S60 D4 volvo

jalkamies

Millaisia kokemuksia on tästä Volvon S60 D4 ruotsalaismoottorista? Autohan on ollut jo vuoden verran markkinoilla joten kokemuksiakin lienee ko. auton omistajilla.

8

135

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nåjaa

      Aika laiska, ei uskoisi 180-heppaiseksi ja 400 Nm antavaksi. Siis ohituskiiihtyvyys rekan ohi ei mikään rivakka, vaan laiskanpulskea. Lisäksi 8-lovinen tomaatti empii välillä liikaa ja kaupungissa vaihtaa välillä aika töksäytellen. Kyl vanha viismukinen D5 oli selkeästi reippaampi. (siis malli V60 mutta siis sama tekniikka)

      • erittäinHyväPeli

        Ainakin autolehtien ammattilaiset ovat kanssasi toista mieltä, miksiköhän?


      • arvaaja-

        taisit keksiän tuon ihan itse


      • Volvoilija245

        Oman koeajon perusteella uusi D4 uudella 8-vaihteisella automaatilla on ripeämpi kuin vanha D5. En mitään empimisiä vaihteistossa huomannut. Uuden D5:n koeajoa odotellessa.


      • hyvätOnKoneet

        Kaikki uudet Volvon koneet perustuu samaan 4-sylinteriseen peruskoneeseen, myös D5.


      • 2.4STW

        Tavallaan samaa mieltä. Volvossa on rutkasi vääntöä (enemmän kuin Bemarissa) mutta Volvon meno hyytyy yläkierroksilla jo paljon ennen kuin laatikko arpoo isomman vaihteen. Vaihteen vaihtumisen jälkeen menoa taas löytyy. Tämä antaa fiiliksen että ohituskiihtyvyys ei olekaan niin hyvä.
        BMWssä taas tehoa on jatkuvasti aivan sama (TM tehokäyrän mukaan) jolloin kiihtyvyys vain tasaisesti hidastuu vauhdin kasvaessa eikä vaihteiden vaihtumista oikeastaan edes huomaan. BMWssä ei tunnu olevan likikään yhtäpaljon vääntöä vaikka eroa ei juuri olekaan paperilla.

        Volvon pirullisin piirre on yliherkkä kaasupoljin taajama/kaupunki ajoon yhdistettynä selvästi bemaria paremmin reagoivalla turbolla.
        Lopputulema on että alle 70 nopeuden hallinta on hankalaa. vauhtia tulee aina liikaa. Voi olla tottumiskysymys mutta en ole havainnon kanssa yksin.
        Turboviiveen vähäisyys kyllä ihastuttaa Volvossa. Paljon parempi siltä osin kuin BMW.

        Ajettavuus on BMWhen verrattuna... erilainen. Volvo kulkee vakaammin suoraan mutta tuntuma on jotenkin kaukainen vaikka BMWn vakio-ohjauskin on toki pirun tarhmea. Volvon ohjaus ei ole tahmea mutta silti epämäärinen. Toki BMWn ohjauskin on epämääräinen mutta erilailla. Kumpikaan ei ole ohjaukseltaan kovi tarkka.
        Kummallakaan ei tulee fiilistä että olisi nautinto paiskoa nelipyöräluistossa kuivalla asfaltilla. Toki BMWllä se sujuu mutta tuntuma on huono.
        Volvolla taas ei oikein tuntuma edes houkuta ajamaan kurveja reippaammin.

        Kummassakin on huono selkänoja penkissä. Volvossa on selvästi menty taaksepäin siitä mitä Volvo on tavannut olla. Kummallakaan en tykkäisi ajaa paria tuntia enempää päivässä.

        Volvo on HILJAINEN. ei BMWn raksuttavaa dieseliä ja tiemelukin on vähemmän häiritsevää.

        Volvon vakio äänentoisto on surkea, jopa surkeampi kuin BMWssä. Autossa on jopa taajuuskorjain mutta umpihuonojen kaiutinten ongelmaa edes sillä ei korjaa.

        Volvon digitaalinen nopeusmittari on hermostuttava. En oikein ymmärrä miksi automaattivahteisessa autossa on hieno hyvin toimiva kierroslukumittari ja umpisurkea digitaalinen nopeusmittari. BMWn mittaristo on 3-sarjan alusta asti ollut sitä mitä sen pitää ollakin. Volvo on mennyt kikkailussa liian pitkälle.

        Melun ja suuntavakauden vuoksi oma valinta olisi nyt BMWn jälkeen Volvo.
        Lisäksi Volvon takapuskurissa ei ole jatkuvasti joku provoilemassa kuten BMWn puskurissa. Aika moni ei BMW kuski on sikäli asennevammainen. Miksi BMW kuskia pitää härnätä? Tai ylipäänsä ketään kuskia?


    • Volvoni

      Reilu 500 km takana kyseisellä mallilla ja hymy naamalla. Tehoa löytyy riittävästi ja tarvittaessa lähtö liikennevaloista on nautittavaa:))

    • Nsnsnsn

      Mä vaihoin tosta D4:stä 520d hen..ja nyt olen vaihtamassa takaisin vaikka bemarini nelikko onkin. Bemari on epämukava ja koneen ääni kuuluu raksutuksena. Runflatit on epämukavat ja m-sport penkit surkeat. Volvossa olin kotona ja penkki aina mukava istua. Enkä ole mikään läski vanha äijä vaan alta 30v mies. Oon ajatellu tilata uuden T6 volvon sedanina. 2 litranen etuveto kahdella ahtimella..remmi ja pakokaasu..rupee olemaan riittävästi potkua. M bemareiden tai amg mersujen möliseviä koneita en kaipaa enää olen niilläkin aikani leikkinyt ja niitä jaksaa tasan hetken sitten tarvii kuulosuojaimet. Volvon T6 sivistynyt ja ei mölise..kulutti koeajon aikana alle 8 litraa/100km. Saa nyt nähä millon vaihan mutta voi olla että tilaan syksyllä 30v lahjaks itelleni:)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3299
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1331
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1116
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      15
      1062
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      989
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe