Osakemarkkinoiden romahdus on alkanut

pikku.vinkkinä

"Kun panikoit niin pidä huoli että panikoit ensimmäisten joukossa"

Pörssiviidakon vanha ohje on taas ajankohtainen maailman pörssien romahduksen nyt käynnistyttyä. Kiinan valtavan pörssikuplan puhkeaminen tulee romahduttamaan koko ylivelkaisen maailman markkinat kymmeniä prosentteja alemmas. Nyt kannattaa myydä mahdollisimman nopeasti koska tästä eteenpäin huomenna on aina halvempaa ja saat vähemmän lapuistasi kuin tänään.

30

67

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 43563456456

      Jaaha, katsotaanpas...

      HEX-indexin päätöslukema 12.8.2015 klo 18.30 eli noin 17 minuuttia tämän ketjun aloituksen jälkeen oli 8378,75 pistettä. Pidetään tätä vertailutasona.

      Seuraavana iltana lukema oli 8528,07 pistettä, eli nousua 1,78 %.

      Eli ei se "romahdus" tainnut ainakaan ensimmäisen vuorokauden aikana käynnistyä. Mutta seuraillaan tilannetta...

      • Kaaleppihk

        No miltäs nyt näyttää?


      • 2.5_kuukautta_myöhemmin
        Kaaleppihk kirjoitti:

        No miltäs nyt näyttää?

        Osakemarkkinoiden romahdus lienee nyt päättynyt, kun HEX-indeksin päätöslukema oli tänään korkeampi kuin ketjun aloituksen aikaan. eli tänään 8390,06.


    • Kyllä-se-sieltä-tulee

      Rommaa pian, nyt jo melkein syömättä jaksaa sen odottaa.

    • 75675467567

      Eilisen "romahdus" -0,06 %.

      HEX-indeksi 8523.29.

      Jatketaan seurantaa...

      P.S. Toivottavasti kukaan ei ota tosissaan tämän palstan "asiantuntijoiden" ennusteita.

    • DeeHooPee

      Tosiasia kuitenkin on, että pörssikurssit ovat totaalisesti irtaantuneet reaalitaloudesta johtuen negatiivisista koroista ja määräelvytyksistä. Selväähän se on, että loputtomiin näin ei voi olla. Tuleeko romahdus vaiko tasonkorjaus, jää nähtäväksi.

    • Snacksi

      Laskuputki on alkanut hiljalleen, alkutahdit on soiteltu ja nyt odotellaan isompaa maailmaanlaajuista alamäkeä. Kreikka on jo suossa ja korviaan myöten veloissa. EKP:n elvytys ja nollakorot pitävät kuitenkin tekohengitystä käynnissä Euroopassa. Mitä tapahtuu, kun FED alkaa korkojen nostot loppuvuoden aikana, ehkä jo syys-lokakuussa, ja samalla Kiina yskähtelee/taantuu pahasti ja tempoilee laidasta toiseen pörssi- ja rahapolitiikkansa kanssa :D Eipä näytä muutenkaan erityisen hyvältä, jos esim. Venäjää, Brasiliaa tai Japanin kitukasvua katsotaan. Osakesijoittajan kandee varoa, isomman laskun edellä kun on kallista. Pian, myyntiaaltojen jälkeen, hyviä oston paikkoja on kuitenkin kuin sieniä sateella.

    • pikku.vinkkinä

      Eilinen eli 20.8. HEX:n päätös oli 8158.85 pistettä, eli nyt ollaan tultu n. 2,7% alas ketjun aloituksen lukemista. Pientä sahausta toki aina tapahtuu ja se kuuluu myös laskumarkkinaan.

      Eilisen HEX päätöksen jälkeen jenkkien Dow Jones Industrial Average päättyi 2,6% pudotukseen eli suurin pudotus vuoteen ja tällä hetkellä Kiinan Chinext on jyrkässä 4,31% pudotuksessa.

      Alas ollaan matkalla ja lujaa.

    • TurhakkeetSuomessa

      Höpötystä riittää. On se vaan kumma mistä näitä sikiää?

      • Höpötystäpähyvinkin

        Itseäni ainaki yllätti, että kerrankin jopa täällä joku on ollut ajantasalla tilanteesta...


      • pikku.vinkkinä
        Höpötystäpähyvinkin kirjoitti:

        Itseäni ainaki yllätti, että kerrankin jopa täällä joku on ollut ajantasalla tilanteesta...

        Ammattimies on ammattimies. Nää hommat pitää vaan osata.

        Noita perässä räksyttäjiä riittää aina, mutta ne munaa vain itseänsä.


    • köyhät-kyykkyyn

      ite makaan jo lattialla.
      Kaikki ittellä pakkasella mutta so what? Ostetaan lisää kun hinnat tulee alas.

      • oujeee

        Sama täällä. Laskun pohjalla kaikki löysä raha poikimaan.


    • Pitäkäätunkkinnetunkit

      Pakkasella minullakin, noin 30%, lisää ajattelin ostaa koko taantuman ajan.
      Tämähän on ostolaidalla olijalle parasmahdollinen tilanne.
      Noin 10k€ ajattelin pistää 4 kertaa vuodessa lisää.

      Onneksi tämä taantuma ei vaikuta talouteni tukijalkoihin, lähinnä vahvistaa businesta.

      • Vakuusvaje

        Kunhan muistat, että markkina saattaa laskea pitempään kuin arvaatkaan. Liian aikaisin aloitetut ostot johtavat silloin yhä suurempiin tappioihin. Toivottavasti sijoittamasi kympit eivät muutu parissa vuodessa viitosiksi.


    • pikku.vinkkinä

      Tänään perjantaina 21.8. HEX päätti 7967.47 pisteeseen eli jyrkkään 2,35% laskuun. Nyt on lähtenyt 5% indeksistä ketjun aloituksesta alkaen. Putoaminen jatkuu jyrkkänä myös jenkeissä Euroopan markkinoiden sulkeuduttua.

      • pikku.vinkkinä

        Osakkeiden jyrkkä pudotus kiihtyi New Yorkissa entisestään perjantaina. Tärkeimmät indeksit painuivat syvälle miinukselle, eikä näin surkeaa viikkoa ole Wall Streetillä nähty vuosiin.

        Dow Jones Industrial Average putosi huimat 531 pistettä eli 3,13 prosenttia 16 460 pisteeseen. Viikon aikana indeksi menetti 1 018 pistettä eli 5,8 prosenttia. Kyseessä on indeksin jyrkin viikkopudotus sitten vuoden 2008 finanssikriisin. Vuoden alkuun verrattuna DJIA on nyt 7,65 prosenttia miinuksella.

        Olin täysin oikeassa, pelko voittaa ahneuden ja markkinoilla alkaa olla selviä paniikin oireita. On tyhmää menettää rahojaan romahduksessa. Osakkeisiin ei saa koskaan rakastua.


    • ikiholdari

      En panikoi vaan ostan osingoilla lisää.
      Aivan sama laskeeko salkku pakkaselle vai ei.
      Jos hinta laskee niin osinkorosentti nousee.

      • käytän.etuani

        Aika ontuvaa yrittää uskotella itselle osinkoprosentin nousua kun samalla salkku sulaa kuin lumi keväällä. Mutta kukin tavallaan. Piensijoittajan ehkä ainoa etu suursijoittajiin nähden on se että salkun saa käteiseksi hyvinkin nopeasti romahduksen selkeästi uhatessa tai jo alettua.


    • pikku.vinkkinä

      Osakemarkkinoiden romahdus etenee ihan suunnitelman mukaan.

      Tänään maanantaina 24.8. Kiinan osakekurssit ovat rajussa pudotuksessa.

      Shanghain pörssiä kuvaava indeksi oli puoli kahdeksan jälkeen maanantaiaamuna jopa yli kahdeksan prosentin laskussa. Kurssilaskua kutsutaankin jo Twitterissä "mustaksi maanantaiksi".

      Laskun myötä Kiinan tämän vuoden pörssinousu on pyyhitty kokonaan pois.

      Myös Taiwanissa pörssit ovat yli 7 prosentin laskussa. Japanin Nikkei-indeksi puolestaan oli yli 3 prosentin laskussa.

      Osakekurssien odotetaan laskevan myöhemmin tänään myös Yhdysvalloissa, missä osakefutuurit ovat laskeneet rajusti tänä aamuna.

      Kuten ketjun alussa sanoin "huomenna on aina halvempaa". Toivottavasti ainakin velkavivulla toimivat ovat ymmärtäneet paeta, etteivät jää vipunsa kanssa romahtavien markkinoiden alle, sillä nyt tulee rumaa jälkeä.

    • Kaikkimyyty

      Mitäs asiantuntija sanoo, kuinka paljon maailman pörssit tulee romahtamaan näin keskimäärin?

      • asiantuntijaa

        Tänään on tulossa jonkinlaista reboundia, aasian nousevista kursseista ja euro/usa-futuureista päätellen. Mutta markkinatilanne on heikko: kehittyvät markkinat (EM) ovat romahtaneet, ja öljyn hinta Kiinan ongelmat signaloivat että Kiinassa menee odotettua huonommin, ja Kiina on ollut maailmantalouden kasvuveturi vuoden 2008 romahduksen jälkeen. Tästä syksystä tulee vaikea, ja odotan että sijoittajat tulevat vielä odottamaan saadakseen varmempia merkkejä Kiinan ongelmista, ennenkuin romauttavat markkinat tästä asteen alemmas. Nykyiset tiedossa olevat ongelmat eivät riitä vielä vuoden 2008-tyyppiseen täydelliseen romahdukseen!

        Mutta syksyn mittaan saatetaan olla jo alkuvuoden 2013 tyyppisissä arvostustasoissa kotipörssissämme, eli OMXH alle 7000 pistettä, mikäli Kiinasta tulee selvästi huonompaa dataa; myös Saksan ZEW-indeksiä kannattaa seurata, mikäli ensi kuussa tiippuu nollan tuntumaan niin se on lisäsyy aleneviin kursseihin.


    • Olisko

      Kumma juttu kumminkin, että firmat takovat hurjia tuloksia, jos kyse onkin ahneudesta ja isompien omistajien lyhyeksi myynneistä.

      • Vakuusvaje

        Paniikkitilanteissa tapahtuu tällaista. Kun iso omistaja myy syystä tai toisesta, se väkisinkin pudottaa kurssia. Syynä voi olla rahaston sääntöjen mukainen painotuksen korjaaminen, asiakkailta tulleet määräykset tai yksinkertaisesti viisaus tai tyhmyys. Itse firman kunto ei merkitse mitään, kun suuria osake-eriä putoilee myyntiin eikä vastaavaa kysyntää ehdi syntyä. Nousussa vain harvoin tapahtuu vastaavaa, kun ostaminen on yleensä valinnanvarainen tapahtuma. Myymiseen saattaa olla pakko.

        Tänään onkin ihan reipas laskupäivä. Tällaista ei ole meillä nähty pitkään aikaan eikä näin rajuja päiviä suurina laskukausinakaan monta ole. Äkkiähän tällä vauhdilla päästäisiinkin pohjille. Tärkein kysymys tässä ja nyt on, onko 10 % notkaus pelkkä tilapäinen häiriö vai ensimmäinen vaihe isommassa laskussa. Varmaa on se, että moni arvaa väärin.


    • Commodity

      Onkohan raaka-aineiden hintojen romahduksella jotain osuutta asiaan? Tai varmasti on, mutta minkälaista? Ylituotantoa taitaa olla melkein joka sektorilla.

    • pikku.vinkkinä

      HEX-indeksi päätti tänään maanantaina jyrkkään 5,15% laskuun eli 7557,45 pisteeseen. Pudotus oli suurin neljään vuoteen.

      Myös Wall Streetillä oli täysi paniikki päällä kaupankäynnin alettua ja esimerkiksi Nasdaqilla oli painajaismainen aloitus peräti 8% miinukselta. Nyt Euroopan sulkeuduttua jenkkien lasku oli loiventunut jonkin verran. Osakemarkkinoiden "pelkokerroin" eli volatiliteettiä kuvaava VIX-indeksi kävi tänään jopa 53 pisteessä kun kuun alussa se oli vielä vain noin 12.

      Useissa talousjulkaisuissa ennakoidaan osakekurssien laskun jatkumista, mutta rekyyli ylöspäin näin voimakkaiden laskupäivien jälkeen on mahdollista. Laskevassa karhumarkkinassa kuitenkin ollaan.

    • Tollo69

      Kim Lindström Kauppalehdessä:
      "Hän muistuttaa, että kannattaa pitää kiinni yhtiöiden laadusta. Konkarin peukalosääntö on, että yhtiön osingonmaksukyvyn ja -halun on oltava kunnossa."

      Minä: voikun romahtais vieläkin enemmän! Ja eikun ostamaan!

      • Vakuusvaje

        Toinen tällainen päivä niin samalla rahalla saa 10 % paremmat osingot ensi keväästä alkaen. Riskipuolella on taas se, että myös osingot alkavat laskea kuten 2008. Siihen riittää, että pelko leviää omistajista yrityksiin.

        Tilanne on kieltämättä mielenkiintoinen. Korot nollassa, joukkolainoissa ei nousuvaraa, osakkeet laskevat, asunnot laskevat, kiinteistöt laskevat, kulta laskee. Eihän tässä jää muuta sijoituskohdetta kuin käteinen.


    • pikku.vinkkinä

      Vaikka Kiinan Chinext-indeksi on tänäänkin n. 7,5% miinuksella pudotuksessa, niin Eurooppa näyttäisi ottavan rekyyliä ylös, aivan kuten eilen ennustelin. Kaupat sen mukaan.

    • pikku.vinkkinä

      Ennustukseni rekyylistä meni täysin nappiin. Jopa yli 4% nousua nähtiin kautta Euroopan osakemarkkinoiden, ja se oli helppo rahastaa oikein huolella. Erittäin tuottoisa päivä, nami-nami. Ei se rahanteko tämän vaikeampaa ole kun vaan pysyy markkinan suunnassa kärryillä.

      Katsotaan mihin jenkkimarkkina päättää ja jatkuuko kurssien lasku jo huomenna vai vieläkö jaksetaan nousta. Kiinan tänään ilmoittama koronlasku saattaa vaikuttaa pidempäänkin, mutta samalla se kertoo keskushallinnon huolesta ja että talouden vauhti siellä hiipuu enemmän kuin edes tiedetään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      140
      5993
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3645
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1935
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1929
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      25
      1748
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      75
      1601
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      16
      1522
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1418
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1416
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      24
      1327
    Aihe