Aihe

Lutikat lätkimään

lutikkakammo

Halusin jakaa kokemukseni lutikoista ja siitä suursavotasta mitä nämä pirulaiset aiheuttivat. Havaitsin kesäkuussa kutisevia paukamia minulla lapsellani jotka tulivat yön aikana. Aluksi luulin että kyseessä oli huonehyttyset mutta sitten paljastuikin karu totuus LUTIKOITA YÖK!!! Lutikat olivat ulleet naapurin asunnosta, joka oli myrkytetty kuukausi ennen kuin itse havaitsin ongelman. Helsingin kaupungin asunnon isännöitsijä ei ollut ilmoittanut mitään että rappuun oli tehty myrkytys ja tämä ajoi lutikat muihin asuntoihin. Muutin heti tyttäreni kanssa evakkoon vanhemmilleni ja aloin etsiä tietoa näistä saamarin pask***sista.

Myrkyttäjä tuli heti asuntoon tekemään myrkytyksen ja aloitin järjestelmällisen tekstiilien käsittely urakan. Kaikki vaatteet ja tekstiilit pesin 60 asteessa ja heitin suoraan märkänä koneesta jätessäkkiin ja asunnosta pois kuivausrumpuun. Ne, mitä ei voinut pestä 60 asteessa menivät joko roskiin tai pakkaseen. Hävitin kaikki huonekalut. Ainoat mitä säästin oli pesukone ja parvekalusteet ja nekin käsittelin höyrypesurilla ja cooperin aerosolilla juuri ennen kun vein asunnosta pois ja vielä uudestaan pihalla. Asunto on myrkytetty 6 kertaa ja edelleen olen löytänyt yksittäisiä luteita eteisestä kun olen käynyt pesemässä pyykkiä. Enkä ole asunut asunnossa kuukauteen. Myrkyttäjä sanoi että kanta on todella pieni mutta näköjään aika sitkeä. Suojahaalarin vedän heti eteisessä päälle kun menen asuntoon ja pihalla puistelen kaikki omat vaatteet ja kengät höyrytän ettei vaan leviä mihinkään.

Uusi asunto on hankittu ja sinne tilattu kaikki uudet huonekalut. Hävikki on ollu monta tonnia ja korvauksia ei saa mistään (ei vakuutuksesta eikä taloyhtiöltä). En kuitenkaan mistään hinnasta halua näitä tuholaisia uuteen asuntoon joten siksi heitin kaiken pois. Televisiota vielä mietin uskallanko sen ottaa vai lähteekö sekin kaatopaikalle. Onko muilla tietämystä voiko luteet mennä television sisään? Riittäisikö television päällä pitäminen monta tuntia (kuumentuu) ja jos ruiskuttaisi vielä sen cooperin aerosolilla?

Olen nyt saanut kaiken pestyä ja pakastettua ja näissä tavaroissa ei luteet ole kulkeutuneet, sillä olen hankkinut vielä lutikkaluokkuja vanhemmilleni ja uuteen asuntoon mielenrauhan turvaamiseksi. Eli eroon pääsee kun hoitaa kaiken huolellisesti ja pilkun tarkasti. Mikään toimi ei ole ylimitoitettua näiden ötököiden kanssa ja suosiolla kannattaa hävittää kaikki. Tulee tuplasti kalliimmaksi säästää joku 100€ huonekalu, jonka vie uuteen asuntoon, josta nämä öttiäiset leviävät kuin että hävittää kaikki.

Hemmetin iso urakka tämä on ollut ja en toivo kenellekään ikinä, mutta karu totuus on se että nämä leviävät vauhdilla Suomessa ja tulevat ihmisen mukana ulkomailta ja kierrätetyistä huonekaluista. Siksi en enää itse osta mitään käytettyä ja matkoilla säilytän matkatavarat kylpyammeessa.

Olisi kiva kuulla muiden kokemuksia, miten olette voittaneet taistelun luteita vastaan.

5

412

  Vastaukset

  • Paras tapa oli sodan jälkeen DDT litteässä pahviaskissa oleva pulveri,jota
   painamalla ruiskusi valkoista DDT pulveria pieniinkin rakoihin nythän se
   aine on kiellettyä, vaikka monessa USAn osavaltioissa se haisee peltojen
   yli lentävien sumuttajien jälkeen.Mihinkä muka farmari hautasi ostamansa
   myrkky-vuoren joka saattoi painaa tuhansia kiloja ? No peltoihinsa tietysti.
   Lude on sitkeähenkinen,ja pärjää päiviä pakkaslumessakin.Huoneissa ne
   kiipeävät öisin kattoon josta pudottautuvat "uhrin niskaan",kuin laskuvarjolla.Nyt ovat kaikenlaiset vihollishyönteiset leviämässä eri maissa. Usko taikka et,mutta sekin on ennustettu siinä vihatussa kirjassa"raamatussa".Luonnonmukaisia vastamyrkkyjä on olemassa ,mutta niitä ei tutkita eikä niitä ehdoteta käytettäväksi,kemiallisten aineiden mono-
   poolin takia. Isot firmat seuraavat pelkästään myyntiensä tilastoja.

  • Ennenvanhaan ei peloiteltu lepakoista,hiiristä,eikä muistakaan eläinten
   ulosteista.Nyt maalataan kauhukuvia ihmisille niiden aiheuttamista
   "vesikauhusta,sekä hunta-viruksesta".RADON oli tutkimaton "tappaja",joka
   nähtävän toden-näköisesti on hyödyllinen säilöntäaine perunakellarin
   juurikkaille,ja perunoille.Nyt kaikesta tehdään myynti-artikkeleita.Koron-
   kiskurit ovat keksineet lisää petkutuksia joka suuntaan yhteiskunnissa
   aiheuttaen sekasortoa mikä on terveellistä ja mikä haitallista.

  • Sain tuolta toisesta ketjusta vinkin kokeilla laitetta nimeltä otsonaattori. Sitä käytetään hajujen poistoon esim. savuvahinkojen jälkeen. Se tappaa myös homeitiöitä ja bakteereja. Toimii kaikkeen orgaaniseen ts. myös kasveihin eli ne pois jos laitetta käyttää. Vuokrasin viikoksi ja olin evakossa vaikka ei olisi kuulemma tarvinnut. Käsittelyn jälkeen asunto tuoksui kuin hammaslääkärissä (yli puhtaalle). Ei ole luteita näkynyt käsittelyn jälkeen kuukauteen ja jos näkyy niin uusintakäsittely. Ei tartte siirrellä mitään, mutta nostin patjat pystyyn ja irroittelin sohvatyynyt yms. Jotta otsoni leviää varmasti kaikkiin paikkoihin.

  • Tätä ei usko, ennen kuin omalle kohdalle sattuu. Meillä on hyvin pärjätty luteiden kanssa 4-5 kk onnellisen tietämättöminä - ollaan ilmeisen kovanahkaista porukkaa. Vieraat eivät vaan sietäneet meidän kasvatteja, ja siitä lähti ongelman selvittäminen. Kerrostaloasunnossa on vaikea tietää luteiden lähtöpistettä, mutta toivomme suorapuheisuutta ja avoimuutta, jotta nuo saadaan häädettyä koko talosta. Tietoa toimenpiteistä ei paljoa jaeta, torjuntafirman ohjeet on aika ylimalkaiset.

   Nyt alkaa tavaroiden hävittäminen, joka toki on tervetullutta tässä materian yltäkylläisyydessä. Mutta kuinka tavaroiden tarkastus ja pakkaaminen pitää tehdä pienessä asunnossa, mihin kaikki jätesäkit ja tavarat laitetaan, kaikki keskelle lattiaa vai? Kirjojen käsittely ja pakkaaminen on myös kysymysmerkki, niitä ei voi pakata jätesäkkeihin, kulmat rikkoo muovin. Ajattelin nostaa kirjat parvekkeelle pakkaseen, siellähän säilyvät tai sitten ei. Onneksi en ole kirjojen hamstraaja, olen laittanut kiertoon luetut kirjat - luteineen päivineen ehkä?! Edessä on aikamoinen rumba, ja kotona pitäisi asuakin. Torjuntafirma tarjoaa onneksi apua sänkyjen hävittämisessä, mutta kävi kyllä mielessä pyytää viemään kaikki huonekalut pois, ovat jo suurimmaksi osaksi aikansa eläneitä. Ainoa tärkeä kapistus on akustinen piano, johon toivottavasti luteet eivät ole pesiytyneet.

   Itse aion laittaa tiedotteen meidän rapun ilmoitustaululle, jos isännöitsijä ei sitä tee. Kaikkien asukkaiden on hyvä tietää tästä ilmiöstä, sitä ei saa salailla. Luteet eivät ole häpeä, kuuluvat valitettavasti tämän ajan kuvaan. Aikanani reissasin paljon itärajan takana, jossa tunnetusti oli paljon luteita hotelleissa ja kodeissa. Silloin kuitenkin vältyin niiden seuraamisesta Suomeen - kuvastaa luteiden ja meikäläisen molemminpuolisesta antipatiasta, heh.

   Jos jollain on nasevia vinkkejä, kuinka ahdas asunto valmistellaan myrkytykseen, otan vinkit kiitollisuudella vastaan.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko Stefan Therman monimiljonääri?

   Jotkut väittävät että on, toisten mielestä pelkkä velka-elvis jolle kohta käy köpelösti. Mikä on totuus?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   48
   5564
  2. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   52
   4410
  3. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   241
   3087
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   48
   2157