Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Ryhmässä toimiminen

Mitentehdä

Eli lapseni on 3,5 vuotias, ikänsä ollut kotihoidossa ja ainoa lapsi.
Nyt alkoi kerho itsenäisesti 2 kertaa viikko ja kerran viikossa käydään yhdessä. No lapseni ei ole sopeutunut kerhoon lainkaan, toki ei siellä pitkään ole ollut mutta kuitenkin. Jää aina itkemään kun vien häntä.
Vetäjien mukaan lapsi ahdistuu kun kerhossa on vapaata leikkiä, on itkuinen ja kyselee milloin pääsee kotiin. Sen sijaan ohjattu toiminta esim aamupiirit ovat lapsesta mukavia, osallistuu reippaasti toimintaan. Muu aika onkin sitten vaikeaa.

Kotona olen leikin varjolla yrittänyt kysyä lapselta kerhosta ja hän kertoo, että siellä on liikaa lapsia ja liian kova meteli. Myös mainitsi, että joku olisi töninyt häntä. Yleensä ahdistuu jo kun kerron, että huomenna on kerhopäivä.
Muutenkin on sellainen, että leikkii mieluusti yhden lapsen kanssa, mutta jos paikalla on useampi niin vetäytyy sitten syrjään.
Pitäisikö vielä yrittää kerhossa vai mitä ehdotatte?
En usko, että tämänikäisen on enää hyvä olla kaikki päivät vain äidin kanssa kotona:(.

Mikähän on taustalla kun ei osaa olla ryhmässä ja se ahdistaa ?
Sopeutuukohan lapsi kerhoon ollenkaan...
Arkisin meillä ei hirveästi ole lapsi seuraa, joten nämä kerhot olisivat kultaakin kalliimpia.

3

113

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jfhyt

      Hän on kuitenkin aika pieni vielä, joten anna olla vain kotona, jos se on mahdollista ti käykää aluksi jossain, missä voit itse olla mukana.

      Meillä esikoinen oli juuri samanlainen tuohon ikään. Etenkin kun oltiin oltu kuopuksen kanssa vuosi kotona ja palasi hoitoon. Hoitoa 10pv/kk ja tuntui, ettei hän pääse sisään millään. Ohjatut jutut sujui, mutta vapaan leikin aikana vetäytyi. Sitten siinä 5v kynnyksellä alkoi yhtäkkiä reipastumaan ja leikit sujuu jo paremmin ryhmissäkin.

      Kyllä se sosiaalisuus sieltä aikanaan tulee, hyvähän tuo vain on jos vielä voi enimmän ajasta kanssasi olla kotona! Jotain kontakteja muihin lapsiin varmasti kannattaa ylläpitää ja jos harjoittelisi ensin äidin kanssa, niin ehkä se sitten alkaa sujumaan myös itsekseen.

    • menemukaan

      Olin itse tuommoinen lapsi - ja olen edelleen aikuisena ujo ja arka, vaikka oon päässyt jo tilanteiden herraksi.

      JOs lapsi ahdistuu kerhosta, ei sinne ole mikään pakko mennä. Menkää sen sijaan yhdessä vaikka perhekerhoon, perhekahvilaan ja avoimeen päiväkotiin, niin hänellä on sinut - tuttu ja turvallinen aikuinen mukana. Saa opetella turvallisesti ottamaan sosiaalisia tilanteita haltuun. Ujoille ja aroille lapsille yksin jättäminen vaikeisiin tilanteisiin voi olla ihan oikeasti traumatisoivaa eikä auta lasta yhtään kehittymään.

    • wetfaewf

      3-vuotias on oikeasti vielä tosi pieni. Ennen vanhaan kerhoon pääsi vasta 4v ja kokemukseni mukaan se raja olisi ihan hyvä vieläkin. Kuopukseni meni 4v kerhoon ihan ok kun ryhmä oli tosi pieni (5-7 lasta) ja isosisko mukana, mutta vuotta aiemmin ei olisi vielä onnistunut. Monet lapset, varsinkin pojat rupeavat leikkimään muiden kanssa vasta 4-5 v iässä, kyllä niille 1-3 vuotiaille on tärkeintä vielä oman aikuisen seura ja leikit ovat usein vielä rinnakkaisleikkejä. Mielestäni 4v iässäkään ei ole vielä pakko mennä yksin kerhoon jos on itse kotona lapsen kanssa, mutta viimeistään 5v on hyvä aloittaa yksin kerhoilu ja harrastaminen, jotta eskarin aloitus ei ole liian "rankka" lapselle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      70
      2317
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2103
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1718
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1536
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1530
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1447
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1419
    8. 52
      1288
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      66
      1234
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe