Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Munuaissyövän oireet?

Ishallfearnodeath

Hei. Kyselen hieman, että mitä oireita teillä on ollut munuaissyövän kanssa.

Itse en ole diagnoosia saanut mutta pelko on paha, lähete jatko tutkimuksiin laitettiin tänään...

Itselläni on verta virtsatessa ja välillä siemennesteessä. Lisäksi ne oudot fibat on; jatkuva yleinen väsymys vaikka nukun yöni suht hyvin. Väsymys on pahentunut viimekuukausina. Jatkuvasti pöhöttynyt olo vaikka ruokavalio on sama mitä se on ollu, ei ole mitään ihmeellistä muutosta siinä. Joskus alavatsan kyljessä tuntuu vihlaiseva kipu jos nukun mahallani ja käännyn kyljelleni. Lisäksi lapaluiden kohdalla on usein kipuja, vähän kuin olisi selkä jumissa. Lisäksi päänsärkyä tuntuu olevan todella usein (1-4krt/vko). Äidilläni leikattiin juuri viime syksynä samasta syystä syöpä pois. Voiko syöpään sairastuminen olla geeneissä? Mummoni kuoli munuaisten vajaatoimintaan ja hän kävi usean vuoden dialyysi hoidoissa.

9

4780

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • maal.lik.ko

      Munuaissyövän oireita ovat kylkikipu, verivirtsaisuus, kohonnut kreatiini ja lievästi alhainen hemoglobiini. Joten oireesi on kyllä syytä ottaa vakavasti ja tutkia. Syöpä ei kovin usein ole perinnöllistä, mutta joskus perinnöllisyyttäkin ilmenee. Toivoaan ei kannata menettää, sillä usein munuaissyöpä voidaan parantaa leikkauksella. Levinneen munuaissyövänkin kanssa on tapauskohtaisesti mahdollista elää vielä yli vuosikymmen eteenpäin silloinkin, jos sattuu että levinnyttä syöpää ei saataisi taltutettua.

    • tuahher

      Munuaissyöpä on useimmiten kyllä oireeton. Kivun pitäisi myös olla ylävatsalla. Tuskin on munuaissyöpää. Munuaissyöpä voi olla perinnöllistä ja sinulla periaatteessa voi olla kohonnut riski saada se. Tämä vaikuttaa nyt kyllä joltakin muulta. Eturauhas- tai virtsarakkoperäiseltä, eturauhastulehdus ehkäpä?

    • Voiskoolla

      Virtsarakon syöpä?

    • huyttgtrd

      Verivirtsaisuus ainakin oireena. Mutta tuo oire voi johtua muustakin.
      Älä vielä ''lyö lukkoon'' asiaa että on syöpä. Mene niihin jatkotutkimuksiin ja koeta kestää, näin se elämä menee että tulee kovia paikkoja jotka vain pitää kestää.
      Ehkä tulee tulos ettei olekaan syöpä.

    • ms-11

      Minulla munuaissyöpä löytyi sattumalta muun tutkimuksen yhteydessä, noin nyrkin kokoinen kasvain. Oireita olivat vain kova väsymys ja jalkojen turvotus. Vasta kun jo tiesin kasvaimesta, tajusin että kyljessä oli jo pitkään tuntunut painon tunnetta. Varsinaista kylkikipua ei ollut. Epätietoisuudessa oleminen on raskasta, joten toivottavasti pääset pian tutkimuksiin ja asian laatu alkaa selvitä.

    • Ishallfearnodeath

      Pientä updatea, pääsin vihdoin käymään virtsarakon tähystyksessä ja sieltä ei löytynyt syytä, eli tyhjä arpa. Nyt ollaan siinä tilanteessa, että on otettu verikokeet ja kolmena päivänä peräkkäin virtsanäytteet, etsitään tumor (kasvain) soluja. Sitten ootellaan pari viikkoa, että saadaan tulokset.

      Oireet on lähinnä ollut virtsaamisen olleita ongelmia, välillä tulee verta useampi päivä putkeen ja virtsa on ollut aivan punaista. Välillä myös sellasta ongelmaa ollut että saa rampata vessassa 15min välein, tuntuu kuin housuun tuli pissa. Mutta kun pääsee vessaan, mitään ei tule. Lisäksi väsymys vaivaa yhä ja oudot säryt kuten melkein krooninen päänsärky ja luusärky jaloissa. Lisäksi kylkiluiden alaosan puolella selässä tuntuu painetta ja särkyä. Tuntuu siltä kun tekisi mieli naksauttaa joku kohta, mutta se ei vaan naksahda.

      Miksi sairaalassa kukaan ei puhunut suoraan kasvaimesta tai syövästä vaan puhutaan englannin kielisllä termeillä? Onkohan se, että ne pelkää että ihminen romahtaa heti jos mainitaan kasvain?

    • marleenu

      ihottumaa kokokeholla ja runsasta yö hikoilua, kuulin että ovat oireita, etenkin yö hikoilu kuuluu munuaissyöpään, lievää lämpöä, lopulta kovaa kuumeilua ja olihan se munuaissyöpä joka leikattu vuonna -12,

    • Leikattu

      Puolitoista vuotta ennen diagnoosia painon tunnetta nivusessa, puoli vuotta ennen diagnoosia väsymystä, ruokahaluttomuutta ja aamuyskää, Minulla munuaissyöpä, joka on eri asia kuin munuaisaltaan syöpä.

    • Jouluna17

      Yhtäkkiä virtsa meni punaiseksi ilman muita oireita. Luulin että johtui syömästäni punajuuresta, mutta otatin kuitenkin plv:n jossa veri , albumiinit , keto ja muutoin normaalilöydökset. Odoteltiin neljä päivää, jolloin verivirtsaisuus jatkui k otettiin uudelleen plv. Siinä eryt , keto , prot ja bakt viljelyssä e-coli , Sain ab-kuurin 10 vrk, veri hävisi virtsasta kahdessa vuorokaudessa.

      Kuitenkin kun virtsa niin veristä, lähete urologian poliklinikalle, jossa virtsateiden uä ok. Jatkolähete virtsateiden ja munuaisten viipalekuvaukseen. Vuosi sitten sairastettu ja hoidettu "kiltti " rintasyöpä. Pikkasen meinaa pelottaa että nytkö taas ja eri paikkaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      85
      2258
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      50
      1954
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1838
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      80
      1708
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1598
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1522
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      24
      1403
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1362
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1331
    10. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      36
      1326
    Aihe