Latvialaisten ynseys silmiinpistävää

kristinaKKK

Riiassa palvelutilanteissa se naisten kynsien tuijottelu ja miesten niskan raapiminen on sitä maailman tärkeintä tekemistä sillähetkellä. Palvelukulttuurin tulo kestää varmaan miljoona vuotta, tai ei silloinkaan, rotu vaan on sellainen.
Enpä menisi kokeilemaan latvian maaseudulle, mitä se sitten siellä on, mutta voihan kuvitella, että huh huh..

10

324

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • JUSTERS1

      KÄYN LATVIASSA HUORISSA, OLEN TYYTYVÄINEN PALVELUN

    • latvija

      Hotellissa palvelu oli ystävällistä ja muuallakin ihan ok,varsinkin nuoremmat.
      Asiasta toiseen,olihan heti rajalta Riikaan mennessä älyttömät ruuhkat lähes 30 kilometriä tietöitä joissa valo-ohjaukset,matka vauhti n30km/h ja vastaantulevia kymmenien kilometrien jono.

      • Ratinkääntäjä

        Kannattaa ne ekat valot kiertää Iklan ja Ainazin kautta.


    • Somu

      Kerro vähän tarkemmin missä kaikkialla sinua ei huomioitu? Itselläni on hyvin erilaisia kokemuksia ankä ole kokenut tulleeni torjutuksia asiakaspalvelutilanteissa. Ravintoloissa ainakin tarjoilijat ovat hyvin palveluhenkisiä ja ystävällisiä, koska asiakas voi antaa palautteen siitä reilulla tipillä. Samoin kaupoissa. Poliisitkin ovat auttaneet tarvittaessa. En muista mitään tökeröä asiakaspalvelutilannetta vaan monia erinomaisen mallikkaita tilanteita. Suomalaisista huonoja kohtaamisia ravintoloista ja autokaupoista niitä on jäänyt mieleen useampia. Ethän itse vain ole sellaista rotua, joka on töykeä ja ylimielinen uusia ihmisiä kohdatessaan?

      • JUSTERSONE2

        MMASEUDULLA HUOMATTAVASTI YSTÄVLLISEMPÄÄ KUIN RIIKAN RUSAKKOALUEELLA


    • aluspils

      ei ne nyt sun tankeroenglantia kaikki ymmärräkkään

    • Russofiili

      Latviassa on venäläinen palvelukulttuuri, koska jokseenkin kaikki nk. palveluammateissa toimivat ovat etnisiä venäläisiä.

    • TöykeäNoSitOn

      No... En nyt tiedä saako missään nykyisin mitenkään erityisen hyvää palvelua. Suomessakaan... Saati sitten vaikkapa esim. Brittein saarilla. Olen huomannut että ulkomailla kohtelias palvelu on usein huijaripaikkojen veruke saada väeltä rahat pois. Jöröjukat sen sijaan töykeydestään huolimatta kantavat oikeasti halvat safkat ja viinat pöytään siinä missä lipevät herrasmieshuijaritkin.

      Latviassa ja Virossa olen huomannut kuitenkin että venäläiset ovat keskimääräistä luotettavampaa väkeä, eivät ehkä niin kielitaitoista mutta kuitenkin usein jopa paljon paljon ystävällisempää kuin paikalliset! Liekö syynä se että ovat itse syrjitty kansanryhmä vieläpä omassa kotimaassaan, ja eivät sitä sitten ainakaan turisteihin ala purkamaan. Ja heille on tärkeintä toimeentulo, ei turistien arvostelu.

      Virolaisten ja latvialaisten aneeminen penseys johtunee kateudesta ja ovat kai myös kyllästyneitä juoppoihin turisteihin, mikseivät myös alipalkattuihin töihinsä kun tietävät että mm. Suomessa työstä maksetaankin. Tosin missä sellaista töykeää käytöstä eniten näkyy, isoimmissa turistirysissä tietysti.

      Maaseudulla ja vähemmän tunnetuilla seuduille Baltian maissa palvelu on kuulemma lähes aina parempaa kuin isommissa turistipaikoissa. En ole sitä kauheesti kokenut, mutta ne vähätkin kokemukseni ovat olleet kyllä pelkkää positiivista sanottavaa. Kerrottakoon myös että esim. Virossa on yleistä että tallinnalaisista ei pidetä oikein missään päin Viroa. Ovat omassa kuplassa eläviä snobejaan jotka ajattelevat olevansa vaikka millaisia euroopanomistajia. Tuntuu myös muutenkin siltä että Virossa olisi monta valtiota yhden valtion sisällä rajoineen ja kulttuureineen... Etelä-Virolaiset esim. ovat ihan oma ryhmänsä. Samoin saarenmaalaiset, Itä-Viron venäläiset ja tietty tallinnalaiset...

      • D---OO

        Korjaus edelliseen... Venäläiset ovat tietysti itsekin paikallisia. Tarkoitin paikallisilla tietysti virolaisia Virossa, latvialaisia Latviassa ja liettualaisia Liettuassa.


    • TarkastajaSoomesta

      Jo vuosia sitten kuulin latvialaisilta määritelmän, että Latviassa on kaksi maakuntaa: Riika ja muu Latvia, elintasoero on melkoisen suuri.

      Itse olen yöpynyt viime matkoilla tuttavaperheessa tai hotellissa Riian nukkumalähiössä. Lähiön ostoskeskus on mielenkiintoinen paikka tarkastella paikallisten elämää. Pienet palkat ja vähät rahat aiheuttavat sen, että väkeä kaupoissa on liikkeellä vähän ja että esim. ruokamarketin ostoskassit ovat kevyen näköisiä. Ja että marketin pitseriassa ei useinkaan asiakkaita ole.
      Apea tunnelma varmaankin näkyy myös myyjien käytöksessä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4499
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2229
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1754
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1488
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1423
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1288
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1217
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1136
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe