Punahattu ja neitoperhonen. Feromonit?

punahatt1

Itselläni on punahattuja ja neitoperhoset ovat löytäneet aina ne silloin kun punahattu on valmis. Olemme kesässä myöhässä. Itselläni Heinolassa alkoi kukkimaan viikko sitten. Kommentteja.

7

89

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sudenjälki1

      Koska ei hirveätä ruuhkaa ole, niin kerron lisää. Punahattuni ovat kerrospenkin korkeinpana. Alempana asuu lyhtykoiso ja alinpana gladiolukset. Suunta on suoraan etelään. Vettä saamme päijänteestä riittävästi.

    • stardustO9

      Voi, minulla ei ole punahatut kukkineet vuosikausiin. Jänikset ja kanit pistävät kukkavarret poikki heti kun ne alkavat kasvaa (tai viimeistään siinä vaiheessa kun kukkanuput alkavat näkyä). Odottelen nyt kallionauhusten kukintaa. Ne ovat joka vuosi houkutelleet amiraaleja ja neitoperhoja. En tosin ole nähnyt ainuttakaan neitoperhoa vielä tänä kesänä - toivottavasti niitä vielä ilmaantuu.

      • stardustO9

        No nyt ne perkuleen citykanit ovat pistelleet punaisen punahattuni viimeisetkin lehdet, enää on vain tyngät jäljellä. Keltaisessa on vielä lehdet, kukkia ei tule. Raivostuttavaa. Täytynee kuorruttaa ne valkopippurilla, mutta kun joka päivä sataa.
        No, Kallionauhukset alkoivat kukinnan. Kimalaiset ovat aivan kuin liimattuina kukkiin. Yksi vaivainen neitoperho on käynyt, samoin yksi ainut amiraali. Ei ole tämä kiva kesä perhosille.


    • Hohtopensasyökkönen

      Punahatut alkoivat kukkia aika myöhään eikä perhosia liioin näkynyt. Nyt kukinta on parhaimmillaan ja sekä amiraalit että neitoperhoset ovat löytäneet ne hyvin. Myös perhosbaarissa käy vilske - etenkin yökköset tyhjentävät antimet - -aamulla on baari typötyhjä. Kaipailen vielä herukkaperhosia, vaan ei ole ainuttakaan havaintoa.

    • Eedenistä_itään

      Sinipallo-ohdake on erittäin hyvä ja vaatimaton perhos-ja kimalaiskasvi. Minun sinipallo-ohdakkeisiin tulee myös mehiläisiä, oletettavasti pitkän matkan takaa. Taisi sen herukkaperhonenkin vierailla. Yökkösiä varten voi istuttaa köynnöskuusamia.

      • Hohtopensasyökkönen

        Kiitos vinkistä. Köynnöskuusamaa ei ole nykyisellä tontilla, pitäisi istuttaa, se tuoksuu ihanalle iltaisin. Kurkkaanpa alelavoja, jos vielä jostain löytyisi astiataimi.


    • antikani

      Meillä jänikset söivät kukkapenkin yhden ainoan kerran. Sitten suojasin sen jänisverkolla, ja siitä lähtien on saanut olla rauhassa. Isosilmäistä verkkoa kun laittaa (meillä muistaakseni 75mm), niin kukat näkyvät kauniisti ympäröivästä verkosta huolimatta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 107
      2052
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      55
      1924
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1885
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1667
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      20
      1588
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      12
      1388
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1330
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1316
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      15
      1311
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1252
    Aihe