Yhteiskunta tarvitsee narsisteja/psykopaatteja

Aloittajax

On todettu, että narsistit/psykopaatit pärjäävät joissakin ammateissa paljon paremmin kuin normaali ihminen, jolla ei ole persoonalisuushäiriötä. Näitä ammateja ovat nyt esim. Kirurgi, lakimies, poliisi jne. Noista ammateista on hyötyä yhteiskunnalle.

Vaikka psykopaatit ja narsistit ovat yleisesti katsottuna aika epämielyttäviä ja epäinhimillisiä he eivät ole yhteiskunnan kannalta täysin turhia.

28

89

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • In_cold_blood

      Aivan! Laitospsykiatreissa on paljon narsistipsykopaatteja."Hoitavat" päiviltä epämiellyttäviä kansalaisia kylmän viileästi.

    • turhuudesta

      Minun mielestäni on narsistista ja suuruudenluuloista väittää ketään ihmisiä turhiksi. Mistään kukaan voisi saada sellaisen yliviisauden, että tietäisi, että joku on turha.

      • siinäpäkysymyksiä

        Olen havainnut irl juuri persoonallisuushäiriöisen kutsuvan ihmisiä "turhiksi". "Turha" = ei ole hänelle hyötyä.

        "Turhien" tulisi olla kaikenlaista hyödyllistä, mitä nph:inen ei vaadi toki itse itseltään edes, saati että olisi muille yhtä avokätinen kuin edellyttää kaikkien olevan itseään kohtaan. Miksei nph:inen henkilö näe samoin omaa "turhuuttaan" toiseen suuntaan, arvostelemilleen ihmisille, joiden elämään hän tuottaa käytännössä vain lisäharmia, haittaa, kateutta. Miksei hän ole "turha" samoilla perusteilla, mitä itse asettaa? Miksi aina löysempi mittari omalla kohdalla?


    • se.kissan.värikysymys

      Tutkijoina maailman yliopistoissa ja muissa tutkimislaitoksissa hyörii myös aspergereita. Sopivat oikein hyvin yksinäiseen tutkimustyöhön.
      Kuitenkin tiedetään, etteivät as-ihmiset puhu tästä ominaisuudestaan. Einsteinilläkin sanottiin olleen näitä as-piirteitä.

      • onhannäitä

        Newtonin Iisakki oli tunnetusti hyvin epämiellyttävä mies.

        Tietysti on hyvä sitten olla Iisakin mallin mukaisesti oikeastikin nero myös saavutuksissaan, ettei se nerouden ylin ilmentymä jää vain paskamaiseen luonteeseen.


      • Einste

        Jos ei Ykskivi ollut Asperger niin kukahan sitten. Sen verran omituinen oli.


      • A.E.kulttihenkilö
        Einste kirjoitti:

        Jos ei Ykskivi ollut Asperger niin kukahan sitten. Sen verran omituinen oli.

        A.E:n sanottiin olleen omissä ympyröissään viihtyvä myhäilijä. Ne ympyrät eivät olleet ainakaan pieniä.


    • 4950

      Kyllä se parempi olisi ilman ihan objektiivisesti.

    • Haavejatoive

      Bingo! Olet täysin oikeassa.

      • "On todettu, että narsistit/psykopaatit pärjäävät joissakin ammateissa paljon paremmin kuin normaali ihminen, jolla ei ole persoonalisuushäiriötä."

        Jaa mistähän tämä tutkimustulos , että narsistit ja psykopaatit pärjäävät paljon paremmin tieyissä ammateissa on peräisin...

        Tutkimustuloksia on toki siitä, millaisissa ammateissa heitä on, mutta en löytänyt tutkimustuloksia että he olisivat aloittajan mukaan esim. paljon parempia lakimiehiä, poliiseja, kirugeja kuin ns. normaalit ihmiset...

        http://www.iltasanomat.fi/tyoelama/art-1288531411920.html


      • Kahdeksan8342

        Niissä amatteissa tarvitaan psykopaattisia luonteenpiirteitä. Kuten esim. empatian puute, stressinsietokykyä jne. Ei tosin tartte vältämättä olla psykopaatti.


      • Ja_narsistien_
        Kahdeksan8342 kirjoitti:

        Niissä amatteissa tarvitaan psykopaattisia luonteenpiirteitä. Kuten esim. empatian puute, stressinsietokykyä jne. Ei tosin tartte vältämättä olla psykopaatti.

        Ja narsistien stressinsietokyky on missä? Heidän impulsiivisuudessaanko?


      • EttäNiin

        " Psykopaatin vuorovaikutus on sosiaalisesti sujuvaa, manipuloivaa, omanarvontuntoista ja usein patologista valehtelua. Tunne-elämä on pinnallista ja vastuutonta. Psykopaatti ei koe empatiaa, katumusta, pelkoa tai ahdistusta mutta hän voi näytellä tunteita melko vakuuttavasti." Tuo on kopiotu suoraan wikipediasta.


      • Kenelle_vastasit

        " EttäNiin

        26.8.2015 22:26"

        Kenelle vastasit?
        Jos vastasit minulle, joka siis kysyin heidän stressinsietokykyään, niin kysyn samaa edelleen.
        He valehtelevat vain omiin tarpeisiinsa, impulsiivisuus vain vähän piilossa pinnan alla... kunnes...


    • Jobsinpostia

      No, Steve Jobs on tunnetusti ollut v-mäinen ihminen mutta sai silti aikaiseksi Applen. Hänellä oli kai kuitenkin niin selkeä visio ja tavoite että siitä kiinni pitäessään loi menestyvän yrityksen vaikka murjoi työntekijöitään siinä sivussa.

      Uskoisin että narsisteista on kuitenkin enemmän haittaa kuin hyötyä työelämässä. On ensinnäkin hyvin vaikea saada heitä ohjattua juuri sellaisiin tehtäviin joissa empatiakyvyttömyydestä olisi hyötyä. Toisekseen, kaikki tuntemani narsistiset tyypit ovat "paljon meteliä tyhjästä" tyyppejä jotka yrittävät mennä juuri siitä mistä aita on matalin. Osaaminen ja tuottavuus on todella heikkoa vaikka puheissa toki ovat avainhenkilöitä. Jättämällä hommansa tekemättä, kiusaamalla muita ym. he ovat kapulana rattaassa ja heikentävät koko tiimin tuottavuutta. Jos siis edes ovat töissä: http://www.studio55.fi/hyvinvointi/article/psykoanalyytikko-narsistit-ovat-usein-tyottomina/133854.

      Se on huomattu että narsisti tekee "rohkeasti" päätöksiä ja "uskaltaa" hypätä uuteen. Käytännössä vain kyse on siitä että narsisti ei mieti seurauksia eikä ota mitään vastuuta. Jos "rohkeä" päätös johtaa ongelmiin niin narsisti luikertelee vastuusta ja jättää muut siivoamaan sotkun.

    • HuonoHyöty

      Valitettavasti narsisteista vain pienellä osalla riittää älli ja yritys opiskella riittävän pitkälle voidakseen ikinä toimia lakimiehenä tai kirurgina. Ja vaikka älliä olisikin, niin yhdessä empatiakyvyttömyyden kanssa voi tuloksena olla Breivikin kaltainen hirviö.

      Iso osa narsisteista on lahjoiltaan ja älyltää sitä luokkaa ettei heistä ole tekemään mitään muuta kuin vahinkoa. Vankilat on täynnä empatiakyvytöntä väkeä joiden katoaminen olisi yhteiskunnalle paljon hyödyllisempääa kuin muutama satunnainen narsisti lakimies.

      • Mitäsääselität

        "Valitettavasti narsisteista vain pienellä osalla riittää älli ja yritys opiskella" Narsistisella personalisuushäiriöllä ei ole mitään tekemistä älykkyyden kanssa.


      • oppineitanormaaliälyisiä

        Parhaiten tuntemani narsistit ovat korkeakouluopiskelleita ja asiallisesti ja tunnollisestikin työnsä hoitaneita henkilöitä. Outo käytös ilmenee lähes yksinomaan perhepiirissä.


      • Linkkiyoutube

      • ErityisenErityinen
        oppineitanormaaliälyisiä kirjoitti:

        Parhaiten tuntemani narsistit ovat korkeakouluopiskelleita ja asiallisesti ja tunnollisestikin työnsä hoitaneita henkilöitä. Outo käytös ilmenee lähes yksinomaan perhepiirissä.

        Itselläni taas toisenlainen kokemus. Ovat kyllä onnistuneet hankkimaan jonkin tutkinnon, ja ehkä opiskelleet hiukan sitä ja tätä, mutta mihinkään useita vuosia ja pitkäjänteisyyttä vaativaan heistä ei oikein ole ollut.

        Tapasin sattumalta yhden nassen opiskelukaverin ja hän sanoin nassen vetäneen koulun rimaa hipon ja muita hyväksikäyttäen. Kopioi muilta muistiinpanot ja osallistui ryhmätöihin laittamalla nimensä peperiin.

        Työelämässä pärjääminenkin on ollut keskimäärin vaikeaa. Työpaikkani nasse paasasi koko ajan kuinka on paljon hommia ja pitkää päivää pitää painaa. Koska itse tein samaa työtä, tiesin tasan tarkkaan nuo "kiireet", minähän ne hommat tein jotka häneltä jäi tekemättä. Nasse täytteli ylityölappuja ja piti "kertyneitä liukumia" vaikka ei työpaikalla juuri näkynyt. Naseen kaula-aukko avartui, huulipuna lisääntyi sitä mutkaa kun tilanne kävi ahdistavammaksi, luuli kai sillä huijaavansa miespuolisia esimiehiä. Kun alkoi olla mahdotonta enää salata ettei todellisuudessa tee mitään, hankkiutui uusiin hommiin. Kuulin myöhemmin että sieltäkin tuli lähtö kun sekoili aikansa.

        Eräs toinen nasse halusi loistaa ja olla paras työssään. Painoi hommia ja teki tulosta, mutta katsoi myös olevansa niin paljon parempi kuin muut, parempi kuin koko yritysjohto, että alkoi arvostella isoon ääneen pomojaan. Sai paristakin työpaikasta kenkää auottuaan aikansa päätään.

        Kolmas nasse ei ole eläessään juuri töissä ollutkaan. Mikään työ ei ole riittävän hienoa ja hyväpalkkaista, mutta vähäisellä koulutuksella ja olemattomalla työkokemuksella hänen ei töitä ihan heti saisikaan. Tosin ei ole tainnut hakeakaan. Hän on aloittanut opiskelun jos toisenkin ja lopettanut muutaman kuukauden kuluttua. Nasse tituleeraa itseään mm. yrittäjäksi vaikka todellisuudessa ns. yritystoiminta on lähinnä harrastelua jolla saadaan hiukan lisärahoitusta yhteiskunnan tukien päälle. Noita titteleitä hän on kyllä hanakka keräämään, esiintyy siis yrittäjänä, xx alan opistelijana, xx alan asiantuntijana, xx alan kouluttaja jne. jne. aina sen mukaan mitä hiukan puuhasteleen/harrastaa. Tosiasiassa hän on ollut aikuisikänsä lähinnä työttömänä, mutta ei ole koskaan myöntänyt olevansa työtön vaan tavallaan lomalla, vetämässä henkeä ja miettimässä loistavaa tulevaisuuttaan ennen uuden uran alkua. Miettimässä kaikkia niitä upeita mahdollisuuksia joita hänellä on, kun vain osaisi valita. Downshiftaamassa rankan työputken päälle. Tauolla antaakseen aikaa perheelle.

        En jaksa uskoa etteikö narsistisuus näkyisi myös työssä, tavalla tai toisella. Narsistisuus on narsistin elämän merkittävin ja vaikuttavin asia eikä sitä voi kääntää pois päältä missään tilanteessa. Narsistisuus ohjaa jokaista narsistin sanaa, tekoa ja päätöstä. Toki se on lähipiiri joka yleensä eniten kärsii nassesta.


    • SanaPärjääHarhauttaa

      Kyse ei ole pärjäämisestä vaan siitä, että narsisti petkuttaa eli kusettaa oman aseman muiden kustannuksella itselleen jne.
      Eli siinä se niiden "pärjääminen".
      On siis harhaa luulla että narsisti ansaitsee paikkanas pärjäämällä hyvin, vaan silkalla kieroilulla hän sen "pärjäämisensä" tekee.
      Nähty juttu on.

    • Nniinkuinnarsu

      Monet myrkyt toimivat sopivina annoksina lääkkeinä. Myös narisistille tyypillisistä ominaisuuksista on joissakin tapauksissa hyötyä niin yksilöille kuin yhteiskunnalle. Kyse on siis, missä kohtaa menee överiksi. Lisäksi suurin osa pisupäänarsisteista ei ole kirurgeja tai muullakaan tavoin palvele luomakuntaa. Useimmat narsistit käyttävät olemassa olonsa turhanpäiväiseen perseilyyn, henkiseen väkivaltaan ja muihin rikoksiin vain siksi, että nauttivat siitä ja toisaalta eivät kai muuhun kykenekään.

      • onhannäitä

        Jättäisin loppuosan pois. Nasse voi olla koulutukseltaan mitä vaan, sekä

        "käyttää olemassa olonsa turhanpäiväiseen perseilyyn, henkiseen väkivaltaan ja muihin rikoksiin vain siksi, että nauttii siitä"

        Koulutettu, yhteiskunnallista valtaa hamuava nasse on eri tavalla inhottava kuin joku tyhmä rikollisnasse. Molemmista on laajalti harmia, ensimmäisestä ehkä (usein muiden avustuksella ja kustannuksella) hyötyäkin, täytyyhän heiltä löytyä meriittejä, mitä ihmiset saavat ihailla. Tyhmä rikollisnasse on usein läpinäkyvämpi eikä peittele ajatuksiaan saati nasseuttaan, hän ei edes tule ajatelleeksi, miten irvokkaasti se manifestoituu koko ajan.


    • hyrre

      Kyllä on niin, että narsistinen luonnehäiriöinen pärjää hyvin etenkin liike-elämässä. Kirurgina, juristina ei niinkään koska tarvitaan koulutusta. Poliisina narsisti ei pärjää koska siinä työssä tarvitaan kärsivällisyyttä. Narsistilla on lyhyt pinna.
      Yrityksen perustamisen on helpompaa mutta sen pystyssä pitäminen taas vaikeampaa. Narsisti pystyy olemaan vakuuttava asiakkaille ja osaa tehdä rahaa. Mutta ennen pitkää kyllästyy ja haluaa ''vaihtaa alaa''.
      Liike-elämässä tarvitaan kohteliaisuutta, käytöstapoja, hyvää itsetuntoa -narsistilla se on näyttelemistä koska hänellä todellisuudessa on huono itsetunto - ja tämä sujuu narsistilta. Ennen pitkää, kerättyään ja huijattuaan rahaa narsisti häipyy omille teilleen.

    • asp3

      Narsistit pärjää hyvin työelämässä, koska nykyinen työ-yhteisö on narsistien rakentama ja narsistinen. Tällä ei ole mitään tekemistä esim. älyn kanssa.

      • fjlöjffhkll

        Minun tuntemani narsistit tunnollisia kaikin puolin ok työntekijöitä virkamiehenä tehtävässä jossa ei suoraan hoideta ihmisiä koskevia asioita tai firmassa, jossa jotain mekaniikkaa...


    • Vibkkni

      Yhteiskunta ei tarvitse psykopaatteja tai narsisteja, mutta he tarvitsevat yhteiskuntaa jossa loisia. Narsistit pärjäävät täällä monesti, mutta he eivät ole kuitenkaan millään tavalla tarpeellisia. Koko maapallo voisi aivan hyvin pyöriä empaattisten ja kilttien ihmisten voimin.

      • kkhgddgjkk

        Jumalaan uskovana en usko, että Jumala luo maailmankaikkeuden perimmäisen tarkoituksen kannalta mitään turhaa...
        Mutta näin ei tarvi muiden ajatella, en siksi kirjoittanut.
        Kannatan empaattisuutta ja kiltteyttä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      435
      3171
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      110
      2612
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      387
      2551
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      159
      2076
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1907
    6. 173
      1325
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1307
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1196
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      72
      1131
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1000
    Aihe