Elämyspuistot kunniaan!

jksanoivain

Aloitan kirjoitukseni tälle paskasivustolle kysymällä; onko laitekeskeisten huvipuistojen tunkeminen Suomeen järkevää, kun muissa maissa on jo omasta takaa noita laiteparkkeja? Vaasalandia, särkääniemi, Linnanmäki, okei mutta nyt ovat tulleet persoonattomat powerparkitkin mukaan. Huvivimpaimia on nykyään tyyliin että ihmisiä vain kuljetetaan laitteilla maksusta joiden tarkoitus on lähinnä sama kuin menisi suoraan vessaan ja työntäisi sormet kurkkuun ja antaisi oksennuksen tulla. Kaikki persoonallisuus on poissa, ja tarkoituksena on vain heilutella maksavan asiakkaan mahalaukkua. Säälittävän persoonatonta rahastusta. Linnanmäen vuoristorata, Tampereen tukkijoki ja Vaasalandian pikkutukkijoki. Joo, okei, oksensin näitä ehkä pikkuskidinä, vaan onko tuo se ideakin.? Kaikki on suunnattu yleensä tuon periaatteen mukaan vain lapsille?

Missä on Suomalaisuuteen ja meidän erikoisuuksiin perustuvat elämyspuistot? Ranuan sekä Ähtärin eläinpuistit ovat hyvällä alulla kyllä, joskin molempia pitäisi päivittää. Korkeasaari lienee mahtavin turistipaikka Jota onneksi valvoo myös edellä mainittujen kanssa luonnonsuojelijahy, ja viime mainitussakin on asiaa sekä tekemistä myös aikuisille, iänikuisten "hurraa-pistetään-maha-sekaisin"-tyylisten laitesekoilujen sijaan, ja näissä voi jopa oppiakin jotakin. Jopa minä.

Aika kuluu kuin siivillä katsellessa eläinten toimintaa mm. Korkeasaaressa. Samaan aikaan kun vielä tietää että eläimet ovat vastuuntuntoisten ihmisten myötäeläjinä, niin ei tule henkisestikään pahaa oloa.

Metallista rakennettuja laitehirviöitä on pitkin maailmaa joo kaikki tietävät jo sen että Suomessakin oli aikanaan kova juttu Linnanmäen vuoristorata; eikö olisi aika panostaa johonkin persoonallisempaan, sellaisiin paikkoihin joissa ihminen ja luonto voisivat molemmat nauttia? Ähtärissäkin tiedetään kyllä että karhut pitävät huomiosta ja toisinaan ne painivatkin esitysluontoisesti. Voimapuistojen sijaan valtio voisi tukea elämyspuistoja Lapissa, Keski-Suomessa venematkoja, sekä Ihan missä vain jossa osataan tuoda näyttävästi esille oman paikkakunnan hienous.

Elämykset ovat muutakin kuin vain koneita joilla saadaan mahat sekaisin!

0

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Paras olisi vain unohtaa

    Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
    Ikävä
    79
    1487
   2. Voisitko laittaa

    Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
    Ikävä
    68
    1235
   3. Mietitikö nainen koskaan

    Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
    Ikävä
    106
    1158
   4. huono omatunto

    johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
    Ikävä
    55
    974
   5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

    Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
    Ikävä
    144
    960
   6. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

    https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
    Lieksa
    174
    931
   7. Päätin juuri että

    En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
    Ikävä
    32
    842
   8. Onnistuit sohaisemaan mua

    Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
    Ikävä
    59
    824
   9. Huomenna se

    Tulee kohta, odotatko?
    Ikävä
    61
    796
   10. Mitä kaipaat

    Usein elämässäsi
    Ikävä
    82
    723
   Aihe