kaustinen pienellä k-kirjaimella

hannenongrata

On latinaa,ja tarkoittaa:SYÖVYTTÄVÄÄ,POLTTAVAA! Asuin lapsena ja teininä Kaustisella 1961-1974,ja vaikka paikkakunta kirjoitetaan ISOLLA alkukirjaimella,niin kyllä sieluuni syöpyi tuolta ajalta aika surullinen kuva alueen ihmisistä! Se tekopyhyyden,omahyväisyyden,kateuden,nokkimisjärjestyksen, ulkokultaisuuden ja epäoikeudenmukaisuuden määrä oli jotain käsittämätöntä!!! Ja vielä kouluissa noudatettiin tiukasti "Kaussin-käyrää" ja arvosanat oppilaille tempaistiin lähes suoraa heidän vanhempiensa verotustietojen "arvoasteikosta"! (Haluan tässä kuitenkin samalla kiittää -osa heistä on tod.näk. jo edesmennyt:ainakin Jenni Järvelää,Sisko Toivosta,Teemu Pesolaa, Helena Pirilää,Anneli Niemistä,Terttu&Lauri Pihlajamaata,- te olitte päteviä,oikeudenmukaisia ja ihania opettajia)!!! Mutta noin yleisesti ottaen; en todellakaan ajattele Kaustislaisia lämmöllä,ja siksipä ei siellä ole ollut syytä käydä montaa kertaa näinä vuosina edes "sukulaisia" tapaamassa -viimeksi minut synnyttäneen naisen hautajaisissa joskus vuosituhannen alussa!

9

<50

Vastaukset

 • Jotkut asiat eivät muutu, vuosikymmenienkään saatossa.
  Nykyisen kaustisen tunnistaa hyvin tuosta kuvauksestasi.

  • Tulinpa surulliseksi! Toivottavasti EDES KOULUISSA olisi tapahtunut edistymistä,että jokainen oppilas saisi "puhtaalta pöydältä" mahdollisuuden ihan itse luoda oman tulevaisuutensa!


 • Ainakin itse olen kouluihin (ala-aste, yläaste, lukio) ollut tyytyväinen. Opettajat ovat olleet melko oikeudenmukaisia (ainakin näin hyvin pärjäävälle oppilaalle!) ja meininki on ollut mukavaa.

  Ihmisiä täällä on tosin vähän joka lähtöön. On niitä kusipäitä ja on niitä ihan hyviä ihmisiä, kuten kaikkialla.

  • Joopa joo nimimerkki "Musalukiolainen" - sanot: Opettajat ovat olleet melko oikeudenmukaisia (ainakin näin hyvin pärjäävälle oppilaalle!)............................................................En tämän keskustelun aloittajana "valittanutkaan" omasta puolestani - vaan niiden "lahjakkaiden, maanhiljaisten oppilaiden puolesta,joiden vanhemmat eivät kuuluneet "ison K:oon austislaisten" KERMAsakkiin kyykyttävien opettajien mielestä! Jk. Kun luen kirjoituksesi,niin "ainakin hyvin pärjänneellä oppilaalla" on tainnut MUUTAMA suomenkielen oppitunti jäädä väliin!!!


 • Onko tasa-arvoista päätöksentekoa ja naisnäkökulmaa paljon valtuustossa?

  • "Arvoisa chklölggnlk" - mitä v...ua kommentillasi haluat sanoa? Miten se liittyy tällä sivulla käytävään keskusteluun - HÄH ?!? Ei ole ihme ja kumma,kun suomi24 sivustoilla on niin paljon sivuja,kun siellä on kaltaisiasi "penaalin tylsimmän kynän kaltaisia keskustelijoita"!!!


 • olen aloittajan kanssa samaa mieltä, ehkä olen nuorempi, tunsin opettajista vain Helena P irilän, joka oli tosiaan kaikille samanlainen, vaikka olin niinsanotusti villi oppilas siihen aikaan, niin Helena oli opettaja, jota kunnioitettiin,

 • Tämä kuulostaa niin tutulta. Yhtään hyvää ystävää ei kouluajalta jäännyt, aamusta ei tiennyt että onko eiliset kaverit vielä kaverina tänään. Mitään en kaipaa siltä ajalta.

 • Ahdasmielistä yksinkertaista porukkaa ja kaikki vähän sukua toisilleen ja joidenka suurin ongelma on miten Kaustinen sana taivutetaan. On kuin sisäänlämpiävä sauna.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Mistä Trumpia syytetään?

  Kertokaas nyt tällaiselle politiikasta tietämättömälle se. Onko se tehnyt Ukrainan presidentin kanssa jonkun salaisen sopimuksen missä Ukraina tuhotaa
  Maailman menoa
  57
  405