Autolla Kroatiaan

AJJ2

Ajattelin avata uuden ketjun tälle kun edellinen aihetta koskeva keskustelu oli jo 5 vuoden takaa eikä keskustelua voinut enää kommentoida.

Olemme siis aikeissa lähteä ensi kesänä autolla Kroatiaan. Tarkoitus olisi viettää Kroatiassa 7-10 päivää ja sen jälkeen ajella takaisin Suomeen. Olisin kiinnostunut kuulemaan jos jollain on kokemusta tältä kyseiseltä reitiltä, varsinkin viime vuosilta.

Mitä reittiä kannattaa ajaa?
- Laivalla Ruotsiin/Saksaan vai via Baltia?
- Teiden kunto?

Mitä matka tuli maksamaan? Mitä kannattaa huomioida? Onko esim. tietulleja?

Tuliko matkan aikana mitään ongelmia?

Kaikki mahdolliset tiedot ja neuvot otan mielelläni vastaan.

Kesäterveisin, AJ

13

2365

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Toluca

      En tiedä onko sulle mitään hyötyä tästä, kun olen ajellut siellä toista vuotta aiemmin alkaen Italiasta vuokra-autolla.
      Kaikki Euroopan tietullit löytyvät parhaiten ja varmimmin netistä hakemalla, en muista nyt juuri ehkä forumia, mutta joku alan hakusana mulla oli kun tsekkasin. Sivuteitä ajelemallakin pääsee eteenpäin, mutta jotkut pätkät ovat niin paljon nopeampia, ettei maksu tunnu pahalta. Via Balticaa en tiedä kehua, kun olen vain Ruotsin ja Saksan kautta automatkoja etelä- Eurooppaan joskus tehnyt. Ainakin on turvallisempaa, se on varmaa. Tiet kuitenkin ovat pääasiassa hyväkuntoisia kaikkialla Euroopassa.
      Tiesittekö, että Pulassa on Rooman valtakunnan aikaisia suuria rakennelmia?
      Siellä ainakin on melko hyviä ja edullisia majataloja.

    • AJJ2

      Kiitos vinkeistä. Tarkkaa kohdetta Kroatiassa emme ole vielä päättäneet, mutta Pula lähtee vähintäänkin harkintaan. Pitääpi noita tietulleja googlailla.

      Saanko kysyä, että millaisen reissun siis teitte jos Italiasta vuokrasitte auton ja ajelitte sillä Kroatiaan. Kuulostaa ihan mielenkiintoiselta tuollainenkin vaihtoehto.

      AJ

    • a-antti

      No, jos auton vuokraus tulee kyseeseen, niin vaihtoehtoja löytyy paljonkin. Italia, tuo kuuluisa merenkulkumaa, vaan ei tule ensimmäisenä vaihtoehtona mieleen. Sloveniasta ja Kroatiasta saa myös vuokrattua ajoneuvoja, luullakseni rehellisemmällä meinigillä ja ehkä lähtöhinnaltaankin edullisemmin. Ainakaan itsellä ei ole moittimista.

      Pari kertaa on menty Finskillä Ljubljanaan vuokra-auto, Splittiin ja Dubrovnikkiin (tänä kesänä). Vuokraukset ovat onnistuneet hyvin. Jos aikoo varsinkin ei-EU-maahan, on vuokraamon asettamat rajoitukset ja maksut oteettava tosissaan - auton vakuutukset yleensä lakkaavat koko vuokra-ajalta väärinkäyttötapauksessa.

      Sloveniassa on ainakin Postojnan tippukiviluolat, ja jos matkaa Kroatiaan Rijekaan päin, on matkan varrella myös sotamuseo. Lähellä Italian rajaa on Škocjanin luolat, hieman erilaiset - jopa paremmat, sanoo jotkut Slovenialaiset. Mainittu Pula on hyvä valinta. Istrian länsirannikolta pääsee petkutettavaksi Venetsiaan erilaisilla laiva-päivämatkoilla.

      Vuokratkaa huoneisto, älkää kuolko tylsiin hotelleihin.

      Ja hyvältä näyttää, olette aloittaneet suunnittelun hyvissä ajoin - hyvä siitä tulee!

      • 2000_km_Kroatiassa

        Jos aikoo olla perillä alle kaksi viikkoa ei ole mitään järkeä ajaa Kroatiaan vaan lennä jonnekin sopivaan EU-maahan ja ajele sieltä Kroatiaa sen mukaan miten paljon haluat nähdä muita maita. Suora lentokin ok, joskin Split ja Dubronovik on "pussin perällä" EU-automatkailun näkökulmasta.
        Ja Kroatiassa on ihan hyvä liikennekulttuuri. Merkittävä osa autoista muualta lomakaudelle, joten et ole ainoa turistiautoilija
        Yllä olevaan kohdelistaan lisäisin Plitvicen kansallispuiston järvet ja putoukset.


      • Kroatiafani

        Kannattaa lentää halpalennoilla vaikka Unkariin, Sloveniaan tai Italian Itä-osiin ja vuokrata auto sieltä. Niin olemme tehneet jo kolmena kesänä. Mutta varokaan Ljubljanan kentän Avantcar vuokraamoa! Älyttömän halvat hinnat, mutta palautuksessa "löydetään" muka kuljettajan tekemiä naarmuja ja maksatetaan ne! Ne kävin meille kesäkuussa 2015-231 euroa etupuskurin alla olevista naarmuista, joita ei vakuutus korvannut. Itse emme niitä tehneet, se on varma. Jollekin toisellekin oli käynyt niin suomi24-keskustelun mukaan.
        Kannattaa vuokrata asunto suoraan omistajalta. edullista ja laadukasta.


    • roksuukko

      Moi,
      Prätkällä ajeltiin via baltican kautta Opatijaan pohjois Kroatiaan. Tiet oli vähintään samassa kunnossa kun täällä, ja jonkun verran oli moottoritiemaksuja joko tarramuodossa tai suoraan maksettuna. Hotellit teiden varsilla oli hyviä ja kohtuuhintaisia. Ainoa mikä jäi harmittamaan oli ettei ajettu alemmaksi Kroatiaan, mutta nyt syksyllä käydään katsastamassa Splitin seutu lentämällä. Slovenia oli positiivinen yllätys ja ehkä olisi kannattanut pyöriä siellä enemmänkin.

    • Ervi

      Kotiuduttiin kuukausi sitten yli 7 vk matkalta josta viikko Kroatiassa, tällä kertaa Krkin saarella. Käytämme aina kesämatkoillamme Via Balticaa, yksi syy joskaan ei ainoa on, että yhden Saksanmatkan hinnalla tekee kolme Via Balticamatkaa. Matkareittimme on yleensä Unkariin Puolan itäreunan kautta ja paluu Sloveniasta/Kroatiasta Unkarin länsireunaa Slovakiassa ja Tsekissä koukaten Puolan luoteiskulmaan Stettiniin ja sieltä Poznanissa ja Varsovassa poiketen takaisin kotiin. Reiteistä voisi kirjoittaa pitkään mutta Kroatiasta olit kiinnostunut.

      Pääkaupungissa Zagrebissa pääsee autolla mukavasti aivan ydinkeskustaan.
      Leirintäalueet ovat Euroopan huippua, se tosin näkyy myös hinnoissa.
      Tämänkertaisen Krkin kaupungin ovat rakentaneet venetsialaiset ja se näkyy, turistirysänä sitä en pitäisi vaikka se turismista elääkin. Läheisellä leirintäalueella on palveluja enemmän kuin tarvitsimme. Monen vuoden tauon jälkeen huomasimme, että Kroatia nykyaikaistuu vauhdilla, Sloveniahan on jo selkeästi modernimpi maa kuin esim. Suomi. Sitten tuttavaperheen vinkki, heillä oli ongelmia huoneiston vuokrauksessa vain muutamiksi päiviksi usealla paikkakunnalla, olisi pitänyt olla pidempään. Asuntoautolla ei varauksia tarvittu ennen sesonkiaikaa.

      Tiestön kunto Via Balticalla on yleensä erinomainen, kautta linjan, moottoriteitä käytämme vain osalla matkaa. Tuskinpa matkan kokonaiskulut paljon kertovat, ihmisten rahankäyttö poikkeaa niin paljon toisistaan mutta meille 2 h ja lähes 2 kk asuntoautomatka maksaa n. 2500 euroa ja kysymys ei ole penninvenytyksestä.

      Tuo nimim. Tolucan varma käsitys turvallisuudesta on minulle käsittämätön.

      • kroatiaan

        2500€/2kk?! Karmea summa mun mielestä! Siis jos ei edes sisällä majoitusta, ruoat, menovedet yms? Yli 500€ nokka per viikko?


      • Nelilaskin-nelli
        kroatiaan kirjoitti:

        2500€/2kk?! Karmea summa mun mielestä! Siis jos ei edes sisällä majoitusta, ruoat, menovedet yms? Yli 500€ nokka per viikko?

        7 viikkoa, 2 henkilöä = 14 henkilöviikkoa. 2500€/14hlöviikkoa=180€ viikossa henkilöä kohti => 25€ päivässä/henkilö. Toden totta, todella karmiva summa minunkin mielestä!

        Meitä on moneen junaan, onneksi osa jää asemalle.

        PS: nimimerkki "kroatiaan", miten onnistuit saamaan kommentoijalta vaaditun laskutoimituksen oikein?


      • Ja_lisäksi

        Matkakuluja laskeskellessaan moni ilmeisesti kuvittelee, että vastaavan ajan elinkustannukset Suomessa ovat 0 euroa. No, jokainen voi mielessään päätellä onko n. 1250 e paljon vai vähän kuukautta kohti pariskunnalta, siitä kai on kysymys. Myös Suomessa moni ihminen mm. syö ja käyttää autoa päivittäin.


      • Raksutin93

        Onko kellään tietoa mikä nyt pakolaiskriisin aikaan on tilanne Kroatiassa ja sen rajoiia? Piti ajaa Ilaliasta Kroatiaan parin viikon päästä mutta pitääkö vaihtaa suunnitelmia?


    • outokulkija

      Kiitos jo alkuun onko joku käynyt nykyään Kroatiassa ja minkä kautta on parasta ajaa matkailuautolla ja mitä papereita pitää olla.

      • Ervi

        Ei tuohon aiempaan kirjoitukseeni ole juuri lisättävää, sieltä on taas kotiuduttu runsas kuukausi sitten. Rekisteriote on ainoa pakollinen paperi, tosin vakuutusyhtiön Vihreä kortti on enemmän kuin tarpeellinen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1977
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1516
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1428
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1385
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1357
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe