Käsiniittokone

Mökkikaukanakotoa

Onko jollain tiedossa mistä saisi ostaa Alpina käsiniittokoneen tai vastaavan, kun niitä ei valmisteta enää. Meidän mökillä on niin vahvat heinät ja ala sen verran suuri ettei viikatteella jaksa ja traktorilla ei sinne niitylle voi mennä kun se on niin lähteistä maata että raskaat koneet sinne uppoaa. Mielellään saisi silputa samalla, mutta heinäksi tekokin käy.

14

85

  Vastaukset

  • Mikä on käsiniittokone??

   • Siimaleikkuri on aika onneton paksuun heinään. Pitää olla ruohoraivuri. Mielestäni teidän kannattaa hankkia ruohoraivuri. Minulla on Hondan raivaussaha. Saha maksoi melkei 600 euroa, mutta on hintansa väärti. Kaikenkorkuiset heinät saa niitettyä ja nurmikostakin tulee nätti.


   • Ruohoraivuri on pihatöihin ja aloittaja ei kertonut kuinka isoa lääniä pitäisi niittää. Perässä juostavia niittokoneita saa esim. Glanssilta. Niittokone tosin ei silppua,kaataa vain. Sarvitraktori etuleikkurilla myös silppuaa mutta aloittaja ei kertonut mitä vehje saa maksaa.
    Traktorimallinen ajoleikkuri niittää miehenkorkuista heinikkoa mutta aloittaja ei kertonut kuinka tasaista maapohja on.
    Raivausshaan saa ruohoteriä joilla saa niitettyä myös mutta aloittaja ei kertonut paljonko viitsii raivurilla neliöitä niittää.

    Käsiniittokoneista en ole koskaan ennen kuullut ja selvyyden vuoksi aloittaja voisi kertoa mitä se hänen mielestään tarkoittaa?
    Sana alpina viittaa ggp:en ja halpisruohoraivureihin. Kannattaa molemmat jättää väliin. Eli ggp:eet ja halpikset.


   • Ruohoraivuri on tarkoitettu laajojen heinikkoalueiden niittoon. Jos niitettävää heinikkoa on mökillä ihan hehtaarikaupalla, niin mikä on niittämisen tarkoitus? Jos heinikkoalue on tarkoitus ottaa viljelyjkäyttöön, niin alue pitää ojittaa. Iso lääni pelkkää nurmikkoa, ilman käyttöä, on turhaa voimien haaskausta. Heinää tehdään heinäkuun alkupouolella. Kukinnan jälkeen heinät korsiintuvat.


   • poltinkarva kirjoitti:

    Ruohoraivuri on tarkoitettu laajojen heinikkoalueiden niittoon. Jos niitettävää heinikkoa on mökillä ihan hehtaarikaupalla, niin mikä on niittämisen tarkoitus? Jos heinikkoalue on tarkoitus ottaa viljelyjkäyttöön, niin alue pitää ojittaa. Iso lääni pelkkää nurmikkoa, ilman käyttöä, on turhaa voimien haaskausta. Heinää tehdään heinäkuun alkupouolella. Kukinnan jälkeen heinät korsiintuvat.

    No ei todellakaan ole. Ruohoraivuri on käytännössä kulmavaihteellinen sarvitrimmeri. Laajat heinikkoalueet ajetaan ihan muilla vehkeillä.

    Niittäminen ei todellakaan ole turhaa voimien haaskausta. Esim. Kerran vuodessa tehtävä niitto estää tontin umpeenkasvun ja pellon vesakoitumisen. Muutaman vuoden niiton laiminlyömisen jälkeen pelto pitää raivata isoilla koneilla.


   • Kirjoitin, että ison nurmikon pito ilman käyttötarkoitusta on voimien haaskausta. Kuitenkaan kyseisen alue taida olla mikään hehtaaripelto. Åkkiä sen niittäisi raivurilla. Et ole varmaan nähnyt oikeaa raivaussahaa. Oikeita raivaussahoja käytetään metsänhoitoon, taimikkojen raivaukseen. Siis raivaussahalla tehdään täysiä työpäiviä. Pienet siimakoneet ovat leluja. Aloittaja kirjoitti, että märkyyden takia ei voi käyttää isoja koneita.
    Miten olisi hevonen ja niittokone?


   • poltinkarva kirjoitti:

    Kirjoitin, että ison nurmikon pito ilman käyttötarkoitusta on voimien haaskausta. Kuitenkaan kyseisen alue taida olla mikään hehtaaripelto. Åkkiä sen niittäisi raivurilla. Et ole varmaan nähnyt oikeaa raivaussahaa. Oikeita raivaussahoja käytetään metsänhoitoon, taimikkojen raivaukseen. Siis raivaussahalla tehdään täysiä työpäiviä. Pienet siimakoneet ovat leluja. Aloittaja kirjoitti, että märkyyden takia ei voi käyttää isoja koneita.
    Miten olisi hevonen ja niittokone?

    Olet ihan sekaisin. Et erota ruohoraivuria ja raivaussahaa toisisaan. Pölvästi.

    Mitä tuot nurmikkoja keskusteluun? Kukaan ei ole kysynyt.
    Nyt oli puhe niittämisestä.


   • poltinmäntti kirjoitti:

    Olet ihan sekaisin. Et erota ruohoraivuria ja raivaussahaa toisisaan. Pölvästi.

    Mitä tuot nurmikkoja keskusteluun? Kukaan ei ole kysynyt.
    Nyt oli puhe niittämisestä.

    Ruohoraivuri on raivaussaha, ja suunniteltu erityisesti ruohon niittämiseen ja raivuri on raivaussaha. Täällä taitaa hääriä Kone-Glans kätyri ja pölvästi, joka ei erota trimmeriä raivaussahasta, ja joka ei ole edes kuullut, että raivaussahalla voi niittää ruohoa.
    Kaikenlaiset niittokoneet tarvitsevat tasaisen maaperän.
    Taajama-asukkailla on tapana viljellä nurmikkoa, aivan kuin nurmikon kasvatus olisi säädetty lakiin. Viime vuonna eräs kyselijä katui, kun oli kylvänyt kesämökille nurmikon. Hän halusi takaisin puut ja sammaleet. Siis halusin herättää aloittajaa miettimään, mitä hän haluaa pohjimmiltaan tehdä tuolle heinikkoalueelle.
    Eikö kesämökki ole yleensä lepoa ja virkistystä varten? Onko kyseistä heinikkoa pakko edes niittää? Joutomaakin on perinnemaisemaa. Joutomaan voi antaa rauhassa metsittyä tai istuttaa vaikka kuusia tai pajuviljelmän. Enempää en keskustele Kone-Glans pölvästin kanssa.


   • Mitä olet mahtanut raivurissasi polttaa kun on pää noin sekaisin.
    Montako kertaa pitää sanoa että menee perille? Ruohoraivuri ja raivausaha on eri asioita. Koita nyt komputoida prossaasi...
    Ja jos vielä ei ole orava muuntajaa tukkinut niin koita komputoida että trimmeri on vielä ihgan eri juttu.

    Ei raivuri,trimmeri tms mitään tasaista maaperään tarvi pölvästi. Pyörillä kulkevat koneet tarvii riippuen pyuörien koosta.

    Ja mitä vittua nurmikot aiheeseen kuuluu? Kukaan ei ole kysynyt mielipidettäsi nurmikoista pölvästi.


   • Mulle on paljon tuotu raivureita korjattavaksi ja olen purkanut tuhansia moottorisahoja. Tiedän oikein hyvin mitä eroa on raivaussahalla ja moottorisahalla.
    Sinä et ole kumpaakaan käsissäsi pitänytkään. Olet vain kusipäähomo palstahäirikkö ja pidät pojista. Mene sinä homo bmw palstalle aukomaan päätäsi kun et mistään mitään tiedä.


   • No niin. Nyt rauhoitutaan lapsihyvä.


  • Voi herra isä. Anna mun kaikki kestää. Käsiniittokone.

  • Olen käyttänyt raivaussahaa niittämiseen siimaleikkuripäällä.

   Kätevämpi on kuitenkin vanha viikate; se on kevyt, äänetön, ei tarvitse lotrailla nesteiden kanssa tai tukeutuneen siimapään kanssa. Se on kätevä mm. marjapensaiden alustojen niittämisessä ja tienvarren lupiinitkin katkeavat sillä helposti.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ohisalo: paperittomille työlupa jonon ohi

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/1883695a-f66c-488e-a622-ac181f96a0ff Miten on mahdollista, kaikki uutisointi mikä liittyy Ohisaloon on negatiiv
   Maailman menoa
   331
   6544
  2. Hallitus halveksii Suomen nuoria

   Suomessa on kymmeniä tuhansia suomalaissyntyisiä nuoria, joilla ei ole koulutusta. Nyt pitäisi tehdä kaikki mahdollinen, jotta nämä nuoret saataisiin
   Maailman menoa
   187
   3227
  3. Ei näin Lidl! Ei! Ei! Ei!

   Voi ei. Älkää lähtekö tähän leikkiin! Ei mitään sovelluskorttipeliä! // Lidl aikoo tuoda asiakkailleen etukortin – bonuksista ei vielä tietoa // http
   Maailman menoa
   98
   1530
  4. Voi myötähäpeän määrää

   Joku tämän kylän Tollo mukana nelosen roskasarjassa
   Suomussalmi
   16
   796