Ruoka mikroon vai ei?

ruokailia

Moikka moi. Olen tässä ajatellut vähän ajatellut asioita terveellisestä elämästä ja ajattelin kysyä yhdestä jutusta joka on tullut useasti mieleen, kannattaisiko ruokaa laittaa mikroon vai kannattaisiko sitä välttää? Onko se niin että ruuasta häviää esim. vitamiinejä ja voiko mikron säteily aiheuttaa syöpää kun syö mikrossa ollutta ruokaa?? On vielä varmaankin muitankin asioita, mutta nämä tulivat ensimmäiseksi. Mitä mieltä olette, ja onko muitakin jotka ihmettelevät tämmöisiä juttuja? No mutta..Kiitos kaikille etukäteen!

79

1254

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pilaaruuan

      Kukaan ei tedä vastausta kysymyksiisi.

      Ite luovuin mikrosta, koska en käyttänyt sitä.

      Se pilaa ruuan maun ja koostumuksen.

      • Ja säteilee mokoma atomimimiilu! Eppäilyttää tuommonen aaltoilu, ei meitän nuoruutessa tuommosta miilua tunnettu, saatanan juonesta lienee kysmys. Ihan sama ku silmälasien kanssa, iliman et näe, mutta lasien läpi näkee kaikenlaist saatanallista tietoo, pahan tiedon puusta lienevät lähtöisin kaik.


      • Aivokuolleet

        Elämä on vaarallista elipä niin tai näin .Syöpä tai muu vakavampi tulee emme voi sitä estää . Joten kiusatkaa itseänne kaikin mahdollisin tavoin , esim , sairastamalla tulevat taudit .


      • N.T

        No ei syöpää voi 100% varmaksi estää, se voi tulla, vaikka eläisi kuinka puhtaasti tahansa, MUTTA monen asian on todettu lisäävän syövän mahdollisuutta. ESIMERKIKSI BPA, parabeenit, hormonaaliset ehkäisyt, pakokaasut, radon, alkoholi, tupakka, asbesti, prosessoitu liha, nitriitti ja nitraatti, jne jne jne (loputon lista), naisilla lapsettomuus aiheuttaa kohtusyöpää, imettämättäjättäminen rintasyöpää, miehillä ejakulaation vähyys eturauhassyöpää (tai liikakasvua).

        Kun elää simppeliä, luonnollista ja siistiä elämää, voi syövän riskiä pienentää, ei toki estää kokonaan. Inhottaa oikein kun on ihmisiä jotka tulee toitottamaan, ettei valinnoilla ole väliä, kun totuus on toinen!

        Omilla valinnoilla voi lisätä niitä hyviä elinvuosia. Kuolema korjaa aikanaan kyllä, mutta se on omissa käsissä kuoleeko vuosien syöpätaisteluiden jälkeen vai vanhuuteen.

        Mikron käytöstä en todella tiedä. Itse käytän mikroa ruokani lämmitykseen silloin tällöin, lapselleni en ruokaa sillä lämmitä.


      • aina.mikrolla

        Haistakaa perse


      • he-ma kirjoitti:

        Ja säteilee mokoma atomimimiilu! Eppäilyttää tuommonen aaltoilu, ei meitän nuoruutessa tuommosta miilua tunnettu, saatanan juonesta lienee kysmys. Ihan sama ku silmälasien kanssa, iliman et näe, mutta lasien läpi näkee kaikenlaist saatanallista tietoo, pahan tiedon puusta lienevät lähtöisin kaik.

        Etk jumalauta ukkeli osaa puhua oikeaa suomen kieltä kun pitää kirota ihan turhanpäiten ! ! ? ? ?
        Pysy poissa täältä keskustelupalstalta niin kauan kuin opit oikeaa suomen kieltä ! ! !


      • O.opettaja
        Pusumies kirjoitti:

        Etk jumalauta ukkeli osaa puhua oikeaa suomen kieltä kun pitää kirota ihan turhanpäiten ! ! ? ? ?
        Pysy poissa täältä keskustelupalstalta niin kauan kuin opit oikeaa suomen kieltä ! ! !

        Nämä palstat on täynnä kirjoitustaidottomia ÄÄLIÖITÄ.


      • O.opettaja kirjoitti:

        Nämä palstat on täynnä kirjoitustaidottomia ÄÄLIÖITÄ.

        Tarkoitat siis HUUTAVIA ääliöitä?


      • Jon.Snuhh
        he-ma kirjoitti:

        Tarkoitat siis HUUTAVIA ääliöitä?

        Ruoka mikroon vai ei? Tuo on aiheena, mutta joillekin tuntuu olevan vaikeaa pysyä aiheessa.


      • Jon.Snuhh kirjoitti:

        Ruoka mikroon vai ei? Tuo on aiheena, mutta joillekin tuntuu olevan vaikeaa pysyä aiheessa.

        Ilmeisesti huumorin eri lajit ovat monille täällä täysin käsittämättömiä.

        Väännetään nyt rautalangasta: mikroaaltosäteily saa ruoan sisältämät vesimolekyylit liikkumaan. Molekyylien liike aiheuttaa ruoan lämpenemisen.

        Kun mikron ovi avataan, loppuu säteily oitis ja kiihotetut vesimolekyylit lakkaavat liikkumasta. Ruoka ei siis säteile, eikä siitä voi saada syöpää sen enempää kuin sähkövastuksella lämmitetystämruoasta.
        https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Mikroaaltouuni


      • aina.mikrolla kirjoitti:

        Haistakaa perse

        Haista ite. Tämä palsta ei ole tarkoitettu haistattelulle. Ettäs tiiät sitten !


      • raikasmetsäilmaa

        vaarallisempaa on kävellä kaupungissa,jossa pakokaasuhiukkaset tappaa ihmiset.syöpää ja muita elin ikää lyhentäviä allergioita astmaa ym.mikro säteilee vai lämpöä ruokaan ja ei pilaa vitamiineja.en kävele enää kaupugissa vaan 20-30 kilometrin päässä luonnossa.saan puhdasta raikasta ilmaa


      • ettäsilleen

        Suosittelisin välttämään sokereita, makeutusaineita ja hapanta ruokavaliota. Näitä on kuitenkin hankala välttää, koska sokeria lisätään nykyään melkeinpä kaikkeen. Makeutusaineiden käyttökin on yleistymässä ja saattavat lämmittäessä hajota vaarallisiksi yhdisteiksi. Parempi pysyä kaukana kaikesta, mikä ei ole luonnollisessa muodossa.


      • Pusumies kirjoitti:

        Etk jumalauta ukkeli osaa puhua oikeaa suomen kieltä kun pitää kirota ihan turhanpäiten ! ! ? ? ?
        Pysy poissa täältä keskustelupalstalta niin kauan kuin opit oikeaa suomen kieltä ! ! !

        Kyllä perse on ihan asiallinen suomenkielinen sana ja kaikkea muuta kuin kirosana.
        Voimasana korkeintaan.
        Ja ymmärrän sen käyttämisen tässä yhteydessä hyvin; tosinkäyttäjä olisi voinut huomioda että aloittaja ei ollut epä asiallinen vaan lähinnä tyhmä kuin saapas, ja valitettavasti kommentoijat samoin, ainakin tähän saakka.
        Fakta nimittäin on, että mikroaaltouuni saattaa käynnissä ollessaan kähietäisyydelle päästää mikroaaltoista säteilyä, jolla lienee karsiogeeninen eli syöpää aiheuttava vaikutus.
        Mutta fakta on myös, että se lakkaa kun kone sammutetaan.
        Siis lämmitetty/kypsennetty ruoka ei sisällä mitään säteilyä yhtä vähän kuin leivinuunissa käytettykään.
        Tämä pitäisi kaikille selvitä ihan oman ajattelun kautta kun vaivautuu selvittämään mihin mikroaaltouunin lämmönkehitys perustuu.


      • Kyykman
        j57jp kirjoitti:

        Haista ite. Tämä palsta ei ole tarkoitettu haistattelulle. Ettäs tiiät sitten !

        Kyllä teidän typerysten juttuja lukiessa kuka tahansa viisas turhautuu ja alkaa haistattelemaan.


      • Jkps

        Olette aivan sairasat poruukkaa täällä !


      • O.opettaja
        Jkps kirjoitti:

        Olette aivan sairasat poruukkaa täällä !

        Oletko ajatellut opiskella oikeinkirjoitusta ?


    • Neuvoja1

      * Huom! Älä valmista/lämmitä ruokia mikroaaltouunissa, koska se tuhoaa ruuan ja Probiootti-bakteerit!
      – Älä lämmitä ruokia mikroaaltouunissa, siksi että mangnetronin synnyttämällä 2450-Megahertzin sähkömagneettisella-säteilyllä aiheutetaan nestemolekyylin värähtely ja lämpö syntyy molekyylien hankausliikkeestä toisiaan vasten ja lämpeneminen alkaa:
      *ytimestä——kohti——pintaa(!), jonka seurauksena ”ruoka tuhoutuu”(=kiehuu) vaikka pinta olisikin vielä viileä!
      *Huomaa käänteinen lämmön siirtyminen!
      Voit lämmittää esimerkiksi tuttipullon siten että; lämmitä mikroaaltouunissa vesi sopivassa astiassa 35C….. 40C-astetta ja laita tuttipullo lämpenemään tähän vesiastiaan, jolloin nesteen lämpeneminen alkaa:
      *pinnasta——kohti——ydintä(!) jolloin ruuan, mm Probiootti-bakteereiden tuhoutumista ei tapahdu koska lämpö ei ylitä 40C-astetta.
      Edelläkerrottu ilmiö johtuu siitä, että materiaalin ytimen nestetiheys on suurin(=kostein) ja materiaalin pinnan nestetiheys on pienin(=kuivin).
      A. -Ilmiön voit testata esimerkiksi isolla appelsiinilla-lämmittämällä mikroaaltouunissa ja mittaamalla pintalämpö, sekä ytimen lämpö.
      B. -Käänteisen Ilmiön voit testata esimerkiksi isolla appelsiinilla-lämmittämällä hellalla vesikattilassa ja mittaamalla pintalämpö, sekä ytimen lämpö.
      Tehokkain nestetiheys on noin 5…6cm.n syvyydessä pinnasta lukien.
      Paluu sivun alkuun

      Vastaus löytyi tuolta sivustolta:
      http://pappasmurffi.nettisivu.org/laaketiede-vs-terveystiede/vinkkisivu/

    • lkdaslkdj

      Ruuan mikrottamisella saa syövän, tai vähintään sepsiksen. D-vitamiini auttaa, ota ämpärillinen päivässä ja syöpä & sepsis pysyy loitolla, vaikka lämmittäisit kaiken ruokasi mikrossa!

    • PienenPieniäUuniAaltoja

      Nähdäkseni mikroaalloista ei ole mitään vaaraa. Mikroaallot kuuluvat sähkömagneettisiin aaltoihin, joita ovat myös radioaallot, lämpö ja valo. Kun uunin virta on katkaistu, ruokaan ei jää mitään jäänössäteilyä. Uunin toimiessa, jos uuni on kunnossa, karkaa pieni määrä säteilyä, josta sähköallergikot ovat tosissaan huolissaan. Kunnossa oleva uuni säteilee vähemmän kuin 26 tuuman kuvaputkitelevisio.

      • Vihtorin_foliohattu

        Minä lämmitänkin ruoan televisiossa ja katson mikroaaltouunia.


    • ffasfsaa

      kyllä syöpää tulee siitä ehdottomasti. varmaan myös ruoka mitä sinne laitat aiheuttaa yleisesti syöpää. pizza burilaiset ym roskaruoka

      • okuineniptimisti

        Ei ne mitään roskaruokaa ole....kaikki on ihan ok kun syö ja nauttii iloisella mielellä....pessimistit sairastuu syö mitä tahansa....????
        Italiassa on syöty iät ja ajat PIZZAA eikä se mitään syöpää ole lisännyt ja kuinka mikro voisi sairastuttaa kun molekyylit vaan tanssii iloisesti...puhelimenne säteilee samaa säteilyä mutta silti puhutte jatkuvasti kapula korvalla ja nukutte sen vieressä....
        Eihän tänne kukaan ole tullut jäädäkseen ja johonkin on kuoltava kuitenkin vai ?


    • "ruokailia" jos mulle tulis sypä mikrossa lämmitetystä ruuasta se olis jo mulla ;)))
      Kaikista aineksista mitä suuhus panet voi tulla syöpä mutta se ei välttämättä tule kaikille vaan se syöpäsolu laukeaa aina jollekin aikanaan ! !
      Jotkut väittävät että tupakoinnista tulee monenlaisia syöpäsairauksia mutta se on jokaisen oma asia tupakoiko vai ei joten lämmitä vaan ruokaasi mikrossa turvallisesti !

    • uusitutkimus

      Uusi amerikkalainen tutkimus on juuri valmistunut!!! Mikroaaltouuni ja sen jälkeen käytetty haarukka aiheuttavat kuoleman 100% todennäköisyydellä!!!! Syöpäkin on hyvin todennäköinen. Kaikki jotka olivat käyttäneet mikroaaltouunia ja haarukkaa kuolivat ennemmin tai myöhemmin ja kaikki syöpään sairastuneet olivat lämmittäneet ainakin kerran jotain mikrossa ja laittaneet haarukan suuhunsa.

      • Laatututkimus

        Syömisellä lienee sama vaikutus. Henki lähtee jossakin vaiheessa. Syömättömyys taasen nopeuttaa prosessia.


    • Hemmo5

      Epäilen lääkärinä, että syöpäriski on suurempi, jos miettii ja murehtii tämän tasoisia asioita. En mitenkään halua arvostella.. Yli sata vuotiaaksi eläneet eivät ole kovin murheellisia ihmisiä olleet

    • kasjdfhkjdsa

      Mikroaallot lisäävät naisilla keskenmenojen riskiä. Lisäksi ne tekevät "elävästä" ravinnosta kuollutta. Mikroaaltoja luotaessa magnetronilla syntyy myös sellaisia vaikutuksia joita nykyinen "virallinen tiede" ei tunne tai kykene tutkimaan. Nämä vaikutukset eivät pysähdy mikron sisäseinään. Kasvit jotka ovat mikrojen päällä kuolevat nopeasti, samoin mikroaallotetulla vedellä kastellut kasvit voivat huonosti ja kuolevat nopeasti.

      On tutkimuksia joiden mukaan ravintoaineet kuitenkin säilyvät parhaiten mikroaallotetussa ruuassa, jos verrataan keitettyyn, paistettuun tai muulla tavalla lämmitettyyn ruokaan. Muistaakseni tutkimus oli Hesarissa.

      Tuota ensiksi mainittua asiaa, eli mikrosta koituvaa haittaa en luonnollisesti pysty todistamaan sinulle. Itse en mikroa käytä, myös siksi että tykkään kokata. Mikron käyttö ei ole ruuanlaittoa.

    • 8plus17

      Ennemmin saat kännykän säteilystä syövän jonka kanssa todennäköisesti olet jatkuvasti tekemisissä kuin mikron jonka lämpösäteily vaikuttaa vain ruuan lämmitykseen laitteen sisällä. Mut kodissaankin on moni kuollu.

    • Erdsdasdas

      Olen osittain samaa mieltä mutta omaan eriävän mielipiteen. Yhdestä asiasta tekin varmaan olette samaa mieltä, meinaan tästä: http://1i.fi/kuumintahottia

    • säteiliä

      Säteilyä tulee vaikka lämmittäist ruuan nuotiolla,ilman lämpösäteilyä ruoka ei kuumene eikä kypsy.Neuvoja 1 kysyisin,mitenkä nuotiolla tai mikrossa lämmitetty eroaa toisistaan,säteilyähän molemmat tuottaa.

    • PLANTS_HEAL

      Mikro tuhoaa ruoasta ravintoaineita aika tehokkaasti, joten sitä kannattaa välttää.

      Jos olet syövästä huolissasi, kannattaa ruokavaliosta jättää pois eläintuotteet, puhdistettu sokeri, gluteeni ja lisäaineet. Kemikaaleja kannattaa myös vältellä esimerkiksi kosmetiikassa ja pesuaineissa.
      Mutta pelkästään eläintuotteita välttelemällä syöpäriski pienenee valtavasti; kasvissyöjillä on 50% pienempi riski sairastua syöpään kuin sekasyöjillä, ja vegaaneilla luku on vielä paljon pienempi. Sama koskee muita sairauksia, esim. sydän- ja verisuonisairauksia ja diabetesta!

      • Heimo_Humbug

        Kokkaan usein keittoa pesuaineista mikroaaltouunissa. Taidan siis kuulua pahimpaan riskiryhmään.


      • eimailipylvääksijäädä

        Teet niin tai näin et elä ikuisesti joten parasta vaan nauttia elämästä niin kauan kuin mahdollista.


      • Eläinkunnanravintoa

        Kasvissyöjillä vaan tuntuu olevan muita sairauksia enempi, kuin normi ruokailijoilla, vaikka syöpiä ei olisikaan. Eräällä on suht nuorella on ms-tauti. Monilla henki haisee. Hermosto tarttee lihassa olevia proteiineja ja rasvaa.

        Ruokavalio vaikuttaa suoliston bakteerikantaan, mikä vaikuttaa mm.ssa immuunijärjestelmään. Monipuolinen Tasapainoinen ruokavalio on paras. Kasvissyöjät eivät elä sen pitempään kuin lihansyöjät, eivätkä ole eläneet ennätyspitkään kasvisruokavaliolla. Elämänlaatua suuresti epäilen.

        Jos tekeeruumiillistä työtä ravinto korostuu,tarvitaan paljon protskuja. Konttori-ihminen jaksaa pienemmällä, hiilareita pitää olla riittävästi aivoille polttoaineena.


    • Jartsamies

      Olen 49v mies, ensimmäisen mikron hankin vuonna -85, ja siitä lähtien olen viikottain käyttänyt mikroaaltouunia, ja perusterve mies olen, ei ainakaan vielä merkkejä syövästä.

    • rtu48

      ei tule mitään syöpää jos kaikkea uskoo tai lulee kohta ei voi syödä mitään tai lämmitellä mikrossa. mä kyllä käytän mikroa useinkin kun olen töissä .itelläni on jo ollu rinta syöpä .tulkoon jos on tullakseen en välitä

    • dava

      Ehdottomasti saat syövän mikroruoasta!!!!Vältä kaikkea lämmitettyä ruokaa,syö vain raakaravintoa ja...maailma PELASTUU =)

    • cdc_is_a_coop
    • Kkkjjfjfj

      Se on todella yksilöllistä. Jos suvussa ei ole syöpää tai muuta niin voit vapaasti käyttää mutta ota myös huomioon että myös Led valot aiheuttaa syöpää eli älä pelkää.

    • ei-ole-vaarallista

      Maakaasu nimeltä radon, jota löytyy huoneilmastasi on paljon vaarallisempaa kuin mikron käyttö. Vaikka et käyttäisi mikroa, ruokasi säteilee joka tapauksessa. Matkapuhelinkin voi olla haitallisempi.

      Altistut 24/7 erilaiselle säteilylle, mitkä saattavat olla osa syy syövälle. Joka ikisessä päivittäisessä toimissasi altistut vaikka mille säteilylle, et siltikään tarvitse säteilypukua, säteily tarttuu kaikkeen ja kaikki säteilee, myös se haarukka.

      • H.Ö._Pötin

        Jos mikrosi sijaitsee vesisuonen yläpuolella, se on erityisen vaarallista. Myös asuntosi feng shui-saattaa tästä häiriintyä, etkä koskaan tule voittamaan Eurojackpotissa.


    • viddu

      Tulee kaikesta tulee nykyään syöpä, tai jotain muita vakavia sairauksia ja seuraamuksia fillaroinnista tulee syöpä tai vähintään perse kipeeks, riittävästä kävelystä lähtee ehkä läskit ei rasvaa kylmiin talviin tulee vilu ja paleltumia, makkarasta tulee rasvaa ja kolesteroliarvot nousee varsinkin mikromakkaroista pakolaista tulee traumoja, nämä kun kaikki yhdistää tulee niistä stressiä, kaikki muuttuu rasismiksi varsinkin kantasuomalaisella ei tarvitse kun mennä ulos ovesta olet stressattu rasisti koska olet suomalainen olet rasisti, jos et kuulu meillä on unelma tai sateenkari väkeen, rangaistuksena mölläh antaa kaikille suomalaisille syövän ja tappaa heidät niin talossa kuin puutarhassa, se on armoa myös unelmoijat sateenkari väki tulee kuolemaan syöpään, ha*l mölläh on puhunut profeetoillensa.
      Jos ei ole sairastunut syöpään, eikä kääntynyt ählyksi ja maksa heille lisäelatusapua jizya, jonka mölläh ja profeetat ovat kehitelleet että kaikki olisivat heille alamaisia tai ainakin on hyvä toimeen tulo, että rahaa tulvii ovista ja ikkunoista, mölläh tulee imaami rohvehsoreineen; pustuttaa suuri hursipuu, pata jossa keitta ei syopaantynyt poteilas ja syoda hanet ja perhe, huva soppa, tai tuoda guljotiini, miekka, mora, leatherman katkaista kaula YouTube uransi kuupu paalla, kun veri laskettu ulos paista mikrossa syopa riksi pois, saada huva soumailainen microateria, loppu tehda kebab ja pizza.
      Mölläh ei olla rasisti, sadisti, moraaliton, ei pakoitta kuka mihinkaan, Mölläh vain jizya, rakaus, rauha, jizya, jizya, jizya, jizya, jizya, jizya, jizya, tappa kaikki pois ei ahlu kaantynyt, Mölläh amoillinen laupeias, Mölläh isis keraanielle puhunut ughu.

      • Persulätinää

        Tähän vielä Jussi Halla-ahon ajatelmia asiasta, niin maailma pelastuu.


    • Mies88v

      Mulle tuli persesyöpä silitysraudasta. Nanosekunnissa akuutti persesyöpä.
      Rouva sai pillusyövän samasta silitysraudasta. Laitettiin silitysrauta kiertoon taloyhtiöön, kohta kaikilla on.

    • Kuolema_Korjaa_Satoa

      Me kaikki kuollaan jossain vaiheessa, eli voit lämmitää ruuan mikrossa :)

      • tve45

        olet oikeassa kaikki me joskus kuollaan mitä tässä pelkäämäään jokainen syö mitä on milloinki edelleen lämmitän ruokaa mikrossa ei siinä mitään


    • nyt_liian_vanha

      Eihän ne elintarvikkeiden teolliset lisäaineet mihinkään häviä siellä mikrouunissa.

      Teollinen elintarviketuotanto pitää huolen politiikkojen puhumasta "kestävyysvajeesta" eli ihmiset elävät liian pitkään eli liian vanhoiksi ja tarvitsevat liian pitkiä eläkkeen maksuaikoja.
      Taloudellisesti optimaalinen eläkeellä oloajan pituus olisi maksimissaan 6 kk:tta eikä yhtään enempää. Tämä aika ei aiheuta kestävyysvaje ongelmaa kasvu-ura yhteiskunnalle.

      Syödään teollista lisäaineistettua mikroruokaa niin vapautamme yhteiskunnan kestävyysvaje ongelmasta. Miksi me rasittaisimme yhteiskuntaa elämällä liian vanhoiksi? 65 vuotta (lapsuutta kouluvuosia työvuosia työttömyysvuosia) 6 kk:tta eläkkeelläoloa on ihan riittävä aika.
      Kyllä sen 6 kk:den eläkeajan aikana on ihan sama mitä mikroruokaa syö, pääasiahan on siinä ettei aiheuta yhteiskunnalle kestävyysvajeita. Riittää kun omat jäämistövarat riittää hautaukseen.

    • Jopelo58

      Ei se mitään Syöpää aiheuta. Minä en ainakaan ole huomannut. Monta muuta asiaa on paljon vaarallisempaa. Ruoka mitä syömme on vaarallista koska Teollisuus lisää niihin sellaisia aineita jotka aiheuttavat vaikka mitä sairauksia. Ja vähät välittävät seuraamuksista kunhan ruoka menee kaupaksi. Asuminenkin voi olla vaarallista omakotitaloissa joissa on lattialämmitys sähköllä. Ole jatkuvasti sähkökentän päällä. Se ei voi olla hyvä juttu kun ihmisen kehon sähkökenttä voi mennä sekaisiin sitten siitä.

    • luinjo
    • mikropörisemään

      Mikroaalto ei säteilytä ruokaa. Ja luulen, että ei ne vitamiinitkaan häviä, enemmän ne häviää pitkissä uunikypsennyksissä.
      Entisajan ruoka aiheutti syöpää, kun säilytysolot ei olleet hyvät ja ruoka pääsi pilaantumaan, tai oli suolattava niin runsaasti, että säilyi. Muistan, että homehtuneen mehun pinta kuorittiin pois ja mehu juotiin.
      Nykyajan teollinen ruokatuotanto myös voi aiheuttaa syöpää. Ja nyt ihmiset uskoo raakaravinnon onneen ja autuuteen. Kenties sekin aiheuttaa pitkässä juoksussa syöpää, koska kautta aikain ihminen on pyrkinyt tulella kypsentämään ruokansa.

      Avaruudesta tulee koko ajan säteilyä. Maaperästä voi tulla radonia.

      Parhaiten huolehdit terveydestäsi kun lopetat stressaamisen, leivot leipäsi itse, teet mahdollisimman paljon ruokaa itse. Ihan tavallista sekaruokaa.

    • ufo75

      Mikroaaltouunin hurina on ainoa ystäväni

    • opiskelija97

      Fysiikan ja kemian opiskelijana voinen selittää mikroaaltouunin (ja säteilyn) toimintaperiaatteen:

      Mikroaaltouuni käyttää mikroaaltoja lämmittääkseen ruoan. Nämä aallot ovat sen verran pieniä, että ne pääsevät ruoan sisällä olevien vesimolekyylien lähelle. Koska vesimolekyylit alkavat "täristä" kun ne lämpenevät mikroaaltojen energian vaikutuksesta, ruoka lämpenee (samalla suurin osa vesimolekyyleistä haihtuu vieden mukanaan vitamiineja tms aineita). Tämän huomaa myös kun ottaa lautasesta kiinni: lautanen ei ole reunoilta kuuma (sillä siinä ei ole vesimolekyylejä) ja sen pinnalla on ruoasta haihtunutta vettä.

      Mikroaallot ovat sähkömagneettista säteilyä, joiden aallonpituus on riittävän pieni, että se voi ohittaa soluseinämiä ja päästä elimistön vesimolekyyleihin käsiksi. HUOM: KAIKKI MIKROAALLOT, JOITA KULKEUTUU RUOKAAN MUUTTUVAT ENERGIAKSI. Ainoastaan silloin, kun olet liian lähellä mikroaaltouunia, saatat tuntea kätesi lämpenevän tavattoman paljon pienessä ajassa. Seisomalla n. metrin päässä ei mitään pitäisi tapahtua.

      Samalla tavalla näkyvä valo, radioaallot ja infrapunasäteily (lämmön aiheuttama läpinäkyvä hehku) ovat ei-ionisoivia sähkömagneettisen säteilyn lajeja. Ne eivät ole kuitenkaan yhtä vaarallisia kuin ultravioletti-, röntgen- ja gammasäteily. UV-säteilyä saat auringosta sekä UV-lampuista. Röntgensäteilyä saat röntgenkokeessa. (näistä ei ole haittaa pieninä määrinä.

      Gammasäteily on pitkälti radioaktiivisten aineiden viritystilojen purkautumisen tuote. Et tule yleensä kohtaamaan tätä säteilytyyppiä normaalissa elämässä, joten älä huoli.

      Kuten gammasäteily, myös alfa- ja beetasäteily ovat ionisoivia säteilytyyppejä. Ne ovat suurimmat riskit mutaatioille ja syövälle. Alfasäteilylähteet lähettävät heliumatomien ytimiä vastaavia hiukkasia ja beetasäteilylähteet elektroneja. Näitä säteilytyyppejä kutsutaan myös radioaktiiviseksi säteilyksi. Laji riippuu aineesta, joka hajoaa. Esimerkiksi jokaisessa palohälyttimessä on aina pieni pala amerikiumia, joka on radioaktiivinen metalli. Määrä on kuitenkin niin pieni ja etäisyys lähteeseen sen verran suuri, että hiukkaset eivät sinuun ylty.

      Varmaa on se, että lämmenneistä vesimolekyyleistä ei syöpää saa, olipa tilanne mikä hyvänsä. Ja hyvä niin, sillä muutenhan mikroaaltouuni olisi jo kielletty maailmassa.

    • Ei tule, mutta siitä einesruoasta mitä mikrolla lämmitetään, sitä mussuttamalla pitkällä aikavälillä taatusti syövän saat. Niin, ja kaikki ne mikroaaltojen pilkkomat vitamiinit, ei hyvä,

    • sternbach

      "... kannattaisiko ruokaa laittaa mikroon vai kannattaisiko sitä välttää? ..."
      Mikroaallot eivät aivä aiheuta sypää eivätkä mitään muutakaan saitautta.. Se on eri asia, jos itse menee suureen mikroaaltouuniin. Silloin ihminen kärventyy. Ruuassa, jota mikroaaltouunissa lämmitetään ja kuumennetaan, ei ole mitään varaa. Ei mikroaaltouunista otettu ruoka ole säteilevää minkään fysiikan lain perusteella. Jos mircroaaltouunista otettu ruoka olisi haitallista, niin sitten itse ruoka olisikin microaaltouuni.

      • sternbach

        "Ukkikaan ei uskaltanut enää lähteä kalaan, kun pelkäsi niitä radioaaltoja" (Sleepy Seepers, Mato Valtonen)


    • hmhmhm

      Siitä säteilystä itsestään ei tule syöpää, koska se säteily ei pääse mikrosta ulos sillä mikrossa on metallikuori ja ikkunassa on verkko, jonka pitää olla ehjä.

      Mikroaaltouuni säteilee mikroaaltosäteilyä, eli sähkömagneettista säteilyä noin 2,4 GHz taajuudella. Suunnilleen samalla taajuudella säteilee mm. matkapuhelin ja WLAN verkot, mutta ne säteilevät paljon pienemmällä teholla. Mutta siis, samalle säteilylle ihminen altistuu puhelimesta ja tietokoneesta. Uunista säteily ei pääse ulos, mutta puhelin säteilee ympäristöönsä.

      SE on sitten eri asia, muuttaako mikron käyttö ruuan rakennetta jollakin tavalla ja aiheuttaako tämä välillisesti jotakin sairauksia. Mutta empä usko tähän. Muutkin ruuan kypsennystavat voivat olla jopa paljon enempi epäterveellisiä. Palaneessa / paistetussa ruuassa on karsinogeeneja, jotka tiettävästi aiheuttavat syöpää:

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Karsinogeeni

      • sterbach

        Esimerkiksi nuotiolla tai grillissa käristetty makkara (suomalaisten mieliharrastus), jossa on savua ja nokea ylikäristettynä, aiheutta karsinogeenistä syäpää (cancer) tilastollisesti paljon nenmmän, kuin microaaltouunissa kuumennettu terveellinen ruoka. Sen ruuan ei pidä olla "ranskalaisia perunoita ja makkaroita", vaan herkullisia kasviksia (herneet, porkkana, lanttu, selleri, betroot https://en.wikipedia.org/wiki/Beetroot.

        Betrootin "ylisönnis aiheuttamia terveysvaivoja" on liioiteltu. Se sisältää hyvin tasainen hiveainepitoisuus ja lisäksi normaaleja vitamiineja.
        Suomessa olisi hyvät edellytykset lisätä Betrootin tuotantoa.
        Lisäksi Betrootin avulla tehdyt ruuat ovat culinaristeille suurinta herkkua.

        Miksi Suomessa on niin paljon myyttejä?


      • hmhmhm
        sterbach kirjoitti:

        Esimerkiksi nuotiolla tai grillissa käristetty makkara (suomalaisten mieliharrastus), jossa on savua ja nokea ylikäristettynä, aiheutta karsinogeenistä syäpää (cancer) tilastollisesti paljon nenmmän, kuin microaaltouunissa kuumennettu terveellinen ruoka. Sen ruuan ei pidä olla "ranskalaisia perunoita ja makkaroita", vaan herkullisia kasviksia (herneet, porkkana, lanttu, selleri, betroot https://en.wikipedia.org/wiki/Beetroot.

        Betrootin "ylisönnis aiheuttamia terveysvaivoja" on liioiteltu. Se sisältää hyvin tasainen hiveainepitoisuus ja lisäksi normaaleja vitamiineja.
        Suomessa olisi hyvät edellytykset lisätä Betrootin tuotantoa.
        Lisäksi Betrootin avulla tehdyt ruuat ovat culinaristeille suurinta herkkua.

        Miksi Suomessa on niin paljon myyttejä?

        Beetroot, eikös tuo ole punajuuri?

        On niitä myyttejä varmasti joka maassa, enkä tiedä onko mikroruoka automaattisesti terveellistä. Yleisesti pitäisin kyllä Suomalaisten ruokatottumuksia aika terveellisinä verrattuna vaikkapa jenkkeihin.

        Itse pidän terveellisimpänä mahdollisimman vähän prosessoitua ruokaa. Kaikkihan liian paljon syötynä on myrkkyä, eli pitäisi pysyä monipuolisessa ruokavaliossa.


    • Eisentäänhöyrypää

      Jossain Päijänteen sähköttömässä saaressa elää joku erakoitunut kalastajavanhus, joka ei varmasti ole edes mikroa nähnytkään eikä muita säteileviä värkkejä.
      Käykääpä häneltä kysymässä vaivaako häntä eturauhanen tai joku muu vaiva. Vastaavasti samanlaisissa oloissa elää jossain Helsingin kivilouhoksella luonnon armoilla eräs nainen. Kysykää häneltä, onko hänellä esim. nivelvaivoja tai vaihdevuosivaivoja. Itse en tiedä, mutta uskoisin molemmilla löytyvän runsaasti erilaisia sairauksia ja vaivoja riippumatta siitä, millaisessa ympäristössä elävätkin.

      Näön heikkeneminen, hampaitten reikiintyminen, peräpukamat, virtsankarkailu, verenpaine ja kaikenlaiset kolotukset ja säryt tulevat aikanaan kaikille.

      Kyllä ne vaivat ja sairaudet tulevat jos ovat tullakseen. Ei sitä tulemista estä mikään, vaikka olisit kuinka kaukana mikroista ja muusta "vaarallisista säteilyistä".

      Elävän ruoan syöminen se vasta kaikkein kamalinta on. Oli se sitten kasvikuntaa tai eläinkuntaa. Ajatelkaapa kuinka esim. porkkana huutaa tuskissaan kun puret siitä palasia.

      • sternbach

        Porkkanalla ei ole keskushermostoa, kuten ihmisellä, joten ei se voi huutaa tuskissaan sitä syödessä. Ja pääseehän porkkana ulos luonnollista tietä.


      • sternbach

        Tosin kasvikunnanan rektioita on tutkittu. Erään tutkimuksen mukaan ennen ruohon leikkausta parametrit näyttivät niiden reagointitavan.

        Jos näin osoittautuu olevan tieteen tulevaisuudessa, niin silloin ihmisen ei pidä syödä mitään, vaan olla hiljaa.


    • Suomi______
    • Suomi_______

      Tarkoitin siis rintamaidon lämmitystä mikrossa ;)

    • kaasutadaaaa

      Olen tässä ajatellut vähän ajatellut asioita tervejärkisien kannalta ja ajattelin kysyä yhdestä jutusta joka on tullut useasti mieleen, kannattaisiko mamuja laittaa mikroon vai kannattaisiko niitä kaasuttaa? Onko se niin että mamut häviää esim. kaasuttamalla?? On vielä varmaankin muitankin asioita, mutta nämä tulivat ensimmäiseksi. Mitä mieltä olette, ja onko muitakin jotka ihmettelevät tämmöisiä juttuja?

    • Annikki58v

      Itse olen lämmittänyt ruokia mikrossa siitä asti, kun mikrot tulivat myyntiin ja sellaisen ostin. Olen nyt 58v, eikä syöpää ole vielä tullut, onneksi. Jos syövän joskus kuitenkin saan, en usko alkavani siitä ensimmäisenä mikroaaltouunia syyttää. Syöpä voi tulla kenelle tahansa. Mm. rintasyöpäkin sellaisille, jotka ovat imettäneet lapsensa (itsekin olen aikanaan imettänyt kolme lastani lähes 1-vuotiaaksi asti). Keuhkosyöpäkin voi tulla, vaikkei olisi koskaan tupakoinut...

    • Kännykkä_vaarallisempi

      Mikroaallot uunissa lämmittävät vain sen ruoan, mutta älyluurit lämmittävät samalla säteilyllä käyttäjän päätä. Tutkimusten mukaan muistaakseni yllättäen aivojen sisimpiä osia. Kukaan ei varmuudella tiedä mitä tulee tapahtumaan paljon kännykkään puhuvien ylikypsille lantuille vuosikymmenien jälkeen, mutta itse ainakin mieluusti vältän liian useita ja pitkiä puheluja.
      Ihmiset ovat tutkimusten mukaan alkaneet tyhmentyä, että ehkäpä osasyynä on juuri kännyköiden säteily.

      • päämikrossa

        "Ihmiset ovat tutkimusten mukaan alkaneet tyhmentyä, että ehkäpä osasyynä on juuri kännyköiden säteily."

        Ja tämän voi parhaiten nähdä suomi24:ssä...


      • yksjukkis

        koitin lämmittää ruokaa kännykällä mutta ei lämpene. Voikohan kylmää ruokaa syöden tulla syöpä?


    • EiniinHippiä

      Tuossa edellä mainittu nuoti/grilli ruoka vs. mikrossa lämmitetty. Omassa ajattelu tavasta lähtee: ottaako riskin, kun lämmittää ruokansa mikrossa ja säästää aikaa. Näin riskinä on, että se voisi lyhentää elämää loppupäästä. Tietysti (offtopicin) puolella mentäessä marjat on loistavasti pikaruokaa. Vastapainona tässäkin asiassa on mitä kautta marjat tulee pöytään. Löysin juuri aiheeseen liittyvän blogikirjoituksen, jossa oli myös pohdittu näitä asioita.

    • Einiinhippiä
    • naulanpää

      Ihminen voit paeta velvollisuuttasi oikeuttasi vakaamustasi ja valhettasi mutta et kuolemaasi sillä olet vain ihminen pelkojesi pakolainen.

    • muista_sääntö

      Syömisessä pitää vaan muistaa se, että ei eläisi liian pitkään. Näin, koska yhteiskunnalle ei saa aiheuttaa "kestävyysvajetta" eikä "eläkepommia".
      Liian monet eläkevuodet vaurioittaa yhteiskuntaa.

    • väinöksi

      Kaikkihan nykypäivänä aiheuttaa syöpää eli turvassa et ole teit ihan miten tahansa

    • KylläisenäOnHyväOlla

      Voi herran jumala kun on mennyt tarkaksi tämä elämisen meininki.
      Meinaan jos mikroaaltouuniakaan ei meinaa uskaltaa käyttää syöpäriskin vuoksi...
      Eiköhän tuo le aika pieni tekijä näiden asioiden suhteen, siinäkin tapauksessa että uuni säteilisikin hieman ympäristöönsä??
      Ja eipä se terve elämäntapa takaa yhtään mitään, vaikka hyvähän se on olla ja elää fiksusti.
      Mullakin on mennyt ystävistä ja tuttavista muutama nuorena syöpään ja ovat eläneet todella terveellisesti ja muutenkin fiksusti. Ja puhun nyt tällaisista, jotka eivät ole ikinä maistaneetkaan tupakkaa, ovat olleet raittiita ja liikunnallisia jne. Ja niin vain on syöpä vienyt 40-45 vuoden ikäisinä.
      Tarkoitan vain, että geeneistähän tuo kuitenkin taitaa suurimmaksi osaksi olla kiinni. Jos se syöpäherkkyys on ihmisessä, niin se sitten on.

    • dasdasdqweqweqwe

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      183
      11681
    2. Valkeakosken sekopää murhaaja.

      Itselläni on 3 teini ikäistä tytärtä ja tämä tapaus on herättänyt minussa tosi paljon surua ja vihaa. On käsittämättömän
      Valkeakoski
      151
      2336
    3. Naiset pysyy sinkkuna ja ottavat mieluimmin koiran

      Nykynainen ei halua jakaa elämäänsä miehen kanssa, vaan elää yksin ja ottaa koiran tai koiria. Ja pikkuvähemmistö eli in
      Sinkut
      249
      1486
    4. Sille yhelle vaa

      Viime aikoina oon miettinyt sun juttuja aika paljon. Vaikka en oo saanu susta vielä kunnolla selvää kuvaa, jotenkin tunt
      Ikävä
      61
      1060
    5. Kiitos kun annoit värejä elämääni

      Edes pienen hetken. Sellasiakin mitä en muuten näe ;) ❤️
      Ikävä
      53
      930
    6. Hiljaista on

      Ei kuulu viestiä 😘 pallo on sinulla Mies, odotan!
      Ikävä
      61
      872
    7. Nainen, se kun olit joskus niin vakavana

      ja naama peruslukemilla, toisinaan silloinkin kun kuuntelit juttujani. Se ilme on jäänyt lähtemättömästi mieleeni. Mitäh
      Ikävä
      42
      767
    8. Onhan sulla

      Nainen nyt varmasti kaikki hyvin.
      Ikävä
      52
      729
    9. Olen ylpeä sinusta

      nainen. Vaikutat "vanhalta" tekijältä. Olet aarre tälle touhulle ja uskon että pääset vielä pitkälle jos haluat. Ehkä sa
      Tunteet
      27
      716
    10. Kysymys iltaan

      Kuinka kuuma kaivattusi on celsius-asteikolla?
      Ikävä
      42
      689
    Aihe