Kissa ei syö märkäruokaa

Petrus

Onko huono juttu, jos 8kk ikäinen kisuli ei syö märkä ruokaa ollenkaan, vaan pelkästään raksuja? Olen yrittänyt tarjota monta eri merkkiä ja monenlaista eri koostumusta, mutta ei vain mene. Olen jopa sekoittanut joukkoon keltuaista ja kermaviiliäkin, mutta ei niin ei.
Onko ruokavalio liian yksipuolinen, jos pääravinto on kuiva ruoka ja sen lisäksi keltuaista ja makupaloja joskus?

33

20449

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • raksu kissa

      kyllähän se rakasuista sen saa mitä tarvii
      kissa kyllä ilmoittaa jos ei menis hyvin. sisareni toinen kissa ei syö kans kuin raksuja ,hyvin on menny silläkin.turhaa huolta jos kissa, on muuten hyväväkuntoinen.

      • phoolan

        Minkä ikäisiä nämä raksukissat ovat?
        Voi viedä useita vuosia ennenkuin vakavia, raksuista johtuvia oireita ja myrkytystiloja alkaa ilmetä.

        Tavallisella markettien märällä purkkiruoalla olen kyllä kuullut kissan selviytyneen terveenä korkeaan, jopa 20v ikään, joten se on toki mahdollista.


      • Minun kaverilla on kissa ja se ei syö mitään märkäruokaa se halusi vain syödä raksuja osaako kukaan sanoa mistä johtuu se?


      • Anonyymi

        Kissa voi olla hyvin ronkeli, kuten oma kissani Soolo on. Ei syö lihaa, kalaa, mutta raksuilla tulisi hyvin toimeen. Tosin Soolo ei syö niitäkään, muuten kuin nälissään.


    • raavas

      Pelkät raksut voivat aiheuttaa puutostiloja ja virtsatieongelmia, sillä kissahan on lihansyöjä, mutta raksuissa on yleensä vain vajaa puolet lihaa, ja loput kissalle sopimatonta viljaa tms. Varsinkin kollit saavat helposti virtsakiviä jos ei nestettä tule nautittua tarpeeksi.

      Märkäruuista vain joissain eläinkaupan tuotteissa (mm. animonda) on lihapitoisuus 90%, mutta muissa yleensä olematon, koska kosteuttakin on jo 80%. Nämä ovat siis periaatteessa aivan turhia, mutta niiden sijaan olisi parasta, jos saisit kissasi opetettua syömään rakaa lihaa. Raksut olisivat vain ravinnon lisänä lähinnä hampaita varten.

      Kokeile jättää raksut pois, niin että kissa hoksaa, että nyt saa vain lihaa. Voit myös heitellä sille suikaleita, jolloin sen saalistusvietti herää ja syöminen on sille mieluisaa ja luontaista.
      Kokeile nautaa, sikaa, jauhelihaa, sydäntä, mutta sisäelimiä ja kalaa kuitenkin vain kerran viikossa.

      Toivottavasti jaksat yrittää, sillä paremmin ruokittu kissa palkitsee sinut pienemmillä eläinlääkärikuluilla ja pitkällä iällä :)

      Mitä raksuja se syö? Jos se syö marketin raksuja, niin vaihda merkki laadukkaampaan eläinkaupan tuotteeseen pikimiten! Marketin raksut ei ole kissanruokaa.

      • Anonyymi

        Ihan kissan ruokaa siinä määrin missä muutkin kissan ruuat


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihan kissan ruokaa siinä määrin missä muutkin kissan ruuat

        Marketin peruskissanruuissa on n.30% eläinperäistä valkuaista ja loppu on jotain soija/vehnä/riisimössöä.

        Miten kissan elimistö hyödyntää soija- tai vehnämössön, osaatko kertoa minulle?


    • Miia

      Kissasi on niin nuori että oppii varmasti syömään tuoretta lihaa jos vain sinnittelet.

      Ei kannata heti luovuttaa jos kissa kerran haisteltuaan ruokaa ei syö sitä. Jos annat samantien raksut vielä takaisin niin ei mikään ihme jos ei kelpaa myöhemminkään.

      Yksinkertaisin keino on jättää raksut kokonaan pois.
      Ei kissa nälkään kuole vaikka saattaisi nyrpistellä nenäänsä ensin lihalle. Kyllä se syö ne sitten kun nälkä tulee. Muista pitää kuitenkin AINA raikasta vettä tarjolla ettei kissan elimistö kuivu!

      Kannattaa myös yrittää antaa kissalle lihaa samaan kellonaikaan päivittäin niin kissa ei syö "jatkuvasti". Meillä kissat ovat oppineet syömään "kunnolla" aamulla sekä iltapäivällä purkkiruokaa/tuoreruokaa vaikka raksuja onkin koko ajan tarjolla.

      • Meitsi

        Hei, itselläni on sama ongelma toisen kissani kanssa... ei tahdo syödä muuta kuin napuja. Nyt olen tehnyt niin, että otan naput pois. Kyllä kissa syö, kun nälkä tulee. Aluksi meni niin, että se oli kokonaisen päivän syömättä, mutta sitten yllätti nälkä ja johan alkasi näykkimään märkäruokaakin. Nyt märkäruoka menee ja jos näyttää, että ei syö märkäruokaa, niin taas naput pois. Helppoa loppujen lopuksi!


      • Anonyymi
        Meitsi kirjoitti:

        Hei, itselläni on sama ongelma toisen kissani kanssa... ei tahdo syödä muuta kuin napuja. Nyt olen tehnyt niin, että otan naput pois. Kyllä kissa syö, kun nälkä tulee. Aluksi meni niin, että se oli kokonaisen päivän syömättä, mutta sitten yllätti nälkä ja johan alkasi näykkimään märkäruokaakin. Nyt märkäruoka menee ja jos näyttää, että ei syö märkäruokaa, niin taas naput pois. Helppoa loppujen lopuksi!

        Pitääkö paikkansa, että kyllä kissa lihaa syö, kun tulee tarpeeksi nälkä.


    • devon rex

      meil oli kisun kaa sama juttu vähän aikaa sitten.se ei vaan syönyt märkä ruokaa.se saatta johtua siitä jos se on tyttö et se laihduttaa.tai jos sillä on ikävä jotakuta.ku meijän kisu oli mummulas ni se ei syöny ku sillä oli koti ikävä....onnee selvittämiseen =)

      • phoolan

        "...jos se on tyttö, et se laihduttaa..."

        ?????????????
        En ymmärrä.
        Kissa on tyttö ja se sen vuoksi laihduttaa?

        Moni nuori tyttö nykyään kyllä valitettavasti ja aika järjettömästi tekee näin, koska pitää itseään kaikin puolin huonona.
        Mutta entä kissat?


      • Sipsu
        phoolan kirjoitti:

        "...jos se on tyttö, et se laihduttaa..."

        ?????????????
        En ymmärrä.
        Kissa on tyttö ja se sen vuoksi laihduttaa?

        Moni nuori tyttö nykyään kyllä valitettavasti ja aika järjettömästi tekee näin, koska pitää itseään kaikin puolin huonona.
        Mutta entä kissat?

        Sehän oli vitsi... =)


    • Kiskis

      On parempi, että kissasi syö laadukkaita (ei marketin) raksuja kuin pelkkää märkäruokaa. Olen kuullut kasvattajista, jotka syöttävät kissoille pelkkiä papanoita, koska niistä saa kaiken tarvittavan. Ne ovat parempia hampaille kuin ns. "märkähöttö". Laadukkaista raksuista ei pitäisi tulla ongelmia, jos kissa juo tarpeeksi raikasta vettä.

      Raaka liha on hyvä lisä tai pääruoka kissan valiossa. Tässä kuitenkin on muistettava, että pelkällä lihalla syötettynä kissa tarvitsee vitamiini- ja kalkkilisiä, joista saa apteekista. (esim. Pirskatti)

    • asfasd

      Tärkeintä on, että valitset sellaisia raksuja joissa pääruoka-aines osa on liha. Tällä hetkellä markkinoilla on vain muutamia sellaisia ja yksi näistä on Acana.
      Vilja ei sovi kissalle.
      Sisällysluettelolistan ensimmäinen ruoka-aine on sitä mitä on eniten. Jos siinä kohdassa lukee liha niin kaikki on kunnossa.

    • animals_friend

      kokeile liha suikale ruokia oma tekosia niiden ohjeita näkyy aika usein esim. lemmikkilehdissä............................

    • ogo

      mun kissa syö vaan pitsaa

    • tsurppi

      Raaka liha olisi ihan hyvä lisä. Jos syö vaan raksua, niin pärjää kyllä jos juo tarpeeksi vettä.

      Ja lihan "pyydystäminen" on hyvä idea.

      Myös raakaa kalaa voisit tarjota, kuten esimerkiksi seitiä. Järvikaloista tulee loisia jos raakoja.

    • Sfinx yli vuoden

      Itselläni on Cornish-rex -poika jolle minun on pakko syöttää vain kuivaruokaa, sillä se pentele menee aina oksentamaan, jos saa eteensä pienenkin määrän märkäruokaa. Ostan hänelle tietenkin vain ja ainoastaan eläinkaupan kuivaruokaa.

    • Anonyymi

      Olet sitten kaiken kokeillut? Nautaa,sikaa,vähintään? Kissan luontainen ruoka kun on liharuoka,ilman hiilareita. Ja liha on annettava tuoreena,raakana. En lähtisi kissan syömistä moittimaan,ennenkuin luontaisempaa tapaa ruokkia olisin kokeillut. Jos sinä itse olet elimistöltäsi sekaruuan syöjä,ja kissaeläin on liharuuan syöjä,niin mikä ero teidän ruuansulatuksessa silloin on? Kissa hyödyntää eläinvalkuaista,ja rasvaa. Hiilaria ruuasta niin sehän syö,paljon mutta vain ruuan eläinperäisiä on sille hyötyä. Eli laitat euroja semmoiseen mikä ei sovi kissalle käyttöravinnoksi. Kun tarjoaa oikeanlaista ruokaa,kissa syö sitä vähemmän: kun kaiken voi hyödyntää. Ja tietenkin vettä aina tarjolla. Raksut voivat olla siitä parempaa ruokaa ja syö siksi niitä. Mutta kissan tulisi silloin juoda paljon.

      • Anonyymi

        Nauta ja sikako sitten ovat kissan luontaista ravintoa? Eivät ole.


    • Anonyymi

      Meillä on 11v kissa kotona. Hän ei syö lainkaan märkäruokaa. Ainoastaan nuolee vain kastikkeen. Hänellä on myös sairaus, että ei pysty syömään kaupan kuivaruokaa, muuten alkaa virtsakiviä tulemaan. Siksi hän syökin eläinlääkärin kuivaruokaa. En tiedä, mikä juttu tässä nytten on.

    • Anonyymi

      Hiiret ja linnut ovat sopivaa ravintoa kissalle, välillä voi kissalle heittää verisen porsaan sydämen niin alkaa turkki kiiltämään.

    • Anonyymi

      Ei mene meidänkään mirrille märkäruoka. Seiti kylläkin. Siis kuivamuonan lisänä. Jauhelihan kanssa niin ja näin et kyllä ne osaa.

      • Anonyymi

        Vielä tähän keskusteluun, että kun kissa syö nyt napouloina PerfectFittiä niin ei kyllä yksin riitä, eli seiti kyllä menee raakana ja kiehautettunakin, hyvin uppoaa. Laitoin samaan kuopiin nautaa, et tottuis, vähän nakertaa. Siis kun ei lihapitoisempaa kuivaruokaa syödä tahdo niin haluaisin ruokaan kyllä lihaa lisätä sen ruokavalioon. Miten kissan saa tottumaan jauhelihaan tai vaikka naudan sydämeen? Laitoin sen lihan annosousseihin pakkaseen ja oon sit sulattanut, mutta voiko olla joku muukin tapa et olis maistuvampaa.

        Ja niistä nappuloista, no, viljaton Bilanx ja Applaws on kokeiltu. Voi olla olemassa hyvinkin PerfectFittiä parempi :) mut voi kun tietäis, mikä se on. Sen pitäis olla hyvä, koska nytkin näyttää hyvin voivan. Onko viljattomissa liha lihana, PerfectFitissä joku proteiini? Ja sokeri kissanruuassa on ehdoton no no, eikä mitään porkkanoita sinne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vielä tähän keskusteluun, että kun kissa syö nyt napouloina PerfectFittiä niin ei kyllä yksin riitä, eli seiti kyllä menee raakana ja kiehautettunakin, hyvin uppoaa. Laitoin samaan kuopiin nautaa, et tottuis, vähän nakertaa. Siis kun ei lihapitoisempaa kuivaruokaa syödä tahdo niin haluaisin ruokaan kyllä lihaa lisätä sen ruokavalioon. Miten kissan saa tottumaan jauhelihaan tai vaikka naudan sydämeen? Laitoin sen lihan annosousseihin pakkaseen ja oon sit sulattanut, mutta voiko olla joku muukin tapa et olis maistuvampaa.

        Ja niistä nappuloista, no, viljaton Bilanx ja Applaws on kokeiltu. Voi olla olemassa hyvinkin PerfectFittiä parempi :) mut voi kun tietäis, mikä se on. Sen pitäis olla hyvä, koska nytkin näyttää hyvin voivan. Onko viljattomissa liha lihana, PerfectFitissä joku proteiini? Ja sokeri kissanruuassa on ehdoton no no, eikä mitään porkkanoita sinne.

        Hill's, PureNatural, Acana ehkä..? Joku sellainen keskihintainen. Siis eläinkaupan ruuista.


    • Anonyymi

      Ei kissasi ole ollenkaan epänormaali:-)). Jotkut kissat tykkää syödä vain raksuja, ja jotkut pehmeää ruokaa, Minulla on ollut monta kissaa ja ruoka tottumuksissa on tosiaan ollut eroja. Nyt minulla on 9vuotias, leikattu hieno tyttökissa, joka välillä syö vaikka "hevosen", mutta, menee päiviä ettei oikein ruoka maistu..Älä ole huolissasi jos pikku kaveri käy kerran päivällä tekemäsä sen poopin, niin se on hyvä juttu. Jos kisun ongelma jatkuu, vie toki pikkuinen lääkäriin..Sipu

    • Anonyymi

      Kyllä kissa on tuoresyöjä,luonnonmukainen ja ravitseva ruoka on tuore liha,possu,broileri?sydän,ja kala,raksuja sitten aina varalta,märkäruuista toiset ei syö pateeta.ainoastaan kastikkeita,kissa on nirso,valmisruuat voivat aiheuttaa allergioita,esim niissä olevat viljatuotteet,ja kissa ei olekaan edes kasvissyöjä,kokeile hyvä ihminen eri tuotteita.jokin löytyy,raksuista vielä.kissa voi kärsiä ummetuksesta.virtsakivistä ja vaikka mitä hittoa,usko nyt.

    • Anonyymi

      Mulla on 8-9 vuotta vanha kissa. Hankittu 3 kk sitten. Äkkiä tämä kaveri oppi nirsoilemaan, voi olla että vika on emännässä. Mun pitää iltapäivisin syöttää sille märkäruolaa suupaloina, sitten se on onnellinen. Yöllä osaa syödä omin nokkineen mut saattaa raapia ovenpieliä huomionkipeänä.
      Ja viekkuun pitää päästä, näköjään.
      Ja hän katsoo tvtä! Tuli kissoista ohjelmaa, niin tämä karvakorva katseli sitä silmät tapillaan. Ok, mut tänään tuli ruutuun kettuja. Sen ajan hän tapitti niitä. Muuten ei välitä tvstä.

    • Anonyymi

      Se kissan ravitsemus. Otapa kissulisi sliin niin että pystyt ukaisemaan sen suun. Mitä näet sielllä?
      Näetkö sekaruoan syöjän hampaat? Vai samannäköiset vehkeet kuin leijonalla, puumalla tai gebardilla?
      Mitähän kissa silloin söisi, jos sillä on samanlainen hampaisto kuin leijonalla? Kokeile lihaa, huoneenlämpöistä. Tarkoittaa sikaa, nautaa, sydäntä.
      Kun teet itsellesi ruokaa, osta lihaa siten että ensin ihan tuoreeltaan annat siitä kissalle.
      Kun lopusta valmistat ruuan, syöt sitä vähintään kahtena päivänä. Näinä päivinä kissulille voi antaa vaikkapa kissojen kokokanaa purkista.
      siis kanaa, ei mössöä, löytyy marketeista.
      Kun taas teet liharuokaa, annat ensin kissulille.
      Se keltuainen on antamissasi ruuissa hyvä juttu, se on eläinperäistä. Sen voi tarjota herkkunakin erikseen.

    • Anonyymi

      Mun kissa ei oo kauheen nirso. Käyn vessassa ja se sit on syömässä mun ruokaa ._. :3
      Siis pöllii multa ainakin jogurttia,pizzaa,leipää, vaik tuc-keksejä:DD
      Mut se tykkää kuivaruuasta ja märkäruuasta:3 Pentuna sillä oli joskus märkäruokaa ja sit yleensä pentujen kuivaruokaa. Syö nyt yleensä aikuisten kuivaruokaa (se on aina saatavilla et en annostele sen syömistä. Se ei siis syö liikaa eikä se oo ongelma ja sille ostetaan ihan hyvää merkkiä ja osaa käydä hakemassa vettä itte vesikiposta.
      Se syö pikkulintuja ja hiiriä jos sellaisen nappaa (ulkona) ja se on mun toukokuussa 3v täyttänyt katti ihan tyytyväinen ja aika pirtee:3

    • Anonyymi

      No meillä auttoi se, että lämmitti märkäruokaa hiukan(tuoksuu voimakkaammin) ja laittoi aluksi sekaan raksuja.

    • Anonyymi

      Tämä aloituksen nosto on todella viivästynyt, tuskin koko kissa on enää kyselyikäisellä aloittajalla enää aikoihin ollut hengissä...

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1495
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1301
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1282
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      30
      1227
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1204
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1106
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1087
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1076
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1074
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1052
    Aihe