Huomaamaton polttoainemittari

onnettomin-mittari

2006 auto. Olen pelännyt 6v jonka olen omistanut että jään tienposkeen kun polttoaine loppuu.
Mittaristo keskellä. Polttoaine pakit oikealla. Ajaessa vain nopeus käy silmiin. Pitkillä matkoilla sekin alkaa rasittaa. Tunnoton kaasupoljin, saa nopeutta tosi tarkkaan seurata.
Ja se polttoainepalkit. Viimeiset puoli tankkia kuluu nopeasti. Kaksi palkkia ja loppu löpö kesken. Huomaamaton viimeisen palkin vilkutus. Ei merkkiääntä. Ei väriä.
Oli jo ostettuna kanisteri takakonttiin mutta mutta tietysti nyt oli poissa.

9

88

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • löpö.traktoriin

      Olisikin kannaltasi parempi että löpö loppuisi, voisit sitten pistää koko tankillisen dieseliä, ei olisi hirveästi löpöjäämiä näytteenoton yhteydessä.

      • jujujujuju

        Ja lämmitykseen.


      • niihin.se.välttää
        jujujujuju kirjoitti:

        Ja lämmitykseen.

        No voihan sitä toki lämmitykseenkin käyttää, mutta omatarveajoissa se kyllä välttää. Myös dieselkäyttöinen kompressori tyytynee löpöön. Leikkuupuimurista puhumattakaan.


    • aasentelija

      kätevänä asennat vaikka punaisen majakan koelaudalle, joka alkaa vilkuun samaan tahtiin viimeisen palkin kanssa esim! Töötinkin voi siihen vielä kytkeä!

    • että-silleen

      Vastaajista siin ykskään ei ollut Yarikse omistaja

      • siellä.löpö.palaa

        Ei meilloo variksie ku pihapiirissä muutamie lentelöö, pitäskö kivvääriä kalipreerata. Sitte vois lähtee verkulla mettään ajelee rankoja. Löpöllä.


      • vokkelivoks

        Katkera vokkeliville postailee eri nimimerkeillä Toyota-aiheisilla palstoilla. Mitäpä muutakaan voi odottaa pölöltä joka erehtyi vokkelin ostamaan.


    • failtroll

      Kiitos tästä. Nämä vokkelovillejen trollit ovat kyllä ilahduttavaa luettavaa. Huonoa sanottavaa pitää oikein etsimällä etsiä Toyotasta. Polttoaineen loppumisesta kertoo vain vilkkuva valo mittaristossa. Ei äänimerkkiä lainkaan. Jos tämä on auton suurin ongelma, niin aika hyvin on asiat.

      Minä ajoin II-korimallin Yarisilla yli 300 tkm, eikä koskaan kyllä polttoaine päässyt loppumaan. Tosin itselläni on normaali näkökenttä ja huomaan mittarissa vilkkuvan valon, jos katson nopeutta. Lisäksi toimintamatkan näyttö ajotietokoneessa sekä oma käsitys siitä, paljonko on ajettu viime tankkauksen jälkeen, auttoi ennakoimaan tankkauksissa. Sellaisen ilmaisen vinkin annan, että auton voi tankata jo ennen kuin tankki on alarajoilla.

    • lskfjksldjfkdls

      Ennenvanhaan autoissa oli suuret viisarinäyttöiset mittarit polttoaineen määrälle ja jäähdytysnesteen lämpötilalle. Nykyään liian monessa autossa ei jäähdytysnesteen lämpötilaa kerrota kuljettajalle ollenkaan ja polttoainemittarikin on muutettu pieneksi palkkimalliseksi pylvääksi joka on piilotettu mahdollisimman sekavaksi järjestetyn kojetaulun sekä mittariston uumeniin. Ergonomia ja kojetaulun selkeyden ajattelu on selvästi heitetty romukoppaan nykyautoista, tilalla on ensisijaisesti muotoilun oikut ja mahdollisimman sekavat sellaiset. Mielisairaalastako ne nykyään palkkaa suunnittelijat, no halvalla varmaan saavat...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      99
      2860
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2420
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2200
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      2002
    5. 171
      1842
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1836
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1787
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1736
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      133
      1529
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe