Töihin Filippiineille - IT-ala

LookingForJobInPH

Minkälaiset mahdollisuudet on löytää "kunnollinen" it-alan työpaikka Filippiineiltä.
Mistä aloittaisi metsästämisen? Katselin jo jobstreetiltä, ja tarjontaa tuntuisi riittävän.

Ei huvittaisi mennä ihan aloittelijan hommiin, kun kokemusta on kuitenkin jo parikymmentä vuotta erilaisisssa kansainvälisissä yrityksissä sekalaisissa it-alan hommissa tietokannoista, ETL:stä, Business Intelligencestä, Windowsista, Linuxista, Unixista etc, etc. Kokemusta ulkomailla työskentelystä useassa eri maassa, joten sopeutuminenkaan ei tuottaisi ongelmia.

Palkka ei ole ollenkaan tärkein tekijä, toki merkitystä silläkin.

Onko vihjeitä tai jopa suoranaisia työtarjouksia... Olisin valmis lähtemään vaikka HETI!

7

294

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Olemattomat

      Hain tuonne noihin hommiin jokunen aika sitten. Eivät vastanneet hakemuksiini, ja lähetystössä olivat sitä mieltä että työn saanti on melkein mahdottomuus kun paikallisiakin työttömiä on paljon.

      Tilanne voisi olla toinen jos menisi sinne perustamaan firman. Mitä tehtäisiin?

      • Pinoy12

        "Tilanne voisi olla toinen jos menisi sinne perustamaan firman. Mitä tehtäisiin?"

        1. Onko sinulla mikä alan toiminta mielessä?
        2. Hallitsetko kyseisen alan?
        3. Onko sinulla filipina vaimo?
        4. Luotettavia Filipino kontakteja?
        5. Rahaa sen verran, että voit sen hävitä taivaan tuuliin tarvittaessa?

        Jos joku kohta vastasit ei, niin unohda heti alkuunsa.


    • omanakemykseni

      Tapasin muutama vuosi sitten yhden nuoren suomalaisen joka oli jossain IT-hommissa Manilassa. Oikeista ammattilaisista tuntuu olevan oikea pula. Suurin osa paikallisista Kandeista (alaan katsomatta) ei tunnu omaavan samaa tietotaitoa kun Suomessa (kehittyneissä maissa).

    • KokeilemaanVaan

      Manilassa/Makatissa toiminee joku suomalainen "help desk". En tiedä muuta kuin, että taannoin he etsivät vahvistusta tiimiinsä. Nyt ei taida olla hakua päällä.

      Voi olla pulaa paikallisilla kunnon tietotaidosta, mutta miten saisi nuo yritykset kiinnostumaan itsestään. Ilmeisesti pelkkä hakemuksen lähettäminen ei riitä vaan pitäisi päästä henkilökohtaiseen yhteydenpitoon joko HR:n tai IT-osaston kihon kanssa joko face-to-face tai sähköpostin vaihtoon.

      Tarjontaa taitaa Filippiineillä olla...

    • pinoy12

      Ei filipino palkaa valkoista töihin, ei se kehtaa olla pomona valkoselle miehelle. No help desk jutut on jonkun Suomalaisen/ ulkomaisen riisto firman pyörittämiä joita löytyy vähän joka puolelta maailmaa Intia, Thaimaa, Espanja elääkö tuolla? No jos valitsee Filipino elämäntavan eli kuivattua kalaa ja riisiä. No miten valkoinen työllistyy Filippiineillä? Sijoittamalla tai avaamalla oman bisneksen, vai haluatteko oikeasti painaa IT hommianne 20-30 tuhatte pesoa kuussa C'mon man...

      Toki jos on ulkomaalainen iso yritys kyseessä, sillä voi olla joku Suomalainenkin IT heppu hommissa Manilassa, mutta se kaveri on sinne käsketty reppumieheksi muutamaksi vuodeksi Suomesta. Mut et filipinon omassa firmassa no way enpä usko...

      Nekin joita oikeastaan on Filippiineillä töissä Suomalaisia taitavat liittyä noihin energia firmojen kunnossa pitoon, lähteystyöntekijöitä, lähetystön työntekijöitä, Nokia Networks, Tieto, Wärtsilä, Metso ja KONE, avustustyöntekijöitä, nokin varmaan 90% filipinoja.

    • NorttiMetropolia

      Erään kansainvälisen IT-alan palveluyrityksen filippiinot tukivat kansainvälisen firman IT:tä, jossa satuin olemaan töissä. Ihan asiallisen oloisia ja hyvin asiansa tietäviä olivat, bonuksena vielä, että moni naispuolinen oli aika vetävän näköinen.

      Tietotaitoa löytyy toki sieltäkin. Paperilla näillä oli masters degree, mutta tekivät silti monesti sellaisia hommia, joihin Suomessa kelpuutetaan heikosti (suomalaisittain) koulutettu nörtti vaikka Metropoliasta!

      Mutta ketjun aloittajalle, googlaa lisää ja pidä verkot vesillä, voi se vaikka onnistuakin!

      • omanakemykseni

        Kyllä varmasti löytyy kanssa osaavaa työvoimaa. Itse olen kuitenkin huomannut, että suuri osa IT-kandeista ei omaa vaadittavia taitoja. Tämä ei ole vitsi (toisen käden tietoa), kandiansa tekevä tyttö pyysi poikaystäväänsä tekemään hänelle HTML-nettisivut kun ei itse osannut (kandityö).

        Valitettavasti tämä ei ole pelkästään IT-alan ongelma vaan aivan yleinen "korkeakoulujen" ongelma. Jos meillä Suomessa ajatellaan, että onpas tasotonta opetusta (niin kuin se on mielestäni "korkeakoulussa" KTS. AMK), en voi edes kuvitella millaista se on Filippiineillä.

        Tarkoitukseni ei ole provota. Kyllä sieltä hyviäkin kouluja löytyy, harvassa (ja kalliita) taitavat kuitenkin yleisesti olla. Ja loppujen lopuksi kyllä se on itsestänsä kiinni (ainakin IT-alalla) kuinka paljon haluaa oppia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      147
      10682
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3033
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      206
      2849
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2137
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1888
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1709
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1656
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1597
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1543
    10. 82
      1478
    Aihe