Mikä neuvoksi kun on helposti stessaava?

Stressaa

Moi! Oon 15v poika, ja mua stressaa ja vi*uttaa tosi moni asia. Kaikki ihan perus jutut alkaa stressaa, eli täs yks esimerkki: skobassa meni käynnistyspoljin sisältä paskaks, ja oon alkanu stressaa et saaks sitä korjattuu, paljo korjaus maksaa, saaks sitä korjattuu yms yms.. Eli haluisin joltaa vinkin miten sais yliherkän stressin pois, ja tai oisko teil hyvää ajatustapaa sen ylittämiseen? Tällä hetkellä tosi moni muukin asia stressaa, ja ainakun muistan tai/kun nään sen, nii alkaa hemmetinmoinen ärsytyksen tunne ja alkaa taas stressaa se. Eli mitä tälle vois tehä? Kiitos teille.

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hei.

      Elämässä käy kaikenlaisia tökköjä ja harmeja, kuten nyt tuo skootterisi vika. Miten erilailla ihmiset suhtautuvat tökköihin, riippuu monesta asiasta. Sinua selvästi huolettaa, miten tästäkin vaikeudesta selviät. En tietenkään tunne tilannettasi, mutta arvaan, että siihen voi vaikuttaa ainakin seuraavat asiat esimerkiksi: Taloudellinen tilanne (ei ole varaa viedä korjaamolle), tuen määrä (onko kaveria/isää tms joka voi neuvoa ja auttaa), kokemukset aikaisemmista ongelmista (oletko selviytynyt hyvin vai onko asiat kaaostuneet) ja muu elämäntilanne (onko esimerkiks perheessä tai muuten ihmissuhteissa ihan muuta ongelmaa, joka vaikuttaa koko vointiin). Tällä yritän valottaa sitä, että on inhimillistä, että ihmiset reagoivat eri tavalla. Hyväksy itsesi sellaisena kuin olet. Se toinen kaveri, joka ei hermoile moponsa rikkoutumisesta, saattaa olla varakkaampi tai isä korjaa kaiken. Et siis voi verrata omaa tilannettasi niihin, jotka eivät kenties osoita stresaantumista.
      Sen sijaan kysyn, miten voit saada noihin suluissa oleviin selityksiin tukea? Kuka voisi auttaa sinua niin skootterin kuin muidenkin harmien suhteen? Miten voisit saada onnistumisen kokemuksia, kun joku asia ensin on pielessä ja saatkin sen kuntoon? Jos elämässäsi on jotain isompaa meneillään, voitko siitä avautua ja puhua jollekin?

      Toivon sinulle kannustavia ihmissuhteita ja vaikkapa koulupsykaa tai kuraattoria jolle voit tilittää murheitasi. Älä jää yksin kantamaan huolta. Jokainen tarvii jeesiä jossain vaiheessa.

      Meiju-diakoni

    • joitain_neuvoja

      Mielestäni ratkaisun avaimet ovat juuri siinä kysymyksessäsi että mitä tälle voisi tehdä. Eli miten ratkaiset ongelmat tai ketutuksen.
      Jos skootteria ei ole varaa viedä korjaamolle tai ei ole ketään korjaustaitoista kaveria, voitko esim. lainata kirjastosta tai ostaa korjausoppaan jonka avulla korjaisit itse sen?
      Tätä rataa noudattamalla voit ehkä ratkaista muutkin pinnaa kiristävät asiat, etsimällä vaihtoehtoja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2800
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2011
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1538
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      979
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      901
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      870
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe