Millä papereilla aikuiskoulutukseen haetaan?

fjiogjiojg

Eli opiskelen itseäni tällähetkellä ammattiin johon en tule satavarmasti työllistymään ja omaa yritystä ei ole mahdollista perustaa. Haluaisin siis opiskella itselleni toisen ammatin heti tämän tutkinnon suoritettuani. AMKissa ei ole paikkoja joihin haluaisin hakea, tai jos onkin niin pelkään pahoin etten pärjää pääsykokeissa. Nykyisestä tutkinnostani tulen kuitenkin saamaan hyvät paperit käteen. Eli voinko hyödyntää niitä hakiessani esim. aikuispuolelle amikseen? Ja kuinka helposti vastavalmistuneita otetaan uudestaan opiskelemaan.

Jos haen uudestaan nuorisopuolelle, hakuun käytetään peruskoulun päättötodistusta joka on surkea.. Eli niillä papereilla on turha pyrkiä aloille joihin haluaisin ammattikouluun. Vaikeaa.. Osaiskohan kukaan auttaa. :D

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • apppp

      Jaa, nykyään ei näköjään ei voi hakea ollenkaan nuorisopuolelta nuorisopuolelle uudestaan, vaan pakko hakea aikuiskoulutukseen.. no mutta edelleen kysymys: millä papereilla???

    • usko.itseesi

      "en tule satavarmasti työllistymään"

      Kun ajattelee ja asennoituu tuolla tavalla, työllistyminen tosiaan on epätodennäköistä.

      Mutta kun ajattelee ja toimii sillä mielellä, että minähän työllistyn, niin todennäköisesti myös työllistyy. Järjestä asiasi sillä tavalla, että työllistyt, sen sijaan että hankkisit toisenkin koulutuksen, (johon et myöskään työllisty). Sinähän olet menestynyt hyvin nykyisissä opinnoissasi ja saat hyvät paperit.

      Tutkintoja tutkinnon perään ei paljon auta, vaan kertoo pikemminkin työelämän karttamisesta ja kypsymättömyydestä. Siis nyt tarvitaan täydellinen asenteen muutos. Järjestät ja hoidat asiasi niin, että menet töihin.

      • 3tryhtxdc

        Kommenttini osittain tarkoitti sitä, että en myöskään halua työllistyä ko. alalle. Kaikille meille opiskelijoille ei ole edes työssäoppimispaikkaa saatavilla, kun työnantajat(=yksityisyritykset) eivät halua ottaa edes ilmaista työvoimaa. Että siitäpä voi sitten päätellä työpaikkojen saatavuuden. Eikä ole mahdollista myöskään lähteä toiselle puolelle suomea työn perässä kun on muukin elämä (parisuhde, miehellä vakityöpaikka).

        Hyvät paperit on helppo saada ammattikoulusta vaikkei niinkään nauti tekemästään. Mieluummin opiskelen nuorena ammattiin johon haluan työllistyä, kun päädyn siivoojaksi/hanttihommiin, joita olen tehnyt niitäkin, ja todennut että ei kiitos loppuelämäksi tätä. Plus että siivojana (kouluttautumattomanakin) saisin parempaa palkkaa kuin mitä voisin tienata tulevasta ammatistani... Mutta kaikkea kun ei voi etukäteen tietää, joten kiitos turhasta kommentistasi "usko.itseesi"


    • VanhaOpe

      Arvoisa nimimerkki usko.itseesi: Tottakai saa opiskella itselleen toisen ammatin, jos ensimmäinen valinta osoittautuu hutiksi. Suomessa tämä on sallittua, ja on aivan turhaa syyttää nuorta, joka osaa käyttää hänelle kuuluvaa oikeuttaan. Jos olet sitä mieltä, että pitäisi saada suorittaa vain yksi koulutus elämän aikana, niin älä hauku nuorta vaan valita Arkadianmäelle, lait säädetään siellä.

      Pitäisi myös asettaa vastuuseen oppilaitokset, jotka järjestävät sellaista koulutusta, jolle ei ole työelämässä tarvetta. Monessa oppilaitoksessa jatketaan vanhoja koulutuksia, joista ei ole vuosiin päässyt töihin, ja joilla ei voi elättää itseään Suomessa. Virassa olevia opettajia ei voida irtisanoa ja opetushallitus (me veronmaksajat). Nuoret ovat tämän bluffin uhreja eikä syyllisiä.

      Aloittajalle: aikuiskoulutukseen hakiessa papereilla ei taida olla suurta merkitystä. Riittää kun peruskoulu on suoritettu. Hyvällä amistodistuksella voi kyllä irrota paikka AMK:stakin, jonne voit hakea ensikertalaiskiintiössä nuorisopuolelle, koska et ole vielä ollut korkeakoulussa. Hanki itsellesi hyvä ja hyödyllinen koulutus, jolla saat töitä. Olet ahkera opiskelija, niin olet varmasti ahkera työntekijäkin.

    • YllätytVieläMitä

      "Millä papereilla aikuiskoulutukseen haetaan?"
      Käy katsomassa aikuiskoulutuksen nettisivuilla. Miksi täällä vingut. Mitä sinua kiinnostavaa koulutusta olisi tarjolla, esim. myös Puhdistusalalle...

      • Idioottiyllätytvielämitä

        No käyppä hitsivie ite ja kerro kun löydät vastauksen. No sitäpä minäkin. :) :*


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pimahdan kohta ihan kunnolla

      Entä, jos otan sitten yhteyttä sinuun? 🫨🫥🥴
      Ikävä
      62
      2741
    2. Naiselle, rakkaalle!

      Pitäiskö nyt vähän jutella, on se sitten mitä tahansa. Mä oon sun puolella, hiljaisuutes aion rikkoa. Tulen vaikka karmi
      Tunteet
      24
      2206
    3. Antaisitko mies minulle jonkun vinkin

      Että tietäisin, että minun kannattaa uskoa vielä meihin. Nyt just heikko hetki ja usko meinaa loppua. Pelkään, että tila
      Ikävä
      59
      2057
    4. Toivottavasti vielä kohdataan mies

      Ja aloitetaan juttelu. Nyt olisin valmis.
      Ikävä
      134
      1792
    5. Nainen, minkä kappaleen laittaisit nyt miehelle

      kuunneltavaksi tietäen, että hän ikävöi sinua ja kipuilee päästäkseen yhteyteen kanssasi. Jotain, joka kertoo...
      Ikävä
      132
      1454
    6. Morning has broken

      Simmut aukaistaan. Ja noustaan päivään valkeaan. Hyvää huomenta. 😊☀️🍳☕❤️
      Ikävä
      131
      1388
    7. Jos et kaipaakaan minua täällä

      Niin miksi sinua ehkä häiritsee se, että minä kaipaan sinua? Miehelle.
      Ikävä
      18
      1214
    8. Tästä tiedämme että raamattu ON muutettu

      https://rivalnations.org/censored-bible/ Raamattusi on sensuroitu Raamattu, joka sinulla on kotonasi tai taskussasi, on
      Hindulaisuus
      457
      1199
    9. Olet tosi lapsellinen...

      Ja kiva harrastus tämä palstailu sulla. Lisää uskottavuutta ja luotettavuutta paljon. 🙄 Eipä sillä onneksi enää ole väl
      Ikävä
      44
      1025
    10. Outoa toimintaa kaikkinensa

      Jotenkin sairashan se sinäkin olet.
      Ikävä
      29
      1019
    Aihe