Ryyppääminen yliopistossa

nihnih

Niin, siis onko se opiskelu ihan oikeasti vain pelkkää ryyppäämistä? Minua on jo etukäteen peloteltu, että varsinkin fuksiviikko on hirveää tinaamista. Ei sellainen jaksa kiinnostaa, ryyppääminen on yliarvostettua.

13

1275

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hdgdg

      Itse olen 3 vuotta yliopistolla opiskellut ja pari ollut mukana ainejärjestötoiminnassa. Moni juo (ainakin muutaman ensimmäisen vuoden aikana) melko paljon. Silti väittäisin että yli puolet ottaa aika rauhallisesti ja bilettää lähinnä satunnaisesti. Absolutisteja on ja heille ei vittuilla, osa jaksaa käydä hyvinkin mukana esim baaribileissä vaikkei juo ja osa sitten keskittyy alkoholittomiin tapahtumiin. Kyllä, niitäkin on! :D Ainakin oma ainejärjestöni on ottanut huomioon sen etteivät kaikki tykkää juoda ja fuksiviikon ohjelmassa ei ikinä ole sellaisia juttuja joka vaatisi kaikkia juomaan (esim kastajaisten tehtävät). Tärkeää on että pysyt mukana ja osallistut orientaatioviikon tapahtumiin koska siellä juuri tutustutaan ihmisiin. Yliopistolla ihmiset ovat pääosin ihan fiksuja ja hyväksyvät massasta poikkeavat valinnat (alkoholinkäytön, seksuaalisen suuntautumisen yms suhteen).

      • geilaw

        Ai seksuaalinen suuntautuminen on "massasta poikkeava valinta"?

        Just.


      • hdgdg

        No kyllä se, että on vaikkapa aseksuaali poikkeaa ainakin tällä hetkellä massasta. Violetit hiuksetkin poikkeavat massasta. Poikkeaa massasta eli on harvinaisempaa kuin heterous tai brunetet/blondit hiukset. Kummassakaan tapauksessa erilaisuudessa ei ole mitään väärää, päinvastoin. Eipäs nyt pahoiteta mieltä ihan turhasta.


      • Näinköon

        Missasit pointin. Sinun logiikallasi myös esimerkiksi persjalkaisuus tai vaikkapa keskimääräistä korkeampi älykkyysosamäärä ovat "massasta poikkeavia valintoja".


    • jovalmistunutryyppäämät

      Yliopistolla ei ryypätä ainakaan enempää kuin muualla. Suurin osa on kohtuuden ystäviä. Absolutistiakaan ei katsota kieroon.

      Yhden sellaisen tunsin, joka luuli, että opiskelu on pelkkää ryyppäämistä. Hän ryyppäsi itsensä oikeustieteellisestä vanginvartijaksi, siitä katuojaan ja nuorena hautaan. Tämmöiset ovat harvinaisia poikkeuksia.

    • EiKannataHuolestua

      Yliopistossa opiskelu on ihan niin paljon ryyppäämistä kuin vain haluaa. Isommissa yliopistoissa on oman järjestön bileitä, poikkitieteellisiä bileitä, sitsejä, vaihtareiden järjestämiä bileitä jne. Bileitä on ympäri vuoden joka viikko.

      Itselläni on jo yksi tutkinto yliopistosta ennen oikeustieteen opiskeluja, ja entisen ainejärjestöni sisällä oli muutama prosentti, jotka jaksoivat käydä paljon bileissä koko opiskelun ajan. Monesti he kuuluivat ainejärjestön aktiivisiin, jotka sitten järjestivät erilaisia tapahtumia. Suurin osa alle 30-vuotiaista, joilla ei ole perhettä tai uskonnollista vakaumusta, käy bilettämässä alussa ainakin oman ainejärjestön bileissä. Kyllä se siitä suurimmalla osalla sitten tasaantuu, että käydään vain niissä parhaimmissa kemuissa jos sielläkään.

      Ja niin kuin ylhäällä jo sanottiin, ainejärjestö järjestää myös sellaista ohjelmaa, jossa ei käytetä alkoholia. Tällaisia voisivat esimerkiksi olla lautapelailu, pihapelit, erilaiset retket jne. Alussa niitä kavereita saa, joten ei kannata jättäytyä kaiken ulkopuolelle, vaikka ei juhlimisesta niin välitä. :) Käyt sitten niissä alkottomissa tapahtumissa tai hankkiudut jo alussa sellaiseen seuraan, joka ei halua bilettää.

    • nihnih

      Kiitoksia kaikille asiallisista vastauksista, ehkä mä selviän hengissä! :)

    • tuuve1951

      Niin, kaikki opiskelunsa suorittaneet eli valmiit lakimiehet sitten ovatkin raittiita eivätkä ikinä ryyppää eivätkä varsinkaan käytä keskushermostoon vaikuttavia kipu-, ahdistus- ja nukahtamislääkkeitä.

      Voi lapsi pieni, miten alussa sinä vasta olet.

      • kaikenlaisia

        Kyllä lakimiesten ja varatuomarien joukossa löytyy niitä, joilla on huumebuisnestä, ehdottomia vankeustuomioita ja rikollisuus jatkuu ...


    • kokemuksiaa

      Itse ryyppäsin suht reippaasti ekan syksyn ja osittain keväänkin. Oli tosin moni muu samasta koulutussunnaasta, joka kittasi selvästi enempi ja jatkaa samaa linjaa nykyisinkin.

      Itse vaan vähän kyllästyin tuohon suht tiheään perseitten vetämiseen. Seuraavan päivän olotilat ja ehkä sellainen tietynlainen aikuistuminen on johtanut siihen, että otan nykyisin kevyemmin. En vaan välitä enää älyttömistä känneistä, en tosin tiedä onko niissä koskaan ollut mtn ideaa :D Paljon mukavempi sellainen leppoisa pöhnä.

      Mutta jepulis, juot justiinsa niin paljon kuin haluat. Ja ihan sama juotko alkoholia vai et - kukaan ei katso vinoon.

    • Lapin_kaamos
    • kovakäyttö

      Oikiksen puolella alkoholin käyttö on älytön!!! Jopa liiallistakin.

      Kaikkiin tapahtumiin on aina hankittu älytön määrä juomia ja ei oikeastaan muuta kuin juodaan.

      Moni opiskeluaikana hyvin aktiivinen oikkari valmistumisen jälkeen on erittäin pahoin riippuvainen alkoholista!

    • dlnfiev

      Lienee oikis ihan samaa settiä tuon suhteen, luin muutkin alat yliopistossa, ml. lääkis. Itse jo hieman enemmänkin opiskelleena voin sanoa, että iso osa on legendaa ja liioittelua. Homma on siistiytynyt paljon 2000-luvulla, ja nykyään hyvinkin "kestä". Sen näkee jo valmistumisajoistakin, jotka ovat jotain ihan muuta kuin ennen.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 180
      1965
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1888
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1578
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      140
      1445
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1184
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1143
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1118
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    Aihe