Tämä keskustelu on suljettu

ammuntaharrastus

Miksi ampumaseharrastuksen keskusteluketjut suljetaan. Pitäisikö puhua koko ajan jostakin beessin värisestä lankakerästä?

Itselläni on kolme laillista 7 mm Rem magnumia (pulttilikkoisia) ja niiden liike-energia pienestä kaliiberistaan huolimatta itseladatuilla 15.6 gramman luodilla ja 1050 m/s lähtönopeudella ½ x 0015 kg x 1050 m/s^ = 8599 joulea.

Siinä jää 7,62 x 53R Pystykorva toiseksi, vaikka se pienestä tehostaan huolimatta on todella hyvä ase.

Toisaalta Pystykorvalla ei oikeine tee mitään ammuttaessa kiiraritähtäimillä yli 400 metriin, koska luodin massa on niin kevyt (noin 9-10,2 grammaa) ja lähtönopeus melko huono (korkeintaan 770 m/s.

Tämä aiheuttaa kuodin lentoradan kaarevuuden. Mitä suoraviivaisempi on luodin lentorata, sitä tarkempi se on pitkiltä matkoilta.

Haittapuolena 7 mm Remington magnum potkaisee olkapäähän kuin muuli, mutta kun sitä tähdätessä puristaa kevyesti (ei liikaa, muuten tähtäys häiriintyy) olkapäähän, niin kyllä siihen muulinpotkuun tottuu.

Pulttilukkoinen 7 mm Remington magnum: https://www.youtube.com/watch?v=jXdrkZcyKR0

https://www.youtube.com/watch?v=W26cDKYwdnY

Eikö pääministerimme nanonut, että turha sääntely pitäisi hävittää. Miksi toimitus voi olla noin halveksiva asiakkaitansa kohtaan?

Nyt toimitus tietysti koettaa hävittää tämänkin kirjoituksen, mutta ei hätää: Koko thready on taltioitu, käännetty englanniksi ja ja sitä lukevat miljoonat ihmiset.

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ammuntaharrastus

      https://www.youtube.com/watch?v=W26cDKYwdnY

      Suurella, voimakkaasti suurentavalla ja pitkällä kiikariritähtäimellä ampujan on 7 mm Remingtonin kanssa oltava varovainen: Jos työntää silmänsä liian lähelle kiikaritähtäintä, "muulin potku" kiikaritähtäimen potkiessa kasvoihin voi aiheuttaa pahempaakin jälkeä, kuin kuudeksi viikoksi mustan silmän.

      Aseita pitää oppia käsittelemään kokonaisuudessaan niiden ominaisuuksien mukaan.

    • ammuskelija

      .53R kaliberilla pystyy ampumaan sopivalla latauksella kilometriin. Tämän jälkeen tarkkuus putoaa, koska siirrytään lähelle äänen nopeutta. Tehokas ampumamatka normipaukuilla määritellään 800m. Luoteja löytyy myös painavampina d166 / 13g ja d46 / 12g. Kummallakin on erinomaiset ballistiset kertoimet. Pystykorvaan ladattaessa pitää muistaa, ettei se ole mikään .30 peruskaliberi. Rihlapalkit ovat kotimaisissa mosineissa tavallista syvemmät, joten isokaliberi on suurempi.
      Luodin lentorata ei vaikuta tarkkuuteen. Se vaikuttaa etäisyyden arviointiin ja siten asettaa suuremmat vaatimukset ampujan taidoille. Suuri rekyyli sitävastoin vaikuttaa aseen tarkkuuteen jälkipidon kautta.

      Eikä niitä keskusteluja mihinkään suljeta, jos ovat asiallisia. Ikivanhat ketjut kylläkin lukitaan, sillä ei ole mitään mieltä jauhaa vuosien takaisia juttuja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      202
      7779
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4462
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      27
      2178
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2089
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1905
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      39
      1746
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1726
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      22
      1669
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1623
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1438
    Aihe