Lihavia rottia

Rottarakas

Minulla on 2 poikarottaa ja ne on päässyt lihomaan aikas paljon. Eli ongelmana on se etten tiedä miten saisin pojat vähän "laihemmiksi" ja olen laittanut häkkiin erilaisia virikkeitä mutta pojat vain nukkuvat päivisin. Olen laittanut köyden häkkiin mutta ne eivät enää uskalla/pysty menemään niitä pitkin. Olen myös pitänyt niitä parina päivänä kunnolla vapaana ja jatkan sitä nyt vielä ainakin jonkin aikaa. Juoksupyörää minulla ei ole sillä ei ole oikean kokoista niille. Jos sinulla on jotain vinkkejä miten saisin pojat "laihtumaan" se auttaisi minua paljon

13

50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sedä

      Kirjoittaisitko tähän listan mitä kaikkea rottasi ovat tottuneet syömään (kuivaruoka, tuoreruoka, herkut...) niin voin antaa täsmällisempiä ohjeita miten ruokintaa voisi keventää :)

      Aikuiset urokset on usein aika laiskoja, joten ne tuskin innostuvat juoksupyörästä. Mitä enemmän vain saat ne innostumaan vapaana liikkumisesta, sitä parempi :)

      • Rottarakas

        Annan ruuan yleensä illalla ja ruoka vaihtelee mutta annan perunaa, kissanruokaa, kananmunaa sillöin tällöin, makaronia myös silloin tällöin ja riisiä mutta aika harvoin. Olen yrittänyt vähentää herkkujen antamista mutta yleensä annan: juustoa pienen palan, mustikoita, kurkusta en ole varma onko se herkku mutta sanon nyt senkin. Kurkkua annan myös aika usein ruuan sekaan pari palaa. Ja harvoin myös banaania


    • surhym

      Poikien laihduttaminen..onnea yritykseen ;-) Minkä ikäisiä pojat ovat? Jos ovat jo vanhempia, eli vuoden ikäisiä niin eivät kyllä tee mitään ylimääräistä. Paitsi jos on ruoka palkinto tiedossa. Et maininnut mitä kuivaruokaa annat, jollei ole rotille tarkoitettua niin on luultavasti lihottavaa. Lähes kaikki yleiset jyrsijän ruoat ovat liian energia pitoisia, joten niitä kannattaa välttää.
      On tosin paljon eroa pojissakin, toiset on täälläkin olleet palleroita ja toiset on saaneet enemmän nameja ja silti laiheliineja. Muuten saaneet aina samaa ruokaa.

      • Rottarakas

        Empäs maininnutkaan. Usein ollaan kyllä ostettu siemeniä jotka eivät ole olleet pelkille rotille joten siitä se varmaankin johtuu:D Siemen "merkit" vaihtelevat mutta tällä hetkellä on ollut Freddy siemeniä (tarkoitettu kylläkin hamstereille) ja hiirille ja rotille sopivia pellettejä (kö) nimeltä complete kun ei meinaa maistua sellaiset vaaleat "pitkulaiset" pelletit kun tapana niillä niitä on vain hautoa:D Ja pojat täyttivät kesäkuussa vuoden. Mutta en sitten tiedä onko hätää kun pidän nyt enemmän huolta ruuista ja herkuista:D Kun netistä luin että poika rotat saa painaa 900g, minun pojat painavat nyt 875g-879g Mutta jos olen väärässä niin korjatkaa asia:) Mutta kai se on normaalia ttä iän varttuessa vähän lihookin:D


    • Sedä

      Siemenseokset tosiaan usein lihottaa helposti koska ne on maistuvampia, etenkin jos rotat syö niistä parhaat osat ensin, karttaa terveellisempiä osia, ja omistaja lopulta luovuttaa ja heittää ne pois ja antaa lisää. Lihottavuuden lisäksi useissa on väriaineita, ainakin Oskun herkkuruoka, ja muistaakseni myös Freddy (?)

      Kannattaa ensinnäkin vaihtaa pelkkään pellettiin, Complete on ihan hyvä ruoka (mutta Altromin on huonon maistuvuuden takia kyllä aika mainiota laihdutusruokaa :') )

      Tuoreruuista kannattaa karsia minimiin lihottava hiilihydraattipitoinen (eli esim. riisi, pasta, puuro, kissanruoka...) ja antaa niiden sijaan paljon raakoja juureksia, yrttejä ja muita kasviksia mitä saat rotillesi maistumaan. Herkkuja saa toki olla mutta pääasiassa näillä kannattaa mennä :)

      Lihavuuden tuntee parhaiten käsituntumalla. Lihaksikas iso rotta voi olla tosi painava ilman huolta. Lihava rotta tuntuu kädessä löysältä ja pehmeältä. Mainiot painot kyllä sun pojilla, oon oikeastaan vähän kateellinen 300-400g tyttöjen kanssa :D

      • Rottarakas

        Kiitos vinkeistä! Kyllä näillä pojat saadaan vähän laihemmiksi etteu ihan jää palloiksi:D


    • Rottarakas

      Haluaisin vielä kysyä että minkä kokoisia häkkejä teillä on ja minkälaisia häkkivirityksiä olette keksineet? Itsellä on muodostettu kahdesta eri häkistä kerrokset. Alahäkin mitat ovat: K 38cm, L 68cm ja S 48cm...
      Ylähäkin mitat ovat: K 53cm L 74cm S 36cm... Onko teidän mielestä pojilla oikean kokoinen häkki kun ovat noin isoja poikia?

    • surhym

      Kyllä nuo häkin mitat on ihan hyviä, jaksa vaan pitää poikia juoksemassa lattialla ja kehittele sinne jotain laatikoita(niitä on kiva jyrsiä) ja täällä on paras aktiviteetti kun laittaa vanhan viltin tms.lattialle yhteen kasaan niin siinä kuluu aikaa kun kaikki möngertävät siellä. Terveellisin herkku täällä taitaa olla lasten maissiraksut (löytyy melkein joka kaupasta sipsihyllyiltä), Hyvä konsti laittaa pojat laihikselle kun teet pieniä paloja raksuista ja aina kun kekkaloivat jossain kauempana otat naksut molemmille ja juoksutat ne luokses.
      Sedälle terkkuja "meissä pojissa on enemmän rakastettavaa" =D =D
      Mä voin taas sanoa että mikään ei ole yhtä sulosta kun neljä kauhean kokoista vanhaa herraa ahtautuu häkin pienimpään riippukeinuun, se on niin pelkkää nenää korvaa ja pallukoita.

    • sedä

      Mä suosittelen yleensä rotille vähintään 80x50cm pohjapinta-alaa, ja korkeudeksi 80cm yhtenäisenä korkeutena (tämä on etenkin naaraille ja poikasille tärkeää). Sun pohjamitat ei jää tuosta mitenkään mahdottomasti, mutta esim. 100cm tai 120cn kanihäkki alimmaiseksi häkiksi ei olisi ollenkaan huono ajatus, etenkin kun niitä saa oikeastaan puoli-ilmaiseksi käytettyinä :)

      Omilla tytöilläni (5kpl) on 80x50x120cm häkki pieni yläparvi, mutta niillä on kyllä käytössään oma huone joten häkin koko ei ole niin olennaista enää :'D

    • surhym

      Tuo häkin koko on aina niin suhteellista, kunhan saavat olla ulkona. Itse olen huomannut että vanhana ei herrat kiipeä ylös, käyvät siivouksen jälkeen tutkimassa mitä täällä on mutta jäävät yleensä makoilemaan ala osaan. Ainakin saavat pikkuset rauhassa kikkailla ylhäällä ja vanhat olla päikkäreillä.

    • Rottarakas

      Hyvä idea on kyllä tuo maissilastu hommeli! Varmasti kelpaa mun pojille. Tiiättekö te mitään kirpparia/jyrsijänkirpparia (jos sellaisia edes on:D?) josta ootte löytäny teidän rotille kaikkea? Ja mieluiten tästä Tampere-Ylöjärvi osasta jos kukaan teistä on täältä päin? Oon ite kyllä kova kierteleen kirppareita mut kun en oo oikeen löytäny mitään mitä vois laittaa lattialle kun pidän niitä vapaana huoneessani nii siellä ei oikeen mitään oo.

    • surhym

      Niin tarkennus, ei maissi lastu vaan maissi raksu... Tarvi käydä oikein kattomassa oikee nimi, se on maissinaksu. Sellaisia juusto naksun näköisiä, nää on vaan terveellisiä(ei sokeria eikä suolaa). Pikkulasten herkkuja myös, mulla ne jää kurkkuun kiinni;-)
      Kirppiksistä en osaa oikein sanoa mitään, en ainakaan sieltä päin. Itse olen vain aina laittanut talteen laatikot ja vanhat vaatteet ja muut kankaat mitkä menis muuten roskiin. Myös olen opettanut kaverit tuomaan esimerkiksi vanhat pussilakanat pojille. Niistä saa leikattua hyvin riippukeinuja.

    • Rottarakas

      Aaa joo maissi raksu:D Itekkin niitä joskus ostan mut aika harvoin nii ei oo tullu meleen antaa niitä. Joo mäkin oon laittanu pojille vanhoja vaatteita yms riippareihin ja muutenkin pehmusteiks. Ja pojat innostu valtavasti siitä että laitetaan joku viltti kasaan ja siellä ne sitten möngerteli aika kauankin:D

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1878
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1818
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1809
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      76
      1592
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1138
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1128
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe