Millä papereilla aikuiskoulutukseen haetaan?

fjiogjiojg

Eli opiskelen itseäni tällähetkellä ammattiin johon en tule satavarmasti työllistymään ja omaa yritystä ei ole mahdollista perustaa. Haluaisin siis opiskella itselleni toisen ammatin heti tämän tutkinnon suoritettuani. AMKissa ei ole paikkoja joihin haluaisin hakea, tai jos onkin niin pelkään pahoin etten pärjää pääsykokeissa. Nykyisestä tutkinnostani tulen kuitenkin saamaan hyvät paperit käteen. Eli voinko hyödyntää niitä hakiessani esim. aikuispuolelle amikseen? Ja kuinka helposti vastavalmistuneita otetaan uudestaan opiskelemaan.

Jos haen uudestaan nuorisopuolelle, hakuun käytetään peruskoulun päättötodistusta joka on surkea.. Eli niillä papereilla on turha pyrkiä aloille joihin haluaisin ammattikouluun. Vaikeaa.. Osaiskohan kukaan auttaa. :D

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • apppp

      Jaa, nykyään ei näköjään ei voi hakea ollenkaan nuorisopuolelta nuorisopuolelle uudestaan, vaan pakko hakea aikuiskoulutukseen.. no mutta edelleen kysymys: millä papereilla???

    • usko.itseesi

      "en tule satavarmasti työllistymään"

      Kun ajattelee ja asennoituu tuolla tavalla, työllistyminen tosiaan on epätodennäköistä.

      Mutta kun ajattelee ja toimii sillä mielellä, että minähän työllistyn, niin todennäköisesti myös työllistyy. Järjestä asiasi sillä tavalla, että työllistyt, sen sijaan että hankkisit toisenkin koulutuksen, (johon et myöskään työllisty). Sinähän olet menestynyt hyvin nykyisissä opinnoissasi ja saat hyvät paperit.

      Tutkintoja tutkinnon perään ei paljon auta, vaan kertoo pikemminkin työelämän karttamisesta ja kypsymättömyydestä. Siis nyt tarvitaan täydellinen asenteen muutos. Järjestät ja hoidat asiasi niin, että menet töihin.

      • 3tryhtxdc

        Kommenttini osittain tarkoitti sitä, että en myöskään halua työllistyä ko. alalle. Kaikille meille opiskelijoille ei ole edes työssäoppimispaikkaa saatavilla, kun työnantajat(=yksityisyritykset) eivät halua ottaa edes ilmaista työvoimaa. Että siitäpä voi sitten päätellä työpaikkojen saatavuuden. Eikä ole mahdollista myöskään lähteä toiselle puolelle suomea työn perässä kun on muukin elämä (parisuhde, miehellä vakityöpaikka).

        Hyvät paperit on helppo saada ammattikoulusta vaikkei niinkään nauti tekemästään. Mieluummin opiskelen nuorena ammattiin johon haluan työllistyä, kun päädyn siivoojaksi/hanttihommiin, joita olen tehnyt niitäkin, ja todennut että ei kiitos loppuelämäksi tätä. Plus että siivojana (kouluttautumattomanakin) saisin parempaa palkkaa kuin mitä voisin tienata tulevasta ammatistani... Mutta kaikkea kun ei voi etukäteen tietää, joten kiitos turhasta kommentistasi "usko.itseesi"


    • VanhaOpe

      Arvoisa nimimerkki usko.itseesi: Tottakai saa opiskella itselleen toisen ammatin, jos ensimmäinen valinta osoittautuu hutiksi. Suomessa tämä on sallittua, ja on aivan turhaa syyttää nuorta, joka osaa käyttää hänelle kuuluvaa oikeuttaan. Jos olet sitä mieltä, että pitäisi saada suorittaa vain yksi koulutus elämän aikana, niin älä hauku nuorta vaan valita Arkadianmäelle, lait säädetään siellä.

      Pitäisi myös asettaa vastuuseen oppilaitokset, jotka järjestävät sellaista koulutusta, jolle ei ole työelämässä tarvetta. Monessa oppilaitoksessa jatketaan vanhoja koulutuksia, joista ei ole vuosiin päässyt töihin, ja joilla ei voi elättää itseään Suomessa. Virassa olevia opettajia ei voida irtisanoa ja opetushallitus (me veronmaksajat). Nuoret ovat tämän bluffin uhreja eikä syyllisiä.

      Aloittajalle: aikuiskoulutukseen hakiessa papereilla ei taida olla suurta merkitystä. Riittää kun peruskoulu on suoritettu. Hyvällä amistodistuksella voi kyllä irrota paikka AMK:stakin, jonne voit hakea ensikertalaiskiintiössä nuorisopuolelle, koska et ole vielä ollut korkeakoulussa. Hanki itsellesi hyvä ja hyödyllinen koulutus, jolla saat töitä. Olet ahkera opiskelija, niin olet varmasti ahkera työntekijäkin.

    • YllätytVieläMitä

      "Millä papereilla aikuiskoulutukseen haetaan?"
      Käy katsomassa aikuiskoulutuksen nettisivuilla. Miksi täällä vingut. Mitä sinua kiinnostavaa koulutusta olisi tarjolla, esim. myös Puhdistusalalle...

      • Idioottiyllätytvielämitä

        No käyppä hitsivie ite ja kerro kun löydät vastauksen. No sitäpä minäkin. :) :*


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Moi vaan vielä kerran

      Kivaa päivää samalla. Kukaan ei kaipaa eikä rakasta. 💔🐺🌃🌧️☀️
      Ikävä
      328
      3786
    2. Nainen, millaisista miehistä tykkäät?

      Mielenkiinnosta kysyn 😄
      Ikävä
      234
      3363
    3. Nyt sitten ulos ihmiset!

      Älkää jumittako täällä. Menkää, näkykää ja hankkikaa kokemuksia. Ei teitä kukaan edes bongaile, jos önötätte täällä.
      Ikävä
      146
      2653
    4. Mitä jos saisit tietää että kaivatullasi

      on jo joku toinen?
      Ikävä
      111
      2171
    5. Onnea Solatie !

      On sit valittu uusi kaupunginjohtaja.No ei menny Nivala-Harju- Tapio -Pikkarainen juntan mukkaan.
      Kemijärvi
      22
      2156
    6. Naiselle varatulle

      Jos homma kariutuu kotona, niin saanko sinut ihan omakseni🙂??
      Tunteet
      16
      2017
    7. Sarvisalon kesätori

      Onpa kiva paikka. Mutta torikahvila oli suorastaan naurettavan alkeellinen ja ne voileivät,olivat kuin pienen lapsen tek
      Loviisa
      17
      1805
    8. Minun pitää tehdä jotain

      En tiedä meneekö siihen viikko vai kuukausi. Mutta jos voit odottaa, niin löydän sinut sen jälkeen kun on homma hoidett
      Ikävä
      45
      1802
    9. Hindulijat raivoavat täällä, ettei kristinuskossa

      ole itsessään mitään aitoa! No miksi sitten hyökkäilette "nollaa vastaan"? Eikö hnduilijan vaan kannattaisi pieht
      Hindulaisuus
      310
      1534
    10. Sinä oot hyvä ihminen

      Mut ehkä me ei vaa sovita yhteen :(
      Ikävä
      123
      1392
    Aihe