voisiko joku auttaa

apulia

pystyisikö joku auttamaan minua tulkitsemaan kilpirauhasarvoni, olen jo vuosia sairastanut kilpirauhasen vajaatoimintaa, lääkkeenä Thyroxin. Eilen otetut arvoni ovat TSH 0,68, T4V 16,8 ja T3V 3,3. Aiemmat arvoni ovat:
1.13.1014 TSH 2,3, T4V 17,4, T3V 3,4
1.7.2014 TSH 1,4, T4V 15,8
2.12.2014 TSH 0,57, T4V 18,1, T3V 3,7
Olisin todella kiitollinen jos joku pystyisi auttamaan minua!

28

2255

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • qqqWXY

      T3V arvosi on melko alhainen. Jos sinulla on vajaatoimintaoireita, niin saattaa olla, että elimistösi ei muunna T4:sta riittävästi T3:a. Solutasolla on siis puutetta kilpirauhashormoneista. Thyroxin annosta voi koittaa vielä vähän nostaa, mutta jos kyse on muunto-ongelmasta, niin se vain pahenee siinä tapauksessa. Ratkaisu on T3-hormonia sisältävä lääkitys.

    • Aboriginaali
    • Semisedu
    • T3_hormoni_mukaan

      T3V on liian matala. Tarvitset yhdistelmälääkityksen eli mukaan T3 hormonia, lääkkeen nimi on Liothyronin.

      • T3a_tarvitaan_kaikille

        Kun otetaan Thyroxinin yleinen ongelmallisuus (eri kudosten kannalta) ja pitkäaikaisvaikutukset, huomataan että kaikki vajispotilaat tarvitsisivat T3-hormonia


    • apulia

      Suuret kiitokset teille kun vastasitte! Eli näin ollen siis ehkä ensin kannattaisi nostaa hieman lääkitystä ja katsoa mitä tapahtuu..? Syön tällä hetkellä Thyroxin 0,1 mg 2 tabl 3 pv vkossa ja 1,5 tabl 4 pv vkossa..Paljollakohan uskaltaisi nostaa..?

      • Annosnosto

        Voit kokeilla, nosta ensin Thyroxinia ja siitä 6 viikon kuluttua labrat. Muista ottaa myös T3V. Sinulla on nimittäin T3V suhteessa huonompi kuin T4V, joten voi olla, että tarvitset T3 hormonia. Mutta aloita nostamalla Thyroxinia.


    • apulia

      Teen näin. Mutta paljonkohan voisi nostaa annostusta. Olisikohan 2 tbl 5:nä päivänä ja 1,5 tabl 2:na pvä liikaa? Mikä T3V:n ja T4V:n suhde pitäisi olla?

      • Aattelinpavaan

        Thyroxinin nosto ei auta kun muunto ei toimi. Vaihtoehtona thyroxinin rinnalle lio tai sitten yksistään eläinperäinen kilpirauhaslääke. Kantsii muös otattaa varastoraudat ja b12 vitamiini


    • 765876

      Myös Jodi kannattaa mitata. Muunto ei toimi jos jodi alhainen

    • Thyroxin_ehkä_auttaa

      Hyviä neuvoja tuossa edellä. Muilla foorumeilla tosiaan kerrotaan että mm. raudan ja B12:n puute aiheuttaa samantyylisiä oireiluja. Muita ja monia lisäravinteita suosittelevat kekä mitäkin. Näitä on koottu tekstidokumenttiin:
      https://drive.bitcasa.com/send/7jq6H63h2C_hxwyIe8TuB2yRm0U1CVA5quWra9qxIP39
      (Jodin kumppanina väittävät seleeniä tarpeelliseksi.)
      - - -
      Annosnostossa on kuulosteltava kehoa alkavien liikatoimintaoireiden tunnistamiseksi. Thyroxin on sikäli ongelmallinen että kehon eri kudokset vaatisivat erisuuruisia annoksia. "Lisää Thyroxinia" -vakio-ohje siis merkitsee yliannostusta joillekin kudoksille, Ja merkitsee myös pitkäaikaiskäytössä haittoja, muistaakseni osteoporoosin ja lisämunuaisongelmien muodossa. T3-lisäys poistaisi ongemia.

    • Apulia

      Eli ensin kannattaisi siis kuitenkin mittauttaa nämä varastorauta, jodi ja B12- vitamiini? Missä nämä voisi otattaa?

    • Labroja

      Cityterveyden laboratoriossa voi mitata ilman lähetettä.

    • Apulia

      Saako tämän Liothyronin käyttöönsä ihan tavallisella yleislääkärikäynnillä vai vaatiiko erikoislääkärin vastaanotolla asioinnin?

      • valviratyrannia

        > Saako tämän Liothyronin käyttöönsä ...
        No kun ei saa. Osaavia Lio-lääkitystä osaavia lääkäreitä on vain noin yksi tai kaksi tuhannesta. Nimet suuria salaisuuksia kun endoyhdistys on pistänyt valviran vainoamaa heitä, Facebookin vertaistukiryhmissä aikansa keskusteltuaan ja luottamusta saatuaan voi saada vihjeitä yksityisviestillä


    • hirveetätuubaa

      Varoitus: näillä viitearvojen sisällä olevien laboratoriotutkimustulosten perusteella ei pidä tehdä mitään johtopäätöksiä. Älkää tuijottako vain laboratorioarvoihin. T3a ei suositella kennellekään siihen liittyvien vakavien haittavaikutusmahdollisuuksien takia. Kiitos kun et usko kaikkea, mitä keskustelupalstalla kirjoitetaan. "muunto-ongelma" on useimmiten satua, koska muunto-ongelmasta kärsivät sikiöt abortoituvat.

      • Endojen_trolleja_täällä

        Höpöhöpö trolli. Olet ilmeisesti joku näistä ajojahdin aloittaneista endoista, tai heidän lakeijansa skepo. Kysykää ihmiset Fimealta T3 lääkkeen haittavaikutustilastot niin näette, että kyseessä on turvallinen lääke. Kysykää myös Ruotsin, Tanskan, Britannian ja USA:n haittavaikutustilastot, tai ne löytää netistä. Näette että T3 on kansainvälisesti turvallinen lääke.

        Endoyhdistystä ottaa niin päähän, kun muut lääkärit osaavat tämän paremmin. Endojen ylpeys ei kerta kaikkiaan kestä sitä, sen takia ajojahti. Mutta lopussa kiitos seisoo ja lopulta kilpirauhaslääkärit tulevat voittamaan. Endoilla ei ole mitään tieteellistä perustaa jutuilleen. Ei mitään. Endokrinologia = Roskatiede.


      • kokemus_vs_kukkoilu

        Professori Matti Välimäen tunnetuista teeseistä kolmas korostaa että viitearvojen sisälläkin oikeasti esiintyy vajaatoimintaa.
        endoyhdistyshän on kokeneen professorin teesit lukenut hyvin tarkkaan, jotta osaa suositella tekemään joka kohdassa päinvastoin


      • kokemus_vs_kukkoilu
        kokemus_vs_kukkoilu kirjoitti:

        Professori Matti Välimäen tunnetuista teeseistä kolmas korostaa että viitearvojen sisälläkin oikeasti esiintyy vajaatoimintaa.
        endoyhdistyshän on kokeneen professorin teesit lukenut hyvin tarkkaan, jotta osaa suositella tekemään joka kohdassa päinvastoin

        Pistetään teeseistä perustapausta koskevat tähän, jottei tarvitse linkkiä ja sen sivun scrollausta:
        1. Kilpirauhaspotilaan on päästävä lääkärin vastaanotolle, jossa häntä kuunnellaan ja tutkitaan; puhelinkeskustelu ei riitä.
        2. Vajaatoiminnan diagnostiikassa tarvitaan aina sekä seerumin vapaan tyroksiinin (T4v) että tyreotropiinin (TSH) mittaus.
        3. Alakanttisiinkin arvoihin on kiinnitettävä huomiota.
        4. Diagnoosi on summa oireista, löydöksistä ja laboratoriotuloksista.
        5. Tarvittaessa tehdään tyroksiinihoitokoe.
        6. Vajaatoiminnan hoidossa voidaan tarvita trijodityroniinia (T3) tyroksiinin (T4) rinnalla.
        (http://yle.fi/aihe/artikkeli/2013/12/11/kilpirauhasen-vajaatoiminta-ei-nay-aina-testeissa)


      • Vaarallistatodellakin

        Tällä "vaaramlisella" t3 hormonilla itselläni ekg näyttää priimalta verrattuna thyroxinilla jolla oli rytmihäiriöitä. Tämä t3 hormoni on myös vaikuttanut siihen että pystyn olemaan auringossa mikä ei tullut 4t monoterapialla kuuloonkaan ja d vitamiinitasot olivat vaarallisen alakanttiset. Tämä "vaarallinen" t3 hormoni on myös tuonut itselleni värin iholleni kun thyroxinilla olin vitivalkoinen. Tämä vaarallinen hormoni on myös auttanut saamaan ensimmäistä kertaa kahdeksaan vuoteen rasva-arvot hyviksi. Myös raskautumiseni saattaa olla jopa mahdollista tällä lääkkeellä, t4 monoterapialla ei. Myös jatkuvat virtsatieinfektiot loppui eikä tarvitse koko aika olla antibioottikuurilla. Elämä on palannut takaisin kun muiten makaisin makuuhaavojeni kanssa sängyssä. Etten sanoisi että 4t hormoni yksistään käytettynä on vaarallista.


      • Thyroxinilla_kidutus

        > Etten sanoisi että 4t hormoni yksistään käytettynä on vaarallista.
        Ruotsissa kävi hauskasti. Potilas vaati lääkäriltä tutkimusviitteitä T4-hormonin toimivuudesta. Lääkäri yritti etsiä. Nolona myönsi että niitä ei ole.
        Ei olekaan. T3-hormonista on. Lääketeollisuus USAssa vaan innostui painostamaan rahoittamiaan endojärjestöjä siirtymään uuteen lääkkeeseen.
        BTW: T4-lääkityksellä prof Välimäen mukaan ei koskaan päästä terveen ihmisen arvoihin. T4-lääkityksellä prof Wiersingan mukaan koskaan ei saada kaikkiin kudoksiin yhtaikaa oikeaa hormonitasapainoa. Ja sitten ne haitalliset pitkäaikaisvaikutukset :-(


      • Anonyymi

        Mitä haittoja ?? Olen käyttänyt t3 hormonia ,medithyronia 75-50 vahvuista .
        TSH-0.39 T4-12 JA T3 -4.2
        TOISTAISEKSI EI HAITTOJA . Olen ollut ilman kilpirauhasta jo 17 vuotta.


    • Apulia

      No johan meni vaikeaksi. Ehkä siis kannattaa kuitenkin kokeilla annoskoon pientä nostoa esim yhdellä tabletilla vko, tuskin se sillä määrällä kovin äkkiä liikatoiminnan puolellekkaan voi mennä...:/

    • hoidonestoyhdistysriesa

      Ns. "Kilpirauhaskiista" julkisuudessa painottuu epätyypillisiin ("kakkostyypin") tapauksiin ja niistä Christer kirjoitti nasevasti, alla ruutukaappaus kolumnista:
      https://drive.bitcasa.com/send/fhXiu1EsB3ir3rTnlgnX9hqMJQE_qsuQdfVvLiFBeExM
      2. Nettikeskustelujen valtaosan hätähuudot koskevat tavallisen perustyypin vajaatoiminnan hoitamattomuutta. Siinä ovat vastakkain Suomen endokrinologiyhdistys ja vuosikymmenien kokemuksen omaava professori Matti Välimäki. Vaikka Välimäki on endoyhdistyksen kunniajäsen, halveksii yhdistys antamissaan suosituksissa Välimäen ”teesejä”, joista kuusi ensimmäistä allaolevassa olisivatkin noudattamisen arvoisia:
      http://yle.fi/aihe/artikkeli/2013/12/11/kilpirauhasen-vajaatoiminta-ei-nay-aina-testeissa
      Kakkosteesiin voisi lisätä T3v-mittauksen. (Epätyypillisissä on sadoille potilaille seitsemännen teesin mollaama rT3-mittaus ollut tärkeä paranemiseen johtaneen hoidon aloitusvaiheessa.)
      3. ENDOKRINOLOGIYHDISTYS on molemmissa vajaatoiminnan päähaaroissa neliraajajarruttamassa kunnollista hoitoa. Ottanut avukseen Valviran, THL:n ja PALKOn ajamaan USAlaisten lääketeollisuusrahotteisten alan yhdistysten potilasvihamielistä agendaa

    • Hölmöläistenhommia

      Lääkärit valittavat toisista lääkäreistä papereiden ja teorian perusteella. Parantuneilla potilailla ei ole merkitystä. Heiltä ei edes kysytä. Heidät halutaan siis takaisin työkyvyttömiksi yhteiskunnan kustannettaviksi. Kaiken lisäksi meidän verorahojamme tuhlataan oikeudenkäynteihin asian ympärillä. KHO:ta myöten. Miten Suomella on varaa tämmöiseen? Tämä on kuin hölmölässä tämä touhu.

      • Viranomaiset_häviävät

        Niin on kuin Hölmölässä. Viranomaiset tätä ylläpitävät, Valvira ja Endokrinologiyhdistys. He lietsovat kiistaa, he tekevät kanteluita ja he valittavat Korkeimpaan oikeuteen. Kilpirauhaslääkärit kuitenkin voittavat kaikki oikeudenkäynnit. Viranomaiset häviävät. Se aiheuttaa viranomaisissa ja ylpeissä ylilääkäreissä suunnatonta raivoa. Siksi kiista jatkuu.


      • kokemus_vs_kukkoilu

        Taitaa lisäksi e-yhdistyksen kulisseissa kummitella sisäinen oppositio. Kuulin juuri yliopistosairaalan endosta (kaukana kehäkolmosesta) jonka hoidossa potilaat paranevat yhdistelmähoidolla!
        Toisenlainen yhden professorin sissiarmeija on aikaisemmin mainittu endoyhdistyksen kunniajäsen Matti Välimäki. Yhdstyksen suositukset ovat päinvastaiset kuin Välimäen vuosikymmenien aikana hyviksi toteamat.


      • Oppiriita

        On sisäinen oppositio ja verinen oppiriita. Endot pelkäävät toisiaan. Uskomatonta mutta totta. Täysin sairas oppiala. Onneksi jotkut endot jaksavat ajatella potilaitakin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      137
      1380
    2. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      139
      1205
    3. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      163
      872
    4. Mä todella toivon että

      Sulla on nyt kaikki hyvin sun elämässä, olet sisukas nainen sen näki jo ensimmäisestä hetkestä.
      Ikävä
      26
      866
    5. Katselimme pitkään ja se merkitsi minulle paljon

      Sinulle se ei merkannut näköjään mitään.
      Ikävä
      41
      746
    6. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      152
      746
    7. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      48
      738
    8. Naiselle kysymys

      Oletko rakastunut minuun?
      Ikävä
      54
      733
    9. Ymmärräthän, että sun katkeruus ajaa mut pois

      Sä olet niin itseriittoinen, ettet edes tajua mitä myrkkyä suollat ympärillesi. Olet harhaisessa päässäsi kuvittellut et
      Ikävä
      28
      604
    10. Sun pitää mies unohtaa

      Minut jo. Tiedän että se on sulle tosi hankalaa. Mut sun pitää unohtaa mut jo. Älä kirjoita mulle tänne viestejä enää.
      Ikävä
      37
      585
    Aihe