Osuuskunta PPO:n hallinnolle painetta jäseniltä

näinseoikeinmeneelaki

Miksi vuoden 2014 osuuskorkoa ei ole maksettu 5.8.?

Osuuskunta PPO ei voi toistaiseksi laittaa maksuun osuuskorkoa vuodelta 2014.

Kukaan ei vaadi kevään osuuskuntakokouksen päätösten julistamista mitättömiksi eikä Elisa-kaupan mitätöimistä mutta esittävät oikeudenkäyntikulujensa korvaamista Osuuskunta PPO:n toimesta kuten on tehnyt hallintokin ja tekee nytkin..firman piikkiin joten osuuskoron voi ja olisi voinut maksaa ilmoitetulla aikataululla. Miksi näin ei tehty ? Sopii miettiä !

Kevään osuuskuntakokous hyväksyi 14.4.2015 yksimielisesti hallituksen voitonjakoesityksen jakaa osuuskorkona 100 euroa/osuus. Osuuskorko oli tarkoitus maksaa jäsenille 5.8.2015. Osuuskunta PPO ei halua kuitenkaan laittaa koronmaksupäätöstä täytäntöön, koska osuuskuntakokouksen joidenkin päätöksien laillisuus on viety välimiesmenettelyyn jossa ulkopuoliset asiantuntijat käyvät läpi mitä laittomuuksia on tapahtunut osuuskuntalain ja jäsenoikeuksien kannalta.

Kantajat ovat hakeneet käräjäoikeudelta täytäntöönpanokieltoa ettei välimieskäsittelyn aikana saa tuhlata osuuskunta PPO:n varoja vakuuksettomiin "sijoituksiin".

Ja kuten oli oletettavaa Osuuskunta PPO hallitus ja toimitusjohtaja vastustaa täytäntöönpanokieltoa.

Valitettavasti ovat jo toimineet virheellisesti koska käräjäoikeus ei ole tehnyt asiassa päätöstä ja käsittelyn aikana ei saa tehdä mitään toimenpiteitä osuuskunnan varallisuudella.

15

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kannattaajoharkita

      Välimiesoikeus voi ratkaista Osuuskunta PPO:n osuuden lunastushinnan arvon nopeasti hallinnon niin halutessa toimia.

      Keskuskauppakamarin lunastuslautakunnan välimiesoikeus voi antaa päätöksensä osuuskunnan osuudenomistajien osuuksia koskevassa lunastusmenettelyssä.

      Hallinnon käyttämä NAG-asiantuntijan mukaan välimiesoikeus voi päättää osuuden lunastushinnaksi 1240 € osuudelta. Hinta on sama kuin mitä jäsenaloitteissa on tarjottu mutta joita ei ole otettu osuuskuntakokouksien käsittelyyn josta nyt kiistellään.

      Välimiesoikeuden päätöksestä voi valittaa 60 päivän kuluessa tuomion rekisteröimisestä.

      Osuuskunta PPO voi maksaa lunastushinnan riidattomana jäsenille 30. syyskuuta 2015. Lunastushinnalle on maksettava 0,5 prosentin viitekoron mukaista korkoa 1.6.2013 lähtien.

      Tällä menettelyllä päättyy asian tiimoilta kaikki eri toimenpiteet joita meneillään eri tuomioistuimissa .

    • katibisnesenkelikehiin

      ..nukkuuko matti kun ei yhtään bisnesenkeli sijoitusta ole Merijärvelle tulossa vaikka rahaa jaetaan..lasien tekoon..ikkunapokiin..alumiinin vääntelyyn ja nyt rättien ompeluun.. Oishan siinä tyhjä huoltoasema johon vois saada kahvilan pitoa ja elämysmatkailua sekä tuulimyllymaiseman ihailijoita ..jäsenien rahoillahan tässä pelataan ja niitä jaetaan jotta oma palkka vain juoksee ja ilman tulosnäyttöä ..tulos tai ulos olisi normaalien yritysten meno..

    • rohkeastitotuusesiin

      Olen ihan varma että moni osuuskunnan hallintoelimissä mukana ollut tämän menoillaan olevan taiston tiimellyksessä pohtii ja vakavasti harkitsee, miten voisi ja saisi asiat korrektisti pois päiväjärjestyksestä ennenkuin niistä seuraa henkilökohtaisia vastuita. Näistä päätöksistä toi jo yksi henkilö julki ettei ollut saanut ennakkoon mitään infoa mistä piti päättää eikä oikein senkään jälkeen, ennenkuin AVI erityistarkastus toi esille että hallintoneuvosto on vastuussa koko sopsta vaikka eivät ole olleet edes sen kokkeina saatikka laatimassa reseptejä. Nyt kun hallinto törkeästi käyttää jäsenien varoja jäsenien enemmistön tahtoa vastaan lakimies armeijansa avulla niin luulisi siinä jo hölmömmönkin hoksaavat ettei kaikki ole ihan oikein .

      Tiedossa on kuitenkin vastaavia tapauksia joissa on voitu omalta kohdalta saada vastuuvapaus kun on riittävän ajoissa tuotu esiin omalta kannalta faktat joita on päätöksien taustoiksi esitetty ja jotka ovat olleet ratkaisevassa roolissa kun asioita on yhdessä päätetty ja nyt on itse voinut todeta että kaikki ei ole mennyt lakien ja sääntöjen mukaan.

      Viranomaiset käsittelevät tällaisissa tapauksissa asian esille tuojaa hellemmin ja jopa ilman jatkovastuuta kun koko vyyhti on purettu. Se tosin tiedetään että osuuskunnan toimitusjohtajat-hallituksen puheenjohtajat ja heidän lähipiirinsä yrittää kaikin keinoin eliminoida kannanotot ja käyttävät tähän suuria summia erilaisten asiantuntija- ja lakimieslausuntojen aikaansaamisessa..mutta jäsenien rahoilla. Jos kysymyksessä olisi omat eurot niin kaikki olisivat jäsenistön kannalla ja veisivät asioita heidän toiveittensa ja lakien perusteella oikeellisesti. Nyt ei toimita lainkaan niin ? Miksi ?..kenen etua ajetaan ?

    • omaetuensineitoimi

      Kyllä minusta toimitusjohtajan pitää kuunnella myös omistajien ääntä eikä vain huseerata kuin päätön kana eri pikkusijoitusten parissa paniikinomaisesti. Kun jossain vaiheessa laki astuu kuvioihin mukaan niin kaikesta on löydyttävä kirjaukset ja mitä on sovittu ja mihin on valtuutus. Nyt ihan selvästi vain koetellaan omistajien sinniä ja halutaan julkisuuteen "nassukuvia" aivan päättömistä muka sijoituksista..kaikki on olleet vain lyhyen ajan rahoitusten jakoa..eikä mitään pitkäntähtäimen visiointia..eli vain oman palkan kun saa joka kuukausi niin se riittää. Sitten kun tulee vaikeuksia niin on helppo syyttää hallitusta ja hallintoa...minähän olen tehnyt kuten on ohjeistettu.. mutta löytyykö muuta kuin "huulten höpinää" koska se tulee ratkaisemaan millä foorumilla rouva esiintyy "in the future"..pankin tiskillä vain "itse asiassa kuultuna" ..no Hän ratkaiskoon..

    • haloohallintoherrat

      Mitä "visioita" hän on tuonut esiin joilla voitaisiin saada "tuottoa" osuuskunnan jäsenille ?

      Kun seuraa medioita niin ainoita ilmoituksia on että rahaa on jaettu erilaisille esim. sukupolvenvaihto tapahtumille. Mitkä on olleet tuotto-odotukset, korko jolla rahaa on annettu ja aikajänne jolla takaisinmaksu/korkotuotto saadaan ? Niistä ei ole missään mitään tarkennoksia. Tuohon toimintaan pystyy "toisten rahoilla" kuka vaan kun itse saisi suuren kuukausipalkan muut edut jäsenien omistamasta omaisuudesta. Onkohan tuo nyt ihan kuranttia..herääkö hallinnossa mikään kello soimaan ?

    • olejosanasimittainenmies

      Onko Matilla omaatuntoa vai onko vain ahneuden jaakobin malli ?

    • sivustakuultunamatille

      oli tuolla pääpankissa toimihenkilö leuhkinut että hän on ajanut läpi tuon osuusmaksun maksamisen hallituksessa..vaikka on siellä vain ns. kuunteluoppilaana.
      Kuitenkin faktaa on että op:n konttoria ollaan lakkauttamassa koska tulos ei täytä henkilökuluja..senkin oli lipsauttanut ohimennen ?

      Kaikki loppuu aikanaan niin myös osuuskunta ppo

    • oikeatapajatkolle

      Nyt oli jäsenet pääosin saatuun osuusmaksun korkoon tyytyväisiä, ainoa joka ihmetytti ettei etukäteen oltu ilmoitettu että siitä menee tuo 25/75 % jako-osuuksiin pohjautuva vero. Miksei sitä tuotu esille etukäteen ? Monet arveli että suurin syy on siinä että jos perustetaan se sijoitusyhtiö niin kaikesta saannosta alkaa menemään 30 % veroa, onko näin ?

      Kaikki olivat kuitenkin sitä mieltä että saispa kaikki kerralla pois niin ei tarvisi olla epätietoisena mitä jatkossa tapahtuu kun tuo hallituskin hamuaa joka senttiä jonka vain voi saada välikäsien avulla.

      Jos se 1240€/osuus palautettasiin pääomanpalautuksena niin siitä voisi vähentää 40 % hankintamenona -496 € ja jäljelle jäävä osa 744 € olisi vain tuon 25/75 % verotuksen piirissä.

      Se olisi kaikkein edullisin tapa jäsenien kannalta..mutta mitä mieltä on hallitus ja ahmed ahneet.? niin ja joojoo-hallintoneuvosto

    • Kysykääjäseniltäkanta

      Olen seurannut tätä keskustelua ja ihmetyttää miksi yksikään hallinnon edustaja ei ole kertaakaan kysynyt missään yhteydessä..olenko osuuskunnan jäsen ja mitä mieltä olen sen tulevaisuudesta ja mitä mieltä olen asioista ?

      Tiedämme kaikki keitä he ovat ja mitä saamme lukea heidän kannoistaan lehdistä jne. mutta vastaako toimitusjohtajan ja hallituksen teot-ilmoitukset sitä mitä jäsenistön enemmistö haluaa?

      Tänään nähtiin medioissa mitä osa kansasta on mieltä valtion hallituksen päätöksistä ja esityksistä. Niihin poliittiset päättäjät tulevat törmäämään joka suoralla ja mutkissa. Sama voi tapahtua myös ja toivottavasti tapahtuukin myös osuuskunta PPO.n edustajistolle.

    • Haloo-onko-oikein

      Minä en ole mielestäni tehnyt mitään "sijoitussopimusta" osuuskunnan tai arvon kanssa ?

      Luin tuolta Finanssivalvonnan sivuilta että sellainen kuuluu ehdottomasti asiaan ja niihin on tarkat määräykset ja niitä seurataan viranomaisen taholta. Näitä noudattaa kaikki muut jotka tarjoavat ao. palvelua joka ei siis ole " puhelin-tietoliikennepalvelua" josta sopimus aikoinaan PPO:lle tehty !

      Miten tämä voi yleensäkkään olla mahdollista Osuuskunta PPO:lla ?? siis ilman rahojen omistajan lupaa ?..kuka korvaa menetykset jos rahat hupenee eikä omaisuuttaan saa pois silloin kun haluaa, myös nuo sivukulut ja muut kulut on täysin piilossa..kuka vastaa ?

    • vieläonaikaasopuun

      Tuo otsikko on tosi asiallinen ja sen toteutuessa saisi moni päättämässä ollut mielenrauhan. Nyt varmasti monilla on epävarmuus päällimmäisenä "miten tässä käykään ? " Olen ollut mukana tekemässä noita vääriä lain ja sääntöjen vastaisia päätöksiä mutta se johtui siitä ettei tullut perehdyttyä mitä olen näissä edustamassa. Annoin toisten johdattaa ajatukseni heille edullisiin ja voimakkaasti esitettyihin ratkaisuihin joissa loukataan yli 27 000 ihmisen oikeuksia ja leikitellään heille kuuluvalla omaisuudella. Mihin tämä voi johtaa, joudunko edesvastuuseen, tuleeko jotain korvausvaatimuksia tai viranomaismenettelyjä ?

      Ainakin noissa metsäkartelli päätöksissä se taho joka toi sen ensin esiin , pääsi pienimmillä sanktioilla, käykö tässä samoin, aika näyttää mutta kuten maan hallituskin nyt on jyrkkien kantojensa osalta valmis kuuntelemaan ay-väkeä, niin uskoisin että tässäkin tapauksessa ennen päätöksiä välimieskäsittelyssä olisi mahdollista löytää ratkaisu joka tyydyttäisi myös jäsenkuntaa..muista vastaanpanijoista ei valitettavasti niin väliä. Kannattaa hallinnossa pohtia

    • kuituakehiin

      Jos aikoo saada luotettavat ja toimivat nettiyhteydet niin ainakin muualla mm. II:ssä on perustettu "Osuuskunta" joka rakentaa ao. yhteydet. 100 € liittymismaksulla ja 50 €/kk- maksulla saa 100 Mbps nopeuksisen internetin.. jota voi nostaa tulevaisuudessa lähes rajattomasti Sitä hallinnoi oman paikkakunnan ihmiset eikä maksuista mene "johtajille" optioita. Lisäksi rakentamiskustannuksiin saa sekä valtion että EU:n tukea.

      Tähän ei nämä mobiiliverkot pysty koskaan ja joissa on "ilmaa" hintojen välissä..pyytävät 1500€ liittymismaksuakin eikä ole kunnossapitoon edes henkilökuntaa lähimaillakaan.

      Lisäksi mm. kunta saisi omien kiinteistöjensä ja palvelujensa tuottamiseen luotettavat yhteydet joiden käytöstä ja ylläpidosta aiheutuu merkittäviä säästöjä.

      Eiköhän perusteta tännekkin Osuuskunta

    • miesmaallamerelläphousu

      ..onkohan matti funtsinut asiaa..siitähän vois poikia piuhan vetoa sillekkin kun osuuskunta alkais kuituja asennella ?

    • näinseoikeinmeneelaki

      Nyt oli hallituksessa keskusteltu välimiesoikeus kanteen tilanteesta ja pääosa paikallaolleista oli ollut sitä mieltä että kanne voittaa. Sen perusteella oli päätetty aloittaa ns. hiljainen pehmittely niin hallituksen tiedossa olevien vastustajien kuin tähän asti hallituksen kantojen takana olevien "pehmittely" jos syytteet päätetään vastaajan häviöksi. Katin turpa oli tukittu ja kaikki uudet toimenpiteet jäädytetty ettei korvattavat vahingot kasva nykyisestä lisää, koska suurin osa mukanolleista on vastuullisia edelleen. Pankinjohtajat oli olleet huolissaan porukan imagosta ja miten se tulee häviön jälkeen näkymään ja vaikuttamaan "asiakkaiden" toiminnoissa kentällä vaikka ovatkin vain ns. toimihenkilöitä ja "jäähdyttelytehtävissä", kun ovat toimineet työnantajaansa vastaan hyväksyessään sijoitussuunnitelman jäsenien rahoilla..joka olisi pois pankkien tulevasta tarjonnasta.

      Tietenkin pyyhkeitä oli tullut luovutusmenttaliteetin esille tuonnista mutta jotenkin oli esilletullut että joku järki pitää kuitenkin näissäkin puitteissa olla, eikä enää kannata luottaa aikaisemmin tapahtuneisiin "hymistelyihin".

      Maan hallitus ja Eu-kurittaa myös maatilallisia ja karjankasvatusta sekä maitotilallisia joten silläkin puolella on kylmät odotettavissa oli ollut sen sektorin toimijan näkemys.

      Hallintoneuvoston piirissä on levinnyt levottomuus AVI:n tarkastuksen esittämän vastuun rajoista, kuka-mitä-milloin ja tuleeko korvausvaatimuksia ?..2012 joulukuun kokouksessa läsnäolleet on kaikki mahdollisia maksajia, poissaolleiden osalta näyttö on vaikea todentaa.

      Ihan on mielenkiintoinen reilu kuukausi kulumassa..marraskuussa käsittely on käyty ja "tuomiota" hallinto odottelee jopa joulukuun alkuun mennessä.

    • salaisuudetavautuu

      ..samalla selvitetään se niille L-osuuksille maksettu hyvitys jotka oli viemässä asiaa välimiesoikeuteen mutta maksettiin hiljaiseksi..voipi olla kiusallista sen julkistus jäsenkunnan tietoon..kaikilla sama yhdenvertaisuus.. osuusmaksu 120 €, liittymismaksu- ja vararahastossa 805 €/jäsen..sijoituksissa 730 €/osuus..eli 1 655 € tuossapa sitä on se jaettava potti jäsenille joilla suurimmalla osalla 3 osuutta.

      Mielenkiintoista miten on kirjattu kirjanpitoon ja tilinpäätöksiin "asiantuntijoiden" hoitamana isoja palkkioita vastaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      88
      1234
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1046
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      61
      788
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      730
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      695
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      37
      646
    9. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    10. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      628
    Aihe