PPO:n hallinnolle painetta jäseniltä

Tällainen taas hallinnon "positiivinen" info oli ilmestynyt PPO:n nettisivuille:

Kevään osuuskuntakokous hyväksyi 14.4.2015 yksimielisesti hallituksen voitonjakoesityksen jakaa osuuskorkona 100 euroa/osuus. Osuuskorko oli tarkoitus maksaa jäsenille 5.8.2015. Osuuskunta PPO ei voi kuitenkaan laittaa koronmaksupäätöstä täytäntöön, koska osuuskuntakokouksen laillisuus on välimiesmenettelyssä kyseenalaistettu.

---Jo oli aikakin kyseenalaistaa hallinnon esitykset, kolme vuotta on jappastu erilaisten epämääräisten muka sijoitusten jakamisessa ja jäsenien oikeuksien polkemisessa. !

Lisäksi kantajat ovat hakeneet käräjäoikeudelta täytäntöönpanokieltoa osuuskuntakokouksen päätöksille. Osuuskunta PPO vastustaa täytäntöönpanokieltoa. Käräjäoikeus ei ole vielä tehnyt asiassa päätöstä.

--Tällä on voitu estää ettei hallitus ja itku-iita jaa ja siirtele enempi rahaa jäsenien saavuttamattomiin ja arvon pussiin jota hallinnoi entiset väärin tehneet hallintoihmiset !

Hyvä juttu sekin !

Kuten kaikki voivat kaikista jäsenille esiteyistä eri medioiden viestetistä päätellä niin yhtään kunnolla positiivista viestiä ei ole tuutista tullut. Kaikki on vain valitusta ja marinaa kun hallinto etunenässään toimitusjohtaja kiukuttelee kun jäsenet perää oikeuksiaan.

Tässä muutama tapahtunut vääryys ja kitinän aiheuttajasyy :

- osuusmaksun koron voi maksaa ja olisi voinut maksaa 5.8..sitä ei ole eikä olisi "moittinut"

mutta sitä ei HALLINTO halunnut tehdä vaan yrittää syyllistää kanteen tehneitä->turhaan

- jos jäsenien tekemät esitykset olisi otettu osuuskuntalain mukaisesti käsittelyyn ei tätä

tilannetta olisi syntynyt, miksi HALLINTO toimi toisin ja tekin väärin ? "tätä moititaan"

- jos olisi tehty aito jäsenäänetys, halutaanko omaisuus itselle vai halutaanko mukaan ns.

sijoitustoimintaan nykyisen HALLINNON ja kitisijän toimintaan niin tilanne olisi toinen eikä

kukaan olisi "moittinut"

- ja kun tarkastellaan kuka-ketkä ja mitkä tahot on edelleenn HALLINNOSSA niin käy ilmi

että samat jäynääjät siellä pelaa peliään ja jäsenoikuksien jälkeen suurimman vallan

omaava taho HALLINTONEUVOSTO vai hymistelee puheenjohtajistonsa ja vanhojen

jäseniensä maireillessa kanssakumppaneilleen mutta eivät hoida jäsenien tarpeita ?

- Koko kanteen tavoite on saada jäsenille jakoon kaikki omaisuus 1240 €/osuus siis

keskimäärin 3720 €/mummu pappa.. kännykkä käyttäjät älkää vaivaituko kommentoimaan
Ilmoita


116 Vastausta

Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.


Miksi vuoden 2014 osuuskorkoa ei ole maksettu 5.8.?

Osuuskunta PPO ei voi toistaiseksi laittaa maksuun osuuskorkoa vuodelta 2014.

Kukaan ei vaadi kevään osuuskuntakokouksen päätösten julistamista mitättömiksi eikä Elisa-kaupan mitätöimistä mutta esittävät oikeudenkäyntikulujensa korvaamista Osuuskunta PPO:n toimesta kuten on tehnyt hallintokin ja tekee nytkin..firman piikkiin joten osuuskoron voi ja olisi voinut maksaa ilmoitetulla aikataululla. Miksi näin ei tehty ? Sopii miettiä !

Kevään osuuskuntakokous hyväksyi 14.4.2015 yksimielisesti hallituksen voitonjakoesityksen jakaa osuuskorkona 100 euroa/osuus. Osuuskorko oli tarkoitus maksaa jäsenille 5.8.2015. Osuuskunta PPO ei halua kuitenkaan laittaa koronmaksupäätöstä täytäntöön, koska osuuskuntakokouksen joidenkin päätöksien laillisuus on viety välimiesmenettelyyn jossa ulkopuoliset asiantuntijat käyvät läpi mitä laittomuuksia on tapahtunut osuuskuntalain ja jäsenoikeuksien kannalta.

Kantajat ovat hakeneet käräjäoikeudelta täytäntöönpanokieltoa ettei välimieskäsittelyn aikana saa tuhlata osuuskunta PPO:n varoja vakuuksettomiin "sijoituksiin".

Ja kuten oli oletettavaa Osuuskunta PPO hallitus ja toimitusjohtaja vastustaa täytäntöönpanokieltoa.

Valitettavasti ovat jo toimineet virheellisesti koska käräjäoikeus ei ole tehnyt asiassa päätöstä ja käsittelyn aikana ei saa tehdä mitään toimenpiteitä osuuskunnan varallisuudella.
Ilmoita
Välimiesoikeus voi ratkaista Osuuskunta PPO:n osuuden lunastushinnan arvon nopeasti hallinnon niin halutessa toimia.

Keskuskauppakamarin lunastuslautakunnan välimiesoikeus voi antaa päätöksensä osuuskunnan osuudenomistajien osuuksia koskevassa lunastusmenettelyssä.

Hallinnon käyttämä NAG-asiantuntijan mukaan välimiesoikeus voi päättää osuuden lunastushinnaksi 1240 € osuudelta. Hinta on sama kuin mitä jäsenaloitteissa on tarjottu mutta joita ei ole otettu osuuskuntakokouksien käsittelyyn josta nyt kiistellään.

Välimiesoikeuden päätöksestä voi valittaa 60 päivän kuluessa tuomion rekisteröimisestä.

Osuuskunta PPO voi maksaa lunastushinnan riidattomana jäsenille 30. syyskuuta 2015. Lunastushinnalle on maksettava 0,5 prosentin viitekoron mukaista korkoa 1.6.2013 lähtien.

Tällä menettelyllä päättyy asian tiimoilta kaikki eri toimenpiteet joita meneillään eri tuomioistuimissa .
Ilmoita
Elisa Oyj:tä edusti tällä viikolla Anvian yhtiökokouksessa asianajaja Jukka Laitasalo. Tuttu mies.

Häneen tutustuimme osuuskuntakokouksessa lokakuussa 2013, jossa hänet valittiin puheenjohtajaksi. Erityisen tarkastuksen pyyntöä käsitellessä hän jätti huomiotta käsittelyssä esiintulleet jäsenten kannatetut esitykset.

Erityisen tarkastuksen pyyntöön hän laati PPO:n tílauksesta vastineen, jolla erityinen tarkastus rajattiin vain Datame Oy:hyn, koska kokouksen pöytäkirjassa ei muuta mainita.

Jukka tavattiin uudestaan kevätkokouksessa 2014 hallinnon puheenjohtajaehdokkaana. Kokous äänesti puheenjohtajaksi toisen henkilön. Vielä ei ole selvinnyt, kuka maksoi Jukka Laitasalon palkkion ko. kokouksessa, missä hän toimi Uutelan henkilökohtaisena avustajana. Hänellä oli myös kokoukseen valtakirja tunnetulta valtakunnalliselta yhtiöltä (ehkä siis se).

Viime huhtikuussa hän sai Korkeimmalta oikeudelta varoituksen esteellisyydestä. Hän oli toiminut Copterlinen yhtiökokouksen puheenjohtajana ja myöhemmin konkurssiin asetetun yhtiön pesänhoitajana.

Nyt siis Elisan edustajana Elisan kannalta hankalassa paikassa.

Onko mitään yhteyttä sillä, että Jukka Laitasalo, oli PPO:n osuuskuntakokouksen puheenjohtajana ja laati PPO:n tilauksesta vastineen erityiseen tarkastukseen, oli Elisan palkkalistoilla Anvia-asiassa ja on saanut korkeimmalta oikeudelta varoituksen esteellisyydestä?

Onko mitään yhteyttä siihen, että Elisa Oyj osti PPO:n ilman kilpailutusta ja osuuskuntalain ja PPO:n sääntöjen vastaisesti?

Hattua pitää nostaa osuuskuntakokouksen osallistujille, joista kukaan ei kysynyt, onko merkitystä sillä, että puheenjohtaja ja PPO:n toimitusjohtaja molemmat kuuluvat vapaamuurareihin?
Ilmoita
Jäsenet ovat toivoneet isoja osinkoja. Sellaisen PPO jakoikin, 500 euroa osuudelta. Tosin juridiselta muodoltaan kysymyksessä ei ole osinko vaan osuusmaksun korko.

Nyt suuret lupaukset on hallitus antanut toimitusjohtajan suulla että osuusmaksun korko olisi 8 % ( ..siis pilkuntarkasti sanamuodon mukaan 120 € osuudella maksettaisiin vuosittain 9,6 € osuusmaksun korkoa ) jos saadaan sijoitusyhtiömalli ajettua läpi ! ( Siellä on jo 100 % omistettu Arvo.. arvon mekin ansaitsemme..jne)

Parempi olisi jos osuuskunta purettaisiin ja omaisuus jaettaisiin jäsenille pääomanpalautuksena. Järjestelyssä on osuudenomistajalle sellainen etu, että palautus on veroton. Osuusmaksun korosta aletaan periä v. 2015 alusta pääomavero siis v. 2014 ns. sijoituksista..jotka todellisuudessa ovat myös pääoman palautusta nykyisestä Arvosta entisestä PPO Sijoitus Oy:stä ( nyk Partnera..ent Oulun Puhelin osakkeista ) se luvattu 100 €/osuus. Että sellaisia mahdollisuuksia on hoitaa asia jäsenistön kannalta parhaalla ja edullisimmalla tavalla. Pääoman palautusta 1240 €/osuus verottomana kuullostaa paljon paremmalta kuin pääosalle jäseniä 1041 € veroa 3720 € pääomasta !

Vai mitä sanoo asiantuntijat rahoitusalalta hallinnossa ?
Ilmoita
Tällai katoaa PPO osuuskunnan jäsenten omaisuus tämän tyttösen hoitamana ?

25.8.2015 tilanne Osto Myynti Noteeraus Markkina-arvo Liikevaihto

Partnera (Oulu ICT) 1,80 € 1,99 € 1,80 € 66,43 milj. € 18,24 milj.

1.1.2014 tilanne 4,55 € 4,55 € 4,55 €

Osuuskunta omistaa ent. PPO Sijoitus Oy:n nyk- Arvo Nordic Invest Oy ( kiinteistöjen välitys ja vuokraus toimialana) 100 % yo. osakkeita 4 023 152 kpl eli niiden ARVO olisi ollut 18,3 M€..nyt niiden ARVO on vain 7,6 M€..siis sijoituksista katosi 10,7 M€..näiden ja tämän meidän ammattilaisen hoitamana..

Siellä on vielä lähes 100 M€ leikittäväksi näille itseään alan ammattilaisiksi kutsuvilla ? Kauanko kestää että on 0 €..tuolla vauhdilla.. ei kauan.

Ja hallinto vain kehuu että on ne hienosti hoitaneet asioita..Onko, oletteko miettineet ?
Ilmoita
Mitä "visioita" hän on tuonut esiin joilla voitaisiin saada "tuottoa" osuuskunnan jäsenille ?

Kun seuraa medioita niin ainoita ilmoituksia on että rahaa on jaettu erilaisille esim. sukupolvenvaihto tapahtumille. Mitkä on olleet tuotto-odotukset, korko jolla rahaa on annettu ja aikajänne jolla takaisinmaksu/korkotuotto saadaan ? Niistä ei ole missään mitään tarkennoksia. Tuohon toimintaan pystyy "toisten rahoilla" kuka vaan kun itse saisi suuren kuukausipalkan muut edut jäsenien omistamasta omaisuudesta. Onkohan tuo nyt ihan kuranttia..herääkö hallinnossa mikään kello soimaan ?
Ilmoita
Ne on ens keväänä taas vaalit..taidanpa tietää ketä pitää kysyä valtuustoehdokkaaksi kun on oikein linjakkaasti asioita esittänyt julkisuudessa jäsenien ajantasalla pitämisessä

Ei tuo osuuskunnan nyky hallinto pysty mihinkään ja tilanne on sama vähän täälläkin että pelataan vain omaan pussiin !
Ilmoita
Saa nähdä onko meillä jäsenien asioiden puollustaja vai omien etujen ajaja valittuna !
Ilmoita
Nyt oli otettu ensimmäinen ja se vaikein askel jäsenien äänen huomioonottamisessa kun on päätetty jakaa yhdessä sovittu osuusmaksun korko vuodelta 2104 eli 100 €/osuus. Tätähän ei ole kukaan "moittinut" kuten uutelan toistamana on niin usein kuultu estradilta. Voi vain kuvitella miten siellä on pikkurouvan päässä kismittänyt kun joutuukin nyt luopumaan pienestä osasta jäseniltä kaapattua omaisuutta. No saahan hän edelleen tehtäväänsä ja meriitteihinsä suhteutettuna vielä liian suurta palkkaa jotka hoituisivat assistentinkin toimesta paremmin ja edullisemmin !

Seuraava askel on sitten helpompi. Jäsenkysely käyntiin haluaako mukaan sijoitusleikkeihin vai konsulttien useaan otteeseen laskeman 1 240 €/osuus tilille kuten tulee tuo osuusmaksun korkokin parissa päivässä.

Sitten alkaakin taas aurinko paistaa niin risukasaan kuin lasilinnoihinkin.
Ilmoita
Onko nyt varmaa että "Päämies" sijoittaa tuotantolaitoksensa Oulaisiin ?.. Mitä ne tuottaa. täällä..lasten päivähoitoa ? jonka tarpeisiin jo kerran rakennushanke peruuntui..vai onko joku uusi visio jolla jäsenille tuotetaan osuusmaksunkorkoa puuhilla.. luulis sitä jo alallatoimijankin tajuavan kusetuksen..vai onko vain oma lehmä..vai mikä ojassa ? Taitaa olla !

5 M€ oli taas jaettu ..sanoisko uskonveljille mutta ei pakolaistarpeisiin...hohhoijaa.
Suomeen tarvitaan 100 000 mamu-pakolaista kompensoimaan työmarkkinoilta eläköityvät..
Ilmoita
Nyt oli jäsenet pääosin saatuun osuusmaksun korkoon tyytyväisiä, ainoa joka ihmetytti ettei etukäteen oltu ilmoitettu että siitä menee tuo 25/75 % jako-osuuksiin pohjautuva vero. Miksei sitä tuotu esille etukäteen ? Monet arveli että suurin syy on siinä että jos perustetaan se sijoitusyhtiö niin kaikesta saannosta alkaa menemään 30 % veroa, onko näin ?

Kaikki olivat kuitenkin sitä mieltä että saispa kaikki kerralla pois niin ei tarvisi olla epätietoisena mitä jatkossa tapahtuu kun tuo hallituskin hamuaa joka senttiä jonka vain voi saada välikäsien avulla.

Jos se 1240€/osuus palautettasiin pääomanpalautuksena niin siitä voisi vähentää 40 % hankintamenona -496 € ja jäljelle jäävä osa 744 € olisi vain tuon 25/75 % verotuksen piirissä.

Se olisi kaikkein edullisin tapa jäsenien kannalta..mutta mitä mieltä on hallitus ja ahmed ahneet.? niin ja joojoo-hallintoneuvosto
Ilmoita
Minusta tuolla nettisivuilla olevassa infossa on aika lapsellisesti tuotu esille muka miksi osuusmaksunkorkoa ei maksettukaan 5.8 kuten ensin "uhkauksen" saattelemana oli luvattu.

Tuo ilmoitus on kuin pikkulapsen kiukuttelua kun ei kaikki mennytkään sen mielen mukaisesti..ja piti siirtää koron maksua..vaikka allaolevassa samalla sivulla olevassa tekstissä asia on sanottu kuten se päätettiin :..yksimielinen päätös jota ei kukaan ollut moittinut ?? Siis miksi kieroilla tuossakin asiassa. Eri juttu onkin sitten sääntömuutos toimialasta, se vaatii YKSIMIELISEN PÄÄTÖKSEN, ei siis mene läpi pelkällä hallituksen esityksellä !

Osuusmaksun korko maksuun 9.9.2015

Näin osuuskuntakokouksessa 14.4.2015 yksimielisesti tehty voitonjakopäätös on saavuttanut lainvoiman ja korko voidaan maksaa jäsenistölle. Osuuksien vaihdannan vapauttaminen viivästyy edelleen välimiesmenettelystä johtuen. Välimiesmenettelyn ratkaisun saaminen kestänee 6-8 kuukautta.

Miksi osuuksilla ei voi käydä kauppaa ??? Hallitushan voi sääntöjen mukaan hyväksyä kokouksissaan uusia jäseniä... jos joku haluaa myydä 1240 € arvoisen osuutensa jollain hinnalla niin siitä vaan..aika sitten näyttää paljonko ostaja siitä saa ja hyötyy.. tosin hallitus ei varmaan hyväksy kaikkien tekemiä kauppoja vaan ne pitää olla ns. sisäpiirin henkilöitä jotka saa niitä "halavalla"..esim 750 €/osuus..

Tuo välimiesoikeuden ratkaisu riippuu yksin ja ainoastaan hallituksesta ja sen vitkuttelusta lakimiesarmeijansa avulla mutta lopulta oikeus voittaa ja alkaa "uusi aika"
Ilmoita
Olen seurannut tätä keskustelua ja ihmetyttää miksi yksikään hallinnon edustaja ei ole kertaakaan kysynyt missään yhteydessä..olenko osuuskunnan jäsen ja mitä mieltä olen sen tulevaisuudesta ja mitä mieltä olen asioista ?

Tiedämme kaikki keitä he ovat ja mitä saamme lukea heidän kannoistaan lehdistä jne. mutta vastaako toimitusjohtajan ja hallituksen teot-ilmoitukset sitä mitä jäsenistön enemmistö haluaa?

Tänään nähtiin medioissa mitä osa kansasta on mieltä valtion hallituksen päätöksistä ja esityksistä. Niihin poliittiset päättäjät tulevat törmäämään joka suoralla ja mutkissa. Sama voi tapahtua myös ja toivottavasti tapahtuukin myös osuuskunta PPO.n edustajistolle.
Ilmoita
Minä en ole mielestäni tehnyt mitään "sijoitussopimusta" osuuskunnan tai arvon kanssa ?

Luin tuolta Finanssivalvonnan sivuilta että sellainen kuuluu ehdottomasti asiaan ja niihin on tarkat määräykset ja niitä seurataan viranomaisen taholta. Näitä noudattaa kaikki muut jotka tarjoavat ao. palvelua joka ei siis ole " puhelin-tietoliikennepalvelua" josta sopimus aikoinaan PPO:lle tehty !

Miten tämä voi yleensäkkään olla mahdollista Osuuskunta PPO:lla ?? siis ilman rahojen omistajan lupaa ?..kuka korvaa menetykset jos rahat hupenee eikä omaisuuttaan saa pois silloin kun haluaa, myös nuo sivukulut ja muut kulut on täysin piilossa..kuka vastaa ?
Ilmoita
Pellervo Seuran lakimies joka oli puhujana täällä Raahessa Osuuskunta PPO:n osuuskuntakokouksessa on todennut useassa eri yhteydessä pitämissään luennoissa että täällä saamansa käsitys on että jäsenien oikeuksia on loukattu ja hallinto on ylittänyt toimivaltansa. Esimerkkinä hän on käyttänyt Osuuskunta PPO:n ao. kokousta ja todennut asioiden menneen sekä osuuskuntalain että osuuskunta PPO:n sääntöjen vastaisesti useassa kohdassa.

Ao. yhdessä koulutustilaisuudessa oli paikalla Ylivieskasta Osuuskunta PPO:n edustaja.. ei kuitenkaan toimitusjohtaja vaan hänen määrämä henkilö . Miksi näin.. onko nyt toimistolla käsitelty mitä tilaisuudessa tuli esille, uskaltaako läsnäollut tuoda julki asian toimitusjohtajalle kuten se siellä on esitetty jne.. ? Ei varmaan koska siitähän tulisi moitteet ja lähtöpassit kun tuodaan oikeita asioita esille...ääää.äää..eeiii...shut up !

Hallintoneuvoston kannattaa kuulla ao. henkilöä ilman tj:n tai hallituksen edustajia jotta saisivat oikean kuvan mitä siellä on sanottu..ja osuuskunta PPO:ta käytetty huonona esimerkkinä täällä tapahtuneiden väärinkäytösten johdosta !
Ilmoita
Tuo otsikko on tosi asiallinen ja sen toteutuessa saisi moni päättämässä ollut mielenrauhan. Nyt varmasti monilla on epävarmuus päällimmäisenä "miten tässä käykään ? " Olen ollut mukana tekemässä noita vääriä lain ja sääntöjen vastaisia päätöksiä mutta se johtui siitä ettei tullut perehdyttyä mitä olen näissä edustamassa. Annoin toisten johdattaa ajatukseni heille edullisiin ja voimakkaasti esitettyihin ratkaisuihin joissa loukataan yli 27 000 ihmisen oikeuksia ja leikitellään heille kuuluvalla omaisuudella. Mihin tämä voi johtaa, joudunko edesvastuuseen, tuleeko jotain korvausvaatimuksia tai viranomaismenettelyjä ?

Ainakin noissa metsäkartelli päätöksissä se taho joka toi sen ensin esiin , pääsi pienimmillä sanktioilla, käykö tässä samoin, aika näyttää mutta kuten maan hallituskin nyt on jyrkkien kantojensa osalta valmis kuuntelemaan ay-väkeä, niin uskoisin että tässäkin tapauksessa ennen päätöksiä välimieskäsittelyssä olisi mahdollista löytää ratkaisu joka tyydyttäisi myös jäsenkuntaa..muista vastaanpanijoista ei valitettavasti niin väliä. Kannattaa hallinnossa pohtia
Ilmoita
Jos aikoo saada luotettavat ja toimivat nettiyhteydet niin ainakin muualla mm. II:ssä on perustettu "Osuuskunta" joka rakentaa ao. yhteydet. 100 € liittymismaksulla ja 50 €/kk- maksulla saa 100 Mbps nopeuksisen internetin.. jota voi nostaa tulevaisuudessa lähes rajattomasti Sitä hallinnoi oman paikkakunnan ihmiset eikä maksuista mene "johtajille" optioita. Lisäksi rakentamiskustannuksiin saa sekä valtion että EU:n tukea.

Tähän ei nämä mobiiliverkot pysty koskaan ja joissa on "ilmaa" hintojen välissä..pyytävät 1500€ liittymismaksuakin eikä ole kunnossapitoon edes henkilökuntaa lähimaillakaan.

Lisäksi mm. kunta saisi omien kiinteistöjensä ja palvelujensa tuottamiseen luotettavat yhteydet joiden käytöstä ja ylläpidosta aiheutuu merkittäviä säästöjä.

Eiköhän perusteta tännekkin Osuuskunta
Ilmoita
Osuuskunta PPO:n jäsenien omistama omaisuus, osuusmaksut-rakennusrahasto-toimialan myynnistä saatu investointeihin käytetty omaisuus on 2/3 osalta kolmen omaisuudenhoito yhtiön hallussa jotka ovat sijoittaneet niitä parhaaksi katsomiinsa osakkeisiin-rahastoihin-eri sijoitusinstrumentteihin ( joista ei kati osaa sanoa mitään..)

Jonkun verran irtonaista rahaa on jaettu 5 M€-300 000 € käyttöpääoma avustuksena eri toimijoille ilman vakuuksia noin 8 M€ ?

Entisen Oulun Puhelin Oy:n-ent OuluICT Oy-nykyisin Partnera Oy:n Privanet kauppapaikan arvotuksesta laskettuna nyt sieltä voidaan tulouttaa 6,6 M€ vaikka 2014 alussa sieltä olisi ollut mahdollista saada 18,3 M€..näin ne lähimarkkinat laskee..ei yksin globaalialueilla. On menetetty tuossakin siis 12 M€ puikoissa olevien toimenpiteillä.

Näin 170 M€ omaisuudesta on ehkä jäljellä puolet eli n 80 M€, hyviä on toimijat ja hallitus sijoittamaan "jäsenien rahoja". Jos olivat olleet heidän omia niin lopputili ja lomarahat toimijoille.

Konsulttien laskelma oli 1240 €/osuus mutta tällä menolla sekin laskee kuin tammisen lehmän hännät kun ei osaa eikä uskalla puuttua ruoriin vaikka laiva on menossa karille ja lujaa.. kyllä siellä tj-hallitus ja hän lakeijoineen nauttii suuria kokouspalkkioita ja ilmaisia lounaita mutta jäsenet on unohdettu täysin vaikka kaikki on heidän ansiotaan.
2 VASTAUSTA:
Miksi ootta Peepon jäseniä? Pankaa sukanvarteen tai kasvamaan metsää.
..kun saiskin mutta lempo kun menivät vääriin käsiin..ja nyt panevat hanttiin.

Aikoinaan liityin Pohjanmaan Puhelinosuuskunnan jäseneksi jotta voin ja sain käyttää sen toimialaan kuuluvia tele-ja puhelinpalveluita joka oli pakottava ehto.
Menivät myymään toimialan..ja halavalla jolloin pakotus loppui mutta ei toimittukaan sääntöjen eikä osuuskuntalain mukaisesti ja palautettu kertynyttä omaisuutta jäsenille ?
Nyt panevat hampain (teko) ja kynsin vastaan ettei jäsenet saisi tuota viisaitten ja asiansatuntevien konsulttienkin laskelman mukaista osuuttaan pois vaan jakelevat rahaa ilman vakuuksia ja toivoakaan saada yhtään niille tuottoa..huhhuh.
Onhan se kiva leikkiä toisten rahoilla kun ei ole oma "pikkupersaus" tulilla.
+Lisää kommentti
kovin on mennyt hiljaiseksi ja salamyhkäiseksi osuuskunnan tiedottaminen. Estradilta luvattiin avointa menettelyä mitä-missä-milloin tapaan saatujen rahojen tilanteista. Muuta niistä ei ole esilletullut kuin että sitä on jaettu jopa 5 M€ jollekkin alueen ulkopuoliselle rakennusfirmalle ja joihinkin pieniin käyttöpääoma tarpeisiin muutaman hengen pajoihin. Mikähän niissäkin on taloustilanne jos eivät saa pankeista 2 % korolla marginaali lainaa, jos pitää ottaa 8-10 % korolla osuuskunnalta ? No tietenkin jos ei tarvi antaa vakuuksia niin silloinhan se voi ollakkin firman omistajille edullista..rahat pois ja luxenburkkiin..menoksi.
Ilmoita
Näyttää siellä rahanjakoesityksiä uusi "sijoituspäällikkö" esittelevän eri tilaisuuksissa. Ovat keksineet uuden "rahoitusinstrumentin"..annetaan rahaa ilman vakuuksia ja toivotaan että sais joskus edes jotakin takaisin.. no uuttahan se on tänä vakuuksien ja alhaisten korkojen ja praimien aikana.. Voi voi kertoisivat nyt edes kerran jotain "uutta" kun ei se vanha siitä enää parane vaikka kuin lilluttelis !
Ilmoita
Onko siellä ostettu liian pieniä kenkiä vai mistä kenkä puristaa kun ei moneen aikaan ole minkäänlaista rahanjako ilmoitusta ja nassukuvaa ollut lehdissä ? Siellä on vissiin tullut väärä lesti turvakenkäkoneeseen ja havaittu että ompa tullutkin tehtyä lainvastaisia juiminkeja joista voi tulla isot sanktiot.. niitä koetetaan nytjollain keinoilla pimittää.. Ei onnistu, kaikki mokat kaivetaan esiin ja avataan julkisuuteen jäsenille tiedoksi vaikka ois valtakirjojen keräys menossa "työaikana"
Ilmoita
Odoteellan rauhassa välimiesoikeuden päätöstä.
Ilmoita
- Osuustoimintakin voidaan rakentaa ja pilata jäsenistöstään vieraantuneeksi pääomavaltaiseksi bisnekseksi, jota ohjaa sijoitustoiminnan tarve.

Tähän ei Osuuskunta PPO:n pidä sortua. Ihmisten - jäsenten huono kohtelu on suoraan verrannollinen hallinnon ja yritysjohdon sekä lähisidosryhmien rahanahneuteen,
Ilmoita
..samalla selvitetään se niille L-osuuksille maksettu hyvitys jotka oli viemässä asiaa välimiesoikeuteen mutta maksettiin hiljaiseksi..voipi olla kiusallista sen julkistus jäsenkunnan tietoon..kaikilla sama yhdenvertaisuus.. osuusmaksu 120 €, liittymismaksu- ja vararahastossa 805 €/jäsen..sijoituksissa 730 €/osuus..eli 1 655 € tuossapa sitä on se jaettava potti jäsenille joilla suurimmalla osalla 3 osuutta.

Mielenkiintoista miten on kirjattu kirjanpitoon ja tilinpäätöksiin "asiantuntijoiden" hoitamana isoja palkkioita vastaan.
Ilmoita
Tutkijat ovat nykyään löytäneet todisteita siitä, että todella tehokas onnellisuuden lähde on mielenrauha

Myötätunto on jotain johon voimme luottaa.

Vaikka on taloudellisia ongelmia ja meidän omaisuus vähenee, olemme silti tilanteessa jossa voimme jakaa myötätuntomme lähimmäisten kanssa. Kansallisissa ja maailmanlaajuisissa talouksissa on monia ylä- ja alamäkiä, mutta niiden kaikkien läpi voimme säilyttää myötätuntoisen asenteemme, joka auttaa meitä pääsemään hyvään lopputulokseen.

Näyttää siltä että joidenkin ihmisten mielestä myötätunnon ideaan sisältyy täydellistä halveksuntaa tai jopa heidän omien intressien uhrausta. Tosiasiassa meillä täytyy ensinnäkin olla halu olla itse onnellinen - jos ei rakasta itseään näin, kuinka voi rakastaa muita?

Kiinnostava asia ahneudessa on että vaikka perimmäinen motiivi onkin etsiä tyydytystä, et kuitenkaan ole tyytyväinen sait sitten haluamasi tai et. Se on tämä loputon, kalvava halu enemmästä joka johtaa ongelmiin. Toisaalta jos olet todella tyytyväinen, ei ole väliä saatko haluamasi vai et. Joka tapauksessa pysyt tyytyväisenä.

Siinäpä ajateltavaa jäsenien asioita hoitaville ja heidän toiveitaan huomiotta jättäville.
Ilmoita
Putkahti postista "Arvo uutiset". Olipa säälittävä tekele. Tuli selväksi, että uponnutta laivaa koitetaan nostaa ja hukkuneita herättää henkiin. Ei onnistu. Laiva on pohjassa ja ruostuu pikkuhiljaa. Väärintehtyä ei voi peittää, painetaan se sitten mille paperille tahansa.
Ilmoita
Monen mieleen jää PPO vääryyksistä ja konnuuksista paha viha herroja ja vallanpeennuolijoita kohtaan . Kun näin PPO:n myitte ja kohtelitte osakkaita ja rahat jaoitte .
Ilmoita
L-osuusasiassa on mielenkiintoisia kommentteja eri paikkakuntien sivustoilla..mm.
Raahe-Haapavesi-Kalajoki. Mitä sanoo Oulainen yksi peruspaikkakunta PPO:n historiassa ?

..kyllä näin olen kuullut kerrottavan koska a) kaupunki tarvitsee jokaisen saatavan euron b) hallinnosta on saatu vihje että kannattaa selvittää asia, aikaisemmin on ollut vain ns. piiri pieni pyörii joukon ajatus ettei kannata asiaa käsitellä, mukana silloin ollut ylivieska-kalajoki-raahe ja korpi-tassi..vetäköön siitä jokainen omat johtopäätöksensä
Ilmoita
Kuka se kaupungilla asiaa voisi käsitellä, tietääkseni oisko jopa valtuuston vetäjä siellä ppo:n hallituksessa ja eikö hän ole sitten kaupungilla jäävi ottamaan kantaa asiaan ? Tietääkö valtuutetut paljonko tuossa olisi saatavissa lisää "tyhjään kassaan" aikoinaan maksetuista liittymis-osuus ja kerätyistä maksuista ?
Kait siitä nyt joku laskelma on arvioitavissa vai onko tämäkin ns. puoluepoliittinen käsittely ja vastakkain asettelu ettei kukaan saa sulkaa hattuunsa hyvässä asiassa ?
Ilmoita
..montako palmua saa yhdellä ppo:n osuudella ? Osaako joku sanoa ?
1 VASTAUS:
..sadalla palmulla voi saada yhden säräistöniemen mutta se pitää säilyttää muualla kuin tallissa !
+Lisää kommentti
..on se kumma kun edelleen joku puhuu "osakkaista".. ei niitä ole, ei ole ollut, eikä tule olemaan osuuskunnassa koskaan. Me olemme JÄSENIÄ joilla on jäsenosuus..oli myös L-osuuksia ja vapaaehtoisia osuuksia.. Ei siis YHTÄÄN OSAKETTA.

Jos pääliiketoiminnat jota varten osuuskunta aikoinaan perustettu on myyty niin..piste, mitä sanoo säännöt ja osuuskuntalaki jatkomenettelystä ?

Jos taas, mitä Te nurkan takaa yritätte tuputtaa..sijoitustoiminta vastaisi pääliiketoimintaa..niin miettikääpä mitä siitä seuraa = olette erottaneet jäseniä kun eivät ole käyttäneet silloin telepalveluita..mutta ovat käyttäneet sijoituspalveluita ..siis tällä olisivat täyttäneet jäsenyyden ehdot mutta onkin erotettu ?...montako tuhatta heitä on ? Kyllä kansa tietää, kaikki kyselee milloin saadaan loput rahat pois.. 1 240 €/osuus ? Milloin ?..mikä mättää.. vastuuko vai odotettavissa oleva korvaus esim datamen 35 M€ tarkoitushakuisesta tappioista vai korostetun huolellisuuden vaatimusten mukainen asioiden hoitamatta jättäminen osuuskuntakokouksissa ?

Kuulin että suurilla päälliköillä jää jo laskut maksamatta ja kotiutetaan omistuksia .. joista kuitenkin on pitänyt maksaa verot ? Miksi sitä muka kannettiin huolta jäsenille tulevista osuusmaksun koroista ja pääoman hyityksistä ja niiden verouhista ? Kun nyt on itse maksettu roimia "veroja".

Onko sieltä joka välissä mainitulta välioikeudelta kuulunut mitään, onko istunnot olleet ja mitä niissä on lausuttu ? Miksi koko hallinto on kuin kusisukassa ? Ei yhtään nassukuvaa ole ollut lehdissä eikä hallintoneuvostokaan pukahda mitään, lienevätkö nekin jo jääneet ilman jouluruokailuakin joka on perinteisesti pidetty näin joulun alla?
Kuka päättää-määrää tai sanelee missä mennään ja ajaa kaikki toiminnot alas ?
Vieläkö siellä pikkuosuuskunnassa vallitsee se "mulle-mulle" henki jonka tämä sussu ja kumppanit on sinne olleet luoma-ssa jäsenien kustannuksilla ?
Ilmoita
- Nyt pitäisi löytää niitä ihmisiä, jotka kertovat, että mitä nyt pitäisi tehdä. Niitä on ihan liikaa nyt Suomessa, jotka kertovat, mitä nyt tässä tilanteessa ei saa tehdä. Löytyy kaiken maailman dosenttia ja askottia-marttaa-raahen-kalajoen ja nivalan viisaita miehiä, jotka kertovat, että tätä ja tätä ei saa tehdä. Nyt PPO:n hallitus ja hallintoneuvosto ei vain voi seisoa kädet taskuissa ja katsoa, kuinka rahat katoaa kassasta. Heidän täytyy nyt tehdä jotakin.

Radiossa (varmaan siksi ettei nassu ollut meikattu) tj taas puhui puuta heinää osuuksien ostosta ja myynnistä. Sitä on voinut tehdä osuuskunnan perustamisesta asti mutta MUISTAKAA että vain hallitus voi teidän ostonne rekisteröidä.. ja kuka pöljä myy 1240 € hintaisen osuutensa 750 €:lla..mihin siitä katoaa 500 € ?..hallituksen ja sen vasallien taskuun, se on varma se.

Nyt esileikkinä tehtävät hallinnon myötäpuolille tarkoitetut ostot tehdään Osuuskunta PPO:n jäsenien 100 % omistaman Arvo-firman rahoilla= ostetaan omia osuuksia jäsenien omilla rahoilla ? Onko se oikein ? Totta vai tarua ?
Ilmoita
tuolla aikaisemmin oli kommenttia palmun tauluista..nyt niitä saa ostaa oulaisistakin?
Miksi ostaa tauluja kun sitten haluaa myydä ne ? Oli vaan pyhäjokiseudussa juttua myyjästä joka ilmoitti siinä että voi myydä omistamiaan palmuja .
Ensin ostettiin osuuskunnan osuuksia ja sitten mentiin myymään koko lafka ? Sama menettely ja samat henkilöt ?
On se ihmeellistä poukkoilua eestaas !
Ilmoita
On kuusen hommaamisen aika. Mistähän sitä sen saisi edullisesti. Metsähallitus myy niitä tekstiviestinä 5 e kpl..se on ihan liikaa kun sen voi saada naapurin metsästä ilmaiseksi..kun ei ole sitä omaa palstaa. No olivat saaneet pojat rakennushankkeen tuolta rannalta mutta miten niille saisi tarjottua rahoitusta kun tuo osuuskunta PPO on tyrkyttämässä sitä ns. edullisesti ilman vakuuksia jäsenrahaa markkinoille..vaikka pyytävät 10 % korkoa..sehän on ihan liikaa, tässähän menee ihan kaikki bisnekset ihan ohi suun eikä klamourini kylillä siitä tykkää. Onneksi sieltä nahkasuutari ja lehmipoika kyseli josko voisivat ottaa pikkuisen velkaa..tosin vakuudet on hieman heikot eikä täytä pankkivaltuuskunnan uusia sääntöjä mutta kait sitä vois pariksi-kolmeksi vuodeksi hieman joustaa kun ei sitä kukaan osuushallinnossa osaa analysoida eikä tilintarkastajatkaan ole mitään ruutinkeksijöitä. Annanpa muutaman satatonnia pienellä korolla niin voivat ostaa niitä edullisia osuuksia joita minäkin olen sitten hyväksymässä ettei kuka tahansa pääse apajille, voishan sitä itsekkin jonkun verran ostaa mutta ei niin paljon että herättäis huomiota ja sitten jonkun ajan päästä päätetään hallituksen kanssa että on se niin riitaista toimintaa että pannaan purkuun koko osuusp..eikun osuuskunta. Jääköön tutut mummut ja papat omin nokkinensa hyssyttelemään villasukissaan, minä lähden parantamaan pallon paikkaa aina kun voin ei sitä kukaan huomaa...paitsi..ase tai tehis.. On se kiva kun tulee joulu joka on rauhan ja hyväntahdon aikaa eikä tarvi palmuista kantaa huolta kun ovet on kiinni..niitäkin vois kyllä oikeastaan jonkun myydä niin sais ppo-osuuksia lisää ?
Ilmoita
Vois lyödä melkein veikkaa että taas seuraavassa osuuskuntakokouksessa kun esitellään v.2015 tulosta saamme kuulla miten hyvin on tase pienentynyt ja osuuskorkoa on kertynyt huomattavasti vähemmän mitä suuret toimitusjohtajan lupaukset oli aikanaan... siis tase pienentynyt jälleen siksi että olisi edes 30-40 €/osuus jäsenille köyhän antia. Ja miksi ..saamme senkin kuulla että kun globaalit markkinat ei ole toimineet ja on muuten sijoitettu erinomaisesti tuottaviin alueen yrityksiin joissa on vaihdettu sukupuolta-tehty käyttöpääoma tarpeisiin rahoituksia ja tuettu "ylösajovaiheessa" olevia pehmeän raudan käsittely lafkoja..sitähän ne oli ennenvanhaan kyläsepätkin jotka hevosille kenkiä ahjoissaan lämmitteli..

On se vaan ihme kun joku saa noin puhua muunneltua totuutta ja päämiehet suu auki kuuntelee huulipyöreänä ja silmät apposen auki uskoen joka teesin vaikka kaikki tietävät että täyttä soopaa..eikä edes luonnontuote mäntysoopaa vaan ahmed ahneen sanoin "mulle mulle" mutta ei omistajajäsenille.
Ilmoita
..onko 27 000 jäsentä innoissaan siitä kun maksaa 8 000 €/kk toimitusjohtajalle kolmelle muulle henkilölle ja hallinnolle yhteensä jonkunverran enemmän , että He siellä liirunlaaruilevat jotain sijoitusvisioita ja startegioita joista ei kukaan saa mitään tietoa eikä omistajajäsenet mitään hyötyä ?
Ei ole ja siihen on saatava muutos. Koko osuuskunnan toiminnassa ei ole tällä' hetkellä mitään järkeä, hallinto ja henkilöstö syö 100 vuotta kerättyä omaisuutta eikä sen maksajat saa mitään hyötyä. On ihan turha väittää että saittehan Te jo pieniä murusia mutta ne jotka siellä nyt häärää ei ole yksikään maksaneet niiden kerryttämisestä euroakaan. Viimeisillä toimitusjohtajilla ei ole ollut edes osuuskunnan osuutta.. kun on saatu palvelut "firman piikkiin" eli ovat olleet ja edelleen ovat "syytingillä" ja se jatkuu niin kauan kunnes hallinto saa niin kovaa kritiikkiä ja painetta omistajilta että on pakko jakaa kertynyt omaisuus niille joille se kuuluu = jäsenille.

Juonittelu jatkuu näissä merkeissä heidän osalta niin kauan kunnes kaikki on menetetty heidän kitusiin ..jos Me jäsenet emme ota hommaa haltuun = osuuskuntakokouksessa päätä saada rahamme pois !
Ilmoita
Mitä sitä pitäisi tavallisen jäsenen tehdä jotta tuo riitely loppuisi ja saisi omansa pois jota on maksettu vuosikausia tuosta puhelimesta ?
Olen ymmärtänyt että jos irtisanon osuuteni niin saan 360 € mutta entäs sitten. Saanko niitä korkoja tai hyvitystä jos en ole enää jäsen ?
Olenko kuitenkin ollut niiden sijoituspalvelujen käyttäjä sen jälkeen jos puhelin on irtisanottu ?
Mihin menee ne 100 M€ jotka on siitä kaupasta saatu kun eihän tuo 360 € ole kuin murto-osa siitä. Kenelle-kuka hyötyy ja miksi niitä ei saisi jäsenet jotka on konsernin rahoittaneet.. jäsenmaksuilla-perusmaksuilla-käyttömaksuilla ja puhelu - laajakaistamaksuilla yms. joista on kertynyt myyty omaisuuskin ?
Ilmoita
Minusta lehdissä julkaistu esitys osuuskunnasta eroon haluavien osalta on ihan perusteltua. Nykymuotoisesta osuuskunnasta irti haluavien on saatava omat osuutensa täysimääräisenä osuuskunnan omaisuudesta.

Summa on 1 240 €/osuus eli normaalin kotipuhelimen omistaneelle joille on siunaantunut kolme (3) osuutta se tekee yhteensä 3 720 €.

On esitetty että hallitus tuo seuraavaan osuuskuntakokoukseen esityksen omien osuuksien suunnatusta hankkimisesta joka mahdollistaisi oikeudenmukaisen eron osuuskunnasta sitä haluaville.

Tähän on toimitusjohtaja esittänyt vastaväitteen, että tuo summa olisi liikaa eikä hän osaa löytää laskennalle perusteita ?

Esitys pohjautuu yksinkertaisesti ihan oikein tehtyyn jakolaskuun johon ovat myös ulkopuoliset konsultit päätyneet. Osuuskunnan taseen jakamiseen osuuksien määrällä kuten oikein on esitetty.

Esiintuotu vastaväite muuttujista on siinä mielessä mielenkiintoinen, että se osoittanee ettei sijoitustoiminta ole tuottanut julkituotuja tuloksia vaan on jouduttu ilmeisesti "syömään kuormasta". Lupauksethan on olleet että omaisuus kaksinkertaistuu 10:ssä vuodessa ja sinä aikana jäsenille maksetaan 8-15 % osuusmaksun korkoa vuosittain. Sekään ei valitettavasti tule pitämään paikkaansa jos kerran esimerkiksi jaettu 100 € osuusmaksun korko on pienentänyt omaisuutta ja merkitsee ettei tuottoa ole syntynytkään sijoituksista ?

Tähän asiakohtaan tuo tehty esitys toisi selvyyden.

Ne jotka haluavat omaisuutensa pois voisivat sen saada oikeaan hintaan ja ne jotka haluavat jatkaa osuukunnan palvelujen käyttöä voisivat niin tehdä .

Osuuskuntakokousta mielenkiinnolla odottaen.
Ilmoita
PPO:n nettisivuilta huomasin että Oulaisissakin olisi 1 904 jäsentä ja heillä siis rahaa sisässä 7 082 880 € Osuuskunnassa.

Luulisi päättäjiä ja kuntapäättäjiäkin kiinnostavan niiden saanto hyödyntämään kaupunkia ja sen asukkaita=jäseniä. Vai kiinnostaakokaan ?

http://www.kalajoki.fi/ajankohtaista/kalajoelle-suunnitteilla-valokuituverkko

Olisi mielenkiintoista kuulla millä perusteilla ne kaksi ( 2) jäsenien valitsemaa hallintoedustajaa vastustaa seuraavassa osuuskuntakokouksessa purkamista kun kerran maakunnassa on noin vetovoimaisia suunnitelmia alueen infrastrukstuurien kehittämiseen joihin ei heikentävästi vaikuta globaalit markkinat vaan hankkeet edesauttavat alueen mahdollisuuksia päästä globaalien markkinoiden imuun ja esille.
Ilmoita
Kalajoella on pantu tuulemaan ja saman voisi tehdä täälläkin.

Jos kerran jäsenmäärän mukaisesti on siellä osuuskunnassa 7 082 880 € niin sillähän saisi varmasti "kuitu joka kotiin" projektin hoidettua kokoomus kansanedustaja/ministeri Suvi Lindenin valtioneuvostossa hyväksyttämän vision mukaisesti. Nyt rakennetaan "ilmaa" ja siitähän on nähty miten käy ja mitä ongelmia seuraa jos sen varaan palvelut suunnitellaan..ei saa lääkäreitä-poliiseja-palokuntaa jne kiireellisessä tilanteessa kiinni kun "ei ole kenttiä"..Kuitu on ja bitit virtaa eikä niihin pakkaset eikä kanavamitoitukset aiheuta katkoksia.

Asiaan saisi kaikki annettua oman kantansa kun kysyvät paikkakuntien edustajien kannan ja tuovat oman näkemyksensä heille julki. Asian käsittelyyn tulo ei vaadi kuin hallinnon päätöksen ja hyvää tahtoa. Myös kunnanisät voisi ottaa asian esille ja kartoittaa tuota kuituasiaa ja sen rahoituskuvioita samalla keskustelukerralla.

(Tiedän että kunnanvaltuutetuissa on vastarannan kiiskiä mutta he ovat vähemmistönä ja uudet vaalit on tulossa joka voisi olla vaikuttamassa kantaan )

Oisko tässä ideaa saada "riitely" loppumaan osuuskunnan nykyhallinnon ja jäsenien kesken ?
Ilmoita
43 §

Välitystuomion täytäntöönpanosta päättää yleinen alioikeus.

Yleiselle alioikeudelle osoitettuun välitystuomion täytäntöönpanoa koskevaan hakemukseen on liitettävä välityssopimus tai sen veroisena pidettävä 4 §:ssä tarkoitettu määräys ja välitystuomio alkuperäisinä tai oikeiksi todistettuina jäljennöksinä. Asiakirjaan, joka on laadittu muulla kuin suomen tai ruotsin kielellä, on lisäksi liitettävä oikeaksi todistettu käännös jommalle kummalle näistä kielistä, jollei tuomioistuin myönnä tästä poikkeusta.

Ennen kuin 2 momentissa tarkoitettuun hakemukseen suostutaan, on täytäntöönpanon hakijan vastapuolelle varattava tilaisuus tulla kuulluksi, jollei siihen ole erityistä estettä. Asia käsitellään käräjäoikeuden kansliassa, jollei asiassa kuulla todistajaa tai muuta henkilöä henkilökohtaisesti.

Sanokaa viisaammat esim entiset pj:t mitä tuo ylläoleva tarkoittaa..siis käytännössä ?

Pankkitoimihenkilöt ei osanneet kuin arvuutella että miksi tuota päätöstä ei "lainhuudateta" alioikeudessa ? Mitä siinä päätöksessä on sellaista jota ei haluta vahvistettavan tai joka toisi julki jotain sellaista jota jäsenmaallikoiden ei saisi ymmärtää.. siis itse päätöshän on nahkapäätös ja siksi hallinto kiukuttelee mutta uskaltaa kuitenkin jatkaa "valitsemallaan väärällä linjalla " ja kiusata jäseniä.

Kaikki oikeusoppineet noita höpörovessoreita lukuunottamatta ovat olleet sitä mieltä, että niin osuuskuntalaki kuin osuuskunnan säännötkin velvoittavat purkamaan osuuskunnan ja jakamaan kertyneen omaisuuden jäsenille heidän omistamiensa osuuksien suhteessa.
Ilmoita
Alla Risto Rytiä siteerattuna (minkä puolueen jäsen hän olikaan ?) :

Osuuskunta PPO:n pelastumiseen sekä onnelliseen tulevaisuuteen jäsenien kannalta sekä purkamisen toteuttamiseen en ole hetkeksikään menettänyt uskoani.

Pahimmat vihollisemme ovat omassa keskuudessamme ne, jotka itsekkäistä syistä ovat valmiit uhraamaan jäsenien edut ja ne jotka jatkuvasti ja toistuvasti julistavat totuutena sitä minkä tietävät valheeksi.

Ketähän He ovat. Missä roolissa toimivat jäsenien valitsemina.

Siis jo -40 luvulla on joku todennut ja julkituonut sen minkä me jäsenet voimme todeta tapahtuneen ja huomata sen yrityksen edelleen jatkuvan. Miksihän ?
Ilmoita
Aloite v.2016 osuuskuntakokoukselle;

Velvoite Osuuskunta PPO:n omien osuuksien hankkimiseksi

Osuuskuntakokous velvoittaa hallituksen hankkimaan jäsenten osuuskunnalle tarjoamat Osuuskunta PPO:n varsinaiset osuudet, kuitenkin määrältään enintään 25000 kpl.

Osuudet hankitaan osuuskunnan yksityisiltä jäseniltä ja siinä järjestyksessä kuin niitä osuuskunnalle tarjotaan.

Osuuksien hankkimisvaltuutus on voimassa osuuskunnan seuraavaan osuuskuntakokoukseen saakka.

Osuuskunnalle tarjotuista hankittavista osuuksista maksetaan raha niiden matemaattisen arvon mukainen hinta, kuitenkin vähintään 1150 € ja enintään 1250 € osuudelta.

Osuuksien hankintahinta tulee maksaa jäsenen ilmoittamalle tilille kahden (2) kuukauden kuluessa siitä kun osuudet on tarjottu osuuskunnalle hankittavaksi.

Osuuskunnalle hankitut osuudet tulee kuolettaa ja poistaa osuuskunnan osuusluettelosta.

Hankintamenettely pienentää osuuskunnan omaa pääomaa osuuksien hankinnoista makse-tulla määrällä, mutta ei laske jäljellä olevien osuuksien arvoa, eikä vaaranna osuuskunnan maksuvalmiutta.

Tulethan kokoukseen viemään aloite läpi ?
Ilmoita
Tuo on hyvä esitys. Hieman faktaa tapahtumista ja miten jäseniä yritetään hämätä:

- Osuuskunnan arvo oli kaupan jälkeen 180 M€, jäseniä 27 000 = 6 666 €/jäsen

- sitten jaettiin rahaa joka oli ristitty osuusmaksun koroksi 500 €/osuus v.2013

- tällöinhän ei omaisuuden olisi pitänyt pienentyä euroakaan ? jos jättikorkoa ?

- omaisuuden arvoksi oli kuitenkin sen jälkeen merkitty vain 100 M€ ? Eli ei se ollutkaan korkoa vaan ylijäämän palautusta..korkoa ei siis maksettu euroakaan !

- seuraavan vuoden osalta 2014 sanottiin jälleen maksettavan korkoa 100 € mutta

taas taseessa näkyy että omaisuus on pienentynyt eli olikin jälleen ylijäämän palautusta ? Jos 100 M€ tuottaa 15 % korolla jaettavaa niin sehän olisi pitänyt olla

200 €/osuus eikä pääoman pienentyä lainkaan.

Mutta kuten privanetin sivuilta voi tarkistaa niin PPO:n markkina-arvo onkin nyt

49,67 M€ eli taas on kadonnut 50,33 M€.. Osuuden Arvo on 3 720 €/jäsen !

Siis missä mennään ja mitä tapahtuu ? Tietääkö hallintoneuvosto, uskooko jäsenet?

..laulussa sanotaan "kuin tuhka tuulee" jos tämä meno jatkuu eikä kukaan "moiti" !
Ilmoita
Nyt on alkanut valmistelut osuuskuntakokoukselle ja hyvät jäsenet on aika lähestyä edustajiamme ja tuoda julki mielipiteenne osuuskunnan tilanteesta ja halustanne sen jatkosta. Edustajien nimet löytyvät linkistä joista kolmasosa erovuorossa:

http://www.osuuskuntappo.fi/osuuskunta/hallinto

Esitettävä kysymyshän voisi vaikka kuulua : Kannatatko osuuskunnan varojen pikaista palauttamista jäsenille täysimääräisenä vai koetko nykytilanteen edesauttavan toimintaa niin että jatkossa saisin annettujen lupausten mukaiset vuosittaiset osuusmaksunkorot vähintäin 100 €/v/osuus ? Milloin avoimuus toiminnan osalta alkaa ja miten voin jatkossa vaikuttaa omaisuuteni hoitoon minulle parhaaseen lopputulokseen ?

On mielenkiintoista kuulla niitä vastauksia hallinnonkin esittäminä.
Ilmoita
Niissä valmisteluissa ehdottaisin hallintoneuvostolle seuraavaan kokoukseen hieman valmistautumista ja vaikkapa kirjaamaan ylös jotain kysyttävää ettei mene vain estradilta esitettävän kuuntelemiseen.. Miksi ?

Siksi kun käväisin tuolla kauppapaikalla ja hieman analysoin sen tietoja ja vertailin mitä osuuskunta on julki tuonut kaupoista. Ihmeteltävää riittää tiedottamisessa !

Siellä on myyty 83 osuutta ja niiden kauppojen keskihinta on 840 €/osuus, eli n. 32 % alle osuuden tasearvon. Nyt kuitenkin olemme ostamassa omilla rahoillamme niitä hintaan 600 €/kpl, eli 52 % alle tasearvon. Se joka yleensä myy jommalla kummalla hinnalla menettää siis aika merkittävän osan omistuksistaan. Onko se reilua tai edes oikein ? Esim tähän epäkohtaan ja väärään menettelyyn kun lisätään leskien ja perikuntien muutaman viime vuoden aikana saama virheellinen osuuden arvostus ja voi jopa sanoa pakko osuuskuntamaksun palautus niin kaikki ei mene eikä ole mennyt varmasti lakien ja asetusten eikä sääntöjen mukaan oikein.

Kaiken lisäksi siellä päättämässä on ja on ollut valan antaneita lakimiehiä joilla on erityinen "huolellisuuvelvollisuus" asioissa ettei vääriä toimenpiteitä tapahdu.

Kuka korjaa virheet, kenen kuuluu pitää jäsenien puolta ja mikä instanssi voi tai minkä pitää estää tuollaiset tarkoitushakuiset toiminnot hallituksen osalta ?

Se on Hallintoneuvosto. Tarkistakaapa julkistetut ja toteutuneet luvut niin ero ihmetyttää..miksi..kenen etu..mitä ajetaan takaa..ja kuka hyötyy ?
Ilmoita
Olipa hyvä ja asiallinen kirjoitus Kalajokilaaksossa kuituasiassa ja mobiiliverkkojen ruuhkautumisesta.

Kuitu on todella ainoa kanava jossa nopeutta voidaan kasvattaa tarpeen perusteella eikä "ilman myynnillä" kuten mobiilipalveluissa.

Mielenkiintoiseksi asian täällä tekee vielä se, että lähes kaikki joilla on Osuuskunta PPO:n osuus tai osuuksia voivat saada kuituliittymään rahoituksen kun hoksaavat toimia oikein..tulevat osuuskuntakokoukseen ja kannattavat esitystä jolla rahat saadaan jäsenien käyttöön täysimääräisinä.

Esitys voi olla esim : Osuuskunta PPO lunastaa niin haluavilta jäseniltä osuudet todellisella arvolla 1240 €/kpl jonka jälkeen ne osuudet voidaan kuolettaa. Ne jotka haluavat jatkaa osuuskunnan jäsenenä voivat siis niin tehdä. Kaikki voittavat ja saavat tahtonsa läpi.
Ilmoita
PPO teki taas hyvän tuloksen ja jakaa siitä mukavan tuoton osakkaille.

http://www.raahenseutu.fi/Uutiset/1195022063163/artikkeli/ppo lta kelpo tulos viime vuodelta.html

Osuuskunta PPO menestyi hyvin sijoitustoiminnassaan päättyneellä tilikaudella 2015. Emoyhtiön Osuuskunta PPO:n tulos oli 7,1 miljoonaa euroa. Konsernin toinen sijoitusyhtiö Arvo Invest Nordic Oy saavutti 5,4 miljoonan euron tuloksen.

Osuuskunta PPO -konsernin ylijäämäksi verojen jälkeen jäi 9,6 miljoonaa euroa eli 11,4 prosenttia liikevaihdosta. Osuuskunta PPO-konsernin liikevaihto oli tilikaudella 84,3 miljoonaa ja Osuuskunta PPO:n liikevaihto oli 82,1 miljoonaa euroa.

– PPO:lla oli sijoitustoiminnassaan onnistunut vuosi, toteaa toimitusjohtaja Kati Peltomaa tyytyväisenä.

Kahdesta liiketoiminnan tukijalasta finanssisijoitukset tuottivat jälleen hyvin ja alueellisten sijoitusten volyymia saatiin kasvatettua suunnitellusti.

Alueellisen sijoitustoiminnan kautta mahdollistettiin kärsämäkisen tekstiilialan yrityksen Finnsvalan omistajanvaihdos, järjestettiin rahoitus sieviläisen teräs- ja alumiinirakentaja Alutig Oy:n uudelle kasvu-uralle, käynnistettiin yhdessä muiden sijoittajien kanssa uuden liikekeskuksen rakentaminen Haapajärvelle ja tehtiin merkittävä oman pääoman ehtoinen sijoitus Päätoimija-rakennuskonserniin. Päätoimija Oyj uutisoi marraskuussa investoivansa sijoituksen myötä uuden tuotantolaitoksen Oulaisiin. Noin 6 miljoonan euron tehdasinvestointi tuo Oulaisiin jopa 40 uutta työpaikkaa.

Osuuskunta PPO:n hallitus tulee esittämään osuuskuntakokoukselle, että osuuskunnan tuloksesta jaetaan osuuspääoman korkona 70 euroa osuutta kohti. Osuuskoron täsmäytyspäiväksi on päätetty 30.6.2016. Osuudenhaltijat, jotka on merkitty osuusrekisteriin kesäkuun loppuun mennessä, ovat oikeutettuja osuuspääoman korkoon vuodelta 2015.
2 VASTAUSTA:
Osuuskunta PPO:n hallitus tulee esittämään osuuskuntakokoukselle, että osuuskunnan tuloksesta jaetaan osuuspääoman korkona 70 euroa osuutta kohti.

Tuleeko puhtaana käteen vai onko maksettava verot?
..menee verot ja jaettavasta korosta on 25 % veronalaista pääomatuloa ja 75 % verovapaata 5000 € vuotuiseen yhteismäärään asti.
..ja mikä ihmeellistä niin kun hallinto toitotti sitä verotuspelotustaan,faktathan onkin ihan toiset..nyt me jäsenet maksellaan kuitenkin veroja mitä ei olisi v.2014 tarvinnut maksaa.. niin se maailma muuttuu eskoseni.

No onhan siellä jotain faktaa eli toteutuu se 8 % lupaus korosta..tosin se kohdistuu jäsenille sen suuruisena verona.. saatavasta ylijäämästä jota koroksi kutsuvat..meidän valitsemat edustajat hallinnossa..pöljät
+Lisää kommentti
Taas suuret sijoitustuotot ja tulossa reilu korko osuuksille. On se tuloksentekokone tuo PPO.
3 VASTAUSTA:
Pääomia syödään joutuisesti
..valitettavasti kellään "katilla" ei ole osaa eikä arpaa "tuloksenteon" kanssa. Taas jaetaan vain osuuskunnan jäseniltä kerättyä omaisuutta "korkona". Siitä ei ole nykyinen toimintaorganisaatio eikä hallinto tuottanut muutakuin omien puhelimien ja ict-palvelujen käytöstä kerättynä hippusen, kaikki muu on aikaansaatu uskollisten jäsenien "selkänahasta".. Sorry hallinto se on ihan turha yrittää kiillottaa kilpeänne, mokasitte ja nyt yritätte peittää jäljet jotka epäonnistumisestanne seurasi..ja edelleen vasten jäsenien tahtoa.
..jakokelpoinen ylijäämä 2013 oli 174 M€

... vastaava 2014 oli 108 M€

..nyt 96 M€..

Mihin ne miljoonat katoaa, ei ainakaan korkoa ole tuottaneet koska silloinhan olisi pitänyt lukjen olla toisinpäin..

On se melkoinen korkon syöjä tuo osuuskunnan hallinto ja organisaatio !

..niin ja askotti..anaali, ei kannata uikuttaa "hyvyyttänne joka on röyhkeyttänne !
+Lisää kommentti
Alla askotilla ja muille jotka edelleen vastustavat kaikkia jäsenien tekemiä aloitteita ja esityksiä eri palstoilla mietittävää ja palautetta kaivaten heiltä :

Vahingonkorvauslakiin perustuva vastuu

Vahingonkorvauslain 2 luvun 1 §:n mukaan, joka tahallisesti tai tuottamuksesta aiheutti toiselle vahingon, on velvollinen korvaamaan sen, jollei siitä, mitä tässä laissa säädetään, muuta johdu. Milloin vahinko on aiheutettu rangaistavaksi säädetyllä teolla tai julkista valtaa käytettäessä taikka milloin muissa tapauksissa oli erittäin painavia syitä, käsittää vahingonkorvaus hyvityksen myös sellaisesta taloudellisesta vahingosta, joka ei ole yhteydessä henkilö- tai esinevahinkoon.

- oliko osuuskunnan myynti tekona Teiltä tahallinen ? Perustelu miksi ei .

- oliko se tuottamuksellinen ? Perustelu miksi ei .

- aiheuttiko datame-projekti 40 M€ vahinkoa jäsenille ? Perustelu miksi ei.

- oliko vahingon aiheuttaminen tapahtunut rangaistavaksi säädetyllä teolla ? Perustelu miksi ei.

-Johdettiinko päättäjiä harhaan ? Perustelu miksi ei .

- käytettiinkö vahingon aiheuttamisessa julkista valtaa ? Perustelu miksi ei.

- oliko tiedossa erittäin painavia syitä päätöksen seurauksesta ? Perustelu miksi ei.

- sanooko laki päätöksen käsittävän vahingonkorvaus hyvityksen taloudellisesta vahingosta joka ei ole yhteydessä henkilö- tai esinevahinkoon ? Perustelu miksi ei.

Ao lain osalta on tiettyjä määritteitä ketä koskee,milloin ja missä ajassa asiat on selvitettävä ja käsiteltävä ? Perustelu ja aikarajat edelliselle.
Ilmoita
Paljonko on osuuskunta PPO:n jakokelpoinen pääoma ? 2014, 2015

Onko siinä mukana liittymismaksurahastointi ?

Paljonko on vastaavaa viivan alla ?2014, 2015

Paljonko on tase ?2014, 2015

Yksinkertaisia kysymyksiä johon jäsenet haluaa vastaukset. Kiitos
Ilmoita
Mistä saa osuuskunnan jäsen tilinpäätöstiedot tarkastettavaksi ? Kiinnostaa :

- jakokelpoisen oman pääoman määrä

- paljonko on liittymismaksurahasto

- paljonko on vastaavaa 2013-2014-2015

- paljonko on tase 2013-2014-2015
Ilmoita
Toisten hätä ja toisten eriarvoisuus voisi tasoittua ja uskoisin että ainakin suuri osa osuuskunnan jäsenistöstä voi sen hyväksyä on ehdotuksenani.

PPO rahoittaisi osaltaan uuden kirkon rakentamisen Ylivieskaan. Julkisuudessa olleiden investointiin tarvittavien summien osalta ei kustannusvaikutus maksettuihin korkoihin verrattuna olisi kuin 75 €/osuus. Kyllä osaltani olisin valmis osallistumaan hankkeen rahoitukseen osuuskunnassa olevista "sijoituksistani". Se on korkeintaan yhden vuoden osuuskoron menetys.

Lisäksihän pääoma kaksinkertaistuu 10 vuodessa ja kirkkohan olisi sijoitus tulevaisuuteen tosi pitkälle ajanjaksolle.

Kannatetaan asiaa seuraavassa osuuskuntakokouksessa 26.5.2016 ja kokouspaikankin voisi siirtää Ylivieskaan uuteen jäähalliin jolloin olisi suurella jäsenkunnalla mahdollisuus antaa tukensa hankkeelle.

Vai onko hallituksella ja toimivalla johdolla-hallintoneuvostolla jotain asiaan liittyvää lisäarvoa ?
1 VASTAUS:
Jospa uusikin kirkko poltetaan niin rahat kankkulankaivoon kun vakuutus ei kokonaan korvaa. Lahjoituksilla ja talkoilla tehtyä.
+Lisää kommentti
Olivat sen kuntonurkan sisu tarkasteneet Raahessa johon ppo on törsännyt rahaa koko ajan tukieuroina, nytkin oli 46 ooo € tappiota tullut 250 ooo euron liikevaihdolla. Sehän on samanlaista bisnestä kuin itse "konsernin" emoyhtiöllä..

On se kiva reppana tilintarkastajalla kuitata 20 ooo e tarkastuspalkkio kun lausunnossaan mainitsee..olemme tarkasteneet tilit ja yrityksen tuloskunnon riittävällä evidenssillä. Lausuntonamme toteamme yrityksen talous- ja tuloskunnon olevan käymiemme kirjauksien pohjalta hyvän. Tappioita on kirjattu -46 ooo joka siirretään tulevien vuosien voittotilille. Laitteet on liisattu, vakuuksia ei ole ja vuokrasitoumuksia v.2021 asti 600 ooo euroa.

Ei tule tekemään koskaan sijoituksille tuottoa. Eli on oikein huippusijoitusasiantuntija ollut sopimassa, vissiin jotain tuttuja tai kumminkaimoja on tukien saaja tilinpäätöksen jollekkin allekirjoittajalle tai tarkastajalle ? Kauanko hallinto osuuskunnassa antaa moisen jatkua ?.. niin ja se koko masto kompleksi tuottaa myös tappiota mutta se piiloitetaan "konsernin" taseisiin ja kirjauksiin.. senkin hallinnoi sama "huippuammattilainen" monien tutkintojensa antamilla neuvoilla.. ja tappiota tulee kun saa törsätä jäsenien rahoilla ja itse isolla palkalla.

Mitenkähän tuohon tukemiseen suhtautuu muut Raahen kuntokeskukset jotka toimii liiketaloudellisesti omillaan mutta niiden omistuksia käytetään kilpailevan yrityksen auttamiseen jatkuvasti. Osaltani ei voi hyväksyä noin epäreilua ja epätasapuolista toimintaa ja tuskin muutkaan.
Ilmoita
Alla mainitut aloitteet on toimitettu Osuuskunta PPO:n hallitukselle tulevassa v. 2016 osuuskuntakokouksessa käsiteltäväksi osuuskuntalain 5-luvun 6 §:n mukaisesti. Aloitteet on toimitettu pääosin helmikuussa 2016.

- Yksityisen jäsenen oikeus valtuuttaa kenet haluaa edustamaan itseään, koska se on demokraattista ja yhteisöjäsenelläkin tämä oikeus on.

- Sääntöjen päätoimialamääräyksen mukaisen jäsenistöä palvelevan toiminnan palauttaminen PPO:n toiminnaksi.

- Vuonna 2011 tehdyn virheellisen rahastoantipäätöksen oikaiseminen, koska tehty päätös on osuuskuntalain määräysten vastainen.

- Jäsenelle oikeus erota osuuskunnasta ja saada erotessaan osuuksilleen kuuluva n. 1200 €/osuus osuuskunnan nettovarallisuudesta.(Jakokelpoisesta pääomasta)

- Liittymismaksujen palauttaminen jäsenille koska Osuuskunta PPO:n liittymiä ei enää ole.

- Osuuskunnan purkaminen vapaaehtoisen selvitystilan kautta ja sen varallisuuden palauttaminen jäsenille, koska osuuskunnan nykyiselle toiminnalle ei ole sääntöjen päätoimialassa määrättyä perustetta.

- Osuuskunnan hallintoa sitovan Jäsenäänestyksen järjestäminen osuuskunnan purkamisesta/jatkamisesta.

- Kaikkien osuuskuntaa koskevien riitojen ratkaisu alioikeudessa välimiesoikeuden sijasta, koska välimiesoikeuskäsittely on suhteettoman kallista.

- Ikärajan poistaminen hallintoneuvostoon ja hallitukseen valittavien kelpoisuusehdosta, koska se on ristiriidassa Suomen Perustuslain kanssa.

- PPO:n tytäryhtiöiden yhtiökokousedustajien valinta osuuskuntakokoukselle nykyistä hallintoa koskevan luottamuspulan vuoksi.

Yhtään ylläolevista aloitteista ei hallitus ole hyväksynyt kokoukseen käsiteltäväksi ?
Ilmoita
Oheista kirjoitettiin hallituksen julkituomana 2014 ja 2015 aikana:

Alla on tekstissä totta vain se, että nyt jäsenet ovat joutuneet tilanteeseen jossa He ovat ainoat jotka joutuvat maksamaan ei yksin pääomaveroa vaan myös kaikki suuret lisäkulut jos aikovat luopua myymällä osuuksiaan privanetin tai pankkien avustamana.

Karkeasti laskien 82096 osuuden omistajaa joutuvat maksamaan ne uhatut verot joka tapauksessa henkilökohtaisesti ja niistä muodostuu aika suuria menetyksiä.

Nyt kauppahinnalla jonka hallitus on muurannut markkinoille menettää jäsenistö kaikkiaan kuluina 36,75 €/osuus eli 3,1 M€. Tämän lisäksi joka kaupassa perii privanet min.30 € tai 2 % kauppahinnasta (eli jos myy 3 osuutta a 600 € niin provisio onkin 36 €) ja vielä kaiken päälle menee 1,5 % varainsiirtovero joista kertyy 3,2 M€ lisäkulu, Siis yhteensä onkin jäsenet maksumiehinä 6,4 M€ kuluille,,

Siis tuon ennen v.2013-2014 verottomana saatavilla olleen osuuskunnan omaisuuden maksumiehiksi hallitus houkuttelikin tavalliset jäsenet, ei siis konsernin osalle tulleita veroja mene tässä tilanteessa lainkaan ?

Mielenkiintoiseksi asian tekee se että ylläolevilla laskelmilla ja "pörssissä" esilläolevalla tavalla on osuuskunnan aikanaan ollut jakokelpoinen pääoma 174 M€ kuihtunut Arvoon 49 257 600 €.. mihin tästä välistä on loput puhallettu ?

Raahen Seutu 22.5.2014

Osa 1. MALTTI ON VALTTIA

Osuuskunnan purkautuessa vain verokarhun vierailu on varmaa.

Eipäs juupas -keskustelu Osuuskunta PPOn olemassa olosta vain jatkuu. Kun koossa on 140 miljoonan euron omaisuus, ei liene yllätys, että keskustelua rahakasasta jatketaan, vaikka osuuskunnan purkaminen ei varsinaisesti olekaan osuuskuntakokouksen asialistalla. Kuka on odottamassa edelleen tuhansia euroja pankkitililleen ja pistämässä osuuskuntaa lihoiksi, kuka taas toivoo pääomaköyhälle alueelle uutta rahoituslähdettä.

Odotukset osuuskunnan purkamisen tuottamasta tilistä ovat suuret. Optimistisimmat toivovat jopa 5 000 euron pottia. Laskelma, johon on päädytty jakamalla osuuskunnan tasearvo osuuksien määrällä, ei huomioi verotusta.

– Osuuskunnan purkautuminen ei ole mahdollista ilman veroseuraamuksia, toteaa Verohallinnon ylitarkastaja Tiina Rantala.

Yksinkertaisuudessaan verotusta on odotettavissa niin osuuskunnalle kuin sen jäsenillekin erikseen.

Osuuskunta maksaa käyvän arvon ja hankintahinnan välisestä arvonoususta veroa 20 prosenttia. Jäsenistö puolestaan maksaa saamastaan jako-osuuden voitosta pääomatulona 30-32 prosentin veron.

Rantalan mukaan tilanne, että osuuskunnan purkamisesta ei seuraisi veroja, on äärimmäisen harvinainen. Tuolloin osuuskunnan nykyisen käyvän arvon tulisi jäädä alle aloitusaikojen hankintahinnan.

Mikäli osuuskunta puretaan, varmaa on siis ainoastaan verokarhun vierailu osuuskunnassa ja sen jäsenistön luona. Sen jälkeen liikkuvia osia onkin niin paljon aina veroseuraamuksista, omaisuuden sisältämien osakepottien myyntihintoihin, että voidaan puhua vain arvioista.

Jo esitetty osuuspääoman korko 1 500 euroa kolmelle osuudelle on verovapaata. Verottajalta saatujen ennakkopäätösten pohjalta tehdyn laskelman mukaan osuutta kohden jaettavaa tämän jälkeen jäisi noin 750 euroa ennen henkilökohtaista veroa. Normiosakkaan kolmen osuuden saldo ennen veroja olisi siis 2 250 euroa. Verokarhun käynnin jälkeen tilille jäisi noin 1675-1845 euroa.

Mikäli osuuskunta jatkaa sijoitusosuuskuntana, osuuden hinnaksi koronmaksun jälkeen ja kauppapaikan aloittaessa on arvioitu 690 euroa ja sille vuosittaista korkoa 50 euroa. Laskelman mukaan jos jäsen malttaa odottaa viisikin vuotta ottaen korot ja arvonnousun, saisi hän korkoina 260 euroa ja osuudenmyynnissä

1 050 euroa. Jo yhden vuoden odottaminen ja myynti sen jälkeen tuottaisi enemmän kuin purkuvaihtoehto.

Kuka tai mikä taho nyt vastaa ja vahvistaa että näin tulee käymään ?

Mikä on osuuden todellinen arvo..konsultit määritteli sen 1 240 €/kpl ?
Ilmoita
Miten tuo omistus rajaus voikin olla osuuskuntakokouksen jälkeen ? Sehän tarkoittaa sitä että Arvo setä yrittää ostaa osuuksia koko ajan halvalla ja varmaan ihan tuonne kesäkuun loppuun asti houkuttelevalla markkinoinnilla ( hyvin taitetuilla lehdyköillä joita teetätetään nykyArvon malliin ilman kilpailutusta) ja se joka erehtyy loukkuun menettääkin osuusmaksun koron.. Huom ei tämä olekkaan mitään osakeyhtiömallin valvottua toimintaa vaan taas on kehitelty hallinnon ja toimitusjohtajan lanseeraamana uusi osuuskuntatäsmäysstrategia, eikös sellaista joku "kuomako" se oli, esitellytkin hallintoneuvostolle, no ainakin hallitus tietää kikat.

Tarkkana nyt jäsenet Teitä yritetään näinkin höynäyttää.
Ilmoita
Olipa asian ytimeen osuva kirjoitus jäseneltä lehdessä. Kuvaa niin nykyhetkeä kuin menneisyyttä osuuskunnan hallinnon ja viimeisimpien toimitusjohtajien toiminnassa. Luotaa ehkä tosin myös poliittisiin näkemyksiin jotka vallalla nykyhallituksessa kuin myös osuuskuntaan valittujen edustajienkin kannanotoissa.

"Nyt viekas vilppi täällä, on noussut kunniaan, on valhe vallan päällä ja vääryys voimissaan. Ei kuulla kurjan ääntä ja köyhää sorretaan. Ja lainkin rikkaat vääntää vääryyttä puoltamaan.

Eikä ne osaa edes hävetä korkeasti koulutetut ja palkatut niin lakimiehet kuin hallinnon ihmiset. Mistä tällainen käyttövoima tulee ja miksi ei voi toimia rehellisesti ja avoimesti.
Ilmoita
Välitän sotaveteraanien ja leskien kiitokset osuuskunnan hallinnolle meille osoitetusta luottamuksesta viime osuuskuntakokouksessa.
Ne maksamamme osuus-ja liittymismaksut ja muu omaisuus olisi tosin ollut paljon miellyttävämpi saada omaan käyttöön ennen viimeistä veteraanipäivää 27.4.2017 Lahdessa.
Olette varmaan tyytyväisiä eri instanssien puitteissa, poliittisissa järjestöissä ja muissa jopa "salaisissa konklaaveissanne"

Kun seuraavan kerran soi Veteraanin iltahuuto emme ole ehkä enään kuulemassa sitä, nauttikaa Te siitä ja sen taustoihin liittyvistä teoistanne.
Ilmoita
Minusta Osuuskunta PPO:n kokouksessa lausui Tapio Pihlajamaa hyvin niin hallinnolle ja toimitusjohtajalle sopivan ohjeen :
Asioiden paljous usein näköalat peittää,
anna silloin rohkeus syrjään kaikki turha heittää.
Anna nähdä olennainen,siitä olla riippuvainen.
Ilmoita
Vielä olisi aikaa korjata virheitä, mm. leskien ja perikuntien osuuksien siirroissa tapahuneet virheet. Peltomaa on itse julkisesti hallintoneuvoston kokouksessa (tallenne) sanonut että asia tiedetään mutta sen korjaamiseksi pitäisi tehdä töitä ? Jos kerran jäsenrekisterit on ajantasalla niin sehän on yksi eräajo jolla virheelliset tiedot ja siirrot saadaan korjattua.
No tosin useampikin hallintoihminen on sanonut että "Mehän muut jäsenet saadaan näin väärin ollen enempi jaettavaa".. aika kiero kannanotto jäsenien valitsemilta edustajilta.
Ilmoita
Osuustalouksien tarkastusviraston raportti PPO:n myynti- ja sijoitussotkuista on julkistettu.
Raportissa kritisoidaan jäsenien edustajana omistajaohjauksesta vastanneen hallinnon toimintaa. Sen mukaan hallitusneuvosto ei puuttunut toimitusjohtajan ja hallituksen toimintaan riittävästi vaan antoi niiden toimia epäasiallisesti ja ilman jäsenkunnan antamaa valtuutusta em. asioissa ja sallii sen vielä todennettavissa ollen jatkossakin.

Tarkastusviraston mukaan toimitusjohtaja ja hallitus heikensi osuuskunnan hallintoneuvoston harkintavaltaa kieltäessään päätöksiä tehtäessä niiden syvällisemmän analysoinnin ja niiden kokonaisvaikutuksien arvioinnin laaja-alaisesti toiminnassa ja toiminta-alueella. Lisäksi voidaan todeta että menettely oli tarkoitushakuista ja jäsenien kannalta taloudellisia menetyksiä aiheuttavaa.

Lisäksi hallinto alkuvaiheessa esti kanteiden nostamisen virheellisistä päätöksistä ja on myöhemmin kaikin keinoin pyrkinyt eliminoimaan julkituotujen vääryyksien ja osuuskuntalain sekä osuuskunnan sääntöjen kannalta huomiotta jätettyjä velvotteita mm. aloitteiden käsittelyssä ja estänyt kokoustilanteissa jäsenillä olevia oikeuksia. Näitä varten on ollut palkattuna eritasoisia asianajajia joiden vaikutteilla ja menettelytavoilla on saatu ohjattua toiminta väärille raiteille sekä käyttäen jäseniä vastaan jäsenkunnan omaisuuteen liittyvää rahoitusmahdollisuutta.

Jäsenkunta ja sen oikeudet on merkittävällä tavalla saatettu vähämerkitykselliseen asemaan myös eri medioita hyväksikäyttäen.

Hallinto pyrkii kiistämään raportin esilletuomat väärät menettelyt.
Ilmoita
Hyvää Juhannusta osuuskunta PPO:n hallinnolle toivottaa jäsenkunta.
Toivotuksella toivotaan hyviä päätöksiä jäsenkunnan eduksi ja niin että he saavat heille kuuluvan osansa omaisuudesta joka on heiltä 100 v aikana kerätty pieninä puroina..kulut katetaan-voittoa ei tavoitella periaatteella.
Ei mitään markkinahintaa vaan oikea taseeseen pohjautuva summa jossa on rakennusrahastot ja muut realisoitavat erät täysimääräisinä mukana.
Lopuksi pidetään osuusmaksuosuuksilla komeat juhlat osuuskunta PPO:n ent. Pohjanmaan Puhelinosuuskunta muistoksi Ylivieskan uudella jäähallilla arkilauantaina jonne kaikki jäsenet ja asiasta kiinnostuneet on tervetulleita.
Ilmoita
TUO PERKELE.
1 VASTAUS:
..ompa keskikesän juhlassa jollain hermo pinnalla. Etkö kestä totuutta ja tuohan on erinomainen esitys jota kannattaa eteenpäin viedä ja yrittää saada aikaiseksi
+Lisää kommentti
Hallintoa lähellä oleva taho julkitoi huolestumisensa osuuskunnan varojen osalta juuri esitetyn kuluvan vuoden tammi-maaliskuun raportoinnin osalta.
Kuluvan vuoden liikevoitto oli käytettävissä olevalla likviditeetillä vain 0,821 M€ kun se viime vuonna samaan aikaan oli 1,134 M€ kertoo tilastointi.

PPO:n rahoituskate, eli korkotulojen ja -menojen välinen kate, pieneni kaksikymmenystä (-20 %)vuodentakaisesta.
Rahoituskate oli tammi-maaliskuussa 0,516 M€. Sekä korkotuotot vähenivät, että korkokulut nousivat viime vuodesta.

Sijoituspalvelujen liikevoitto laski 1,103 miljoonaan euroon, mikä on alle puoleen vuoden takaisesta.

Huolena on nyt miten jäsenkunta tulee reagoimaan jos vuoden osalta joudutaan ilmoittamaan ettei osuusmaksun korkoa makseta ollenkaan kun hallinto ja johto on luvannut tietyn tasoista koronmaksua olevan jatkuvasti vuositasolla.

Lähitaholle oli jäänyt sellainen kuva hallinnon huolestumisesta, että harkinnassa on jopa yritystoiminnasta tuttuja toimenpiteitä jotta kulurakennetta voitaisiin keventää. Itse jäsenasioiden ja sijoitusmassan hoito ei vaatisi nyt havaittavissa olevaa merkittävää yliresurssointia johon on päädytty ehkä lyhytnäköisen strategian valintojen johdosta. Keskustelut olivat olleet luottamuksellisia.

Mielenkiinnolla nyt seurataan seuraavia raportteja ja analyysejä mutta on myös varauduttu nopeisiin ratkaisuihin ennen vuodenvaihdetta kun ensin saadaan hoidettua viime vuoden sitoumukset ja luvattu korkojen maksuliikenne.
Ilmoita
Alottakaa jo uusi sivu ppon aiheesta . Tämä niin pitkä jo ettei jaksa selata kaikkia vanhoja jupinoita läpi.
Ilmoita
Eipä kannata selaillakaa, samaa köyhien märinää suurin osa, muutama harva asiantunteva kirjoittaja, kuten minäkin...sais ne silti sen vajaa 300 ekeä maksaa, että sais juotavaa.
1 VASTAUS:
..joo ne nuo raahen viisas ja askotti kirjoittelee mitä sattuu eikä uskalla julkituoda todellisia vaikuttimiaan ja lukuja kuten on luvattu.. kaivataan tj:ltä avoimuutta..avoimuutta jos aiotte työpaikkanne säilyttää osuuskunnassa edes ....kk
+Lisää kommentti
Häkissä on viisi apinaa. Laitetaan banaani roikkumaan häkin katosta ja tikkaat banaanin alapuolelle. Jonkin ajan kuluttua joku apinoista lähtee kiipeämään banaania kohti. Heti, kun apina koskettaa tikkaita, muita apinoita ruiskutetaan kylmällä vedellä.

Jonkin ajan kuluttua joku toinen apina lähtee kohti banaania samoin tuloksin – muita apinoita ruiskutetaan kylmällä vedellä. Kohtapuoliin tikkaille pyrkivän kolmannen apinan aikeet estetään toisten toimesta.

Nyt luovutaan kylmästä vedestä. Yksi apina otetaan häkistä pois ja tilalle laitetaan uusi. Uusi apina haluaa kiivetä tikkaille ja hakea banaanin.

Kauhukseen apina huomaa, että muut käyvät sen kimppuun. Parin yrityksen jälkeen apina ymmärtää, että yritys kiivetä tikkaita johtaa joukkokuritukseen.

Seuraavaksi korvataan taas yksi alkuperäisistä apinoista uudella. Edellisellä kerralla vaihdettu apina osallistuu kuritukseen nyt innolla!

Näin toimitaan kaikkien alkuperäisten apinoiden kanssa. Joka kerta, kun uusi tulokas yrittää tikkaille, muut kurittavat tätä. Useimmilla ei ole mitään käsitystä, miksi ne eivät saa kiivetä tikkaille tai miksi ne osallistuvat tulokkaan kurittamiseen.

Kun kaikki alkuperäiset apinat on korvattu, ei yhtäkään häkissä olevaa apinaa ole ruiskutettu kylmällä vedellä. Kuitenkaan yksikään apina ei enää yritä tavoitella banaania.

Miksi? Koska niiden mielestä täällä on aina toimittu näin.

Ja näin, hyvät ystävät on osuuskunta PPO:n hallinnon toimintamalli syntynyt.
Ilmoita
Siellä oli jouduttu luopumaan jo ainoista hyvin tuottaneista ammattilaisten käsissä olleista pörssiosakkeista jotta oli saatu limittiä tileille osuuskoron maksua varten. Nyt joudutaan jälleen kikkailemaan kirjanpidollisesti jotta näyttäisi ettei pääomia ole syöty. On hyvä kuitenkin muistuttaa ettei nekään keinot kanna kauas ja jopa "rajoitetulla evidenssillä" tilintarkastusta hoitava tahokaan voi useampaa kertaa katsoa sormien läpi vääriä kirjauksia vaan se on herra herrallakin ja laki niilläkin.
Ilmoita
Mihin tarvitaan koko hallintoneuvostoa koska edustus siellä ei vastaa enää sääntöjen mukaista paikkajakaumaa vaan on levinnyt jo "toimialueen" ulkopuolelle kuin "enon eväät". Lopettamalla koko turha lössi saataisiin ihan kivasti säästöjä kuten suomen hallituskin yrittää aikaansaada.

Kannatetaanko ?
Ilmoita
On mennyt luu kurkkuun askoteilta ja urputtajilta kun alkaa totuus heidän stratekioistaan tulla esille. Ei siinä auta yhdenkään itseään asiantuntijaksi tituleeraavan suunnittelemat utopistiset statekiat jotka on ja on olleet vain sanahelinää joita on ollut mukava esitellä samanmielisille nyökyttelijöille hallinnossa jota on höystetty hyvillä lounailla ja rähmäpullakaffeilla ja nyt jouluna saadaan jos ei nyt uutta älypuhelinta niin ainakin joku hyvä joululahja vuoden samanmielisenä olosta..pakko se olisi ollut antaa myös niille jotka olisi uskaltanut edes kysyä jotain kriittistä..paljonko on tase nyt, mikä mahtaa olla ennuste ens vuonna jaettavasta osuusmaksun korosta, onko mietitty miten hoito-organisaation kuluja voidaan pienentää huomattavasti ja joko masto kiinteistö tuottaa ja jumppasali on maksanut lainojaan lainkaan ? Onko hirveän vaikeita kysymyksiä ? Miksi ne ois niitä ?
Ilmoita
..no kun jotku haluaa saada toisten omistuksen puoleen hintaan..sehän on ollut paulin-askon-katin-jarmon-markun-tuomon..jne tavoite..siis tavoite tai oisko ollut jopa vielä härskimpi että saisivat osuudet ostettua tai ns. luovutusmenettelyllä vielä halavemmalla..120 €/kpl.. olihan siellä 180 M€ jaettavaa jonka on jäsenet maksaneet vuosien saatossa..ja siis saatossa !
Onhan siellä liittymismaksurahaa..eli verkkojen rakentamisrahaa 47 M€ jolla on saanut aikoinaan sen johdon mökkiinsä..+ kuituihin käytetty .. se ei ole kadonnut mihinkään mutta sen arvo on kuranttia kamaa..myyty todella paljon alihintaan kun seuraa nykyvisiointia mitä tapahtuu ja on tapahtumassa näissä "televerkko ja it-palvelu" kuvioissa..on ne laskevassa markkina-arvossa..hah hah sen kuin arvo nousee ja tarjonta lisääntyy !
Oli aika visionäärejä paulit-askot-katit-jarmot-markut-tuomot...jne no onneksi voi tuomot saada 560 M€ tukirahoja kannattamattomien ämylihommiensa hoitoon..ettei tarvisi osuuskunnan jäsenille jakaa omistus- osuuksia osuuskunta PPO:sta !..haihai mitä koinausta..
Ilmoita
Luotettavalta taholta "salassaolo" määräyksestä huolimatta saadun ennakkotiedon mukaan on odotettavissa osuuskunnan ja sen sidosyhtiöiden tiedote v.2016 tuloksesta joka tuo julki seuraavaa:
-globaalien markkinoiden epävarmuudesta johtuen jäänee lopullinen liikevoitto huomattavasti alle suunnitellun. Vuoden vertailukelpoisen tuloksen arvioidaan jäävän alle edellivuosien tason.
Vertailukelpoista jakoon käytettävää osuusmaksua ei voitane maksaa kuin 30 €/osuus huolimatta että on tiedossa mm. Partnerasta saatava n. 5 M €:n ylijäämäjako osuus. Jaettava osuusmaksunkorko aikaansaadaan erilaisilla kirjanpidollisissa siirtoerillä joilla on vaikutusta tasetta pienentäen.

Hallitus on kuitenkin esittämässä osuuskuntakokoukselle ettei ryhdyttäisi mihinkään vastaavaan ylimääräisten omaisuuserien jakoon kuin Partnerassa (ent. Oulun Puhelin-DNA) sillä saavutettavissa olevan rauhoittavan vaikutuksenkaan takia huolimatta että jäsenkunnan suuri enemmistö sellaista on esittänyt .

Rajoitetun mandaatin saanut tarkastusyhtiö ei voi antaa kielteistä ilmapiiriä lisäävää lausuntoa vuoden tarkastuslausunnossaan vaan toteaa lakonisesti asiantilan saman kaavan mukaisella lausuntomallilla kuin on ennenkin tehty?
Ilmoita
Köyhät meillä on aina keskuudessamme.
Ilmoita
Luotettavalta taholta saanut tiedon mukaan on hallitus ja toimitusjohtaja joutumassa sivuraiteelle. Hallitusneuvostossa on esiintullut kritiikkiä toiminnan lepsuudesta ja epämääräisten startegioiden ja tulostavoitteiden osalta. Toimintaan kaivataan selkeitä visioita ja niihin pyrkimistä, eikä vain esilletuontia aikaisempien päätösten aikaansaannoksien pohjalta saatavista tuotoista. Mm. julkituotu entisen Oulun Puhelimen nykyisen Partneran ylijäämän jako tuo Osuuskunta PPO-konserniin sievoisen summan kun sieltä jaetaan ylijäämänä tuottamaton osuus mm. DNA:n myynnistä kertyneestä 200 M€:sta jolle ei ole koko maasta löytynyt tuottavaa sijoituskohdetta ? ..ja nykyjohto ei ole siitä latiakaan aikaansaanut toiminnallaan vaan se on aikaisempien toimijoiden tulosta.
Miten nämä PPO:n hipsterit meinaa ja yrittää olla fiksumpia..kuin ammattilaiset ? Minä vaan kysyn ? Mukavahan sitä on nauttia isoa palkkaa eikä tarvi vastata mistään..tavoitteista..myynnistä..tuotoista !
Ilmoita
Milloin hallntoneuvoston seminaarin anti tulee julki. Oliko hyvä kokous, uskalsiko kukaan vaatia faktatietoa kehiin tai kyseenalaistaa esilletuotuja tuottolukuja jotka on perustuneet koko ajan vain taseen syömiseen mutta samalla on hoitokulut kasvaneet. Tuon menettelyn ymmärtää jo peruskoululasetkin eikä se ole mitään taitavaa liikkeenjohtoa ja jäsenien etujen ajamista. ihan selvästi on nähtävissä että ajatus on ajaa hevosella niin kauankuin se vain juoksee ja viedä se sitten kannukseen ja sanotaan että näin siinä kävi..makkaraksi vain..
Ilmoita
Peltomaa kertoo Kalajokilaaksossa 22.7.2016, että Lehto Groupille annetun lainan ja sen tuoman yli 1,5 Milj voiton vuoksi ammattisijoittajat ovat kiinnostuneet PPO:sta nähtyään tuloksia.

Virke pitää sisällään sen, että Peltomaa on omasta mielestään amatöörisijoittaja ja siinä hän on oikeassa, kun katsotaan mitä on tapahtunut lausunnon jälkeen.

Lehto Groupin listautuessa PPO sai 5 Milj lainan vastikkeeksi 1.065.643 osaketta ja hinnassa oli 8% alennus merkintähinnasta, joka oli 5,10 euroa.

PPO myi osakkeet 18.5.2016 hintaan 6,25 euroa. Kauppasumma oli 6,7 milj ja voittoa siis 1,7 Milj. Osakkeet myytiin kerralla todennäköisesti jollekin ammattisijoittajalle.

PPO:n amatööriys näkyy siinä, että myymällä osakkeet 6.9.2016 hinta oli 9,65 euroa ja voittoa olisi tullut 5,3 Milj. 21.12.2016 hinta oli 10,13 euroa ja saamatta jäänyt voitto 5,9 Milj ja nyt tulosjulkistuksen jälkeen hinta oli 11,00 euroa ja saamatta jäänyt voitto 6,7 Milj. Ammattilaiset keräävät nuo voitot, ei PPO
Ilmoita
vastaukset mm seuraaviin kysymyksiin:
- hallituksen jäsenet?
- hallituksen puheenjohtaja?
- päätös kirkkoavustuksesta (n. 3 € / jäsen)?
1 VASTAUS:
Köyhät vinkuu tälläkin palstalla.
+Lisää kommentti
Siellä ylivieskan palstalla ppon hallinnon edustajat haukku jo oulaisten päättäjiä kun ovat hautaamassa kuitua happanemaan maahan.. siellä ei etelän kurjuudessa tiedetä että kyllä kuitu kestää ja on meidän elinajanodotuksen ajan ihan kuranttia tavaraa ja kuso kulkee kuin nahka nauhaa.. annetaan vieskakaisten elää sitä kupariaikaa josta ssa sitten romuksi myytynä 600 euroa per osuus..meillä taas arvo nousee 1240 euroon muutamassa vuodessa..
Ilmoita
Milloin osuuskorkoja rapsahtaa tilille ja kuinka paljon? En ole asiasta kuullut mitään? Tälle vuodelle ei ole tilille tullut latiakaan. Valaiskaa tietämätöntä!
Ilmoita
..ei ne halua sitä julkituoda..jotta joku erehtyy myymään halvalla osuutensa kesäkuun aikana..mutta jääkin sitten ilman osuuskorkoa.. pitää olla jäsen 1.7.2017 jotta saa fyrkkaa.. tosin vain 62 e/osuus miinus ne uutelan kuuluisat verot.
Kannattaa kysellä näiltä meidän valituilta edustajilta josko ne tietäis koronmaksu päivän..tuskin nekään ..aikaisempaan salailuun viitaten
1 VASTAUS:
veroilla peloteltiin kun vielä yritettiin saada koko PPO jaettua kaikille osuudenomistajille, kun kuitu oli myyty Elisalle ja yhteydet huononivat siittä- mollukalla vaan yhteys hiipuu , täytys ostaa kalliimpaa mokkulayhteyttä
+Lisää kommentti
..pitääkö ppon hallinnon julkituoma asia paikkansa että oulaisten kaupungin edustajat on sitä mieltä ettei oulaisissa kannata asukkaille tarjota kuitua.. kun kuulemma happanee maahan tarpeettomana ? Sen toki ymmärtäis jos ylivieskassa kaupungin virkamiehet julkitois tuollaista..häpeänsä peittelemiseksi mutta että oulaisissa ois sama käsitys.. miten sais valituilta edustajilta pposta visiolausunnon.. onko ne mykkiä, sokeita ja kuuroja .. mitä siellä puuhastellaan jäsenien omaisuuden pienentämisessä
Ilmoita
Ei voi välttyä vaikutelmalta, että köyhiä kyrsii. Erkin tyyliin ilmaistakseni asian. Ei minuakaan ymmärrä edes läheiset.
Ilmoita
.taas on hallinto seurannut keskustelua eikä halua tunnustaa mokauksiaan..kyllä kansa tietää sanoo Halla-ahokin..kykyläisille..
Ilmoita
..ei muuta kuin kansanliike käyntiin kuituyhteyksien saamiseksi kuten on tehty Sievissä ja Merijärvellä..jne. Niihin myöntää Ely ja Eu myös tukea ettei tarvi tuollaisia elisan ryöstöhintoja maksaa. Rahaa ois myös Osuuskunta Ppo:n jäsenillä mm. Vieraana pääomana taseessa ns. rakentamis-liittymismaksurahastointina..15 M €.. jonka tj lupasi olla kasvanut kaksinkertaiseksi muutamassa vuodessa kun hän sijoittelee niitä.. eli siellähän on nyt 30 M€ käytettävissä näissä merkeissä sääntöjen mukaiseen toimintaan = tietoliikennepalvelujen tarjoamiseen alueella osuuskunnan jäsenille. Onko näin suunniteltu ? Mitä ne jaamaa .. tulee vielä takkiin kuten kahitiili ja eräässä tonttijupakassa. Ei muuta kuin rohkeasti päättämään asioista ja kehitystä edistämään.. siellähän on leegio virkamiehiä haaviauki odottamassa valtuutetuilta päätöksiä..ei ne uskalla itse muutakuin olla vastahankaan jokaisessa järkevässäkin esityksessä vedoten.. valtuutetut päättää.. silta nauttivat isoa palkkaa tekemättä mitään .
Ilmoita
mastoyhteydet toimii huonosti ja hitaasti ja tahmaten, kiitos PPOporvarit jotka myitte valokuidun Elisalle, mobiilimokkulat ei kun huononee yhteydet ja kun uutta rakennetaan niin hinnat nousee, kyllä huonon teitte kun elisalle myitte
Ilmoita
Nythän se hallinto painetta tarvisikin kun lukee medioista eri puolilla "sijoitusaluetta" mitä tapahtuu toimialalla joka hätäisesti myytiin pilkkahinnalla. Sen ostaja ei investoi euroakaan sijoitusalueen verkkoinfroihin vaan rahastaa olevilla piuhoilla ja mobiililla.
Sijoitusalueella on perustettu "sijoitus osuuskuntia " jotka rakentavat kiireellä asiakkailleen kuituverkkopalveluja.. tarpeeseen..luotettavuuteen..toimivuuteen perustuen.
Siellä olisi ppo osuuskunnan ja armon Arvonkin kassassa asiakasomistajien rahaa jota voisi investoida toimialalle tuottamaan sijoitusalueelle hyvinvointia ettei voittomarginaalit valu globaalille etelän pörssiyhtiölle. Mutta uskallampa väittää ettei valittuja päättäjiä kiinnosta ottaa edes asiaa keskusteluihin kokouksissa. Uskotaan vain isoon ääneen molottavaa kyprokkikuutio heppua ja maitotili minivogue avustuksia kinuavaa joita konsulentoi pitkäotsa kykypoika ja peräkylän marttakerholainen.. asiantuntijoina muka.. omaan pussiin pelaajia kaikki.
Ilmoita
..onko 27 000 jäsentä innoissaan siitä kun maksaa 8 000 €/kk toimitusjohtajalle kolmelle muulle henkilölle ja hallinnolle yhteensä jonkunverran enemmän , että He siellä liirunlaaruilevat jotain sijoitusvisioita ja startegioita joista ei kukaan saa mitään tietoa eikä omistajajäsenet mitään hyötyä ?
Ilmoita
Osuuskunta PPO:n omaisuudella perustetun Arvo xxxyyy Oy:n sijoitusten tuotto ylsi nipin napin plussalle 1/2 vuotis jaksolla. Puhdistamaton tuotto oli 0,7 % . Asetettu hallintoneuvoston tavoitte oli 8 %. Ja kaikki on Partnera oY:n ylijäämä palautusta kun Oulun Kaupunki ns. tyhjensi pajatson sen ylimääräisestä sijoitusomaisuudesta kun ei tuottanut mitään.

Pääomasijoitukset jotka on ulkoistettu alan palvelun tuottajien hoitoon tuottivat voittoa osake- ja korkosijoituksien osalta mutta kiinteistösijoituksien tuotto painui pakkaselle. Suurin osa Arvon sijoituksista on kiinteistöisijoituksia tai maan kaivuuhömppiä.

Osuuskunta PPO:n pitkän ajan reaalinen sijoitustuotto on lupausten mukaan 8-10 % vuotta kohti.
Sijoitustuottoa tarvitaan jotta osuusmaksulle luvatut tavoitteet täyttyvät. Muutoin toiminta on tappiollista ja syödään pääomia joihin kohdisttuu ja on todettavissa suuret kulut käyttöpääomissa ja toiminnan ylläpitämisessä. Tämä ei tue jäsenistön etua ja heille luvattuja visioita vaan palvelee toiminnassa mukana olevaa raskasta organisaatiota ja hallintokulurakennetta.

Onko näin ettei päättäjänä hallinnossa yksikään toimija tajua vai uskalla ottaa asiaa esille ja käynnistää merkittäviä kustannussäästöjä tuovia toimenpiteitä jotka jopa "heinähattujen" tututkin ymmärtäisi toteuttaa..
Ilmoita
PPO:n tilanne on koko ajan ollut vaikea.

Lähtökohtana on se, että jäsenet ovat aikanaan lähteneet mukaan rakentamaan puhelinverkkoa ja heiltä kysymättä hallinto siirtyi nykyiseen varjopankkitoimintaan.

Moni jäsen olisi alussa halunnut irtaantua ja saada oma osuutensa PPO:n omaisuudesta itselleen. Tällaisia vanhoja jäseniä on edelleen vielä paljon.

PPO on sitäpaitsi edelleen kuluttajaosuuskunta eli PPO:n toiminnan tarkoituksena on tuottaa palveluja jäsenilleen. PPO EI SIIS OLE sääntöjensä perusteella sijoitusosuuskunta. Kysykää vaikka hallituksen puheenjohtajalta.

PPO toimii ympäristössä, jossa kilpailijoina ovat pankit ja muut sijoittajatahot.

Jos yrittäjä ei saa normaalireittiä pankista rahoitusta kääntyy hän ehkä PPO:n puoleen. PPO voi tällöin saada asiakkaan, mutta riski on keskimääräistä suurempi.

Toinen vaihtoehto on antaa rahaa alennuksella eli olla markkinahäirikkö, mikä näkyy sitten tuottoprosenteissa.

Jos tässä tilanteessa henkilökunta ei ole osaavaa, ei kunnian kukko laula!
Ilmoita
Näin on näreet:
Privanet pörssissä on hinta osuuksille laskenut, myynnissä 77 kpl joiden keskihintana tarjotaan 723 €, alin 621 € eli huonosti menee kun markkinat ei ARVOsta sijoitusyhtiön toimintaa... 
Miksi ei ?
No kun markkinaARVO on vain 61 M€, eli 743 €/osuus, konsultit laski aikoinaan sen olevan 1240€/kpl.
Mitähän se 28 M€: liikevaihto on.. ostoja vai myyntejä ? Yleensä jotain josta tulee rahaa, ei ole tullut ainakaan omista tötteröinneistä, mitähän sanoo rajoitettu evidenssi poika raapana tarkastuslausunnossa ?

Jakokelpoista on enää 65 M€ kun sitä on ollut parhaillaan 180 M€, mihin se on kadonnut ?
Eli sitä oli 2193 €/osuus, ns. osuuskorkona maksettu sijoitustuoton nimellä jonkun verran jäsenille.

Tase näkyy olevan 97 M€ joten jaettavaa olisi 1181 €/osuus.. konsulttien laskemasta , siis sinä aikana kun nämä nykytoimijat on olleet puikoissa on omaisuutta kadonnut 4,8 M€.. kallista leikkiä ja isot on kulut ?

Eli jos myyt osuuksia menetät lähes puolet omistuksesta ja jos et myy tulet menettämään jopa lyhyehkön ajan puitteissa merkittävän osan siitä mikä olisi saatavissa kun luovutaan sijoitushömpästä ja jaetaan se mitä on jälellä tasapuolisesti osuuksien omistajille. Oisko se kaikista oikeudenmukaisin ratkaisu ?

Ps.
Saisi myös julkiset kunnat rahaa kuituverkkojen rakentamiseen ja jäsenet niistä liitynnän ostamiseen.. joka on vielä ARVONkin liiketoimintastrategiassa mainittu vaikka se ei sitä halua tarjota globaaleille markkinoille.
Ilmoita
Aamun Keparissa oli taasen juttua kuituverkosta. PPO:lle ei pisteitä heru. Puhelinliiketoimiala myytiin (könkättiin) Elisalle. Kaapelit on nyt maassa käyttämättömänä. Keitä istui hallinnossa silloin kun tämä puliveivaus tehtiin omistajien selä takana. Kertokaa.
Ilmoita
Kyllä tiedetään ketä istui hallituksessa ja kuka johti hallintoneuvostoa jne monen nimi alkoi Koolla.
Ilmoita
Oliko niitä meitin rahoja sijoitettuna Lehto Gruppiin ,on kuulemma osakkeen arvo RÄJÄHTÄNYT
1 VASTAUS:
Puleenhan tuo on tippunut puolessa vuodessa eikä räjähtänyt nousuun. On toki nekin rahat pois otettu ja syöty jo viimme kesänä.
+Lisää kommentti
Ei ois pitänyt KorpiTassin myydä PPO:aa.
1 VASTAUS:
Ehdittiinkö invalassa ees aamupytyllä käydä ennen köyhyttä vinkumista?
+Lisää kommentti
Se on ihmeellistä "julkituontia" kun ensin kehuskellaan tuloksella, sitten ilmoitetaan että osuuskorkoa maksetaan vain 42 €. Tulos 4,76 M€..
Toisaalla kerrotaan että korkoa maksetaan 80% tuloksesta. Elon ja myös meidän Kallion laskuopin mukaan jaettavaa tulisi olla 3,76 M€ eli 45 €/osuus .Mutta kun 42 kerrotaan 82079 jäsenellä niin jakoon tulee kin vain 3,44 M€.. mihin liiviin sitä piilotetaan 320 000 €,, eikait vain edellisten vuosien tappiorahastoon , eikait kellään ole noin suuret liivit että se sinne mahtuis ? Vai onko ?
Ilmoita
Kai tuon nyt tietää, tai ainakin luulis tietävän kun on joka kuppikunnassa mukana ja päällepäsmärinä. Keskittyis kunnan asioiden hoitoon kunnolla eikä joka juoksis joka hännänheilautuksen perässä joista ei tule edes kunnon kukkalantaa..
Ilmoita
Miten voi pienetä jaettava summa? TÄNÄKIN VUONNA? Nythän on ollut sijoittajille hyvä vuosi osinkoa yritykset jakaneet ja kurssit nousseet.
Ilmoita
Tuntuu pahalta edes ajatella miten meidän valitsema ja muut mukana olevat valitut suhtautuu ja hoitaa heille annettua ns. mandaattia 100 vuotta toimineen Osuuskunta PPO:n omaisuuden ja rahojen kanssa.

Koko ajan jäsenomistajille kerrotaan että hyvin menee ja omaisuus karsoo sekä voimme odottaa suurempia osuuskorkoja ajan saatossa maksetuille ja kertyneelle maksupostille. Sitä on isät, äitit, mummut ja papat maksaneet niin palvelujen kuin perusmaksujen muodossa vuosikymmeniä.

Nyt niiden käytöstä ja valittuina edustajina nauttivat ihan eri tahot ja päätöksiä tekevät " palkolliset" ja valitut edustajat jotka ei ota mitenkään huomioon mitä omistajat tahtoo tai esittää. Miksi ?

Onko oma etu niin merkittävä että tahallaan jätetään kaikki tehdyt ja edistyksellisetkin ehdotukset huomioimatta.. kun ei tarvi kunhan saa sen kokouspalkkion ja liikelahjan..

Asiaa kannattaa miettiä jo senkin takia että kansan syvien rivien muisti on pitkä ja karsas.... vääryys tulee ilmi ja eteen jossain vaiheessa..
Ilmoita
Vai että semmosta asiaa tällä kertaa.
Ilmoita
Huolensa kullakin....
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

PPO:n hallinnolle painetta jäseniltä

Tällainen taas hallinnon "positiivinen" info oli ilmestynyt PPO:n nettisivuille:

Kevään osuuskuntakokous hyväksyi 14.4.2015 yksimielisesti hallituksen voitonjakoesityksen jakaa osuuskorkona 100 euroa/osuus. Osuuskorko oli tarkoitus maksaa jäsenille 5.8.2015. Osuuskunta PPO ei voi kuitenkaan laittaa koronmaksupäätöstä täytäntöön, koska osuuskuntakokouksen laillisuus on välimiesmenettelyssä kyseenalaistettu.

---Jo oli aikakin kyseenalaistaa hallinnon esitykset, kolme vuotta on jappastu erilaisten epämääräisten muka sijoitusten jakamisessa ja jäsenien oikeuksien polkemisessa. !

Lisäksi kantajat ovat hakeneet käräjäoikeudelta täytäntöönpanokieltoa osuuskuntakokouksen päätöksille. Osuuskunta PPO vastustaa täytäntöönpanokieltoa. Käräjäoikeus ei ole vielä tehnyt asiassa päätöstä.

--Tällä on voitu estää ettei hallitus ja itku-iita jaa ja siirtele enempi rahaa jäsenien saavuttamattomiin ja arvon pussiin jota hallinnoi entiset väärin tehneet hallintoihmiset !

Hyvä juttu sekin !

Kuten kaikki voivat kaikista jäsenille esiteyistä eri medioiden viestetistä päätellä niin yhtään kunnolla positiivista viestiä ei ole tuutista tullut. Kaikki on vain valitusta ja marinaa kun hallinto etunenässään toimitusjohtaja kiukuttelee kun jäsenet perää oikeuksiaan.

Tässä muutama tapahtunut vääryys ja kitinän aiheuttajasyy :

- osuusmaksun koron voi maksaa ja olisi voinut maksaa 5.8..sitä ei ole eikä olisi "moittinut"

mutta sitä ei HALLINTO halunnut tehdä vaan yrittää syyllistää kanteen tehneitä->turhaan

- jos jäsenien tekemät esitykset olisi otettu osuuskuntalain mukaisesti käsittelyyn ei tätä

tilannetta olisi syntynyt, miksi HALLINTO toimi toisin ja tekin väärin ? "tätä moititaan"

- jos olisi tehty aito jäsenäänetys, halutaanko omaisuus itselle vai halutaanko mukaan ns.

sijoitustoimintaan nykyisen HALLINNON ja kitisijän toimintaan niin tilanne olisi toinen eikä

kukaan olisi "moittinut"

- ja kun tarkastellaan kuka-ketkä ja mitkä tahot on edelleenn HALLINNOSSA niin käy ilmi

että samat jäynääjät siellä pelaa peliään ja jäsenoikuksien jälkeen suurimman vallan

omaava taho HALLINTONEUVOSTO vai hymistelee puheenjohtajistonsa ja vanhojen

jäseniensä maireillessa kanssakumppaneilleen mutta eivät hoida jäsenien tarpeita ?

- Koko kanteen tavoite on saada jäsenille jakoon kaikki omaisuus 1240 €/osuus siis

keskimäärin 3720 €/mummu pappa.. kännykkä käyttäjät älkää vaivaituko kommentoimaan

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta