Venäjän helikopteri-onnettomuus ilmailunäytöksessä

Kalingrad

Taustoja viikonloppuna tapahtuneelle helikopteri-onnettomuudelle.

https://www.youtube.com/watch?t=45&v=6s8Ahcxg84g

Mil Mi-28 N, Nato-koodinimeltään "Havoc" on itseasiassa Venäjän ilmavoimien kohtalaisen uusi luomus. -Se on otettu joukkoyksikkökäyttöön vasta 2005. Suomea lähimmät "Havocit" on nähty Salla-Alakurtissa ja Karjalan kannaksen Kamenkassa. Ja lisää on tulossa.

"Havoc" on teknisesti ja taktisesti kohtalaisen suora kopio, joskin päivitetty versio, niistä Bell Huey Cobra-koptereista, joita jäi Vietnamin sodan yhteydessä sotasaaliiksi Pohjois-Vietnamin joukoille 1970-luvulla. Näitä Huey Cobria käytettiin mallina "Havocin" luomisessa Neuvostoliiton aikana 1980-luvulla.

"Havocin" valmistuksen ongelmana on koko ajan ollut laatu ja toimitusvarmuus: Neuvostoliiton romahdettua loppui myös asevarusteluteollisuus. Tätä teollisuutta on yritetty ikäänkuin väkisten käynnistää Putinin hallinnon aikana hyödyntäen sitä tuotantoteknologiaa neuvostoajoilta, joka on saatu jotenkin teippaamalla ja liimaamalla toimimaan. -Ja jälki näkyy tässäkin onnettomuudessa: Nykyiset venäläisekopterit ovatkin kautta linja melkein vaarallisempia käyttäjilleen kuin oletettavalle viholliselle. Nämä ovat liian monimutkaisia vehkeitä venäläisteollisuuden valmistettaviksi.

"Havocin" varustelutaso on kuitenkin korkea ja antaa aihetta syvään huoleen jokaiselle vastustajalle. Kopteri kykenee toimimaan täydellisessä pimeydessä ja on osin stealth, siis tutkassa vaikeasti havaittava. Asekuorma on raskaampi ja vaikutusvoimaltaan tehokkaampi kuin mallina ollessa Huey Cobrassa. Lisätankeilla varustettuna "Havoc" kykenee toimimaan jopa 400 km vihollisen syvyydessä, syvällä Suomen kotialueilla.

"Havoc"-piloottien ongelmana on koko ajan ollut lentotuntien vähyys. Kun Natossa vaaditaan pilootilta minimissään 120 lentotuntia vuodessa edes lentotaidon tyydyttäväksi ylläpitämiseksi, Venäjällä päästään harvoin edes 25:een tuntiin / pilootti. -Venäjän valtiontalouden ongelmat heijastuvat siis suoraan asevoimiin ja asevoimien suorituskykyyn, ja siksi kansainvälisiä kauppapakotteita pitäisikin jatkaa ja kehittää edelleen.

0

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Millä voin

        Hyvittää kaiken?
        Ikävä
        97
        2813
      2. Jotain puuttuu

        Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
        Ikävä
        104
        2390
      3. Haluan sut

        Haluatko sinä vielä mut?
        Ikävä
        91
        2160
      4. Ampuminen Iisalmessa

        Älytöntä on tämä maailman meno.
        Iisalmi
        16
        1954
      5. Pohjola kadulla paukuteltu

        Iltasanomissa juttua.
        Iisalmi
        42
        1806
      6. 157
        1795
      7. Hei A, osaatko

        sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
        Ikävä
        45
        1767
      8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

        Ei tästä mitään tule koskaan.
        Ikävä
        78
        1716
      9. Synnittömänä syntyminen

        Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
        Helluntailaisuus
        132
        1513
      10. Mitä tämä tarkoittaa,

        että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
        Ikävä
        41
        1304
      Aihe