Suvussani on aivoverenvuotoa

TietämättömyysPelottaa

Eli tämmöinen, että periytyy isältä tyttärille ja tyttäriltä pojille. Ukkini kuoli kyseiseen juttuun 30 vuotiaana eli häntä en kerinnyt koskaan edes näkemään. Itse olen nyt 33 vuotias mies. Niin mietin vaan sitä, että miten noihin pään kuvauksiin pääsee vai pääseekö ollenkaan ennen kuin on liian myöhäistä?

Sitten mietin semmoista asiaa, että onko kyseinen perinnöllinen juttu jättänyt kokonaan yhden sukupolven välistä, koska äitilläni ja hänen siskoillaan ei ole tullut mitään ja heillä ikää alkaa olemaan jo yli 50v.

Pelottaa vaan jotenkin tämä tiedottomuus tästä asiasta. Aika usein alkaa ahdistamaan, kun mietin tätä asiaa, että milloin se suoni nyt poksahtaa sieltä päästä ja tämä elämä oli sitten tässä.

14

152

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pikkumyy13

      sairastuin 21.1.1997 eli 18 vuotta sitten ja äidilläni on ollut myös aivoverenvuoto eli kyllä minusta se on periytyvää,ei voi mitään nyt asialle koska olen itse pyörätuolissa oleva.

    • kassuliini

      Olen kyllä sitä mieltä että aivoverenvuoto ei välttämättä ole periytyvää. Sitäkin on monenlaista, voi olla aivoverisuonessa heikko kohta, aneyrusma. Siis verisuonen seinämässä niin ohut kohta, pullistuma joka sitten poksahtaa ja veri pääsee leviämään aivokudokseen.
      Tällainen pullistuma saattaa olla jo lapsesta asti mutta iän myötä, ja myös verenpaine rasittaa aneyrusmaa joka saa tuon heikon kohdan poksahtamaan.
      Päänkuvaukseen ei pääse yleisellä puolella ilman ettei lääkäri katso sitä aiheelliseksi. En tiedä, pääsisikö yksityisellä jos menet valittamaan päänsärkyjä....?
      Yhtä kaikki olen sitä mieltä että tuo sukulaisesi kuolema on jäänyt vaivaamaan sinua turhan paljon. Ajattelepa kuinka paljon sairauksia on olemassa, sinunkin suvussasi varmaan, mutta ei niiden periytyvyyttä kannata jäädä miettimään!

      • TietämättömyysPelottaa

        Totta tavallaan, mutta suvussamme on kuollut 5 ihmistä tuohon kyseiseen juttuun ja tottakai muihinkin sairauksiin en sitä väitä. Varasin jo yksityiselle neurologille ajan ja maksan kaikki omasta lompakosta. Parempi tietää, kun olla tietämättä. Verenpaineet on kyllä hyvät. Ennen vanhaan, kun sukulaisia on kuollut siihen 70 luvulla niin ei varmaan paljon sillon verenpaineita seurailtu. Pitää kysyä siltä neurologilta tuosta periytymisestä. Tietenkin omilla elintavoilla voi myös paljon asioihin vaikuttaa ehkä tai sit ei. No jokainen täältä kuolee joskus. Mut ei kiinnostais vielä lähteä jos asian voi korjata.


    • ennaltaehkäise

      Magneetissa ei näy kaikki verisuonet.

      Alkoholi ja tupakka lisää riskiä, vaikka suvussa ei olisi mitään.

      Syö kalaöljyä.


      Omega-3:n käyttäjillä on normaalia heikompi veren hyytymistaipumus, joka ennustaa vähemmän sydän- ja verisuonitauteja kuin muulla väestöllä keskimäärin.

      • eheehedorka

        Olet sinä varsinainen nero. Mitäs luulet onko ohuesta verestä mikä ei hyydy enemmän hyötyä kuin paksummasta verestä jos suoni napsahtaa päästä?


      • kalaöljyä

        Ei kalaöljy estä hyytymistä.

        Kalan rasvat ovat erittäin terveellisiä.

        Naapuri sai paksun veren takia tukoksen päähänsä ja on ihan vihannes ollut jo vuosia.

        Kalaa ei syöty eikä syödä.


    • aneurysma

      Kyllä ystäväni pääsi, ja oikeastaan kutsuttiin tutkimuksiin, kun isänsä ja veljensä menehtyivt aneurysmaan. Ystävälläni korjattiin suonta kahdestakin kohtaa.

    • TietämättömyysPelottaa

      Kävin tänään neurologilla ja perjantaina pään kuvaukseen, sitten vasta alkaakin se jännittäminen. Pystyisittekö te elämään normaalia elämää jos saisitte tiedon, että päässänne tikittää aikapommi? Itse en varmasti pysty.

      • 1122233

        Pakko se on pystyä. Itselläni aneyrysma jota ei voida leikata, joten muu ei auta kun elää tiedon kanssa. Sitä pitää vaan suunnata ajatukset muualle. Elän ihan normaalisti, teen kaikkea mitä tein, ennenkö tiedon sain.
        Koita olla miettimättä asiaa, kaikki ei siihen varmaan pysty, mutta miettimällä se tilanne ei muuksi muutu.


      • KetjunAloittaja

        Kuinka kauan sinulla on ollut se päässäsi ja antoiko lääkäri mitään ennustetta kuinka pitkään elät tai muuta vastaavaa? Alkoholia et varmaan uskalla ottaa tai tehdä muutakaan verenpainetta nostavia asioita??? Mä varmaan todennäköisesti tulen tappamaan itseni jos löytyy aneurysma jota ei voida leikata, koska en pysty jatkaa elämistä siinä pelossa, että se puhkeisi ja jäisin esim kasviksi tai halvaantuisin pahasti.


      • 1122233
        KetjunAloittaja kirjoitti:

        Kuinka kauan sinulla on ollut se päässäsi ja antoiko lääkäri mitään ennustetta kuinka pitkään elät tai muuta vastaavaa? Alkoholia et varmaan uskalla ottaa tai tehdä muutakaan verenpainetta nostavia asioita??? Mä varmaan todennäköisesti tulen tappamaan itseni jos löytyy aneurysma jota ei voida leikata, koska en pysty jatkaa elämistä siinä pelossa, että se puhkeisi ja jäisin esim kasviksi tai halvaantuisin pahasti.

        No se on ollut varmaan jo jonkin aikaa, mutta huomattiin alkukeväästä. Mun tapauksessa siis ei voida leikata, eikä myöskään hoitaa suonensisäisesti "koilaamalla". Ennustetta ei voi yksikään lääkäri antaa.
        Jos huono tuuri käy, ja se puhkeaa, niin puolet kuulemma selviää, puolet kuolee.
        Siinä kaikki mitä sanottu ja silloin tällöin kuvaillaan, onko muutoksia.

        En ota alkoholia, siinäkin kai riskinä vaan jos ottaa kovan humalan, tuskin pienet määrät mitään tekee. Elän ihan normaalisti muuten. Verenpainetta mittailen itse silloin tällöin. Mutta kun ei ole oireita verenpaineennoususta, eikä sellaista ole todettu, niin en senkään suhteen turhia hätäile.

        Jos sinulla nyt sellainen löytyisi, sen luultavammin voi hoitaa. Harvinaisempia nämä ovat joita ei saada hoidettua. Mutta jos niin kävis, ettei voitaisi hoitaa ja jos siis jotain löytyisi, niin pitää vaan yrittää elää kuten ennenkin. Eipä ole vaihtoehtoja. Eihän se kivaa ole, parempi kun en tietäisi koko asiaa, mutta koska tiedän, pyrin parhaani mukaan unohtamaan sen arjessa.


    • aneurysma

      Ei kaikki aneurysmat puhkea......... suurin osa ei edes tiedä sen olemassaolosta.

      Tärkeintä on välttää verenpaineen nousua ja stressiä.

      Nykyään pullistumien hoito on helpompaa, kun tehdään katetroimalla, ei siis tarvi yleensä leikkausta ja kallon avaamista.

      Tsemppiä teille kaikille!

    • KetjunAloittaja

      Neurologi soitti eilen. Ei löytynyt aneurysmia eikä kasvaimia, mutta jotain muuta synnynnäistä jutskaa löyty mitä ei aivoissa pitäisi olla. Sain lähetteen EEG:hen, mutta ei mitään vakavaa onneksi löytynyt huh.

    • 11122233

      Oli hyvä että sait asiaan varmuuden, ja toki hyvä ettei mitään pelkäämääsi ollut.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      128
      4815
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3056
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1777
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1740
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1591
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1451
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      18
      1218
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1189
    9. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1157
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1147
    Aihe