CO2 ilmasto"herkkyys" törkeästi liioiteltu.

Sähköteurastaja

Herkkyys on pudonnut jo puoleen vuodesta 2000 ja saavuttaa nollan
vuonna 2025 eli samoihin kun ilmastohihhulointikin vetäisee viimeiset henkäyksensä.-

"This means that all the assumptions and claims made by the IPCC in the past were based on hype and totally inaccurate results. ".

Samalla mennään kaiken tuhoavaksi kailotetun 2C rajan ali että heilahtaa, mutta tuo 2C asteen rajahan ei ollutkaan mistään kotoisin.

http://notrickszone.com/#sthash.qeqHtMhE.dpbs

16

233

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • näin_on

      Näin se vaan menee.
      Ei onnistunut tuo alarmistien ja ympäristötuhojärjestojen kusetus.

    • huoohhhhhhhhhhhhh
      • höpö_höpö

        Ei lämpene.


    • Greenman_

      Ilmastotieteilijöistä 97 % laskee ilmastoherkkyyden toisin kuin esimerkiksi Jyrki Kauppinen. Hiilidioksidin tuplaaminen aiheuttaa yli asteen lämpenemisen, ja lisääntynyt lämpö aiheuttaa vesihöyryn lisääntymisen, joka vahvistaa edelleen lämpenemistä. Esimerkiksi Arktisen merijään väheneminen aiheuttaa sen, että auringon lämpö pääsee tunkeutumaan Arktiseen mereen lämmittämään.

      PS. Katsoin Mechants of Doubt -elokuvan. Siinä Noami Oraskes sanoi pitkään keskustelleen suomalaisen denialistin kanssa. Tietääkö denialistit kenen kanssa Oraskes keskusteli?

      • Torakan_pieru

        Kun venäjämieliset separatistit ampuivat Malaysia Airlines Flight 370:n, niin hekin valehtelivat itselleen matkustajien olleen vakoojia.

        Näin se itsepetos etenee.


      • dgk65egf

        Eihän se lämmittimen teho mihinkään lisäänny.


      • huoh_


    • 9850978

      Avauksen aihehan käsiteltiin täällä äskettäin.

      CO2 säteilypakote tähän mennessä on IPCC:n ja koko yhteisön käyttämän kaavan mukaan 1.9 W/m2. SB-kaavan mukaan se aiheuttaa pitkällä tähtäimellä 0.5 C lämpötilanousun.

      Joidenkin mielestä efekti vahvistuu tekijällä 3..4. Tästä ei kuitenkaan ole varmuutta. Tunnettu ilmastotutkija Richard Lindzen on ollut sillä kannalla, että efekti vaimenee tekijällä 0.5 "iiris-ilmiön" eli pilvisyyden aiheuttaman itsesäätöisyyden takia.

      • 9850978

        Sähkärin suosiollisella avustuksella löytyi tuolloin linkki tutkimukseen, jossa tuota pakotetta on viimeksi päivitetty joskus 1998. Sitä oli pudotettu 15 % mm. sen takia, että CO2 vaikutusta tulevaan säteilyyn (melko vähäinen) ei ollut aikaisemmin noteerattu. Pakote oli laskettu kolmella eri tietokonemallilla. Todennäköisesti se on nyt 10 % tarkkuudella kohdillaan. Siihen vetoaa NOAA ja kaikki muutkin.


      • copy.paste.tiedettä

        Ostin kirjaston poistomyynnistä 0.50 eurolla paksun ilmastomuutosta käsittelevän kirjan vuodelta 2009. Siinä ei ollut sanaakaan tuosta säteilypakotteesta, joka on kuitenkin koko tarinan kulmakivi.


      • 9850978
        9850978 kirjoitti:

        Sähkärin suosiollisella avustuksella löytyi tuolloin linkki tutkimukseen, jossa tuota pakotetta on viimeksi päivitetty joskus 1998. Sitä oli pudotettu 15 % mm. sen takia, että CO2 vaikutusta tulevaan säteilyyn (melko vähäinen) ei ollut aikaisemmin noteerattu. Pakote oli laskettu kolmella eri tietokonemallilla. Todennäköisesti se on nyt 10 % tarkkuudella kohdillaan. Siihen vetoaa NOAA ja kaikki muutkin.

        Sähkärikin on sitä mieltä, että fysiikka ei tunne säteilypakotetta.

        Se on vain tapa kuvata sitä, miten CO2-pitoisuuden nousu vaikeuttaa pitkäaaltoisen IR-säteilyn karkaamista takaisin avaruuteen. Raportilla oli laskettu paljonko säteilyteho vähenee tropopaussin kohdalla. Lämpötilaa täytyy sitten hieman nostaa, jotta pois karkaava teho saadaan samalle tasolle sisään tulevan tehon kanssa. Uuden tasapainon saavuttaminen kestää vuosisatoja, koska erityisesti merien valtavien vesimassojen lämmittäminen on hidasta ja lämpötilan noustessa säteilypakote koko ajan pienenee, jos CO2-pitoisuus pysyisi ennallaan. Uudessa lämpötilassahan pakote sitten nollaantuu.

        On myös hyvä muistaa, että itse "lämmittimen" teho ei mihinkään muutu.


      • 9850978

        Pakote lienee siis riittävällä tarkkuudella kohdallaan.

        "Herkkyyden" eli ilmiön vahvistuskertoimen suuri hajonta johtunee siitä, että lämpötilahavainnoista on pyritty vetämään nopeasti johtopäätöksiä. Tässä vaikeutena on se, että miten suuri osa valtamerien vesistä on lämmennyt. Mitä pienempi osa pintavesistä on vasta lämmennyt, sitä nopeammin lämpötila nousee. Lopputulos on kuitenkin sama. Nousu pysähtyy, kun pakote nollaantuu. Suuret herkkyssarviot johtunevat hätiköinnistä.


    • Kylmenee

      Tässä kannattaa muistaa, että ilmastoherkkyys on eräänlainen Nyqvistin kerroin, jota on pyritty määrittelemään seuraamalla toteutunutta lämpötilan ja hiilidioksidipitoisuuden muutosta olettamalla, että hiilidioksidipitoisuuden muutos olisi aiheuttanut kyseisen lämpötilan muutoksen. Määrittelyn jälkeen on AGW skenaarioissa sijoitettu saatu arvo ilmastomalleihin olettaen, että ilmastoherkkyys on vakio ja että se todella määrää lämpötilan. Eli kuten Taalas on useaan otteeseen sanonut: "Millään muulla luonnon tapahtumalla ei voida lämpötilan muutoksia selittää"

      Ilmastoherkkyys ei siis ole mikään eksakti luonnon vakio, jonka arvo kyettäisiin laskemaan tarkasti. Epäselvää on jopa siitä, onko hiilidioksidipitoisuuden ja lämpötilan välillä ylipäätään mitään käytännön yhteyttä.

      Ensimmäiset arviot tälle ilmastoherkkyydelle määriteltiin joskus 80 luvulla, kun lämpötilat nousivat hieman parin kymmenen vuoden ajan.
      Tuon ajan jälkeen ovat lämpötilat pysyneet jokseenkin vakioina ja joidenkin aikasarjojen mukaan jopa hieman kylmenneet. Tämä siis samaan aikaan, kun hiilidioksidipitoisuus on noussut huomattavasti.

      Koko tämä ilmastoherkkyys pohjautuu siis hyvin hataraan olettamaan, eikä ilmiselvästi kykene selittämään nykyistä lämpötilan kehitystä. Olisiko siis pätevin arvo se nolla, kuten sähkis kirjoitti?

      • 9850978

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      298
      3279
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      234
      1783
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      91
      1315
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1273
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      78
      1171
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1168
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      53
      1103
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      984
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      916
    10. Etkö ymmärrä että olen turhautunut

      kun ei etene. Auttaisit rakas vai onko kaikki vain kuvitelmiani omassa päässäni?
      Ikävä
      65
      854
    Aihe