Ahkerille taiteilijoille enemmän tunnustusta!

Ahkerataiteilija

Täällä Oulussakin voitaisiin ottaa enemmän oppia vaikkapa Rovaniemestä tuossa kontekstissa.
Hieman kateellisena tänä aamuna luin netissä kuinka eilen eräs taiteilija oli saanut kaupunginosan pormestarin tittelin ahkerasta panostuksestaan taiteilijana kaupunginosan hyväksi. Se on todella hieno ele päättäjiltä!
Varmasti kannustaa jatkamaan samalla linjalla entistäkin tiiviimmin tuollainen.

Kun meitä "vähäkoulutettuja" ja "itseoppineita" ei huolita edes taiteilijaliittoihin tai taiteilijaseuroihin, niin edes jonkinlainen tunnustus olisi hyvä. Minulle riittäisi jopa nimellinen apuraha silloin tällöin ja olisin tyytyväinen. Laiskaksikaan minua ei voi väittää tällä alalla kun aina on johonkin näyttelyyn valmistautuminen meneillään.

13

50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eiharrastelijat

      ...tarvitse tunnustusta. ne tarvii vain kehuja silloin tällöin.

      • Antipaska

        Mitähän lie kommentti tarkoitti? Onhan näitä "ammattilaisia" nähty, useat harrastajat tekevät laadukasta taidetta. heihin olisi syytä panostaa, monet "ammattilaiset" ovat jo osaamattomuutensa näyttäneet.
        Terveisiä Ouluun; en vähättele itseoppineita ja kouluttamattomia, tuskin sinäkään. Työ lopullisesti ratkaisee. Kyvyt ja lahjat.


    • Arttari

      Olisko se oikean taiteilijan tunnus ,ettei tarvitse apurahoja!

      • Niintotta

        Tarkoittaa mielestäni muun muassa sitä.
        Ahkera taiteilija huomataan kaikin puolin ja muun muassa tuollainen ketjunaloituksen kaltainen palkitseminen on silloin mahdollista. Tuollainen palkitseminenhan korreloi positiivisesti taiteilijan ahkeruutta suoraan myös hänen yhteistyökykyyn joka ei ole ainakaan negatiivinen asia taiteilijan näkyvyyttä silmällä pitäen.
        Oli siis ammatti mikä hyvänsä, niin ahkeruus aina huomataan eikä työttömyys ole rasitteena. Voi jopa sanoa: "hyvä kello kauas kuuluu".


    • stopus

      taiteilijan kehityksessä on lainalaisuuksia ja jopa ajalliseti on harvinaista, että myöhään aloittanut täyttyisi laaja alaisesti taiten kentällä.

      van Goch aloitti yli 30 v ja myöhäisyys näkyy teoksista, sillä jotkut osat ovat alkutekijöissä ym. vaikka maailman kuuluisa hyän on.

      jännää kuinka historia nostaa toisia klassikoiksi mutta unohtaa toiset.
      taiteen pitää olla samalla viivalla yhteiskunnan kehityksen kanssa.
      Ei taiteilija etsii taiteesta yhteiskuntaa.
      Kriitikon tehtäväksi jää vakuuttaa johtajat, että teos on taiteellisesti hyvää.
      Vaikka taiteilja voi tietää teoksen taiteelliset ansiot.
      Uusien teko tapojen haku on sittenkin samaa kuin Amerikan kullanryntäystä,
      kuka keksii uutta.
      Yrittäjä riittää.
      Mitä sitten kun kullat on löydetty? Miten historiassa kävi?
      Syntyi suuren luokan liikemiehiä, jotka investoivat rahansa yrityksiin, jotka johtivat
      varakkaiden syntymiseen.
      Italian muotisuunnittelijat tai Englannin uudet varakkaat taiteiljat ja New Yorkin.
      Suomessa ei edes uneksittu tasosta.
      Miksi Usa saapuu Suomeen?
      Siksi että Suomessa on edelleen kivikausi.
      Täällä on ilmaisia hilloja soilla.
      Kaukonäöllä länsi osaa hyväksikäyttää Suomi neitia, pestä rahat.

      toiset häivyttävät taiteen kehitystä laajentamalla taiteen kentää maalauksesta performanssiin, mutta vaikka taidekenttä on laajentunut, niin taiteen omaa sisäistä logiikansa on samaa, jopa silloin kun kuvataiteisiin liitetään musiikki, tanssi, muut taiteet. Päästää yleiseen laaja alaiseen. Sitten on palattava yksityiseen. Pieni Suomi on erittäin hyvää nyplääjä, sillä se asettuu yksityiseen. Usa on yleinen.

      Maalaustaiteen omat lainalaisuudet näkyvät kuin lika valkoisella, missä asteella taiteilija on. Niitä ei pääse eroon. Kuitenkin aloittelija voi olla hyvää jopa silloin kun tekninen taso on heikko. Alleviivan sen, että puoliammattilaisia vähätellään ja toisille sopii antaa rahatukea. Puoliammattilainen, harrastelija voi oivaltaa paljon juttua taiteesta ja päästä esiin. Se on normaalia, eikä se, että hän on harrastelija periaatteessa tee hänestä automaattisesti huonoa. Ei ole estettä maailmanvalloitukseen, mutta hyvin usein, aloittelija toistaa teknisesti samoja virheitä ja kehittyy samojen lainalaosuuksien läpi, mitä pitkään alalla ollut on oppinut ajat sitten. Sitten on olemassa puoliammattilaisia, jotka tyylittelevät eli suojaautuvat tiety tyylin alle, jonka joko kehittivät tai kopsasivat. He kehittyvät tyylissä hyvin ja unohtavat samassa koko muun alan kentän. Oikeastaan monet ammattilaiset tekevät samoin. Asiassa voi olla perusteltua tahtoa rikkoa rajoja ja asia näyttäytyy suojautumiselta, vaikka kyse olisi taidemuodon muutoksesta. Ja kyse voi olla petokselta, eli suojautumiselta tyyliverhon taakse.

      Toisaalta kun riittävän pitkään toistaa, niin syntyy jo koulukuntaa ja asia toimii omalla olemassaolollaan. Mukaan ehkä alkaa tarttua muutkin taiteen salat, huomaamatta, itsestään. (Onko tämä naisten asennetta oppia?)

      Laaja alaisella kentällä kun siirrytään maalauksesta veistoon ja taideurheiluun niin kehitys taiteilijana on vaikeasti havaittavissa. Mitä jää käteen? Mitä me sittenkin tehdään? Mistä pidämme ja mitä saavutimme? Mihin mennään? Kun paimen hoitaa presidentin virkaa.

      • stopus

        yhteiskunta etsii siis itseään teoksista
        taiteilja tottuu ja alkaa etsiä teoksistaan yhteiskuntaa

        kysyn taiteilijoita:
        mistä te nautitte taiteessanne? Mikä tyydyttää?
        Jotta taidetta tehtäisi huomenna


      • stobbus
        stopus kirjoitti:

        yhteiskunta etsii siis itseään teoksista
        taiteilja tottuu ja alkaa etsiä teoksistaan yhteiskuntaa

        kysyn taiteilijoita:
        mistä te nautitte taiteessanne? Mikä tyydyttää?
        Jotta taidetta tehtäisi huomenna

        pyöriikö maapallo nopeampaa, että kymmenen vuotta taiteilijan riittää siirtyäkseen muuhun ammattiin, josta siirrytään kymmenen vuoden välein, kuten usalainen tutkimus kertoi ajat sitten?

        pitäisikö katsoa horoskooppia tyhmästi ja lukea suoraan, mitä ammattia pitäisi tehdä ja kylmäverisesti tehdä tätä ammattia. johon tähdet velvoittavat. Kuin koko meidän identiteettimme sai mentaalisen paikaltasiirron, että vaimomme sijasta me rakastelemme naapuria. Ehkä magneettinapa on sittenkin siirtynyt eteenpäin.

        Hei hei ammatikunta, hei hei sukupuoli, hei hei ikä, hei hei rotu, hei hei kotimaa, hei hei omaisuus, hei hei perhe. Minä lähden taistoon, jonka loppua ei näy.

        Nykytrendi on persoonallisuuden häiriö. Se kivaa leikkiä. Pojalle kasvaa vagina ja tyttö nostaa 250 kilon punttia.

        Vesimies on tullut. Kestää tuhansia saatana vuosia.

        New Yorkissa porukoilla on korkeat otsat paitsi karpaateilla, arabeilla ja porukat puhuvat lakkaamatta. 24 tunnin puhe ei ole harvinaisuutta. SIksi pitää vaihdella partnereita, kotia, maanosia, omaisuutta, jotta puhe lakkaisi koskaan.

        Hljaisessa Suomessa on rauhaa, mutta kehomme kiehuu kun New Yorkin palomuurit toitottavat uutta kulttuuria. Matit, Juhot, Tuulat tappelevat saunassa ja tönivät toisiaan töissä, tuntematta syytä.


      • stopus
        stopus kirjoitti:

        yhteiskunta etsii siis itseään teoksista
        taiteilja tottuu ja alkaa etsiä teoksistaan yhteiskuntaa

        kysyn taiteilijoita:
        mistä te nautitte taiteessanne? Mikä tyydyttää?
        Jotta taidetta tehtäisi huomenna

        pienestä pitäen meille opetettiin tieteitä ja taiteita vähäteltiin rajusti. siksi taiteiljat vaikka tekevät taidetta, mutta puhuvat tieteestä. Miksi näin on? Ettekö ole väsyneet tieteeseen? Miksi emme kerro taiteen keinoin taiteesta?

        Mistä kertoisimme taiteessamme?


      • stopus
        stopus kirjoitti:

        pienestä pitäen meille opetettiin tieteitä ja taiteita vähäteltiin rajusti. siksi taiteiljat vaikka tekevät taidetta, mutta puhuvat tieteestä. Miksi näin on? Ettekö ole väsyneet tieteeseen? Miksi emme kerro taiteen keinoin taiteesta?

        Mistä kertoisimme taiteessamme?

        ent tee tieteitä koska en jaksa
        en tee urheilua, koska en halua
        läträn väreillä, koska olen hyvää siinä ja nautin kuinka väri asettuu kankaalle

        (sitten joku tulee ja sanoo, että kokeile videotaidetta)

        supolaiset etsivät lojaaleja idiootteja itselleen, vaikka militanttisuus ja taide ovat joksikin ristiriidassa. vaikka taiteilija hyötyy militanttisuuden järjestelmällisyydestä, mitä Vapaa taiteilijuus pyrkii kumoamaan. Rajat rikki.

        Ja kuitenkin niin kaunis on esittävä taidokas luonto maalaus!!!

        Masennun koska maailma on iso. Kun masennun, en tee taidetta. Kävelen kaupungilla, istun kahvilassa. Kun masennus on ohi, palaan ateljeehen. Maalaan ja valmistan näyttelyä, mutta masennun koska kukaan ei haluaa noteerata näyttelyä. Mitä teen? Vihastun ja pidemmällä aikajanalla minusta tulee yksinäinen.

        Pitäisikö sittenkin tehdä videotaidetta, ihan huvin vuoksi ja saada kavereita, ettei tarvitsisi masentua yksinäisenä?

        Kaupungilla nääs voi keskustella ja tavata ihmisiä ja masennus lievittyy samassa kun kun on tullut ja minä palaan ateljeehen samana iltana ja maalaan kanssakeskustelijan aatemaailman. Josta pidän näyttelyä. Kanssakeskustelija tulee näyttelyyn ja on erittäin tyytyväinen. Hän kertoo ystävälleen, joka kirjoittaa artikkelin lehteen. Toistan saman kaavan kirjoittajan kanssa. Ystäväpiiri on laajentunut. Muistakaa vain keskustella ihan sikana ja istua kahvilassa ihan tosi tosi paljon ja tavata tosi paljon uusia ihmisiä kunnes vastaan tulee ulkomaan matka. Ole silloin valmiina, äläkä hössötä perheen hoidon perään, vaan lähde vetää. Kyseessä on uraputki.


    • stopus

      "kärsivällisyyttä" - sanoi taiteilja.

      kuin andektootissa, että tuopin tilaaja pyysi, että tarjoiltaisin vaivihkaa, ettei alkaisi.

      alkaisi mikä? - uteli tarjoilia ja toi extra tuopit

      missä rahat? - kysyy vihdoin tarjoilija.

      vittu, nyt se alkoi! - masentui asiakas ja joi viimeiset.

    • stopus
    • sdoppuz

      (from the list of mile davidovic)

      world famous naive painters
      MARTINE CLOUET

      www.martineclouet.com

      GIULIANO ZOPPI

      www.zetanaif.it

      ALAIN DONNAT

      www.donnat-alain.com

      Aimo Katajainen

      www.naivitkuvat.com

      irene brandt

      www.irenebrandt.de



      Josiane Billion

      www.artactif.com/billion

      CARINA BARONe

      www.carinabarone.com

      evelyn ruhnke

      www.evelyn-ruhnke.de

      MARINO DI FAZIO

      www.artenaif.it



      Catherine Musnier

      catherinemusnier.over-blog.com

      bERNARD vercruyce

      www.vercruyce.com

      Françoise GÜGGENBÜHL

      http://perso.orange.fr/francoise.guggenbuhl

      ADRIE MARTENS

      www.adriepaint.naievekunst.nl

      OLAF ULBRICHT

      www.bilderschnitzer.de

      ROSSELLA GIRARDINI

      www.girardiniartegrafica.it

      PILAR SALA

      www.artenaif.com

      Abdelhamid Hanafi

      www.hanafi-art.com

      JORID LINVIK

      www.joridweb.com

      Maria Rita Brunazzi
      Nicole Avezard
      CRAIG IRVIN
      boris posavec

      www.artpainting-naive.com

      Susan Alcott Jardine

      www.greendooreditions.com



      Beate Thöler

      www.naivemalerei.de



      Mary Michael Shelley

      www.maryshelleyfolkart.com

      Odile bron

      naiveartbron.site.voila.fr

      KATIA HUIDOBRO MARAIS

      www.katia-huidobro-marais.com

      MARIJA GUZVICA

      www.marijaguzvica.com

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8634
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2605
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      127
      2332
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1976
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1724
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      12
      1534
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1477
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1419
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1292
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1203
    Aihe