelkästä ostopaikasta se seikka ei todellakaan ole riippuvainen.


      • grgafhfhfhd

        En usko, että 3kk vanhalla marsun kuolemalla oli yhteyttä kuolemaan. Marketin ruuat eivät ole hyviä. Muistaakseeni yksi Freddyn ruoka mitä nopeasti vilkaisin oli kuitenkin parempi. (kani ja marsuseos) Mun mielestäni jokainen eläinkaupan pelletti on parempaa kuin marketin. Siemenseoksista en ole varma, koska en ole edes katsonut. Väriaineet ON pahasta, mutta pahempi asia on rasvan ja kuidun osuus onko eläinperäisiä aineita mitähän ei saisi olla.


      • tduklgutifg

        Siis: En usko, että 3kk vanhan marsun kuolemaan liittyi väriaineet. Järki hoi älä jätä :D


      • fhjgjkhlflkhgjk

        Ja.... Olen samaa mieltä höpöhöpöjuttujan kanssa siitä, että einoin voisi vähän siistiä suutansa. :) Kannattaa joskus miettiä, että asiat voi olla toisinkin. Esim. se mun jauhomatokeskustelu. Nimimerkistäsi yhdistän sinut siellä yhden viestin kirjoittajaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      273
      2730
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      209
      1753
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      58
      1465
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      1
      1221
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      79
      1166
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      236
      1081
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1012
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      943
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      72
      826
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      740
    Aihe