Pitkällinen korvatulehdus

koirakuntoon

- 5.8. totesi koiralla oleva bakteerien ja hiivan aiheuttaman korvatulehduksen toisessa korvassa. Koira sai ell 10 vrk ab-kuurin (Therios) ja korvaa käskettiin huuhdella 2 krt/vrk (Anivox). Ei nähnyt tärykalvoa koska käytävä niin törkyinen/turvonnut. Epäili että ei ole. Sanoi että Anivoxia voi laittaa sellaiseenkin korvaan missä ei tärykalvoa.
- 11.8. koira sai lääkkeet ab-kuurin jatkamiseksi uudet 10 vrk, huuhtelu 1 ktr/vrk
- 19.8. eri eläinlääkäri, sama klinikka, sai samat ab-lääkkeet 3. kuuriin 10 vrk. Tutki korvan ja totesi että siellä on hiiva. Sai nyt vasta hiivalääkkeen. Koska hänkin piti todennäköisenä että tärykalvoa ei ole, hiivalääke suullisesti: (Sporanox 100 mg 7 vrk/sitten 7 vrk tauko/uudet 7 vrk). Anivoxia korvaan 1 krt/vrk

Koiran vatsa on kestänyt lääkkeet hyvin, mutta nyt pari koiran omistajaa painottivat syötämään myös maitohappobakteereja. Toinen kasvattaa koiria ja selosti pitkään maitohapoista ja hiivasta. Antibiootit tappaa hyvät bakeerit -> hiivat jylläämään. Nyt koira on kolmatta päivää tauolla hiivalääkkeestä. Ensi torstaina alkaa jälkimmäinen 7 vrk kuuri. Alkaako hiiva tällä välin taas rehottaa?

Miltä teistä nuo hoitokäynnit vaikuttavat? Alkaa tuntua että koira ei saa kokonaisvaltaista hoitoa - jos 1 diagnoosissa jo todettu hiiva, miksi ei annattu hiivalääkettä? Kun annettiin hiivalääke miksi ei kerrottu maitohappobakteereista? Minä olen luottanut asiantuntijoihin, mutta jo tässä pohtii veisikö koiransa muualle hoidettavaksi.

Jakakaa kokemuksia: korvatulehdus/hiiva/ab-kuuri/maitohappobakteerit...

12

8464

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 2017

      Kuulostaa niin sellaiselta ison klinikan touhulta, joita kartan viimeiseen asti. Saitko ruokintaohjeet? Tsemppiä ja paranemisia.

      • koirakuntoon

        Kiitos vastauksesta. Hyvin haistoit: Jep. Iso klinikka. Lääkkeen annosteluohjeet sain, ei muuten ruokinnasta puhetta. Lääkepakkauksista sitten luin etä ruoan kanssa jne.
        Taidanpa maanantaina soittaa ajan yksityisyrittäjälle..


      • 1614

        Juuri näin. Mitä ruokaa koirasi syö?


    • koirakuntoon

      Acanan Adult Large Breediä. Koira on syönyt sitä ruokaa jo 2,5 vuotta ja vasta nyt ensimmäinen korvatulehdus. Pentuvuotena sillä oli korvatulehdus kahdesti, ei välttämättä ruoan takia, mutta vaihdoin varmuuden vuoksi silloin Royal Caninin Maxista laadukkaana pidettyyn Acanaan. Siinä ei ole vehnää, nautaa eikä riisiä. Viljoista vain ohraa. RC ei koiranruokatesteissä pärjännyt kuin keskinkertaisesti.

      Annoin koiralle tänään 3 tuntia aamuruoan antibiootin jälkeen lorauksen Acidofilus/Bifidus- piimää. Nyt kolme tuntia iltaruoan/ab:n jälkeen sai Tehobaktia 1,5 mitallista.

      • feikkuli

        Acana pitäisi olla ihan ok. Sitä me syötettiin ennen, nykyään clinivetiä, joka maistuu meillä paremmin. RC kannattaa kiertää kaukaa. Hiivakierteestä on vaikeaa päästä eroon, mutta toivottavasti löytyy hyvät tropit.


    • ajokki

      mulla on koira jolla oli samallainen korva ongelma kierre . tulehdusta hiivaa ja tosi suttuiset korvat puhdistuksesta huolimatta . kunnes joku antoi mulle neuvon tällä palstalla puhdistaa korvat 2 ml molkosaania (maitohera) 1 dl haaleaa vettä . sillä putsasin korvat ja korvanlehdet ensin 7 päivää peräkkäin ja sitten joka toinen päivä . jatkoin puhdistusta kunnes korvan ulkonäkö muuttui terveeksi . annoin myös ruokaan n.ruokalusikallisen päivässä molkosaania pidemmän aikaa .20kg koira . koirani on nyt 12 vuotias ja korva ongelmia ei ole ollut vuosiin . ( on syönyt monenlaista nappulaa ja lihaa , epäilen että aina syy ei välttämättä ruuasta johdu.

    • Magsy190

      Meidän koiralla hiiva&tulehduskierre paljasti runsaan määrän ruoka-aineallergioita (ja ne kehittyvät ajan myötä, meilläkin vasta 3v jälkeen eli vaikka koira olisi ennen ruokaa sietänyt niin ei välttämättä siedä enää.) Kierre helpottui vasta kun siirtyi kotiruokintaan. Kannattaa alkaa selvittämään syy tulehduksille ennen kuin on liian myöhäistä, meille jäi enää 1 korvatulehduslääke mitä koira voi käyttää jos vielä tulehdusta tulee, kaikkia muita bakteerit ja hiiva alkoi sietämään ja teho hävisi vähitellen. Antibiooteista lähti myös tehot ja tilalle tuli ripulia.

    • korvakoira

      Korvatulehdukset voi olla hankalia hoidettavia, varsinki bakteerien aiheuttamat. Anivox on ihan hyvä peruskorvapuhdiste, pulloa kannattaa vähän lämmittää vaikka vesihauteessa niin puhdistaa vielä paremmin (ei välttämätöntä). Yleensä korvatulehduksiin määrätään korviin laitettavat tipat, täsmälääkitystä (en huomannut tekstistäsi oliko niitä määrätty sinun koiralle). Jos tärykalvo on rikki se vaikeuttaa lääkevalintaa, en osaa sanoa onko mitään tippoja mitä korviin silloin voi laittaa, mutta kannattaa tarkistaa asia lääkäriltä. Jos tulehdus on paha, niin kuin ilmeisesti tässä tilanteessa, annetaan antibiootit suun kautta. Se ei ole niin hyvä täsmälääkitys kuin korviin laitettava lääke, mutta annetaan usein tueksi. Pahoissa korvatulehduksissa korvia voidaan joutua myös huuhtelemaan rauhoituksessa lääkärillä.
      Hiivalääke on outo, siitä en osaa sanoa.
      Maitohappobakteereista. Antibiootit tosiaan ärsyttää mahaa ja tappavat suoliston hyviä bakteereja. Maitohappobakteereja olisi siis ihan hyvä käyttää. Koira jolla ei ole erityisen herkkä vatsa, ei välttämättä tarvitse maitohappobakteereja lyhyillä antibioottikuureilla. Koska lääkitys kestää pitkään, niitä olisi nyt ihan hyvä antaa ruuan mukana.
      Ruokavaliosta. Jos korva ja/iho-ongelmat jatkuu pitkään, pitää alkaa selvittämään, mikä ongelmia aiheuttaa tai ylläpitää. Syy voi olla jokin sairaus tai usein allergia. Luultavasti jälkimmäisen vaihtoehdon vuoksi täällä puhutaan ruokavaliosuosituksia. Allergia voi aiheutua ulkoisista tai sisäisistä syistä. Ulkoisia:siitepölyt,pölypunkit,homeet.Sisäisiä:ruoka-aineet. Ulkoisia syitä voi testata verinäytteellä. Sisäisiin on olemassa verinäytteet, mutta ne eivät ole luotettavia(väittääpä kuka muu mitä tahansa). Allergiaa aiheuttavat ruuat saa selville ns. eliminaatiodietillä johon tarvitsee neuvot ja tarvittaessa lääkitykset osaavalta eläinlääkäriltä.
      Hoitokäynneistä: eläinlääkäreitä ja klinikoita on moneksi. Toiset lääkärit/klinikat voi olla parempia joissain asioissa kuin toiset. Onko eläinlääkärisi aloitteleva vai kokenut.Hoitaako myös esim. nautoja vai vain koiria ja kissoja. Vaikka epäilisit kyseistä lääkäriä, samassa paikassa voi olla joku muu joka osaa hoitaa koirasi paremmin. Tai sitten kokeilet toista paikkaa ja toista mielipidettä (voit vaikka aikaa varatessa kysyä olisiko joku lääkäreistä erityisen hyvä hoitamaan tällaista asiaa).
      Toivottavasti vastauksestani on sinulle apua.

      • koirakuntoon

        Kiitos asiantuntevasta ja kattavasta kirjoituksestasi!
        Koira on tällä välin käynyt 4. kerran lääkärissä. En vaihtanut klinikkaa ja lääkäri oli sama kuin 3. kerralla. Korva oli nyt jo lähtenyt parantumaan, mutta saimme vielä neljännen ab-kuurin, jota jatkamme nyt viikon hiivalääkkeen loppumisen jälkeen. Sitten menemme viidennen kerran.

        Viime käynnillä - kuin tilauksesta - eläinlääkäri selitti miksi parantuminen oli ottanut näin pitkään. Koska tärykalvo on puhki:
        - korvaan ei voinut laittaa kuin Anivoxia. Ei ehkä niin tehokas kuin esim. Aurizon ja Canofite, joita taas ei saa laittaa tärykalvottomaan korvaan.
        - samasta syystä Ab ja hiivalääke määrättiin suullisesti otettavaksi. Ja hän kertoi kuten sinäkin kirjoitat, että se ei ole niin nopea ja tehokas tapa kuin että olisi lääkitty suoraan korvaan. Olin tyytyväinen tähän selostukseen, ja usko hoitavaan tahoon palasi.

        Hiivalääke Sporanox on varsinaisesti ihmisen hiivalääke. Saatuani ne Googlailin ja sitä on joillekin muillekin koirille annettu.

        Hiivalääke on syöty, koira vielä ab-kuurilla ja nyt jännittää onnistunko välttämään hiivan. Aloin syöttää Tehobaktia piimän tai pienen nappulamäärän joukossa ed. viestini aikoihin, aina 3 tuntia varsinaisen ruoan jälkeen.

        Tehobaktin ohje on syöttää 5-10 päivää, mutta koska tämä menee reilusti yli, otin ja soitin lääketehtaalle tarkistaakseni että voi antaa. Voi antaa pidempäänkin - hyvä. Keskusteluamme yleisemmin maitohappobakteerien tehosta, hän kertoi myös että ihmisen maitohappobakteerivalmisteet joita jotkut koirillekin antavat eivät tehoa koiralle, koska ne on tehty eri bakteereista kuin koiran valmisteet. Piimästä hän sanoi että siinä on koirankin vatsaa rauhoittavia aineita. Näillä eväillä mennään siis.

        Ketjuklinikoilla lääkärit vaihtuvat tai tekevät vain osa-aikaista opintojen vuoksi.
        Hoitokäyntejä varatessa kanssa teen nykyään niin, että jos ei ole aikaa entuudestaan tutulle ja hyväksi havaitulle, kysyn aikoja parille päivälle. Usein tulee pari nimeä. Googlaan nimet ja aina löytynyt taustaa -> jos toinen on valmistunut vasta pari vuotta sitten, valitsen kokeneemman. Tähän on taustalla tosi huono kokemus tuoreen eläinlääkärin tekemisistä edellisen koiran kanssa.

        Hyvä vinkki tuo sinun "olisiko joku erityisen hyvä hoitamaan tällaista asiaa".

        En vielä usko, että korvatulehdus johtuisi allergiasta. Uskon, ja eläinlääkärikin tuumasi, että on tullut uimisen jälkeen luppakorvaan jääneestä vedestä. Allergiaa hän poissulki sillä, että ongelma on niin paikallisesti yhdessä korvassa. Ei muita oireita. Ja koira jo pitkään syönyt nappulaksi laadukasta ruokaa. Olen toiveikas että viides käynti jää viimeiseksi tällä erää. Koira on onneksi ollut pirteä ja hyvävatsainen koko hoidon ajan. Korvasta se mitä pystyn näkemään, on rauhoittunut. Uskon että tämä matsi voitetaan pian! Kiitos muillekin kirjoittaneille.


    • korvakoira

      Hieno juttu että sait apua lääkäriltä ja että koirasi korva on paremmassa kunnossa.
      Korvan hoitoa ja lääkitystä nyt vielä riittävän pitkään, niin että ei toivottavasti uusi heti lääkekuurien loputtua.

      Uiminen on tosiaan voinut aiheuttaa tulehduksen. Allergioita voi alkaa miettiä, jos alkaa tulla useita korvatulehduksia (luultavasti kumpaankin korvaan) ja/tai iho-ongelmia.

      Luppakorvaisella koiralla kannattaa kiinnittää huomiota korvien hyvään "ilmanvaihtoon". Jos korvat ovat kovin karvaiset, voisi olla hyvä ajatus keventää korvia karvanajokoneella ja korvakäytävän karvat nyppiä (kannattaa kysyä neuvoa trimmaajalta tai lääkäriltä). Etenkin kesäaikaan tämä vähentää korvatulehdusriskiä. Varsinkin paljon ulkoilevalla/uivalla koiralla korvia olisi hyvä puhdistaa aika-ajoin (kohtuus muistaen).

      Hyvää jatkoa! =)

    • luppiksenemäntä

      Luppakorvaisille paljon ulkoilua ja juoksua, että korvat tuulettuvat. Korvatulehdukset johtuvat hautumisesta.

    • Anonyymi

      Meillä hiiva saatiin pois koiran korvista,kun aloitettiin raaka ruokinta,biohealth prebiootti ja öljynä effektri.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      125
      2118
    2. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      267
      1963
    3. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      62
      1496
    4. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      115
      1336
    5. Olisi hauska tietää

      Koska huomasit pitäväsi minusta? Itse taisin ihastua sinuun heti silloin kun tavattiin ensimmäistä kertaa. Miehelle, jon
      Ikävä
      64
      1248
    6. Apua. Onks mä jotenki erikoinen ?

      Oon ihastunu paljon vanhempaan mieheen.
      Ikävä
      128
      1184
    7. Minun on vaan päästettävä irti

      Toiveesta. Satutan vain itseäni😥😔. Toivon sinulle pelkkää hyvää, eläthän elämäsi parasta aikaa, mutta en halua enää k
      Ikävä
      37
      960
    8. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      65
      927
    9. Kertoisit jo

      Rakastatko minua vai olenko käsittänyt väärin onko tämä vaan ystävyyttä tai kaveruutta? En haluaisi enää nolata itseäni
      Ikävä
      45
      857
    10. En koskaan saanut asiattomia kuvia!

      Silloin kun olin vielä nuori, kukaan mies ei koskaan lähettänyt minulle asiattomia kuvia itsestään. Jos tiedätte mitä ta
      Sinkut
      156
      841
    Aihe