kutiseva koira! atopica... apuja...

minävaan2000

Eli koirani kutisee ihan kamalasti, kohta vuosi yritetty selvittää syytä kutinaan, siinä kumminkaan onnistumatta. Tähän menessä kokeiltu barfaus ja muut ruuat nyt syö hypoallergia ruokaa ja tuntuu auttavan vähän. Korvatulehdus kierteet on jatkuneet 3 vuotta ja oli pari vuotta taukoa, kunnes taas tuli tulehdus johon antibiotit ei tunnu auttavan, ulkoloiset pois suljettu, hormonipiikin saanut, tulehdusarvot normaalit, raape näytteet ok, shampoo pesut ei auta, suihkutettava kortisoni turkkiin ei auta, kortisoni auttaa suun kautta otettuna tosin isolla annoksella mutta maha turpoaa siitä hirveäksi palloksi ja koira nukkuisi vain. Nyt aloitettu atopica, kenelläkään kokemuksia tästä? Viikon saanut atopicaa eikä mitään muutosta ainakaan vielä ole havaittavissa? Koiralla siis hirveä kutina ja kaljuja länttejä turkissa.

8

768

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Öldkfjowlwbbmc

      Ei tullut mieleen teettää allergiatestiä? Voi olla atopiaa

    • 1260

      Kuulostaa kaverin westieltä, joka oli tuossa jamassa keväällä. Vaihtoi clinivetin ruokaan ja kunto koheni muutamassa viikossa.

    • vinkkivaan

      On kokemusta, ja meillä atopica vain pahensi tilaa. Koira pysyy lähes oireettomana animal relaxantin hoitavalla pesunesteellä. Se onkin ollut ainoa tepsivä keino. Tarkasta sen lisäksi ruokavalio, ja kiinnitä huomiota suojaravinteisiin.

    • vesialko

      lakkaa uittamasta sitä paska vetes.

    • kapinenkoira

      Onks sulla kapikoira eli koira saanut syyhypunkkitartunnan jostain villieläimestä. Tiedät varmaan, niin on olemassa kapikettujakin.

    • 1930

      Kortisoneja on erilaisia. Kaikki ei turvota. Pyydä eläinlääkäriä vaihtamaan. Kun "kokeilee" jotain ruokaa, sitä pitää käyttää pitkään ennen kuin tulokset näkyy. Vähintään pari kuukautta. Tsemppiä!

    • GermanHuntingTerrier

      Samat oireet oli disgnoosi: kilpirauhasen vajaatoiminta iho atopia eri allergiat, allergia selvitettiin verikokeissa, kesti noin 3vko kun näytteet kävi amerikassa ta briteissä asti labrassa, sittenpä sai pitkän listauksen mille allerginen, ruokavaliot meni uusiksi ja turkki vaatii kolmisen kertaa parin kuukauden dermoscent öljykäsittelyn vuodessa, kerran vuodessa turkin pesu, ei kannata pestä tiheämpään vesisadekin alkaa kutiseen turkkia...mutta kortisonia ei tarvi antaa kuin varttitabletti joka toinen päivä talvisin joka kolmas, kunnon testeihin vaan niin löytyy se ongelma, omalle koiralle em ongelmat tuli kun aikaisempi omistaja poistatti kepekset...

    • nnimetön

      Onkohan suljettu pois sisäelimiin ym. liittyvät sairaudet.
      Mutta Allergialta tuo pahasti kuulostaa. Koira voi olla allerginen ns. ulkoisille aiheuttajille tai sisäisille aiheuttajille. Ulkoisia ovat siis siitepölyt, homeet, pölypunkit yms. Nämä kannattaa tutkituttaa verinäytteillä (muistaakseni otetaan siitepölykauden aikana). Sisäisillä tekijöillä tarkoitan ruoka-aine allergiaa. Tämän tutkimiseen on myös verinäytteitä, mutta ne eivät ole luotettavia. Ruoka-aine allergian aiheuttajat löytää ns.eliminaatiodietin avulla. Tämä olisi tehtävä osaavan eläinlääkärin avustuksessa ja ohjauksessa ja tarpeen vaatiessa oireita helpotetaan lääkityksellä. Jos mahdollista, kannattaa etsiä sisäelimiin ja-tai ihosairauksiin perehtynyt/erikoistunut eläinlääkäri, ainakin pääkaupunkiseudulta ja suuremmista kaupungeista varmaan löytyy.
      Allergiat on yleensä vaikeita, työläitä, hintavia hoitaa. Riippuu tietysti, mikä allergiaa aiheutaa (yleensä ja huonossa tilanteessa useat eri asiat). Kunhan syyt löytyvät ja eri hoitoja kokeillaan (johdonmukaisesti), niin allergiaa yleensä pystytään hallitsemaan, joskin takapakkeja saattaa aika ajoin tulla (kuten minkä tahansa sairauden hoidossa).
      Kuten joku edellä sanoikin, ruokavalion ja myös joidenkin lääkkeiden/shampoiden tehoamisen alkaminen voi kestää jonkin aikaa.
      Kysy atopica-asiasta eläinlääkäriltä.
      Toivotan voimia ja menestystä koirasi hoitoon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      325
      2675
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      87
      2012
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1590
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1124
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      70
      988
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      963
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      910
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      143
      863
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      276
      798
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      40
      714
    Aihe